Kako da ubrzam windows ULTIMATE 32bit.
Windows 7 Kako ga ubrzati
- poruka: 18
- |
- čitano: 13.869
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skeniraj sve s antivirusnim, izbriši smeće ako imaš, defragmentiraj diskove...
odes u registry i smanjis waittokill sa 12000 na 1000 i to u oba control seta
What the hell is wondows.....................
BTW: Miki jedna sekunda je premalo, syebace mu sustav.............
Osobno sam tako smanjio na 20 racunala na poslu i nijedan nije krepao, a kante su taman da win 7 32bit ide nekako. :)
Nece pasti sustav ali to je vrijeme koje windows daje programima da pociste svoje smece prije gasenja racunala, probaj ti pocistiti za sobom za jednu sekundu, vrijednost postavi parem na 3000.................
Odes na start i u trazilicu upises regedit. Zatima na hkey local machine pa system pa controlset1 pa control i umjesto 12000 na koliko hoces
Onda je bolje da ne diraš registry! Da ne bi bilo za 15 minuta ''Ajme ,sistem mi se ruši ,pomagajte!!'
Skini i instaliraj Glary Utilities i pomogni si s njim! Ima dosta opcija za ubrzavanje rada OS-a.
I naravno ,prije mjenjanja bilo čega ,napravi backup sistema.
I prije mjenjanja bilo koje opcije ,pametno je napraviti System Restore Point ,za svaki slučaj.
Kako da ubrzam windows ULTIMATE 32bit.
Ostavi se gluposti imas glary kako kizo kaže, povremeno pokreneš 1-click maintenance(eventualno i registry defrag),
ccleaner možeš koristiti za brisati cookies i npr. isključiti programe koji ti netrebaju ići u start up te defragmentacija
diska(možeš defaultni od win7 ili npr. auslogics ili puran) i to je više manje to!
Kao antivirus besplatni Avast ili aviru i u tom slučaju možeš isključit windows defender koji netreba da radi u pozadini
control panel, kad nađeš win defender, tools/options/administrator - odčekiraj pod use this program i save
možešisključit i indexing
EDIT:evo ti slika za ccleaner
Samo redovno brisi cockie, i radi defragment. I izbrisi programe koji ti netrebaju, ne nagomilavaj dzaba.
najbolje je optimizirati računalo s glary-jem (registry defrag i čišćenje istog), ccleanerom (čišćenje cookiesa i sveg ostalog smeća), 7 disc defragmenter kad je fragmentacija blizu 10% i više i reguliranje programa koji se dižu na start up-u (također najjednostavnije pomoću ccleanera), a ne bi bilo loše i instalirati što manje programa na C particiju te dovoljno velik C disk da ne bude na knap. ja plus sve to rabim još i portable programe koji su mi na D disku i ne opterećuju boot.