Windows 7 Kako ga ubrzati

poruka: 18
|
čitano: 13.871
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kako da ubrzam windows ULTIMATE 32bit. {#}

0 0 hvala 0
16 godina

Skeniraj sve s antivirusnim, izbriši smeće ako imaš, defragmentiraj diskove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Windows 7 Kako ga ubrzati
a dali postoji mozda nesto poput wondwsa xp sto se moglo ubrzati nesto u registru gdje su se isključivali programi..
17 godina

odes u registry i smanjis waittokill sa 12000 na 1000 i to u oba control seta

TrustNo1

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeljacboy kaže...
a dali postoji mozda nesto poput wondwsa xp sto se moglo ubrzati nesto u registru gdje su se isključivali programi..

What the hell is wondows{#}.....................

BTW: Miki jedna sekunda je premalo, syebace mu sustav.............

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 13:13 (Ivan 992).
14 godina
neaktivan
mislis da ce mni pasti sustav???:)ako ga smanjim na toliko malo
17 godina

Osobno sam tako smanjio na 20 racunala na poslu i nijedan nije krepao, a kante su taman da win 7 32bit ide nekako. :)

TrustNo1
15 godina
neaktivan
zeljacboy kaže...
mislis da ce mni pasti sustav???:)ako ga smanjim na toliko malo

Nece pasti sustav ali to je vrijeme koje windows daje programima da pociste svoje smece prije gasenja racunala, probaj ti pocistiti za sobom za jednu sekundu, vrijednost postavi parem na 3000.................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
14 godina
neaktivan
ali sta je potrebno ukucati da dodjem u register jer ja nisam bas neki majstor sa tim stvarima..:))))
17 godina

Odes na start i u trazilicu upises regedit. Zatima na hkey local machine pa system pa controlset1 pa control i umjesto 12000 na koliko hoces

TrustNo1
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 13:26 (Miki77).
16 godina

Onda je bolje da ne diraš registry! Da ne bi bilo za 15 minuta ''Ajme ,sistem mi se ruši ,pomagajte!!'

Skini i instaliraj Glary Utilities i pomogni si s njim! Ima dosta opcija za ubrzavanje rada OS-a.

I naravno ,prije mjenjanja bilo čega ,napravi backup sistema.

I prije mjenjanja bilo koje opcije ,pametno je napraviti System Restore Point ,za svaki slučaj.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
zeljacboy kaže...

Kako da ubrzam windows ULTIMATE 32bit. {#}

Ostavi se gluposti imas glary kako kizo kaže, povremeno pokreneš 1-click maintenance(eventualno i registry defrag),

ccleaner možeš koristiti za brisati cookies i npr. isključiti programe koji ti netrebaju ići u start up te defragmentacija

diska(možeš defaultni od win7 ili npr. auslogics ili puran)  i to je više manje to!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 13:41 (brixy).
14 godina
neaktivan
ok.shvacam sada a kako da iskljucim nepotrebne programe i koji antivirus da koristim za ultimate wersion.hvala
16 godina
zeljacboy kaže...
ok.shvacam sada a kako da iskljucim nepotrebne programe i koji antivirus da koristim za ultimate wersion.hvala

Kao antivirus besplatni Avast ili aviru i u tom slučaju možeš isključit windows defender koji netreba da radi u pozadini

control panel, kad nađeš win defender, tools/options/administrator - odčekiraj pod use this program i save

možešisključit i indexing

EDIT:evo ti slika za ccleaner

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 14:26 (brixy).
14 godina
neaktivan

Samo redovno brisi cockie, i radi defragment. I izbrisi programe koji ti netrebaju, ne nagomilavaj dzaba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
upravo tako, samo najnužnije programe instaliraj, sve ostalo neka bude portable. i adobe zamjeni foxit readerom, ja imam samo 9 programa instalirano gasi mi se lap za 6 sekundi, operabilan je za 50. vidi moj pc nije uopće neka konfa, čisti standard, godinu i pol dana star.
May justice be done though the heavens fall
15 godina
neaktivan
Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 17:39 (MandaTDI).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nisam siguran kolko tune up može ubrzati pc s obzirom da se boota zajedno sa svim programima na start up-u plus uvijek nešto radi u pozadini i opterećuje OS.
najbolje je optimizirati računalo s glary-jem (registry defrag i čišćenje istog), ccleanerom (čišćenje cookiesa i sveg ostalog smeća), 7 disc defragmenter kad je fragmentacija blizu 10% i više i reguliranje programa koji se dižu na start up-u (također najjednostavnije pomoću ccleanera), a ne bi bilo loše i instalirati što manje programa na C particiju te dovoljno velik C disk da ne bude na knap. ja plus sve to rabim još i portable programe koji su mi na D disku i ne opterećuju boot.
May justice be done though the heavens fall
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice