Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.037.504
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
Upravo se cimerica spojila na taj moj kabel i njoj radi..
16 godina

- tad (klasičnom eliminacijom, ono što ostane..) problem je soft/postavke. Pronađi upute, korak po korak, 'mora' raditi.. ili ti neki soft/postavka blokira (a to bez čarobne kugle, teško.. nabrojani mogući uzroci + dok ne ispuniš pristupne uvijete ne propušta te domski server/GW).

- ima li cimerica sličan OS? 'prepiši' postavke. Ima li ona od prije pristup ili je brucošica u istoj situaciji (ali njoj radi.. tad je problem definitivno tvoja postavka, neki soft koji blokira pristup). Ako je ona od prije već imala pristup, tad je moguće da 'samo' trebaš proći proceduru podešavanja dobijenih podataka (moraš dobiti domski user-pass + upute, možda neki studentski ID-certifikat... kojeg još nemaš ili nije proveden na serveru/referadi.. i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:07 (ihush).
8 godina
neaktivan
Ima isti OS kao i ja. Nije brucosica, ali je neki dan kupila novi laptop pa je morala skinuti ponovno te eduroam postavke...i radi joj, a sve to isto imam i ja.. Isle smo skupa po koracima i na kraju kad nas trazi sifru i kad je upisemo, njoj radi, dok je meni i dalje isto
17 godina
moderator
Probaj ti svoje podatke upisati na njezinom računalu. Ako ne radi, znači da je neki problem s tvojim korisničkim računom pa se obrati svom carnet administratoru.
16 godina

-postoji i ta mogućnost .. da tvoj ID nije proveden (kao i mobitel-SIM kartica, proradi tek kad je na serveru aktivirano). Možda već sutra/idući tjedan proradi (kao moguće rješenje...) :)

ne znam kako sad funkcionira eduoram/ažuriranje i sl. + mogućnost da se nešto u odnosu na prošle godine mijenja jer se stalno mijenja, krikulum, IT.. i umreženost, sve.

U međuvremenu, probaj nekako prnaći domskog geeka.. mora biti poneki :) naravno postoji mogućnost da ti formatira C: ali ponekad i fixaju problem..

8 godina
neaktivan
Upisala sam svoje podatke kod nje.. I radi :(
Hvala svima na pomoci, pokusat cu naci nekog :)
16 godina

eh.. eliminacija.

dakle ostaje stvar npr moguć pogrešan driver pa mreža ne radi mada ne pokazuje nikakve probleme.. (mala šansa)

vjerojatnije, neka od postavki OSa/appsa. Što? To ovisi i o samom OSu, yogurt/aktivator ili origigi bez cracka i sve povezane postavke, updateovi (certifikati) pa do postavki AV, UAC, firewall, ...

- 'normalno' postavljen sys bi morao raditi, pod normalno se smatra ono što je MS predvidjeo, ouofbox, ne neki 'majstorski' podešen OS ili nekim mallwareom/appsom blokiran neki port, izmjena i sl. .. pa do banalnog, da ti iskoči neki popup i pita, ali ga ignoriraš (kod spajanja na nepoznatu mrežu, odabir ovisi o funkcioniranju, bez potvrde-dozvole sve je firewallano) = sigurnosne postavke ili još banalnije power postavke (a to zna biti i problem s driverima, bar gledajući teme-probleme s novijim win).

17 godina
moderator
hackintosher kaže...

Ej, zna tko kako jednostavnije od Gračanina objasnit kako se tamna tema postavlja na W10?

Vidim ne samo da si mi dao palac dolje na poruku kojom sam objasnio da je postavljanje tamne teme preko opcije u Settingsima u Win 10 bezveze, nego si mi još i prijavio tu poruku i još mi bezveze dao palac dolje na iduću poruku u temi.

Znači, objasnili su ti kako se postavlja "tamna tema" na Win 10. Pretpostavljam da si je onda i postavio. Ajde sad ti lijepo objasni koje sve aplikacije ti imaju tu tamnu temu, koji sve elementi sučelja, i objasni po čemu je onda moja poruka koju si palčevao dolje i prijavio netočna. Slobodno nabaciš i koji screenshot da to "dokažeš". 

17 godina
moderator
ini310 kaže...

Nešto ti se zeznulo u Windowsima, ihush ti je naveo neke od mogućih uzročnika, no pravog uzročnika će vjerojatno biti teško identificirati. Najvjerojatnije se radi o nekom sigurnosnom softveru. Uglavnom, ako ne utvrdite uzrok, to će vjerojatno značiti instalaciju Windowsa na čisto.

8 godina
neaktivan
Znaci reinstalacija windowsa? :/ znate li mozda koliko to otprilike kosta?
17 godina
moderator
ini310 kaže...
Znaci reinstalacija windowsa? :/ znate li mozda koliko to otprilike kosta?

Jednu pivu ili kokakolu kod kolege studenta ako ga lijepo zamoliš. 

Prije reinstalacije iskopiraj si sve bitno s diska i to na dva mjesta/medija, da ne bi poslije bilo plača da si ostala bez seminarskog rada na kojem si radila mjesec dana, jer će reinstalacija moguće podrazumijevati brisanje sistemske particije.

15 godina
Windows 10 - problemi

Onako, na brzinu, možda bi ti pametnije bilo pogledati što kažu logovi nego reinstalirati cijeli OS, a onda ćeš odmah znati u čemu je problem!

Jesu li to pogrešne postavke, pogonski programi ili duh sveti?!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jehonan kaže...

Onako, na brzinu, možda bi ti pametnije bilo pogledati što kažu logovi nego reinstalirati cijeli OS, a onda ćeš odmah znati u čemu je problem!

Lijepo je to u teoriji, ali u većini slučajeva beskorisno u praksi. Može ona gledati, može gledati kolega student koji će joj doći složiti kompjuter, mogu gledati na servisu i opet nitko neće ništa iz toga zaključiti i reinstalirat će Windowse.

8 godina
neaktivan
Upravo sam saznala da se ista situacija dogodila i kod jedne cure u domu, a isto tako iz cista mira, jer je kao i meni, u 7.mj. na istom tom laptopu radilo sve normalno...
11 godina
ini310 kaže...
Upravo sam saznala da se ista situacija dogodila i kod jedne cure u domu, a isto tako iz cista mira, jer je kao i meni, u 7.mj. na istom tom laptopu radilo sve normalno...

A mozda je kriva nadogradnja windowsa AU?

Pomalo, šegavo i vajka!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 20:07 (Truljo).
16 godina
odjavljen
Windows 10 - problemi

Taj eduRoam wpa supplicant nikad nije radio kako treba. Ja sam isto nekad davno imao problema sa njim, taman kad je Win7 izašao. Ne bi ga dragi bog natjerat da radi...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...
ini310 kaže...

Nešto ti se zeznulo u Windowsima, ihush ti je naveo neke od mogućih uzročnika, no pravog uzročnika će vjerojatno biti teško identificirati. Najvjerojatnije se radi o nekom sigurnosnom softveru. Uglavnom, ako ne utvrdite uzrok, to će vjerojatno značiti instalaciju Windowsa na čisto.

A da proba od nekog posuditi neku jeftikanersku usb mreznu karticu pa da se spoji preko nje (prije reinstalacije winsa)?

morrisoN
17 godina
moderator
morrisoN kaže...
mbaksa kaže...
ini310 kaže...

A da proba od nekog posuditi neku jeftikanersku usb mreznu karticu pa da se spoji preko nje (prije reinstalacije winsa)?

Ne znam koje su njezine mogućnosti probavanja. Mogla bi probati, ako ima tu mogućnost.

15 godina
mbaksa kaže...
Jehonan kaže...

Lijepo je to u teoriji, ali u većini slučajeva beskorisno u praksi. Može ona gledati, može gledati kolega student koji će joj doći složiti kompjuter, mogu gledati na servisu i opet nitko neće ništa iz toga zaključiti i reinstalirat će Windowse.

ako će kolega student pored kolegice studentice gledati u neke opskurne logove na računalu, e onda je svijet definitivno otišao u  mater!

11 godina
protjeran

@mbaksa

Ccccccccccc.....za pivu ili colu prodas struku..... cccccccccc

👮 🙌 🚑 ☺
8 godina
neaktivan
Mogla bi probati kad bi uopce znala sto je ta kartica i ista o tome hahah
17 godina
moderator
Jehonan kaže...
mbaksa kaže...

ako će kolega student pored kolegice studentice gledati u neke opskurne logove na računalu, e onda je svijet definitivno otišao u  mater!

bunkermax kaže...

@mbaksa

Ccccccccccc.....za pivu ili colu prodas struku..... cccccccccc

👮 🙌 🚑 ☺

Ljudi, dajte se dogovorite! 

11 godina
protjeran
Mi ? Pa ja bi joj rekel 400 kn/h plus pdv, a za kolegu ti je valjda jasno kam puca...., al nekuzim da bi ti to delal za vopi-colu...hehheeee

( studosica, bez ljutnje, malo se i zekat treba... )

1 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Ima li netko problema prilikom spajanja eksternog diska na racunalo s win 10 anniversary update ?

Usb stickovi mi rade svi normalno, dva eksterna diska ne moze ocitati.

TrustNo1

0 0 hvala 0
11 godina
Miki77 kaže...

Ima li netko problema prilikom spajanja eksternog diska na racunalo s win 10 anniversary update ?

Probaj otici u Device manager i vidjeti da li se tu vidi externi hdd, ako da, makni ga i napravi update/refresh. Ako nema opet napravi update i vidi da li ga tada windowsi vide u exploreru.

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
Miki77 kaže...

-kakva dva ext. diska? npr nije isto wd essential ili passeport.. + dodatni soft + emulator.. + tad win krene tažiti driver i naravno korisnik ne vidi ništa.. i ako odspojiš opet ništa.

-ili jesu li diskovi ispravni, jesu li kriptirani, jesu li već bili spojeni na tom računalu i imali neko (ručno) dodjeljeno slovo d-e-f.. X:? .. to se može vidjeti u device manageru, disk manageru.. i ponekad samo treba malo strpljenja.

istovremeno, razlika usb-flash (stikić) i hdd.. moguće, nedovoljno struje na usb portu, možda problem s usb.30 driverima.. (koje možda update povuče.. a to opet možda traje..) itd.

-eliminacija, npr vidi li bios diskove? ako on vidi, tad je soft problem u win, npr driver.. ako ne vidi, tad je neki hw problem kao struja, port, .. nešto.

10 godina
ini310 kaže...
Mogla bi probati kad bi uopce znala sto je ta kartica i ista o tome hahah

Pa eto mogu ti ja skoknuti to napraviti, pa idemo kasnije na pice vazi.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

jučer mi se napravio update i poslije toga mi ne prihvača pin niti password, stalno izbacuje neispravna lozinka

nije problem sa tipkovnicom, jer sam koristio i on screen tipkovnicu, pregledao sam i pin i pass poslije kucanja i ispravan je

gledam imaju kojekakvi alati za resetiranji i plačaju se, koliko vidim ne može se kao na starijim inačicama napraviti password reset disk

ima li kkave šanse da se to riješi bez reinstalacije, jer stvarno nemam živaca niti vremena za to

dakle na laptopu su original win 10 sa jučerašnjim updateom

pozdrav

0 0 hvala 0
11 godina
ini310 kaže...

Trebala bih pomoć, možda nisam pogodila pravu grupu, no usmjerite me!

U studentskom sam domu u Zadru, imam W10, želim se spojiti na domski internet preko kabla, sve instaliram, no ništa. Stalno piše da mi nema ip adrese, a ja ne znam di bih to trebala ponovno upisati...negdje sam čitala da bih trebala ispuniti neki int. protokol koji traži ip adresu, neki subnet mask i gateway i dns podatke jer mi je to sve prazno tamo.

HEEEEEELP

I, jesi li rjesila problem? Sto je bilo?

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
hd22sb kaže...

jučer mi se napravio update i poslije toga mi ne prihvača pin niti password, stalno izbacuje neispravna lozinka

nije problem sa tipkovnicom, jer sam koristio i on screen tipkovnicu, pregledao sam i pin i pass poslije kucanja i ispravan je

gledam imaju kojekakvi alati za resetiranji i plačaju se, koliko vidim ne može se kao na starijim inačicama napraviti password reset disk

ima li kkave šanse da se to riješi bez reinstalacije, jer stvarno nemam živaca niti vremena za to

dakle na laptopu su original win 10 sa jučerašnjim updateom

pozdrav

Vjerovatno na ovo na slici misliš, ali koje podatke trebaš upisati, to ne znam.. Možda si zadati statičku ip adresu? Pitaj nekoga tko ima pristup internetu..

No me interesa nada!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice