Windows 7 64-bit (hardver i driveri)

poruka: 15
|
čitano: 7.804
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav svima! Jasno mi je koji su hardverski zahtjevi za Win 7, ali nije mi jasno treba li kod 64-bitne verzije paziti na to podržava li svaka komponenta u računalu 64-bitne windowse i aplikacije općenito. Npr. negdje sam pročitao da su svi dvojezgreni procesori 64-bitni, tj. kompatibilni sa 64-bitnim aplikacijama. E sad... vrijedi li isto za, recimo, moju matičnu ploču? Dakle, imam tri pitanja:

1. Podržava li moja konfiguracija pod "Moj PC" (stara 2 godine) Windows 7 Ultimate 64-bit? Dodao bih još 2 GB RAM-a zbog igara, GeForce GTX 460 i novo napajanje.

2. Driver za mrežnu karticu na mojoj matičnoj ploči ne postoji. (SLIKA) Što napraviti u ovom slučaju kad je mrežna kartica jedna od najosnovnijih komponenti? Bez nje se ne može ni pustiti internet da windows 7 npr. sam instalira drivere za neke druge uređaje.

3. I još jedna nejasnoća. Što ako na nekim driverima nije specificirano za koju su verziju, nego samo piše: Win XP,Vista,7... hoće li raditi pod 64-bitnom verzijom Windowsa?

Hvala!!! 

Driveri Driveri
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 13:05 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Windows 7 64-bit (hardver i driveri)

ide bez problema na tvoju konfu ja sam instalirao na puno starije :-)

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina

Bez brige, sve što imaš kompatibilno je s Windows 7 64-bit.

Ako te toliko muči driver za mrežnu da misliš da ga Windows 7 64-bit nemaju, skini onaj za Vistu 64-bit. Isto je to.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ubiti windows ti sam stavi drivere za mreznu tako da stime nemas problema! kad prvi put udes u windows vec ce ti biti connected to internet!

14 godina
neaktivan

pozdrav....mozda sam pogrijesio temu,ali nisam imao izbora pa sam se ubacio!!!ovako,kupio sam laptop hp pavilion dv6 sa windows 7 64-bit i onda sam pokupio neki gadan virus pa sam instalirao windows 7 32 bit zato sto sam imao samo taj cd u sebe(bilo mi je hica pa sam ga instalirao)...problem je sljedeci...nabavio sam windowse 7 64 bit i pokusavam ga instalirat vec tri dana i ne uspjeva...nabavio sam druga dva cd-a i opet nista!!!da li to ima ikakve veze s instalacijom 32-bit ili.....zamolio bih vas da mi pomognete...koliko sam lud od tih silnih instalacija fali mi par tipaka na tipkovnici :)))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ajde napisi sto je tocno problem i kako ti nece? Jesi booto sa cd-a? Prebacio ide na achi?
15 godina
neno7 kaže...

pozdrav....mozda sam pogrijesio temu,ali nisam imao izbora pa sam se ubacio!!!ovako,kupio sam laptop hp pavilion dv6 sa windows 7 64-bit i onda sam pokupio neki gadan virus pa sam instalirao windows 7 32 bit zato sto sam imao samo taj cd u sebe(bilo mi je hica pa sam ga instalirao)...problem je sljedeci...nabavio sam windowse 7 64 bit i pokusavam ga instalirat vec tri dana i ne uspjeva...nabavio sam druga dva cd-a i opet nista!!!da li to ima ikakve veze s instalacijom 32-bit ili.....zamolio bih vas da mi pomognete...koliko sam lud od tih silnih instalacija fali mi par tipaka na tipkovnici :)))))

Ako su ti winsi bili na lapu onda ih vjerojatno imaš negdje na nekoj skrivenoj particiji, origigi od lapa.

Ali nije bitno, idemo na tvoj problem...

Ovo je potpuno jasno o čemu se radi i sad kad si nam točno opisao koje greške ti javlja i zašto ne uspijevaš već 3 dana instalirat 64 bitne sad nam je lako i mi točno zanmo u čemu je problem...

14 godina
neaktivan

znaci imam tri cd-a i ni jedan nece prihvatita kad treba bootat...kad stavim ovaj od 32 bit onda hoce....kad stavim ovaj od 64 bit i kad me treba trazit da stisnem tipku da pokrenem instalaciju on samo nastav ulazak u windows....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neno7 kaže...

znaci imam tri cd-a i ni jedan nece prihvatita kad treba bootat...kad stavim ovaj od 32 bit onda hoce....kad stavim ovaj od 64 bit i kad me treba trazit da stisnem tipku da pokrenem instalaciju on samo nastav ulazak u windows....

Pa to je problem samo sa tim cd-om, nije bootabilan, a koliko sam skužio imaš 3 zato jer si napravio 2 kopije prvog koji nije bio bootabilan. Znači nađi neki drugi win cd.

Ili probaj pokrenut instalaciju iz samih windowsa, nisam siguran da li će ići tako jer su jedni 32 a drugi 64 bit...znam da upgrade ne radi, ali da li može fresh insatll neznam, probaj.

15 godina
Nabavi bootabilni dvd od windowsa 7 x64 ili skini sa neta koliko sam shvatio imas orig. Key znaci to nije piratstvo! Bootabilni dvd mozes napraviti sa alcoholom 120%
14 godina
neaktivan

ma bootabilni su 100%...imam 2 home i ultimate...vec sam radio bootabilne cd-e pa mi to nije strano!!cak sam i dva puta usnimio ubuntu 10.10 i to mi radi savrseno,a kad hocu win onda nece,kao da ga ne prepoznaje...stavim cd od 32 bit i boota bez grča...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da daaaa...imam org key

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neno7 kaže...

ma bootabilni su 100%...imam 2 home i ultimate...vec sam radio bootabilne cd-e pa mi to nije strano!!cak sam i dva puta usnimio ubuntu 10.10 i to mi radi savrseno,a kad hocu win onda nece,kao da ga ne prepoznaje...stavim cd od 32 bit i boota bez grča...

Slušaj kompa, ne laprdaj ovuda. Jel ti boota sa 32 bita -* da...jel ti boota sa ovim drugm cdom...ne, znači NISU bootabilni, odi nabavi bootabilni i riješio si problem. Nema smisla dalje o tome raspravljat.

A i ako imaš original sa lapa, onda fino imaš i program koij ti radi recovery medij, pa si ga napravi i eto ti sve riješeno 1 potezom

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2010 18:35 (miki1981).
14 godina
neaktivan

hehhh...ajde poslusat cu te...hvala vam puno na odgovorima...:)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neno7 kaže...

hehhh...ajde poslusat cu te...hvala vam puno na odgovorima...:)))

E da, i mali savjet...kad pržiš instalacijski medij od winsa...prži na čim manjoj brzini, jer i to može biti problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice