Upravo instalirao i za sad sve radi bez problema.
Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.003
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-konkretni problemi, zakrpe nisu stvar MSa, nego je intel taj koji je zakenjao stvar, dok MS nakon tog krpa-zakrpu.. (sav support, drivere, za sav HW, radi proizvođač HWa, MS samo certificira i uvrsti u installer, update..). (laješ, na pogrešno drvo..)
.
Ajde ne petljaj više s tim sumanutim tekstovima za koje moram popiti antipsihotik da bi ih razumio.
Intel je s hardverom zakenjao stvar ?!
Ooooo..moj Bože ??!! Udri me munjom...
Microsoftu je bolje da ništa ne popravlja jer čim oni krenu "popravljati" nešto što funkcionira, zajebu stvar.
Pa u biti... iHush je u pravu. Jel MS imao bug u mikrokodu procesora, preko cijelog jednog desetljeća ili je u pitanju Intel. I naravno da će MS, u suradnji s Intelom, lupiti patch kako bi se onemogućio direktni pristup memoriji. E sad... to što to nekim korisnicima vuče neke druge probleme... prestanite stalno kopati po system datotekama, pa neće biti problema. Ili, ukoliko vam toooooliko smeta telemetrija i Win "pizdarije", prebacite se na Linux, ostavite Win u virtualci ili dual bootu (ako gejmate, iako danas i virtualka lijepo radi za gejmanje, samo treba napraviti passthrough), ili Wine ukoliko vam je on dovoljan i amen. Ili uzmite Mac, imate 5 konfiguracija, cijeli OS je prilagođen njima i razvija se samo za navedene konfiguracije HWa.
Baš me zanima kako bi vi maheri sve sredili i popravili, kako bi vama bilo da razvijate OS koji može biti instaliran na trilijun kombinacija hardvera. Jel bi bilo problema tu i tamo? Bi. Jel bi popravili PO prijavi, a ne prije, jer ne znate, niste mislili da bi mogla biti ta kombinacija moguća, ili bi prvo ispeglali sve, ama baš sve moguće bugove, testirali do iznemoglosti na svim mogućim kombama HW+SW i tek onda pustili? Svi samo po MSu. A nitko ne bi malo po developerima third-party softwarea i / ili proizvođačima hardwarea koji naprave hrpu sranja s driverima (sjetite se samo nVidije I ATIja, kojih je sranja bilo).
Disclaimer: nisam plaćen od strane Microsofta (i u skokovima odlepršajte s izrazima shill, pajeet i ostalom 4han i Reddit žargonom), samo sam racionalan i ne razumijem toliko drvlje i kamenje po jednoj tvrtci i njihovom proizvodu, koji uvelike ovisi o drugim parametrima, a ne sam o sebi. Sve vam je MS kriv, nikad niste sami i /ili third party developeri.
-konkretni problemi, zakrpe nisu stvar MSa, nego je intel taj koji je zakenjao stvar, dok MS nakon tog krpa-zakrpu.. (sav support, drivere, za sav HW, radi proizvođač HWa, MS samo certificira i uvrsti u installer, update..). (laješ, na pogrešno drvo..)
.
Ajde ne petljaj više s tim sumanutim tekstovima za koje moram popiti antipsihotik da bi ih razumio.
Intel je s hardverom zakenjao stvar ?!
Ooooo..moj Bože ??!! Udri me munjom...
Microsoftu je bolje da ništa ne popravlja jer čim oni krenu "popravljati" nešto što funkcionira, zajebu stvar.
- prvi link. (btw, spectre i meltdown, pročačkaj malo, nije ni samo intel nego svi aktualni procesori, a to je HW, to nije SW dakle nije MS). Konkretan problem je na svim platformama, veze s MSom nema (striktno.. ima jer je i MS u toj ekipi od početaka + wintel.. i amd, i ems/emt64/page sve na nivou HW, BIOSa, sporedan OS jer je to odavno low kompatibilnost način rada svih memorijskih kontrolera, adresiranja i sl. nasljeđe). Intelov patch je okilavio dobar dio računala (CPUa), nakon tog MS patchira 'patch' u ovoj epizodi (za sve ostalo je jednako kriv, pljuc-hrač..) .. gamad jedna! :))
-ili je MS odgovoran za ...(ŠTO)? vidi ovo, što su meltdown & spectre .. rade na SVIM deviceima, OS je sporedan, moderni CPUi. Tko ih projektira? Tko (proizvođač) radi drivere za HW i zna sve 'tajne'.. ili je to onako, slučajno rupa, kao sve ostale slučajne? npr nekom design.ing se slučajno rapidograf zaletio i napravio rupicu... bajpas.. na to dodaj TXT-IME i sl nazive intelovih fičera koje možemo jednako (umjesto riječi fičer) zvati backdoor. Vrlo korisno, serveri i sl. .. vrlo upotrebljivo adminima, naravno kad znaju za to i kad imaju pristup. (sarkazam, jer nisu svi admini s iste strane ograde tj pristupa).
što kad je nešto treće problem, npr java, flash, pdf, CC i sl. (soft), opet je kriv MS? Odogovoran svakako, nadam se jednog dana i kažnjen, bar neki zakon (ali za sad nema...) koji bi 'garantirao' ako ne već sigurnost, bar sankcije za propuste koje su inače po zakonu obvezni prevenirati-izbjeći i zaštitit na svaki način korisnika (odgovorni), no nisam još vidio neku takvu presudu (soft odgovornosti..), možda kad AI-autići krenu gaziti pješake? :) .. nadam se ipak bar dan prije, ono, kao neki znak inteligencije koja predviđa moguće posljedice, ne samo kao sanacija štete.
edit: iznad, wacky.. bug? nije bug, ne može biti bug, its a fičer! (bug bi bilo nešto slučajno, greška.. nemoguća je takva greška-slučajno, + slučajno u čitavoj silicijskoj industriji).
Ja se isto slažem s ihushom da je Intel tu zeznuo stvar s hardverom. I meltdown i spectre su hardverski problemi, a Microsoft nije proizvođač hardvera. Ali nije ni Microsoft nevinašce, Intel izdao lošu zakrpu i Microsoft je kakti to išao popravit i nekima još dodatno zakomplicirao stvari. Onda su naknadno izdali još jedan update koji je to sve trebao riješiti.
kao btw, nova tema, amd-cpu... onak, informativno kao 'kriterij' za ovakve teme i tko-što radi, gdje su problemi, zašto itd.. kad bi vjerovali u teorije zavjera, tad bi čačkanjem pronašli npr NSA, ali tad bi marko skoćio na telemetriju pa nećemo o tome :))
cccc
cccc rizling iz 2015
Dva moje luda posta nakon microsoft followers......... i husha ???????!!!!
Jeste vi sigurno bili na nogometu ili na pivu prije nogometne utakmice ?!?!
..
-zar postoji mjesto sumnji..? (pa što još trebam, ono ko napoleon okolo hodat?) .. :)
-MS ima OS, radi.. a jel krivac za sva zla svijeta, možda. Koliko god bio (dobar ili) loš OS, nedovršen i tak to je nevažno kad su ljudi ludi za njim, plaćaju ga, koriste.. a imaju na izbor druge-bolje. ili nemaju?
-ako nemaju, vrijedi li njurgati? Evo, režedu ljudi masline, smrzle se.. a na kraju kaže komentator, 'prerano uzimanje škara u ruke..' -ludi ljudi, kriva im zima za njihovo neznanje ili nadanje da će biti toplo ko na havajima? Kukat-plakat (a možda dobiti poticaje i osiguranje.. pa isplati se, zar ne). - s win, ista stvar, uzmu škare ili CC i režu, poslje njurgaju. Jesam lud, bar nisam ono drugo :)
-ako pitaš za problem updatea koji imaš.. ne znam, eto, čudo! :)
bio sam uzrujan jer sam morao instalirati Win 8.1
moje isprike ihush...
Dogodila se divna promjena.
Kad izbacim vanjski hard lampica na njemu u momentu se isključi i disk je spreman za iskapčanje iz USB-a.
Na win 10 stoji upaljena vječno. živio Win 8.1
dolje ihush i sljedbenici windowsa 10
..
Kad izbacim vanjski hard lampica na njemu u momentu se isključi i disk je spreman za iskapčanje iz USB-a.
..
opa, 'novi win'.. :) kul.
(ima se, može se...) i sad svi ushićeni zbog stanja 'lampice' na disku. Efikasnije je izolirbandom jednostavno prekriti lampicu ili ako si spretan, šarafcigerom (kacavidom, odvijačem.. noktima) ga isčupati i nema više šanse da se upali.. ultimativan patch-fix, jači od CCa. (jedino nisam siguran ide li to pod win10, soft-hard ili howto temu..).
bio sam uzrujan jer sam morao instalirati Win 8.1
moje isprike ihush...
dolje ihush i sljedbenici windowsa 10
Bo'me si ga jucer nadrobio sa stilom
Bo'me si ga jucer nadrobio sa stilom
Ma ne pijem inače alkohol a jučer sam na poslu popio dvije čaše finog Rizlinga pa me pukla agresija
(ima se, može se...) i sad svi ushićeni zbog stanja 'lampice' na disku. Efikasnije je izolirbandom jednostavno prekriti lampicu ili ako si spretan, šarafcigerom (kacavidom, odvijačem.. noktima) ga isčupati i nema više šanse da se upali.. ultimativan patch-fix, jači od CCa. (jedino nisam siguran ide li to pod win10, soft-hard ili howto temu..).
Cinizam je prvi znak depresije.
Zašto win 10 ne ugasi lampicu a 8.1 ugasi ?
Pitanje nije filozofsko već informatičko.
Nije pitanje je li ta lampica uopće potrebna ili nije.
pitaš mene ili MS? Ako pitaš mene, ne znam, idiotarija.. pogrešno, možda zato što se ne gasi struja.. a možda ovisi o tvojim postavkama powera, usb porta kao green/power-nešto (koji možda radi kao punjač i kad je računalo ugašeno .. itd).
-ako pitaš MS, oni ti nisu tu.. oni su preko bare u redmondu pa ih priupitaj :)
-ili ovo treba biti dokaz kako je neki win dobar/loš? Rekao bi da su MSovi PRovci (ili tko im već utuvi neke ideje, kao metro..) bar blagoretardirani.. ispravak, nema tu blagosti.. ali s druge strane malte milijarde pa mi je logičnije sebe vidjeti kao žešćeg retardsa koji ne zarađuje te milijarde dok istovremeno služim kao help-konobarica (rame za plakanje nakon grizzliya..).. umjesto da tamo njih cimaš. .. da. Kreten (sam), drago mi je. (tak idu upoznavanja).
za brisanje...pardon
Kažeš dugo si u infu... sjećaš se onda vjetrojatno i vremena, tamo negdje 1998. i hvaljenih Umax skenera, imao sam i sam neki skupi Umax Astra neki (tada jako skupi, 1.000 DEM-ova bio, pa je bio model godine i u Bug-u i u svijetu i u svemiru i dalje... ne moram naglašavati što je 1998.-e bilo 1.000 DEM-ova, zar ne?)... pa je bilo sranje jer nije imao u svom softwareu automatsko gašenje lampe nakon nekog vremena. Kako? Zašto? Po kojoj logici? To nitko ne zna. Znaju oni koji su pisali software za njega i nitko više... prošlo je izlaznu kontrolu (tada), otišao firmware s skenerom i svo koji smo ga imali, morali smo skidati malo dodatni utilitić/idiotić programčić od par kb da nagasi lampu, a čak se i nasrao na desktop glumeći neku sklopku kli/klal, stisni/pusti.
Zašto je to tako bilo? Možda kad kvantna računala budu dosupna u široj javnosti ćemo saznati kroz njihove izračune pokušaja i pogađanja odgovora na "normalna" pitanja u nenormalnom svijetu... do tada... sumnjam. Tako i tvoja lampica... Vjerojatno nećeš nikada saznati što i kako. Znam da ovo ne zadovoljava kao odgovor na tvoje pitanje, ali dok netko ne ponudi konkretno u registrijima odgovarajuću korekciju... sjeti se Umaxa (i ne samo Umaxa... ima toga na tone).
Aj živjeli (dalje) :-)
Brate, sjećam se svega
Moj virtualni prijatelj ihush ne shvaća da na ovoj temi više nema previše upita jer se masa ljudi vratila na Win 7 i 8.1 jer ne moraju strahovati od apgrejda i apdejta "najboljih windowsa do sad"
Pazi ovo, dođeš kući s posla ili si u vojnoj mirovini pa ne radiš uključiš u jutro svoju skupo plaćenu kantu, kad ono vidiš ide update ??? Grc, prvo te prođu žmarci, oblije te hladni znoj, nervozno šetuckaš po sobi, stjeraš žemu u pm, popiješ xanax i zapališ jedno pet cigareta dok se računalo ne restarta.
Uh, dobro je, boota se, nešto je vratio na staro što si već podesio, ali radi...he, he, he al si sretan.
Sjedneš ponosno za svoj preskupi stroj za koji je proizvođač napravio npr Intel, loš hardver jer je windowsu 10 možda sumLJiv i ponosno ispiješ svoj prvi jutarnju kafućino.
Strah je prošao i tako do sljedećeg dana.
Poslijepodne ideš na zakazani tretman kod psihoterapeuta ne više zbog PTSP-a koje si prošao kao Dragovoljac već sad ideš još češće šrinku zbog "Najboljih Windowsa do sad"-
Aj uzdravlje
-pa podesiš, još bolje, povremeno sam klikneš update.. ne sviđa mi se se kad on oče, radije kad ja to oču. (tvrdo Č, da se naglasi odluČnost). :))
-mandatroni update je katastrofa, .. ali opet, nema to veze sa mnom (ili ičim pametnim..) :)) nego to piši MSu..
Citajuci ovo ovdje ja cu se morati vratiti na XP.
Naime, meni se 'lampica' na eksternom ne gasi niti na sedmici
Ni meni dok sam ju imao.
Na 8.1 je to riješeno...
@andjeo bez falinge
Imas ti neke konkretne brojke i izvore za tvoje tvrdnje o broju korisnika koji su sa win10 se prebacili na neke starije windowse ?
Svaka sluzbena statistika te demantira : Win10 je najbrze rastući os ( broj novih korisnika u istoj promatranoj vremenskoj jedinici ), ima preko 500 000 000 sluzbenih evidentiranih pojedinacnih korisnika, i kontinuirano je u statistickom porastu, dok su ostali osevi u padu.
Broj prijavljenih problema je na win10 najmanji otkako se uopće i vode te statistike.
http://gs.statcounter.com/windows-version-market-share/desktop/worldwide/
Update i upgrade se obavljaju u pozadini ( za hr regiju default restart 23-05 h, i to samo usljed duze cpu neaktivnosti ), sto znaci da pri normalnom radu ti nikad niti nećes vidjeti te radnje osim pri paljenju i gasenju racunala izvan navedenog vremena pa bus tada vidio natpise i upgrade postotak, no to je zastoj od par desetaka sekundi.
Ekrane od updatea ili upgradea mjesecima nevidim....a racunala u full pogonu, što privatno, što poslovno....
Linkove na strane forume i probleme nemoras kačiti jer ćes par stranica unazad u ovoj temi naći slicnu raspravu , gdje se isto bubalo naprazno bez ijednog zvanicnog izvora i konkretnih brojki o broju korisnika zahvaćenih identicnim problemom.
Winxp je bio banana do sp3 a win7 do sp1, dok win10 od starta ima najmanje "pravih" problema i bugova....
Kako besposlen pop i jariće krsti, tako i forumski "informatičari" non stop nesto dotjeruju, optimiziraju, ciste, i onda zbog viska vremena i manjka znanja sami sebi prouzroce najveći broj problema ( ovo pricam općenito, da nebi mislio da je samo tebi upućeno ).
Alkoholom opravdavas svoje rijeci prema forumskom kolegi ? Iste sekunde bih te alkotestirao da samo posumnjam da si pijan na radnom mjestu, i otkaz iste sekunde ako test pokaze ikaj veće od 0,0 . Alkohol, droge i sl nejdu uz ozbiljan i odgovoran job...
👮
Ni meni dok sam ju imao.
Na 8.1 je to riješeno...
I sto sada ? Maloprije hvalis sedmicu, a ispadne da radi kao i desetka...
Aj uzdravlje
P.S. Ceka update desetke da resetiram, ali se nedam jos...
Nije link sa stranog sitea.
Evo ti s domaćeg iz lipnja 2017
I, sad si ispao pametan kad si rekao da je najbrže rastući OS od svih Windowsa Windows 10 ?!
Je li ?
Baš sam mislio da je najbrže rastući windows 95
Znaš li zašto "raste" najvećim dijelom osim toga što je najnoviji ?
Zato što sve firme poput moje imaju ugovor s Microsoftom i moraju implementirati najnovij MS softver pa tako i Win 10..
Win 10 update i upgrade ide samo na serverske stanice dok je na 200 ostalih računala blokiran.
Zašto ?
Cemu stara statistika gdje je win10 bio na daleko manjem postotku nego sto je to danas ? Pa ja sam ti linkao najnovije dostupne nezavisne statistike a ti starim brojkama koje vise nisu tocne zelis što dokazati ??
I dalje bacaš izjave bez ijednog zvaničnog izvora ili nezavisne potvrde.,pa ukolko nebudes argumentiran onda daljnja rasprava s tebom nema smisla.
To microsoft ima neke batinaše i mafijaše koji noću plaše vlasnike firmi i managere da moraju kupiti win10... ? Ili je neka apk neophodna za core job dojucer uredno radila na win7 a sada odjednom baca popup da radi samo na win10 pa je to automatizmom krivnja msa.... ?
.....
Tebi je "stara" statistika od lipnja 2017 ?!
Svašta....
Pa naravno, vidi brojke na tvojoj i mojoj statistici : Win7 je od tada znatno smanjio a win10 znatno povećao postotak sa 29 na 48%...
Cemu podvaljivanje statistike cije brojke vise nisu niti priblizno tocne ?