Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.358.508
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pa nisam baš siguran, iako se baš ne kontam u grafiku čini mi se da su driveri za vistu WDDM 1.0 a za sedmicu WDDM 1.1, zato i pitam jeli itko probao, hotfixi su izvedenica od normalnih drivera koji kombiniraju win7 i vistine drivere u istom paketu, međutim link za hotfixe je označen samo za vistu.

Također sam tražio na atijevom forumu sa mješanim rezultatima, nekima rade, nekima uz manualnu instalaciju, neki tvrde radi super, nekima se ruši win itd.... međutim rezultate svježih instalacija (9.8) na win7 RTM još nisam vidio...

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 - dojmovi

Neće radit jel sam ja to već isprobal prekjučer sa ATI 2400 PRO AGP. Driveri su ostali isti (Prerelase WDDM 1.1) ,a Catalyst se uopće nije pokretal (u Task Manageru nije bilo ni CCC.exe ni MOM.exe - to su inače catalystovi procesi).

I stanje se nije se dalo vratiti na staro ni sa System Restore-om ,nego sam moral vratit cijeli image iz backupa.

Zato ,bolje ni ne pokušavaj.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 17:23 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Neće radit jel sam ja to već isprobal prekjučer sa ATI 2400 PRO AGP. Driveri su ostali isti (Prerelase WDDM 1.1) ,a Catalyst se uopće nije pokretal (u Task Manageru nije bilo ni CCC.exe ni MOM.exe - to su inače catalystovi procesi).

I stanje se nije se dalo vratiti na staro ni sa System Restore-om ,nego sam moral vratit cijeli image iz backupa.

Zato ,bolje ni ne pokušavaj.

upravo sam dobio P.M. da rade bez greške, btw. što to nisi uspio vratit na staro? Nisi li ostao na starom ( nema CC procesa a driver nisi ni uspio apdejtat)?

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 18:01 ((s)izgoreo).
16 godina

Dobro ,super ako radi. Svejedno ti preporučam da napraviš backup i system restore point.

Da ,driveri su ostali stari ,a vraćal sam baš zbog CCC procesa jel se nisu htjeli pokrenuti.

I nije bilo drugog načina nego da vratim image sistema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 18:45 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo samo da Vas obavijestim da je ZoneAlarm pro dostupan i kompatibilan za Windows 7-icom. Popodne cu ga instalirat pa vidjet dal radi kako treba.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ja imam hpov laptop malo stariji 500mb rama i zanima me jel bi na njemu mogo pokrenit win 7

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Min konfa za Win7:

procesor 1.5 ghz, 1 GB RAM-a, DirectX 9 grafika (za Aero) sa 128 MB memorije

Radi na (provjereno):

procesor 1.2 ghz, 512 MB, GeForce4 MX 64 MB (malo trza, aero ne radi).

EDIT: tnx kizo, ispravljeno. napomena - na ovoj konfi iznad radi dovoljno brzo za net, muziku i office (al samo 2 od toga odjednom Smijeh)

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 0:11 (Sum_of_all_fears).
16 godina
zex1993 kaže...

ja imam hpov laptop malo stariji 500mb rama i zanima me jel bi na njemu mogo pokrenit win 7

Sum_of_all_fears kaže...

Min konfa za Win7:

procesor 1.5 ghz, 1 GB RAM-a, DirectX 9 grafika (za Aero) sa 64 MB memorije

Radi na (provjereno):

procesor 1.2 ghz, 512 MB, GeForce4 MX 64 MB (malo trza, aero ne radi).

Može bez problema radit na P III 800 Mhz sa 512 mb rama ,samo za Aero treba grafika od minimum 128 mb ,ali - to je samo za osnovno - surf ,mail ,Ofiice.

Provjereno ,ali ipak ne i preporučljivo.

I zaboravi igre na tome ,a i većinu današnjih aplikacija.

Edit : Ma radit će i 5 - 6 aplikacija ,samo nemoj da je to Photoshop ili Virtual PC ,ili nešto slično - lagg je onda i po 10 sekundi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 11:18 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo nekoliko pitanja(s xpa na 7)(obavezno pogledajte konfu):

jel radi cod2/cod4(64 bit radi, 32 ne znam)?

ak radi za kolko će past fps?

jel radi većina programa?

da pređem ak su mi dosta važne igre?

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

evo nekoliko pitanja(s xpa na 7)(obavezno pogledajte konfu):

jel radi cod2/cod4(64 bit radi, 32 ne znam)?

ak radi za kolko će past fps?

jel radi većina programa?

da pređem ak su mi dosta važne igre?

Ako su ti važne igre ja ti ne bih preporučio da pređeš na 7. RAM je još OK, ali treba ti barem novi CPU, a vjerovatno i grafička.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
odjavljen

1. cod2 i cod4 rade na RC, za cod4 na RTM ćeš doznati za oko pola sata, dok ga inst Namigiva

2. FPS i ping su isti kao na XP, uz minimalne oscilacije (+/- 2%)

3. rade skoro svi programi (čak i DT). ja nisam naišao ni na jedan program koji mi ne radi pod win7 a koristio sam ga pod xp

4. slobodno prijeđi, neće biti problema. ja brišem win xp ovih dana, samo da saberem sve što mi treba i napravim backup...

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Jel' netko probao Win7 OEM verziju koja se nedavno pojavila na "sceni"? Kakvi su dojmovi?

Ja ću sačekati da mi stigne od nekog sa FERa ili FOIa, s ključem, ima više kolega koji mi nude, ali do tada samo pitam za ovu OEM verziju (x64).

Thnx

Me a skeptic? I hope you have a proof!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja imam OEM verziju sa odgovarajućom "opremom". Koristim ju do idućeg mjeseca kad ću inst poklon od M$-a - legalni RTM.

OEM verzija? Ja imam Ultimate, malo je brža od RC, neke sitnice su popravljene, CoD4 mi je konačno proradio, rade svi programi koje sam probao, "ono-što-se-ne-smije-spominjati" radi bez problema i tako... U osnovi, ista stvar ko RC al dodatno ispolirana.

16 godina

OEM ?! Kakav sad OEM ,čiji?! Koliko ja znam ,OEM verzije raznih brand name proizvođača će počet izlazit kad i Sedmica službeno krene u prodaju - 22. 10. Dotad ima samo RC i RTM ,te razni leakani buildovi između njih ,koji su u biti retail verzije ,a ne OEM.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 20:01 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

OEM ?! Kakav sad OEM ,čiji?! Koliko ja znam ,OEM verzije raznih brand name proizvođača će počet izlazit kad i Sedmica službeno krene u prodaju - 22. 10. Dotad ima samo RC i RTM ,te razni leakani buildovi između njih ,koji su u biti retail verzije ,a ne OEM.

OEM se već od 8 mjeseca isporučuju proizvođačima - i dosta ih je procurilo. A da ne govorim koliko je aktivatora već ima na internetu za te procujjele OEM-ove.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina

A da ,to da je procurilo - OK ,sto posto. A aktivatori - toga ima ko pljeve. Ali ,zaboli me više ,ja imam svoj original final verziju i ključ!! Cool Smijeh

Samo sam mislil na službene OEM-ove.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 20:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Kao prvo, pozdrav svima, novi sam na forumu!

Kao drugo, probao sam sedmicu od kada je izašla prva rc verzija, i sada je stalno koristim. Mnogo bolje od Viste u svakom pogledu. S novim sustavo organizacije otvorenih dokumenata pravi je užitak raditi, a što je meni vrlo bitno jer skoro svaki dan po par sati (ne)budem na kompu. Nove verziju uobičajenih softvera su, pa jednostavno poboljšane (pa čak i paint)  a pogotovo Windows Media Player koji me je stvarno oduševio! Radi glatko i do sada se ni jedanput nije zamrznuo, ili resetirao.

Nisam naišao ni na kakve veće probleme i stvarno sam zadovoljan s sustavom! Jedina zamjerka koju sam pronašao jest nedovoljna mogućnosti stiliziranja tema, a i ovo trenutno rješenje za uređivanje i spremanje tema je napravljeno prilično nespretno. 

Eto toliko.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Ha ,čuješ ,ko i kod svih drugih windowsa i na ovima ti treba patch da bi se mogle koristiti custom teme ,iako za razliku od dosadšnjih ,na ovima možeš napravit puno više ,dakako , u nekim granicama.

Za malo više tema i patcheve idi na DeviantArt ,tu možeš naći puno toga za Sedmicu.

Edit : Link za patch ,ali ima ih već puno ,samo treba potražiti!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2009 22:03 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Hvala krizo; svjestan sam da postoje različiti programi za bolje uređivanje, ali svejedno mislim da su na to trebali misliti od početka i taj dio napraviti bolje.
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ja imam RTM zadnji windows 7 6.1 build 7600.16835. to je ustvari predzadnji build prije finalnog ako se ne varam inace sve radi ok osim daemon toolsa kojeg sam zamjenio sa virtual clone driveom i radi ok :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 0:53 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Usput, novi DAEMON Tools Lite 4.30.4 je izašao i ima podršku za Windows 7.

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

Usput, novi DAEMON Tools Lite 4.30.4 je izašao i ima podršku za Windows 7.

Windows 7 meni javljaju da oni ne podržavaju win7, ali ako ih instaliraš (zanemariš upozorenje) rade savršeno i ne rade nikakve probleme.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Dao sam frendu 7600 build, instalirao je pa sam jučer baš bio kod njega i vidio. Odlično mi izgledaju. Samo da se malo privikneš i super! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Sorry ako je netko već pitao...

Da li se windowsi 7 s originalnim cd- om i originalnim serijskim kodom mogu instalirat na dva PC- a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2009 18:24 (F-16).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš. U opticaj je pušteno jako malo ključeva pa to nema veze. Al još uvijek možeš dobiti novi ključ na MSovim stranicama.....

16 godina
neaktivan

Ma brat mi je sada na faksu pa može skinut već gotovu verziju " Windows 7 professional " .

Ja već imam taj serijski kod za verziju koja ide u prodaju.

Da li mogu taj ključ upotrijebit na dva PC- a?

16 godina
odjavljen

E taj ključ ne moreš. To je ključ za RTM i on vrijedi kao "standardni" ključevi. Jedan ključ - jedna licenca - jedan PC.

16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Ja nisam zadovoljan radom WINDOWS7 kao prvo jer je stupanj zastite prejak pa nisam u nekim slucajevima mogao ubaciti crack u igricu joja je u program files pise: Access Denied...

Kao jos jedna stvar dosta RAM-a zdere...

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Ja nisam zadovoljan radom WINDOWS7 kao prvo jer je stupanj zastite prejak pa nisam u nekim slucajevima mogao ubaciti crack u igricu joja je u program files pise: Access Denied...

zbog ovoga nebi prešao.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
djdomi kaže...
xZero1 kaže...

zbog ovoga nebi prešao.

Istina je da ždere RAM, ali vista ga ždere još više. Onda ti je bolji jedino XP.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice