Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.989
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
Oly_E3 kaže...
ReiKo kaže...

OK, inače kakvi su dojmovi sa uslužnim aplikacijama na Windows 7 x64? Ono, CCleaner, TuneUp Utillities, Diskeeper, Everest?

Kako radi Photoshop CS 4?

Inače, ima li netko nekakve testove usporedbe Windows Vista Ultimate x64 i Windows 7 Ultimate x64 po pitanju zauzeća procesora i RAM memorije u stadiju mirovanja (idle)? Dali vam smeta novi veliki taskbar?

Hvala!

CCleaner - Nisam probao

TuneUp 2009 - Ne radi (općenito na win 7)

Diskeeper - Nisam probao

Everest (4.6, 5.0.2, 5.3 sam imao) - Radi

Photoshop CS4 - Ako je pirat, tada će ti samo 32 bitna verzija photoshopa raditi, a 64 neće raditi jer nema crack... A ako je original tada će raditi normalno... Instalira se i 32 bitna i 64 bitna verzija

RAM mi je na 25-30% (imam inače dosta procesa koji se vrte u pozadini), a na Visti x86 je bio na oko 35-40% (gotovo jednak broj procesa)

Veliki taskbar mi ne smeta

Ima crack za x64 Photoshop ;)

E sad, Miki77 kaže da TuneUp radi a ti kažeš da ne - tko ima pravo :D

Imam još jedno pitanje:

Pošto radim svježu instalaciju, kako ide onaj najbolji "klasičan način da sve bude OK" kad instaliram drivere itd. pošto će sada Windowsim nahrliti sve sami instalirati?

Čini mi se da sam prije išao:

Chipset

DirectX 9c

Driveri za grafičku

Potom driveri za LAN, zvuk i onda esencijalne aplikacije.

Ima netko kakav savjet? Baš me zbunjuje ovo oko chipseta i hoće li Windowsi 7 sami instalirati drivere za Chipset i koliko je to ažurnije nego ono što se skine sa službenih stranica proizvođača matične ploče...

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Što se tiče gorespomenutog TuneUp Utilities-a on ne radi sam po sebi (kako je i napisano na web stranici proizvođača). Instalacija nije moguća osim ako se u Propertiesu instalacijske datoteke ne uključi Compatibility za neki od prijašnjih OS-eva. Po završetku instalacije, postupak uključivanja Compatibility-a potrebno je ponoviti za svaki TuneUp modul - Integrator, StartupManager, RepairWizard itd.

E sad, koliko je to pametno ako imamo na umu da se radi o softveru koji zadire u srž sustava procijenite sami.

Ja sam se zasad odrekao tog programa, ali vjerujem da nećemo morati dugo čekati na noviju verziju, ako uzmemo u obzir popularnost koju je Sedmica stekla u vrlo kratkom roku.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ah, čime da ga sad zamjenim... on mi je bio kamen temeljac što se tiče redovitog čišćenja i uvida u neke segmente operativnog sustava...

16 godina
ReiKo kaže...

Ah, čime da ga sad zamjenim... on mi je bio kamen temeljac što se tiče redovitog čišćenja i uvida u neke segmente operativnog sustava...

Postoji i Windows 7 Manager ,nema fancy dodatke za mijenjanje tema i ikona ,ali je u većini stvari i bolji od TuneUp-a.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 20:18 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ma TuneUp mi je i za čišćenje cijelog sustava, ima dobar uninstall manager, i baš je OK što se tiče "sve u jednom" rješenju. Jedino da se strpiti dok ne izađe verzija koja podržava Windowse 7...nadam se da će uskoro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...

Ma TuneUp mi je i za čišćenje cijelog sustava, ima dobar uninstall manager, i baš je OK što se tiče "sve u jednom" rješenju. Jedino da se strpiti dok ne izađe verzija koja podržava Windowse 7...nadam se da će uskoro.

Misliš na TuneUp Utilities? Pa podržavaju sedmicu, ja ih koristim još od ranih RC-a

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
ReiKo kaže...

Ma samo probaj skinuti i instalirati ver 2009...kazem ti da kod mene radi ko beba.

TrustNo1
17 godina
benko kaže...
Gnjavator kaže...
djdomi kaže...
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Instalirao sam win7 i lijepo me iznenadilo samo-instaliranje drivera (za grafičku,matičnu itd...)Kad´ se sjetim gomile CDa na XPu...Smijeh

da, auto-install je zakon. sjećam se kad sam jedanput reinstalliro xp, nisam mogo nać nikakav cd koji sam dobio uz komp, ništa!

bio sam par dana bez neta, onda sam otišao do susjeda i skidao drivere koji se skidaju "jako brzo". i tek tada je bilo ok, a ovdje mi sve posluži.

A jesi siguran da će se već nagodinu "moći na net" kad izađu neko novi chipseti koje Win7 neće podržavati "iz kutije" pa ne bude podrške za ugrađenu mrežu bez dodatnog CD-a sa driverima, a time ni samoinstaliranja jer ne može do neta :)

a service packovi :)

Aha, service packove ćeš skinuti odakle kad nemaš neta, a recimo da ti Win 7 ne prepozna SATA kontroler pa ne vidi ni disk... ma vid vraga, baš me danas kolega nazvo, kaže, instalira Win7 na neku novu glanc ploču sa Intel Chipsetom i ne vidi mu disk... a ima SATA disk, izgleda da već imamo chipsete za koje trebaju posebni driveri da bi išta proradilo pod Win7 ;) i šta sad da čovjek radi, nema drivera na CDu, nema neta, nema sistema... prvo da instalira neki WinXP da može skinuti driver za Win7 da ih onda može instalirati? ;)

16 godina
neaktivan
Miki77 kaže...
ReiKo kaže...

Ma samo probaj skinuti i instalirati ver 2009...kazem ti da kod mene radi ko beba.

Postoji neka beta 2010 koja radi na win 7, al još uvjek je samo na njemačkom. Vidio negdje na netu... Strpite se, do Božića će sigurno nova verzija.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...

A jesi siguran da će se već nagodinu "moći na net" kad izađu neko novi chipseti koje Win7 neće podržavati "iz kutije" pa ne bude podrške za ugrađenu mrežu bez dodatnog CD-a sa driverima, a time ni samoinstaliranja jer ne može do neta :)

Aha, service packove ćeš skinuti odakle kad nemaš neta, a recimo da ti Win 7 ne prepozna SATA kontroler pa ne vidi ni disk... ma vid vraga, baš me danas kolega nazvo, kaže, instalira Win7 na neku novu glanc ploču sa Intel Chipsetom i ne vidi mu disk... a ima SATA disk, izgleda da već imamo chipsete za koje trebaju posebni driveri da bi išta proradilo pod Win7 ;) i šta sad da čovjek radi, nema drivera na CDu, nema neta, nema sistema... prvo da instalira neki WinXP da može skinuti driver za Win7 da ih onda može instalirati? ;)

Svki novi NIC radi s generičkim driverima jer su svi bazirani na istom standardu.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
BlackM kaže...
Miki77 kaže...
ReiKo kaže...

Postoji neka beta 2010 koja radi na win 7, al još uvjek je samo na njemačkom. Vidio negdje na netu... Strpite se, do Božića će sigurno nova verzija.

jedva čekam, evo što nam microsoft kaže:

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
Miki77 kaže...
ReiKo kaže...

Koristiš x64bitne Windowse 7?

16 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo meni je Win 7 nakon instalirao automatski drivere za LAN,grafu i zvuk.

A sada me zanima dali cu ja kada dodu novi driveri za grafu morati manualno ih instalirati ili ce mi Windowsi to rijesiti automatski?

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReiKo kaže...
Miki77 kaže...
ReiKo kaže...

Koristiš x64bitne Windowse 7?

da, bas te (ako je bilo za mene)  Izlanuo se

TrustNo1
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 13:38 (Miki77).
17 godina
naxeem kaže...
Gnjavator kaže...

Svki novi NIC radi s generičkim driverima jer su svi bazirani na istom standardu.

Aha, kako da ne... vidićemo uskoro, uostalom eto ti primjer da driver trebaš već i za instalaciju SATA kontrolera... a naravno da ga nisi dobio sa pločom... ko što rekoh, nije Win7 neko sveto pismo, i kad je XP izašo imo si hrpe hardvera koji se instaliro bez ikakvih drivera, samo davno je to bilo pa se niko tog više ne sjeća...

17 godina
neaktivan

Ma kojeg SATA kontrolera? Ja imam sve diskove SATA, Adaptecov RAID kontroler i W7 je sve sam instalirao.

NIC adapteri se rade po standardu i moraju radit s generičkim driverima.

Uostalom, rijetko koji OS ne treba drivere i ima ih sve u sebi. To je nebitna stavka.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan

Jel ima već kakva prerada instalacije win7 kao što je bila za xp recimo http://www.winxpu.info/ ili http://www.gdjestokako.com/question/55/Sto_je_to_Windows_XP_Black_edition.html

Poslije jebanja nema kajanja.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Mislim staviti 7-icu pa imam par pitanja.

Prvo, dal mi smije i dal je poželjno da mi bude kompu omogućen pristup netu tijekom cijele instalacije (vidim da 7-ca to sama spoji)?

Drugo, dugo imam Vistu U64 i na njoj kombinaciju antivirusa i firewalla: Avast + Comodo, dal da isto stavim i sad?

Ili ds antivirus zamjenim Avirom?

I treće, dal je bolje napraviti jednu poveću particiju di bi bili winsi, igre i programi ili igre - aplikacije stavljati na ne-sistemsku particiju?

Imam u planu recimo staviti 150 ili 180 C, a kaj ostane D - imam 250gb hdd.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Armor kaže...

Mislim staviti 7-icu pa imam par pitanja.

Prvo, dal mi smije i dal je poželjno da mi bude kompu omogućen pristup netu tijekom cijele instalacije (vidim da 7-ca to sama spoji)?

Drugo, dugo imam Vistu U64 i na njoj kombinaciju antivirusa i firewalla: Avast + Comodo, dal da isto stavim i sad?

Ili ds antivirus zamjenim Avirom?

I treće, dal je bolje napraviti jednu poveću particiju di bi bili winsi, igre i programi ili igre - aplikacije stavljati na ne-sistemsku particiju?

Imam u planu recimo staviti 150 ili 180 C, a kaj ostane D - imam 250gb hdd.

1. Da, nek bude online

2. moze ista kombinacija, iako ljudi preferiraju aviru

3. ja stavim sistemsku 100 GB, a za ostalo ili jos malo rasparticioniram ili ostavim u komadu (ovisno o velicini diska). Ja bi na tvom mjestu stavio 50GB za sistem, ostalo za igra i dokumente i gluposti.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 9:04 (tnakir).
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Kakve su vam ocijene?

Meni su ovakve, ima kakve šanse da se poveća ocjena harda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Kakve su vam ocijene?

Ocjenu veću od 5,9 može dobiti samo SSD disk. Doduše, ako je u njemu JMicronov kontroler neće daleko iznad 6,0.

Early adopter
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Pošto su Windowsi 7 sada u prodaji ,a dosta ljudi ima problema s prelaskom ,bilo bi dobro malo se informirati o njima. Na MS Download Centru ima za skinuti

Windows 7 Product Guide ,pa bi bilo dobro da ga se prvo pročita ,a onda krenut dalje s instalacijom.

Također ,može pomoći i svima ostalima koji već imaju Sedmicu instaliranu ,zato skinite i proučite!!

I usput ,na Windows 7 Forums ,u ovom threadu ima dosta odgovora na pitanja koja se ovdje stalno ponavljaju!!

Istina ,thread je stariji ,ali pitanja i odgovori su itekako aktualni!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 13:50 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Kakve su vam ocijene?

staviš umjesto jednog harda, dva harda u RAID 0 :)

Google is your friend
17 godina
Teerex kaže...
Jack Sparrow kaže...

Kakve su vam ocijene?

Ocjenu veću od 5,9 može dobiti samo SSD disk. Doduše, ako je u njemu JMicronov kontroler neće daleko iznad 6,0.

A ako je hard disk koji se vrti na 10000 o/min svejedeno ne ide preko 5,9? Kakav kontroler na SSd-u mora biti da bi bio brži, odnosno da bi ocjena bila veća od 6,0?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ti diskovi koje se vrte vecim brzinama od 10000 okr su neisplativi za kucno racunalo, radje onda stavit dva diska u RAID0. Mene je Win 7 Ultimate odusevio jer mi je zauzece RAM-a oko 350 MB !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi
ako sam dobro shvatio citajuci, ja mogu na sve svoje kompove puknut retail, ali samo na jednom mi je on aktiviran i skidam update..?

i koliko taj retail onda traje ako ga nisam aktivirao npr na laptopu?
potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da.

Bez aktivacije 30 dana ,ali ako u Run ukucaš slmgr.vbs -rearm ,ide sljedećih 30 dana. Tak možeš 3 puta ,znači radit će ti 120 dana bez aktivacije.

S tim da ćeš stalno dobivat upozorenja da aktiviraš ,i da će se aktivacija sama pokretat nakon tri dana!!

Prouči malo ovaj članak ,jeste da je o Visti ,ali važi i za Sedmicu ,a ovdje su sve slmgr komande i kaj koja znači!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 17:31 (kizo2703).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pogledajte moj stari Alien CoolNevinašce

1 0 hvala 0
16 godina
Batista kaže...

Ti diskovi koje se vrte vecim brzinama od 10000 okr su neisplativi za kucno racunalo, radje onda stavit dva diska u RAID0. Mene je Win 7 Ultimate odusevio jer mi je zauzece RAM-a oko 350 MB !

Kako 350mb?Imaš opće koji dodatni program pokrenuti?

Meni troši 1370mb,  evo i slike kao dokaza!! Isto tolko mi je trošila i vista!

17 godina
Jack Sparrow kaže...
Batista kaže...

Kako 350mb?Imaš opće koji dodatni program pokrenuti?

Meni troši 1370mb,  evo i slike kao dokaza!! Isto tolko mi je trošila i vista!

Sutra cu postat screenshot, imam oko 10 programa dodatno instaliranih, tipa Adobe Reader i slicne programe za koristenje racunala kao uredski PC, Office, GOM player i sl.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice