Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.947
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Kristyans kaže...

Daemon mi treba,koja je alternativa za WIN7?

Cisto onako laicki,sto bih dobio ako stavim 64bit osim sto bih imao 4GB iskoristeno?

Mislim da ako idem sa 32 bita da mi je kompatibilnost veca s programima,tj. vise ce ih raditi pa sad ne znam koje da stavim dok nisam programa natrpao,nista ne radim tipa Photoshop,obrada slika,zvuka...

Polulaicki ja bih ti rekao da se ne ustrucavas staviti 64-bitne win7. Ja sam bas zbog iskoristenosti 4 Gb i presao na 64 bitne windowse. I sto se mene tice i programa koje koristim i igara koje igram nisam imao nikakvih problema. A o driverima necu ni pricati. Pratim ovaj forum redovno i pomalo se cudim kako i zasto ljudi imaju problema sa driverima i u Visti i u Win7. Evo. Jucer sam instalirao 7057 i jedini CD koji sam morao ubaciti je bio od DVB-T kartice. Jeftinjare da napomenem. Cak sam samo i ukljicio printer, Canon i455, i za 15 sekundi sam mogao printati.
Od igara mogu reci da Sacred 2 radi. Kao i Kings Bounty The Legend.

Alternativa za Daemon je UltraIso koji ja koristim a koliko pratim forum radi i PowerIso.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 20:30 (Eld).
17 godina
protjeran
Window 7 instaliran, moja misljenja

Nisam uspio riješiti monitor......i dalje mi daje opcije 60 ili 85 hz,instalirao sam i nove nvidia drivere za sedmicu,ali ništa...Ima li pomoći?

0 0 hvala 0
16 godina

Jeli istina da će Windows 7 sam dizat i spuštat detalje kod igara, tj da će grafe sa pixel shaderom 2 moći pokrenuti igre koje zaftjevaju 3, ali će windows sam prilagodit grafiku za takve konfe??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
GeForce kaže...
PiXeLsss kaže...
Trop kaže...

Dal radi noramlno CoD4 MP i xfire na sednici???

xf ne radi normalno ...cod4 se da napravit ..
 ne pricaj gluposti... dok se ne napravi update...kada pricas sa nekim upisi /forcupdate, te izadi iz xfire i ponovno udi...on ce ti skinut neke updateove i sve ce u redu bit

... daj molim te nemoj se pravit pametan ....  covik je pita jeli radi xf ...ja sam mu da direktan odgovorija sto ce se dogodit nako instlalacije
.... no postoji li rijesenje ili oceli se potrefit tako bistar i pametan lik kao sto si ti i rec mu to sto triba napravit rijetko kad zapravo u to se ne ulazi!!...i da ne pricam gluposti ??? momak znas li se ti drugacije izrazit ?? ...a ne mene pravit glupim?!! ...pls fof
17 godina
Gion kaže...

Zašto mi na Display settings daje samo dvije opcije za  monitor (60 i 85 hz),a nema 72 i 75 hz.

Imam stari crt Samsung monitor koji uredno podržava sve i grafičku geforce 8400gs.

Molim savjet.

A da li ti win prepoznaju monitor kao Samsung (taj i taj model) ili ti kazu da imas generic plug and play monitor? Ako je ovo drugo onda instaliraj driver od monitora.
Failure is always an option...
17 godina
Kristyans kaže...

Cisto onako laicki,sto bih dobio ako stavim 64bit osim sto bih imao 4GB iskoristeno?

Mislim da ako idem sa 32 bita da mi je kompatibilnost veca s programima,tj. vise ce ih raditi pa sad ne znam koje da stavim dok nisam programa natrpao,nista ne radim tipa Photoshop,obrada slika,zvuka...

Da ali isto preporucujem instalaciju "originalnih" drivera... Po mogucnosti novih verzija skinutih sa stranice...
I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Sta sve ne radi na x64? :'(

ja ih taman mislim danas instalirat kad doma dodem

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako da napravim defaut particiju za sedmicu?

imam sedmicu na najmanjoj particiji(E) od 9 gb. hoću da mi sve programe instalira na C.

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da li je notko primjetio da mu 7-ica 7057 radi sporije od 7000.

Kao da vuće više resursa, glupan sam pa sam obriso 7000, ima li netko obje da ih usporedi.

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Kao da vuće više resursa, glupan sam pa sam obriso 7000, ima li netko obje da ih usporedi.

Pozdrav

koristio sam 6801,7000 i sad imam 7057. 7057 je najbrža.
17 godina
Kristyans kaže...

Recimo ovako, 32-bitna verzija je kompatibilnija sa programima i driverima, a ako je zbog memorije onda ti na 64-bitni sistem vrijedi ići tek ako imaš više od 4Gb memorije jer treba uzeti u obzir da 64 bitni sistem zbog rada sa "većom riječi" troši i više memorije te tih "par megabajta" što dobiješ stavljajući 64-bitni sistem na 4Gb memorije izgubiš na većoj potrošnji memorije.
16 godina
Proz0r kaže...

Znaš li kako se ponaša u dual boot-u sa XP-om?

Sasvim normalno ,jedino treba pazit ako iz Win 7 nešto tražiš u systemskoj particiji XP-a i onda stisneš Take Ownership za file ili folder kasnije može bit problema u samom XP-u!

Jedini problem je WMP 12 ,ali zato ako neko hoće probat ima rješenje za to. Evo link :

http://www.askvg.com/how-to-get-windows-media-player-wmp-taskbar-toolbar-back-in-windows-7/

16 godina
neaktivan

izvinjavam se stvarno ali nisam instalirao w7...ali pici sad na download rc1 x86 build 7050 ultimate...ali sta ce taj novi os traziti...koja je minimalna konfiguraija da bi w7 mogao normalno raditi..unaprijed hvala...

0 0 hvala 0
17 godina

Nije ti previse zahtjevan, nekakav CPU 1.4 GHZ i dalje, 1 GB rama i malo vise HDD-a... bar 30-ak GB. To ti je ajmo rec za ugodan rad. Za JAKO ugodan rad, ali ono JAAAAKO ugodan, posluzit ce bilo kakav malo jaci procesor (dvojezgreni intel C2D ili ovi AMD-ovi), 2 GB rama... Jedino graficka za aero... malo, ali ono jadno malo jaca tipa 128 MB sa (nisam siguran jel tocno pa me ispravite) 2.0 Pixel shaderom.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

sve dok xfire i takvi programčići ne prorade potpuno ne zanima me sedmica

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...
Exploder kaže...

Pozdrav

E a jel to po tvojoj osobnoj procjeni ili imaš neke testove sa slikicama za pokazat?
17 godina
Exploder kaže...

Pozdrav

Koristio sam 7000, 7048 i sada 7057. 7057 je mlazni avion za ove prethodne.
16 godina
harisgh kaže...

izvinjavam se stvarno ali nisam instalirao w7...ali pici sad na download rc1 x86 build 7050 ultimate...ali sta ce taj novi os traziti...koja je minimalna konfiguraija da bi w7 mogao normalno raditi..unaprijed hvala...

Treba ti cpu od 1 Ghz ,1 GB Ram ,grafa mora imat minimum 128 MB za Aero ,HDD ti je 30 GB dosta , jel ćeš ga vjerojatno stavljat u dual boot! Ako ga staviš u dual boot bilo s XPom Ili Vistom bilo bi pametno skinut ili EasyBCD ,ili VistaBoot Pro za uređivanje boot managera ako baš nisi na ti sa CMD-om! I to je sve!!
17 godina
neaktivan

Proveo sam neke benchmarke... (svojih potreba) i ne vidim to neko ubrzanje veliko Windowsa 7 u odnosu na Vistu.

Ali novi taskbar je super... login screen je soooooo gay.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koje testove si probao?

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Proveo sam neke benchmarke... (svojih potreba) i ne vidim to neko ubrzanje veliko Windowsa 7 u odnosu na Vistu.

Ali novi taskbar je super... login screen je soooooo gay.

Ja nisam testirao sa benchmarcima ali isto mi se ne čini da je brži od viste.
Probao sam zadnji 7000 koji je po meni puno bolje disao nego RC1.
Obrisao sam 7000, ima li tko možda sva tri osa pa da istestira i postavi slike
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

U potpunosti se salzem s tobom..... Cool
Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB MSN: trop_sr50@iamcrazy.in Xfire: xelicax Clan: Cro_Elite
16 godina
neaktivan
Trop kaže...
doxy kaže...

U potpunosti se salzem s tobom..... Cool
 a jeste cjepidlake. pa ne ovisi vam život o tim programima...
16 godina
neaktivan

Meni osobno komp sluzi samo igre, igre i igre.......... Trenutno s cime se igram je CoD4 MP a posto nemam original key, onda je tu Xfire kojef ne mogu imat na sednici......

Tako da ja ostajem na dobrom starom XP-u s kojim nisam nimalo zadovoljan al ok.... loool

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB MSN: trop_sr50@iamcrazy.in Xfire: xelicax Clan: Cro_Elite
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo ja opet instalirao build 7000 x64. Probat cu crysis warhead i hawx na dx10 malo igratSmijeh , ako se budu dali instalirat...

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...
djdomi kaže...
Exploder kaže...

Pozdrav

E a jel to po tvojoj osobnoj procjeni ili imaš neke testove sa slikicama za pokazat?
 a gle po mojoj je procjeni, ali se osjeti.
ne trebam ja testove jer osjetim. 6801 se vuko ajme meni, 7000 mi je bio ok, a 7057 je zakon!
16 godina
klimama kaže...
Junky kaže...

a kaj je s aktivacijom ? kolko je onaj probni period ? i jel ima kakav crack ?

Imaš 30 dana triala koji se, pretpostavljam, može produžiti na 120 dana kao i kod Viste. 
Ovdje imaš objašnjeno kako se produžava trial za Microsoft Server 2008. Na isti način se radi i za Vistu i pretpostavljam za Windowse 7, samo što se ne radi o koracima od 60, nego od 30 dana.
Ta se naredba može maksimalno upotrijebiti 3 puta.

Win 7 Beta 7000 radi do 01.08. ,ako imaš skinut image ključ možeš skinut na ovom linku :

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx

Imaš potpune funkionalne i "službene" windowse! Ali ,samo do 01.08. ove godine!   Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 1:03 (kizo2703).
17 godina

Ova x64 sedmica build 7000 je komaaaaaaaaaaaaa! Idem ja to formatirat i stavit vistu 32 bit(frendu rekao da mi donese x64 bit vistu, a on meni doneso x86Viče) , pa cu onda imat dual boot vista 32bit i xp 32 bit.

Nadam se da ce se sve popravit u finalnoj verziji!

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
naxeem kaže...

Kao što je već rečeno.. ništa novog osim mrvicu šminke. To jest Vista, samo se prodaje pod novim imenom i preuređena za one koji misle da Vista ne valja (i opet će kupiti 7 iako je ista stvar i oboje valja.:)).

Da to je Vista??
Pa jesi probal Win 7 ili to samo pričaš po slikama koje vidiš po postovima!? Daj odrasti ,skini ga s nekog torrenta i naistaliraj ,probaj malo radit u njemu pa onda nekaj komentiraj!
Windows 7 samo na površini sliči Visti ,a inače je 90 % stvari
nekaj savim drugo!!
I milju puta bolje od Viste!! Samo da u M$u ne zaseru finalnu veziju!!
17 godina
neaktivan

Malo si mi smiješan jer, za razliku od tebe, imam legalan pristup apsolutno svom softveru koji je Microsoft ikada izdao, koji izdaje i koji će izdati i to u svim mogućim verzijama, jezicima, vrstama, medijima, betama, CTP-ima i W7 sam imao instaliran dosta prije nego je bio dostupan na torrentu (barem par sati prije).

Da, Windowsi 7 imaju fantastičan taskbar desetke puta bolji od Vistinog i MacOSX-a, odlične keyboard shortcute, ljepši login ekran, bolji UAC (iako još uvijek ima mušica) i sl. ali zapravo je to Vista SP2 koja mi je isto tako dostupna u svakoj svojoj verziji kao i ostalih 27 operativnih sistema iz Microsofta.

Esencijalno se nije puno promijenilo ispod same haube. W7 skoro jednako je brz kao i Vista SP2 barem po mojim testiranjima i osjećaju u radu. U nekim stvarima se osjeća ubrzanje i to se odnosi na pretraživanje, start menu je bolji (search) podosta, ali i to je promjena koja ne traži novi OS i također je dio Vista SP2.

Sva ostala sila promjena je mogla biti dio SP2 jer su u 90% slučajeva facelifting.

Uzeo si citat mog posta iz studenog 2008. godine. Igrom slučaja ne bih puno promijenio svoju izjavu jer je Windows 7, iako zaista nešto brži u nekim stvarima, tek toliko brži da se sve moglo ugurati u SP2. Ne vraćam se vjerojatno na Vistu, ali ne zato jer je Windows 7 brži, nego jer se ne mogu odvojiti od ovog taskbara i šetanja aplikacija po ekranima sa WinKey+strelice... Taj me feature zaista oduševljava.

EDIT: Uostalom, tako kaže i gospodin Mark Russinovich pa citiram:

Ono što smo i do sada govorili javno; Windows 7 izgrađeni su oko Vistine baze. U Windowsima 7 nema velikih promjena.

MSDN MSDN
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 8:36 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice