Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.362.860
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja

Upravo probao i ne radi.

Postoje već razni crackovi no nisam probao ni jedan

16 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Evo nakon tjedan dana divljenja i borbe s Windows 7 (68.. pre-beta) morao sam ga obrisat, jednostavno još nije dovršen da bude glavni OS na mom računalu.

Sve to super uglađeno radi i izgleda ali samo osnovne funkcije, čim se uđe u neke dublje radnje s njim ili se ruši ili ne pronalazi drivere ili neš trece.

Uglavnom najveca mana što sam našao je dane podržava VIA Hiperion drivere (KT400 chipset) , točnije kompletan USB sistem na tom chipsetu, te problemi sa zvukom, štekanje, pucanje, sad ili zbog drivera ili baš zbog sistema i još par programcica ne rade, te spajanje na neta traje dosta dugo..

Vračam se na (stari) dobri WinXP sp3 ,on još uvijek radi kao curica, sve dok ne izađe dovršen/superstabilan Win 7 za nekih godinu dana.

Sempron 2400+1GBram+Radeon9600xt256+Windows7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam kako kome ali meni sve radi savršeno već više od mjesec dana, s tima što imam dual boot i nema frke. Pisao bi i više ali ovdje se i za jednu riječ djele žuti kartoni , isto je kao i na facebook, samo što ovdje nama Sanadera nego neki drugi misle da su on, HE HEHEHEHE

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ću čekati sa time barem do neke novije bete tamo kroz par mjeseci..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ja ću čekati sa time barem do neke novije bete tamo kroz par mjeseci..

PametnoNamigiva
17 godina

Pojavilo se novo izdanje Windowsa 7, build 6956.

Novi taskbar je automatski aktiviran, a ima i novi boot screen i još neke sitnije izmjene.

Vlasnici kapitala će kod radnika poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. Karl Marx, 1867.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gdje ima za skinut Windows 7.I kolko je velik ?GB.

Torrent je zakon,koristite ga i vi! Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
klimama kaže...

Pojavilo se novo izdanje Windowsa 7, build 6956.

Novi taskbar je automatski aktiviran, a ima i novi boot screen i još neke sitnije izmjene.

Gdje si ga skinuo, jel mora ponovna instalacija ?

16 godina
neaktivan

evo gledam sve ove postove i čudim se pa ljudi taj OS je zasad toliko bolji od Viste samo u pogledima zahtjevnosti sustava je napredovao golemim korakom, a ostalo se se da srediti polako kao sto ja imam XP koji radi bolje od Viste  ( barem se meni tako cini ) jer je ubermodificiran, a i dalje troši puno manje resursa, naravno da se osjeto razlika u godinama ali cini mi se da je Win 7 moj slijedeći OS barem po ovome sto sam do sada vidio

I evo jedna slika da komentiram ono autorovo da se widgeti mogu razbacati na Win 7, pa to može i XP :D

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2008 12:47 (lord of D).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo sam instalirao wins 7 i neznam dali se može ikone smanjiti na veličinu kao i standardnom xp-u .

Kako da to napravim ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Upravo sam instalirao wins 7 i neznam dali se može ikone smanjiti na veličinu kao i standardnom xp-u .

Kako da to napravim ?

Provaj CTRL+kotačić na mišu ako nisi...
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
17 godina
neaktivan

Hvala .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još jedan problem .

Kada hoću instalirati Alcohol 120% ili Daemon Tools traži kao i u xp-u da restartam računalo i ja restartam računalo onda mi automatski pokerene instalaciju ( kao i u xp-u  ) i opet me traži da restartam i tako u nedogled .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Evo još jedan problem .

Kada hoću instalirati Alcohol 120% ili Daemon Tools traži kao i u xp-u da restartam računalo i ja restartam računalo onda mi automatski pokerene instalaciju ( kao i u xp-u  ) i opet me traži da restartam i tako u nedogled .

Pokušaj s najnovijom verzijom koju možeš skinuti odavde.
ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.
17 godina
neaktivan

Neće . Još neka zamisao ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Neće . Još neka zamisao ?

probaj Ultra ISO
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
neaktivan

Win 7 je savršen . Glatko ide a usto je i style dobar .

Jedino je problem kaj neki programi ne funkcioniraju ali to tako mora jer je ipak tek sada izašao .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam instaliran bulid 6936 64 bit

i nemogu uči u Catalyst control centar :(

C2D E4300@3.0(333*9),Gigabyte 965P-DS3,2*2Gb Kingmax DDR2 OC 888,HDD Seagate 200GB,Sapphihe HD 4850 512Mb OC 700/1200,CHIEFTEC PFC -550W,Samsung SM931BW + Pany-42PV80P,Windows Vista x64 Ultimate SP1/Win XP SP3
17 godina

Instaliran 6956 na lap hp6715s. Zvucni o wifi prepoznao, morao samo staviti drivere od ato x1250x.

Catalyst postoji u posebnoj verziji za win7, ali ne i za moj chipstet, tako da nis od toga. Ma cemu uopce ti catalysti :) ?

Instaliran visual studio 2008sp1, sql2005, office 2007, firefox sa brdo addonova. Sve radi, i to osjetno brze.

Takodzer, u visti i na xp-u nisam smio ulaziti u standby jerbo bi se zblokirao. Za sada sve radi na 7-ici!

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hudo cista instalacija? Znaci ne preko VMwarea i to?

Ak je stabilno stavio bi i ja sebi na komp doma...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

instalirao sam betu 7 na 32 i sve ok samo nemogu je reg za otvaranje taskbara ima li netko ideju.

Microsoft.Windows.7.Build.6956.x86.

Plač

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zdavo, ljudi svidja mi se vas forum moze se dosta toga nac nego imam jedan problem sa W7 kad zavrsim sa instalacijom  nemogu se prikacit na net i ako koristim dinamicnu ip adresu nemogu se prikacit valjda treba neko posebno podesavanje, molim vas ako moze za pomoc jer sam na nekom starom kompjuteru a zao mi je odolit windows seven. Molim vas ako moze neko za pomoc.

Hvala...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Na screen shotovima na netu nisam primetio da sedmica ocenjuje hardware

Jeli postoji to cudo i na 7?

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.

0 0 hvala 0
16 godina

Windows 7 opremljeniji je od svojih prethodnika pa su tako uključene aplikacije poput onih Windows Mail, Windows Messenger, Movie Maker i ostale...

Intel Core 2 Duo 2.40GHz, ATI Radeon 3870, Gigabyte GA-954GCMX-S2
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 15:18 (start).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
start kaže...

Windows 7 opremljeniji je od svojih prethodnika pa su tako uključene aplikacije poput onih Windows Mail, Windows Messenger, Movie Maker i ostale...

Sta nema sve to i Vista?
17 godina
tnakir kaže...

Hudo cista instalacija? Znaci ne preko VMwarea i to?

Ak je stabilno stavio bi i ja sebi na komp doma...

zvini na kasnom javljanju, nisam prije vidio pitanje :)

uglavnom, da, cista instalacija, odnosno dual boot sa Vistom. Instalacija prosla bez problema.

Jucer sam evo morao bootat vistu jer sam primjetio da Firefox drugacije renderira neke stvari u 7ici (neka javascript manipulacija), sto je iznimno cudno da se JavaScript drugacije ponasa u Visti nego u 7! Ostale, sve pet.
Eh da, VisualStudio2008 ima neki cudni mali bug glede linq2sql designera, ali to 99% ljudi ne koristi, pa nije niti vazno. I Paint.NET ne radi. Osim toga, nikakvih problema.

Kada sam dignuo Vistu, zacudio sam se koliko je sporija u odnosu na 7! Ono, za popzdit! U samom radu ajde ne primjeti se toliko, ali bootanje i shutdown je neusporedivo brzi na 7! Vistu moram pustiti 10min da se poslozi, a 7ica se moze pocet koristiti cim se pojave sve ikone na desktopu.
"A developer is a machine that converts coffee into code"
16 godina
Proz0r kaže...
start kaže...

Sta nema sve to i Vista?
 ima....Windows 7 i Windows Vista su isti... mislio sam ih staviti na kompijutor.. ali neču jer je još nije izašla full verzija....
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 17:28 (start).
17 godina
protjeran

Jedva čekam kada će izaći prava verzija, to je prava revolucija nakon Viste(iako je i ona dobra).

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

navodno da su najstabilniji OS namijenjen PC-u.....

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 17:36 (start).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još jedan thread prepun sr*nja, glasina, i krivih mišljenja nadobudnih i samoproznvanih informatičara. Kao prvo Windowsi (osim ME) su i dalje najbolji operativni sustav na tržištu (podrška, 3rd party podrška, programi, driveri, etc, etc) i to nije tako "slučajno" ili radi nekog "monopola". Nitko nije tjerao ljude da krenu programirati za Windows pored svih Unixa, Linuxa, MacOSeva, BSDa, i sličnih, koji unatoč svojoj razvikanoj "kvaliteti" ne mogu prestići Windowse. Ali to ionako nije bit ove rasprave. Vista je nepravedno bila napadnuta i prije izlaska cijele verzije. Još dok je bila u beti bila je stabilnija od ondašnjih XP SP2. Ljudi se samo ne mogu navinkut na nove stvari, pokušat nešto unatoć glasinama, ili samo odvojiti koju kintu za noviju mašinu. Razvija se tehnologija tako i OSevi.

Zbog raznih trendova pljuvanja po MSu Vista je i dalje na lošem glasu (OMG TREBA 700 mb memorije OMG OMG) a tome je jedan jedini razlog: cijena i teško crackiranje. Zapravo da budemo iskreni tu moramo dodati i nesposobne "programere" drivera koji su i dalje JEDINI razlog rušenja ovog operativnog sustava (više od 30% je NVidia kriva!).

Windows 7 je ušminkana "verzija" Viste s puno boljom promiđbenom kampanjom. Iz (dosta svojeg i tuđeg) iskustva tvridim da je čak i rana beta Windowsa 7 stabilnija (nemojmo računat rušenja radi 3rd party nekompatibilnosti) od bilo kojeg end-user operativnog sustava trenutačno u opticaju (ako netko sad kaže MacOS je stabilniji nek razmisli o tome i onda se ubije - i ne, nisam MS fanboy kao što su neki drugi Apple fanboys). Računala napreduju i tako napreduju i operativni sustavi. Tko si danas ne može priuštit 4 gige rama ima ozbiljnih problema i pitam se ZA ČEGA koristi računalo i odakle mu novci za LEGALNI operativni sustav?

A sad ono najbitnije. Koristeći vLite srezao sam Windows 7 na samo 3 gigabajta instalacije i samo 350 megabajta korištenja RAMa!!!! Sustav je ostao stabilan kao i prije a nije mi falila ni jedna komponenta za stvari koje radim: igranje, 3d produkcija, audio produkcija, obrada fotografija, surfanje, Office, gledanje DVDa, etc.

I molim sve one pljuvače i osobe koje su zapele u prošlom stoljeću da svoje komentare tipa "ja ostajem na windows 98 i dalje" drže podalje jer ovo nije niti thread o tome tko koristi koji operativni sustav i zašto niti MS hate thread.

Starije bete Windowsa 7 su me očarale ali b7000 još nisam probao. Izgleda da je vrijeme za to. Ima li netko neki dobar prijedlog kako gotovu instalaciju BEZBOLNO ghostati iz virtualne mašine na neko drugo računalo??

music is my first love and will always be my last

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice