Kupio sam laptop i na njemu mi je instalirana Vista,e sad...ja bas nisam zadovoljan s Vistom, moze li mi 'ko dati savjet dali je bolje da sada podignem sedmicu ili XP....???
Windows 7 vs Windows Vista na laptopu....
- poruka: 49
- |
- čitano: 9.910
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Imao sam na laptopu prvo Vistu, pa XP i prešao na 7 RC, i jako sam zadovoljan. Toplo preporučam
Imao sam na laptopu XP i prešao na 7 RC, i jako sam zadovoljan. Toplo preporučam
da nemoram skidat opet novu verziju!
Najbolje skini zadnju RC sa Microsoftovih stranica, najbezbolnije rješenje.
Ako ti se ne sviđa Vista koiu si kupio onda ti se neće ni sedmica svidjeti, koja još uvijek nije izašla u finalnoj verziji. Za XP postoji mogućnost da ne nađeš sve potrebne driver za taj laptop, i vjerojatno bi umjesto orig windowsa išao stavljati nekog pirata.
na svom compu(vidi moj pc)....sam instalirao i vistu i sedmicu....i mogu ti reci da sedmica stvarno radi brze.....
tako da nju instalitaj ..ali jos nije izasla završna verzija....RC build 7100 mozes skinuti s ove stranice
a najnoviji build koji kruži torrentima je 7201
I obrati pozornost na slijedeće:
Beta Starts shutting down every two hours: July 1, 2009 Expiries: August 1, 2009
Relese candidate Starts shutting down every two hours: March 1, 2010 Expiries: June 1, 2010
Beta Starts shutting down every two hours: July 1, 2009 Expiries: August 1, 2009
Relese candidate Starts shutting down every two hours: March 1, 2010 Expiries: June 1, 2010
Imam laptop na kome je vista a htjela bi je nadigraditi na win 7(imam boot dvd) a na kraju bi htjela imati dualboot 7-mice sa xp.Kako da to napravim i kojim redoslijedom?Ako bi mi htio netko pojasniti bila bih zahvalna....
@ Tionio.... mislim da ćeš zasukati rukave i ponovo instalirati
@ seonara.... prekopaj temu Windows7- dojmovi
Ja duboko preporučam VISTU ULTIMATE SERVICE PACK 2. Najbolji os kada bi se uspoređivala sa WINDOWS XP SP 3 i sa WINDOWS 7 RC.
evo upravo sam podigao tu sedmicu i odusevljen sam!!!!.....puno,puno bolje dojmove je ostavila, nego sto je ostavila Vista...MRAK OS!!!!.....sve pohvale, jedino me brine to; sto ce mi istec.....
evo upravo sam podigao tu sedmicu i odusevljen sam!!!!.....puno,puno bolje dojmove je ostavila, nego sto je ostavila Vista...MRAK OS!!!!.....sve pohvale, jedino me brine to; sto ce mi istec.....
win 7 definititivno troši manje resursa od xp (barem kod mene)
bolje je instelirati sedmicu..ne troši puno rama...a nije ni vista loša...
windows vistu se ne isplati instelirati jer vise se ne izrađuju nikakve podrške za vistu.... sve sad prelazi na sedmicu.....
windows vistu se ne isplati instelirati jer vise se ne izrađuju nikakve podrške za vistu.... sve sad prelazi na sedmicu.....
I zadnje verzije 7ce su daleko u prednosti ispred Viste (bilo da je SP1 ili SP2), potpuno stabilan OS i podrska za programe i drivere je vec krenula kako treba, naravno da se moze pronaci i nekolicina programa starih koji ne bi mogli raditi na 7ci, ali sve u svemu dosta bolje nego svi prijasnji windowsi, barem meni... Bugova normalno da ima, ali to je sve u fazi "peglanja" i vremenom ce sve bolji i stabilniji biti, vec skoro 2 mjeseca koristim 7cu i nemam nikakvih problema, igram nove igre koje mi rade savrseno, cak nemam gresaka kako u software-u tako i u hardwareu koje sam imao i sa XP-om i Vistom, a Vistu ne bih vratio ni za trenutni Jackpot u Hrvatskoj :)
Prije nekoliko sam rusio sistem na nekoliko laptopa, Lenovo modeli i odlucim probati kako ce 7ca da radi, prije toga na 1 od njih sam XP digao i morao sam rucno driver po driver skidati sa Interneta, prijavljivati - update raditi itd. a 7ca mi je sve i jedan driver sama instalirala!
Za sve koji sumnjaju, odmah se prebacite i isprobajte 7cu (prvi RC je build 7100, trenutni koji se moze skinuti i zadnji je 7227 - s tim da "veceras" pojavi se 7320).
Kupio novi lap sa Vistom business, smeće od OS-a.. Napravio downgrade na XP, sve radi vrhunski, sutra stavljam Win 7 7201 na bratovu preporuku, dual boot, pa ću vidjeti kako će se vrtiti.. a dobri stari XP neka ostane, zlu ne trebalo..
I zadnje verzije 7ce su daleko u prednosti ispred Viste (bilo da je SP1 ili SP2), potpuno stabilan OS i podrska za programe i drivere je vec krenula kako treba, naravno da se moze pronaci i nekolicina programa starih koji ne bi mogli raditi na 7ci, ali sve u svemu dosta bolje nego svi prijasnji windowsi, barem meni... Bugova normalno da ima, ali to je sve u fazi "peglanja" i vremenom ce sve bolji i stabilniji biti, vec skoro 2 mjeseca koristim 7cu i nemam nikakvih problema, igram nove igre koje mi rade savrseno, cak nemam gresaka kako u software-u tako i u hardwareu koje sam imao i sa XP-om i Vistom, a Vistu ne bih vratio ni za trenutni Jackpot u Hrvatskoj :)
Prije nekoliko sam rusio sistem na nekoliko laptopa, Lenovo modeli i odlucim probati kako ce 7ca da radi, prije toga na 1 od njih sam XP digao i morao sam rucno driver po driver skidati sa Interneta, prijavljivati - update raditi itd. a 7ca mi je sve i jedan driver sama instalirala!
Za sve koji sumnjaju, odmah se prebacite i isprobajte 7cu (prvi RC je build 7100, trenutni koji se moze skinuti i zadnji je 7227 - s tim da "veceras" pojavi se 7320).
Torrenti? Rapidshare?
Torrenti? Rapidshare?
Torrenti? Rapidshare?
meni sedmica troši 1,53GB memorije