Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.235
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Windows 7 - općenito
Gruber kaže...

Nažalost, ne bih znao... Prvo bih još jednom provjerio koju veličinu imaju datoteke koje si vec naveo, jer mislim da nisi dovoljno čekao da ti sve zbroji nakon što si stisnuo properties.

jesam, velicina je 21,4 gb. uracunate su i skrivene datoteke, velicina particije je 195 gb a pokazuje da ima slobodno 100 gb. znaci "fali" jos 73,6 gb

16 godina
razor1988 kaže...

jesam, velicina je 21,4 gb. uracunate su i skrivene datoteke, velicina particije je 195 gb a pokazuje da ima slobodno 100 gb. znaci "fali" jos 73,6 gb

Koristi već ugrađene alate, CC može samo oštetiti sistem.

Pokreni Disk Cleanup (%windir%\system32\cleanmgr.exe), idi na

1. izaberi ''clean up system files'' 1. izaberi ''clean up system files''
počisti svo smeće, pa onda i system restore točke i shadow copies.
u tabu More Options klik na 2. Clean up... i onda na 3. Delete u tabu More Options klik na 2. Clean up... i onda na 3. Delete
Stavi prostor za shadow copies na 5 (ili manje) % u System Properties/System Protection.
u tabu System Protection izaberi C: particiju u tabu System Protection izaberi C: particiju
S tim ćeš možeš dobiti i po nekoliko desetaka gb slobodnog prostora.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 17:59 (kizo2703).
16 godina
razor1988 kaže...
..

+ temp, swap, hyber.. koliko imaš RAMa?

Prije 'popravljanja' prvo se informiraj, ne krenuti po prvim savjetima jer su često promašeni.. i možeš završiti u problemu. Npr brisanje recoverya..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

4gb RAM - a kao sto i pise pod moj PC.. savjeti su bili dobri, sve radi kao podmazano.. 

obrisao sam restore point, nadam se da nece doci do problema! ako mislis da bi to mogao biti problem da napravim jedan restore point??

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2015 18:37 (razor1988).
16 godina
razor1988 kaže...

4gb RAM - a kao sto i pise pod moj PC.. savjeti su bili dobri, sve radi kao podmazano.. 

obrisao sam restore point, nadam se da nece doci do problema! ako mislis da bi to mogao biti problem da napravim jedan restore point??

-neke stvari je besmisleno brisati, jer će ih sys opet stvoriti, ovisi kako si podesio. npr napraviš backup i isključiš automatiku, ako radi automatika tad svaka bitnija izmjena radi backup.. ovisno koliko mjesta je dozvoljeno. To je POSTAVKA, dakle trebaš podesiti a ne okolo tražiti gdje-što brisati, jer će se opet prvom prilikom kreirati.

Dali je još negjde 'nepoznato' npr 50GB? Tko zna, tj možemo samo nagađati ili procijeniti po onome što nam daš za info. To može biti kompletan image ili jedna veća igra a možda neko smeće.. ali to je manje vjerojatno.

12 godina
ihush kaže...
razor1988 kaže...

-neke stvari je besmisleno brisati, jer će ih sys opet stvoriti, ovisi kako si podesio. npr napraviš backup i isključiš automatiku, ako radi automatika tad svaka bitnija izmjena radi backup.. ovisno koliko mjesta je dozvoljeno. To je POSTAVKA, dakle trebaš podesiti a ne okolo tražiti gdje-što brisati, jer će se opet prvom prilikom kreirati.

Dali je još negjde 'nepoznato' npr 50GB? Tko zna, tj možemo samo nagađati ili procijeniti po onome što nam daš za info. To može biti kompletan image ili jedna veća igra a možda neko smeće.. ali to je manje vjerojatno.

pa kazem vise niti jedan mb nije upitan jer to je bio taj shadow prostor za restore point, njega sam sada ogranicio sa 50% na 15%tako da nece vise moci zauzimati toliko mjesta

16 godina
razor1988 kaže...
..

pa kazem vise niti jedan mb nije upitan ..

-ne, nego kažeš da fali 73GB (nakon toga ne navodiš da je rješen misterij..).

-btw imaš tri foldera za održavanje, user temp, sys temp i soft download, (ova dva su u windows folderu). Povremeno ih možeš isprazniti i to je 90% održavanja.

12 godina
ihush kaže...
razor1988 kaže...
..

pa kazem vise niti jedan mb nije upitan ..

-ne, nego kažeš da fali 73GB (nakon toga ne navodiš da je rješen misterij..).

-btw imaš tri foldera za održavanje, user temp, sys temp i soft download, (ova dva su u windows folderu). Povremeno ih možeš isprazniti i to je 90% održavanja.

pa napisao sam ti savjeti su bili dobri, a i prije toga nisam postavljao pitanja znaci rjesio sam problem.. okej mozda sam trebao jasno napisati kako i sto mi je pomoglo

napravio sam tocno ono sto mi je KIZO preporucio i to je to.. 

hvala svima jos jednom, ukoliko imate jos prijedloga i savjeta pucajte :)

12 godina
mozes ga obrisati ali ides direktno u hdd di su windowsi, to mislim da se meni instaliralo kad sam deamon tools instaliro
10 godina
neaktivan

A kako da vidim koja mi je tačno grafička kartica. Znam da je neka inegrisana intelova, al ne znam jel 2000, 3000, 4000 ili je neka druga možda?

12 godina
kornison kaže...

A kako da vidim koja mi je tačno grafička kartica. Znam da je neka inegrisana intelova, al ne znam jel 2000, 3000, 4000 ili je neka druga možda?

probaj ovako: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2406120,00.asp

10 godina
neaktivan

A ne piše mi koji je broj nego samo Intel(R) HD Graphics.

11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Probaj sa Speccy.

Avast! IS + MBAM Premium + Sandboxie + Hitman Pro :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Ej ljudi imam problem a to je da mi Windows folder cesto mjenja velicinu i nerijetko mi zagusi SSD koji onda postane spor.

Nekad bude recimo 19GB,a evo sad je preko 27. Koji je razlog tome?
Imam instaliranih svega par programa na SSD-u uz windowse i sumnjam da neki od njih oscilira s velicinom (photoshop,itunes (ne skida aplikacije),avira i mislim da autocad.)

I da skenirao sam ga antivirusnim i nisam ga formatirao jer sam citao da ssd nije potrebno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 19:02 (Zin8).

0 0 hvala 0
16 godina

u win foledru temp i soft.distr/download... isprazni/obriši sadržaj (ne folder). Imaš i treći folder, user-temp, jednako obriši.

recimo da je oko 20GB normalno za win folder. Sve ostalo ne možeš tako mjeriti..

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 19:06 (ihush).
16 godina
Zin8 kaže...

Ej ljudi imam problem a to je da mi Windows folder cesto mjenja velicinu i nerijetko mi zagusi SSD koji onda postane spor.

Nekad bude recimo 19GB,a evo sad je preko 27. Koji je razlog tome?
Imam instaliranih svega par programa na SSD-u uz windowse i sumnjam da neki od njih oscilira s velicinom (photoshop,itunes (ne skida aplikacije) i mislim da autocad.)

Temp, Windows update, shadow copies - počisti sve sa Disk Cleanupom. Tak možeš dobiti i po 15 gb prostora.

13 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

273MB sam uspio pocistit s disk cleanupom.

A jel ima neki  odreden razlog zasto tako cesto oscilira velicina foldera?

0 0 hvala 0
12 godina
Zin8 kaže...

stranicu prije sam ja postavljao isto pitanje, sve imas tamo objasnjeno!

16 godina

-drugi utorak je jedan razlog (srijeda), normalan rad jer appsi ne čiste baš sve za sobom a OS to 'ne smije'.. a sve to je stvar nekih (sys) postavki, npr gdje držati Temp folder, umjesto defalutnog C: može biti bilo gdje.. ali to bi juzer morao znati, pa podesiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 19:33 (ihush).
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Mozeš i system restore tačke i shadow kopije. Sys restore se može brisati sa CCleanerom (sve osim zadnje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zin8 kaže...

Ako nisi isključio UAC, klikom na ''Clean up system files''

dobivaš više mjesta za čišćenje i tab ''More options''
gdje možeš počistiti system restore points i shadow copies - tu se dobiva najviše slobodnog mjesta na disku.

Silwncer kaže...

Mozeš i system restore tačke i shadow kopije. Sys restore se može brisati sa CCleanerom (sve osim zadnje).

Nema potrebe za CC-om, sve se to radi sa Disk Cleanupom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 19:45 (kizo2703).
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Je li ih sigurno obrisati ? Na 8.1 imam 175GB tako da imam 30 Gb izgleda da obrišem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Je li ih sigurno obrisati ? Na 8.1 imam 175GB tako da imam 30 Gb izgleda da obrišem

To ovisi o tome koliko restore pointa ti treba. Ako redovito radiš system image backup 2-3 su sasvim dovoljne. I da, možeš obrisati i sve ako hoćeš, ali to baš i nije najpametnije.

Preporučanje instalacije CC-a nekome tko ne razumije procese OS-a (bez ljutnje itko, ali pitanje je koliki je tko ''power'' user ovdje) je isto kao i da preporučiš instalaciju nekog malwarea.

CC jednostavno ''može previše'' i zato je opasan!

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 20:19 (kizo2703).
11 godina
odjavljen
Windows 7 - općenito

Sve osim zadnje. A za shadow copies ostaviću dvije,ionako radim backup mjesečno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

Sve osim zadnje. A za shadow copies ostaviću dvije,ionako radim backup mjesečno :)

Ko što rekoh - možeš i sve, ako znaš. No kako, ja ti to sigurno neću reći.

15 godina
Windows 7 - općenito

Ne mogu dignuti win7.Kad krene dizanje odmah prije znaka win dođe ova poruka i nakon toga se stalno tako vrti.

Laptop Lenovo G750,Win 7,i5,6GB RAM,HDD1TB hibrid ssd,particija c odvojena.

Pomoć?

0 0 hvala 0
14 godina

u biosu ti je namješteno da traži boot preko mreže. Probaj prvo to isključiti i staviti samo da boota sa HDD-a. Možda pomogne.

15 godina

Hvala na brzom odgovoru.U BIOSU mi je namještono prvo HDD,drugo DVD,a treće mreža.Ne mogu ništa od toga izbaciti.Bios je namješten na obični,a ne UEFI.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2015 13:45 (stipest).
16 godina

podesi BIOS, UEFI je samo dio, npr fastboot itd.

-redosljed medija nije bitan, zapravo konkretnije je korsititi QBM/BBM F-nešto.. jer tad konkretno vidiš bootabilni medij i znaš.

15 godina

Može li malo konkretnije šta da podesim u BIOS-u?

Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice