Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.404
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo je za win 8, ali isto ti dođe
http://superuser.com/questions/550178/how-can-i-rename-a-network-in-windows-8
Oprostite moze li pomoć imam instaliranu win10 i non stop mi se javlja plavi ekran sa porukama Memory managment,irql_not_less_or_equal,fault in nonpaged area.... Zna li iko kako ovo rjesiti cesto mi se dese ove poruke dok igram igrice ili na youtubeu gldam nesto....
Oprostite moze li pomoć imam instaliranu win10 i non stop mi se javlja plavi ekran sa porukama Memory managment,irql_not_less_or_equal,fault in nonpaged area.... Zna li iko kako ovo rjesiti cesto mi se dese ove poruke dok igram igrice ili na youtubeu gldam nesto....
S memtest86 testiraj memoriju
Daj mi minidump fajl iz C:/Windows direktorija.
021217-14593-01.dmp
021217-19531-01.dmp
021317-13578-01.dmp
021317-17359-01.dmp
ovo mi se nalazi u mapi minidump
testirao sam i memoriju pise da je sve ok da li je moguce da mi se nakupilo prasine oko procesora pa se svako malo javlja plavi ekran a i nekad tokom instalacije cak sam restartira da li je do prasine mozda ?
021217-14593-01.dmp
021217-19531-01.dmp
021317-13578-01.dmp
021317-17359-01.dmp
Sva ta četiri fajla uploadaj na google drive/mediafire/onedrive/di već da možemo skinuti.
testirao sam i memoriju pise da je sve ok da li je moguce da mi se nakupilo prasine oko procesora pa se svako malo javlja plavi ekran a i nekad tokom instalacije cak sam restartira da li je do prasine mozda ?
Vrlo lako moguće. Očisti prašinu (i zamijeni pastu ako znaš kako!) pa poprati situaciju.
021217-14593-01.dmp
021217-19531-01.dmp
021317-13578-01.dmp
021317-17359-01.dmp
Sva ta četiri fajla uploadaj na google drive/mediafire/onedrive/di već da možemo skinuti.
Vrlo lako moguće. Očisti prašinu (i zamijeni pastu ako znaš kako!) pa poprati situaciju.
Sve sam mu ja odgovorio na PM.
EDIT: Da, dumpovi pokazuju memory corruption i wifi driver kao krivce. Dakle, test Memtestom86+ i nadogradnja drivera za wifi.
Kako se rješit ovoga natpisa aktivirajte windows živcira me
Kako se rješit ovoga natpisa aktivirajte windows živcira me
Pa aktiviraj ga i neće te više živcirat (barem ne s tim).

imam problem sa mail sinkronizacijom..
ima par dana sam instalirao win10 i odlučia sam koristit predinstaliranu mail aplikaciju
mišljenja sam da sam sve omogućia šta je potrebno za sinkronizaciju, stavio sam da to radi svakih 15 minuta za oba računa koja imam, međutim ništa se nedešava i kad uđem u app piše zadnja sinkronizacija kad sam zadnji put koristia app.
imali ko ideju šta bi to moglo bit ili neku preporuku za aplikaciju istog tipa, da ima mogučnost prijavit dva hotmail računa istovremeno
nemam para da ga kupim ako imaš neku ideju za aktivaciju
Microsoft olako donira humanitarnim i neprofitnim udrugama i organizacijama, pa vidi ako ima koja blizu tebe, uclani se i nažicaj key. Isto tako u obrazovnom sustavu se vrte razne free licence pa mozda imas i legalno pravo na neku od njih ako tvoja ustanova ima to u igri...
Microsoft olako donira humanitarnim i neprofitnim udrugama i organizacijama, pa vidi ako ima koja blizu tebe, uclani se i nažicaj key. Isto tako u obrazovnom sustavu se vrte razne free licence pa mozda imas i legalno pravo na neku od njih ako tvoja ustanova ima to u igri...
No way!
Dva pc-ja sa istim keyom neće moći biti aktivirana istovremeno, barem ne na ovaj način, osim ako si mislio da "slučajno" pokvari onaj u institiuciji, pa iskoristi key za home pc, ili....
....možda je samo sarkazam.
Uzeo sam laptop u 8 mjesecu i bilo je sve dobro dok se do prije par dana pojavilo da windows aktiviram
@morrison
Pa neće biti dva ista keya. Kad tako neka neprofitna organizacija dogovara s ms deal, obicno "mudar" predstavnik te org u dopisu zatrazi daleko vise nego laj mu stvarno treba. A kad ih ponestane opet uz par zamolbi i dopisa dobije nove seriale.
Zadnji put kad sam to radio, isao je jedan key koji je dozvoljavao x broj aktivacija, al ima godina i godina od toga... Posle mi kolega reče da sada ide zasebni key za svaki devices.

ja sam kupio prazan laptop i oni su na njega 10 tku instalirali
ah, strašno... ali, tako je to. MS štiti svoje interese. Žalit se DAZu ne pomaže.. a tema je promašena.
Za te ljeve aktivacije smo imali univerzalni pojam : Powered by Gary Furuta !
😊
Za te ljeve aktivacije smo imali univerzalni pojam : Powered by Gary Furuta !
😊
dodao bi.. (al neću) :)) .. ovo je trenutak kad je gparted primjenjiv kao fix, no baš sad ga ne rekomendaš.. ah, štaš..
Hehheeeeee.....
A gle, ak covjek ne razlikuje pojmove tipa daz, oem, retail, gary furuta ... onda mu ziher ni gparted nije opcija...
😜
ima par dana sam instalirao win10 i odlučia sam koristit predinstaliranu mail aplikaciju
mišljenja sam da sam sve omogućia šta je potrebno za sinkronizaciju, stavio sam da to radi svakih 15 minuta za oba računa koja imam, međutim ništa se nedešava i kad uđem u app piše zadnja sinkronizacija kad sam zadnji put koristia app.
imali ko ideju šta bi to moglo bit ili neku preporuku za aplikaciju istog tipa, da ima mogučnost prijavit dva hotmail računa istovremeno
Godinama koristim Gmail notifier s 2 acc koji mi se syncaju svaku minutu i daju zvučni signal kad mail dođe. Sve radi od prvog dana kao podmazano. Nikad problema. Podržava i hotmail.
e odlično, ko naručeno, samo se triba prilagodit, ima poprilično postavki.
do prije nekoliko tjedana sve je bilo uredu. da bi zatim kada bi ugasio računalo dobio ovaj error koji bi na zaslonu bio nekoliko sekundi, te bi se nakon toga Windows 10 normalno ugasio. čisto me zanima o čemu se radi, hvala.
Poznat i vrlo čest problem. workaround je da se desnim klikom miša stisne start meni i odabere shutdown.
Jucer kada sam ugasio komp pisalo je da skida update il tako nesto...ugl cesta pojava i nakon toga se normalno ugasio. Danas kad sam ga upalio učitavao mi je to i za 2h i 30min on je bio tek na 11% i onda sam ga resetirao i sad mi već pola sata vrti "Restoring your previous version of Windows"
Ako može pomoć... trebam hitno komp a ovo me stvarno već nervira!
Jucer kada sam ugasio komp pisalo je da skida update il tako nesto...ugl cesta pojava i nakon toga se normalno ugasio. Danas kad sam ga upalio učitavao mi je to i za 2h i 30min on je bio tek na 11% i onda sam ga resetirao i sad mi već pola sata vrti "Restoring your previous version of Windows"
Ako može pomoć... trebam hitno komp a ovo me stvarno već nervira!
Ne smije se restartati dok updeata, probaj system restore ili startup repair.