Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.912.737
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
Ne zamaram se sitnicama, pa nisam ni gledao. Btw, oni su kao fičer naveli bolju sinkronizaciju windowsa s mobitelima. Ja ne vidim nikakvu razliku od prije, osim one gluposti u stilu počni na mobitelu, nastavi na računalu???
Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
Ne zamaram se sitnicama, pa nisam ni gledao. Btw, oni su kao fičer naveli bolju sinkronizaciju windowsa s mobitelima. Ja ne vidim nikakvu razliku od prije, osim one gluposti u stilu počni na mobitelu, nastavi na računalu???

Pod boljom sinkronizacijom s mobitelima su mislili na to da sada možeš pisati SMS s računala i gledati slike. 

17 godina
Koji jezik odabirete prilikom skidanja iso fajla preko media creation toola, hrvatski ili engleski? Ono što hoću da mi windows bude na engleskom jeziku, a tipkovnica normalno na hr jeziku. Što odabrati, koji jezik tokom skidanja iso fajla preko media creation toola?
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Svejedno ti je. Ja uvijek skidam engleski, pa samo namjestim tipkovnicu pri instalaciji i to je to. Možeš skinuti i hrvatski, no onda nakon instalacije moraš u postavkama promijeniti jezik.

Onaj bug s layoutom tipkovnice je riješen u 1809. 👌

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 18:45 (Marko :D).
17 godina
Hehe napokon. Nisam puno nešto testirao pa zato pitam.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Da podjelim bug na mom sistemu od nove nadogradnje  na koji sam naletio,kada otvorim folder sa serijama i kliknem desni klik na seriju,pa open with, cijeli explorer zasteka dok ga ne ubijem sa task menagerom....

Ostalo sve ok radi i vidno je os brzi u normalnim radnjama s novom nadogradnjom....

Ive lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted, until the dark became my world, I could see.?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Da li kod vas Task Manager pokazuje krivo korištenje CPU-a? 😁

CPU usage je varijabilan podatak, kako sumarno, tako i po stavkama (procesima). Je li moguće da si uhvatio print screen u pogrešnom djeliču sekunde?

Ili se samo suma računa windows kalkulatorom za kojeg znamo kako računa ;)

morrisoN
16 godina
lmutak kaže...

Da podjelim bug na mom sistemu od nove nadogradnje  na koji sam naletio,kada otvorim folder sa serijama i kliknem desni klik na seriju,pa open with, cijeli explorer zasteka dok ga ne ubijem sa task menagerom....

Ostalo sve ok radi i vidno je os brzi u normalnim radnjama s novom nadogradnjom....

Možda indeksira, ako je velika količina podataka.

Možda disk treba defragmentaciju.

Možda neki drugi problemi sa diskom.

morrisoN
14 godina
neaktivan
morrisoN kaže...

CPU usage je varijabilan podatak, kako sumarno, tako i po stavkama (procesima). Je li moguće da si uhvatio print screen u pogrešnom djeliču sekunde?

Ili se samo suma računa windows kalkulatorom za kojeg znamo kako računa ;)

Teško. 

https://i.imgur.com/vLYdyrV.gifv

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

1809 prošlo bez problema, iz prve. Sve radi ko sat, samo ne vidim nikakve vizualne promjene.

Di je changelog?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
žene ga vole
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 20:04 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gorstak79 kaže...
bunker kaže...
Pa kad se ovdje manje više javljaju osobe koje su doživjele nekakve probleme sa winsima, pa onda da bude i koja ovakva iz koje se vidi da sve može proći i bez problema, i to dosta brzo...

Uf, ja sam prvo skinuo iso sa mct, pa otpakirao esd u wim, pa u wim nadodao rs5 baseline draft, pa zapakirao nazad u esd, pa napravio iso, pa sprzio na stick, pa nisam mogao sloziti lozinku jer je rs5 baseline zahtijevao kompliciranu lozinku, pa sam otisao onlajn i ulogirao se u ms account, cekao nekakve apdejte, pa je kad je napokon sve proradilo, komp popizdio skroz, nije bilo slika na bug forumu u edge-u, pa se posli nisam moga ni ulogirat...a vec bija stavija torrent sa modded win na seed...na kraju sve srusio, instalirao sa origigi iso-m, odjebo rs5 baseline skroz i u par minuta sa jednom linijom koda napisao svoj app. Sad je app na seedu, win vise necu ni distribuirati...

... i nakon tog, opet.. kad se bez znanja čačka, tad je sve problem, čak i tamo gdje ga inače nema. Glavni haker, za anale.. od trpnog glalola (kad se mora istrpit) :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

posjet ovom dijelu foruma danas, me, uz par iznimaka, podsjeca na posjet zoo...zabavni ste

žene ga vole
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 20:17 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kaže SwiftKey now powers the on-screen and touch keyboards. Jel to opcija samo za touch ekrane?

0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Bump.

Može pomoć, odradim nešto na kompu i restartiram ga, on se upali i traži me ili PIN ili lozinku dok u pozadini radi sve što sam ostavio upaljeno prije nego sam stisnuo da se restartira.
Dva pitanja.
Prvo: kako da ugasim PIN/lozinku, dakle da se pali sve do desktopa bez ikakve potvrde?
Drugo: kako ugasit to da išta radi u pozadini prilikom sljedećeg paljenja, a što sam ostavio prije restartiranja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
morrisoN kaže...
lmutak kaže...

Možda indeksira, ako je velika količina podataka.

Možda disk treba defragmentaciju.

Možda neki drugi problemi sa diskom.

Onesposobio win index,sad dela ....

Ive lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted, until the dark became my world, I could see.?
8 godina
protjeran
lmutak kaže...

Odi u power options i iskljuci hibernaciju ako si je ukljucivao (po defaultu je ugasena)....i ostavi komp da radi kad odes lec...onda ce se obavit apdejti, defender i index i sve ostalo ce odradit svoje dok komp ajdla...sutra nemas niti jedan problem niti potrebe za gasenjem icega...

žene ga vole
15 godina
playjob kaže...

Bump.

Može pomoć, odradim nešto na kompu i restartiram ga, on se upali i traži me ili PIN ili lozinku dok u pozadini radi sve što sam ostavio upaljeno prije nego sam stisnuo da se restartira.
Dva pitanja.
Prvo: kako da ugasim PIN/lozinku, dakle da se pali sve do desktopa bez ikakve potvrde?
Drugo: kako ugasit to da išta radi u pozadini prilikom sljedećeg paljenja, a što sam ostavio prije restartiranja?

1. pokreni netplwiz - otkvači lućicu gore i upiši korisnik/lozinku - restartaj

Ju je je? Je ju je!
16 godina
playjob kaže...

Bump.

Dva pitanja.

-nema gašenja passa (pin, štoveć..), obavezno. Možeš samo autoligin, npr ''control userpasswords2''.. ili netplwiz ... isto je. (i to je isto desetljećima na svim win, ako si do sad imao takvu postavku, isto je.. ako si imao prazan pass, to već neko vrijeme nije dozvoljeno pa ni na macu :) ..). Ostalo je podešavanje power-sleep.. opcija da te (ne)traži pass.

-ako koristiš hyber/sleep, tad se pali posljednje stanje.. (nema mogućnosti koju želiš, jer nema ni 'gašenja-restarta' tj nastavljaš tamo gdje si stao..) + fičer ili bug, ie/browser se ponekad pali ako je ostao neugašen prije.. sve ostalo se ne pali ako je računalo ugašeno ili restart, odnosno, ako nisi negdje drugdje nešto mijenjao, autostart i sl.

Gorstak79 kaže...
lmutak kaže...

Odi u power options i iskljuci hibernaciju ako si je ukljucivao (po defaultu je ugasena)....i ostavi komp da radi kad odes lec...onda ce se obavit apdejti, defender i index i sve ostalo ce odradit svoje dok komp ajdla...sutra nemas niti jedan problem niti potrebe za gasenjem icega...

-začuđujuće... čak nije sasvim loš, prihvatljiv savjet (mada ne vidim pitanje-problem na koji odgovara) :)

- ali može i bolje.. tj jednostavnije je kliknuti update-provjeru i obaviti je po želji, ručno, kad to juzer želi (nema potrebe ostavljati preko noći, defaultno u 3h ..) ili, podesiti update-vrijeme/radno vrijeme.. ili .. itd. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 20:49 (ihush).
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

jos neupucenih gluposti...offline account radi bez lozinke oduvijek, pa i dan danas...pin se trazi samo ako se ulogiras u ms account...

žene ga vole
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gorstak79 kaže...

jos neupucenih gluposti...offline account radi bez lozinke oduvijek, pa i dan danas...pin se trazi samo ako se ulogiras u ms account...

ajd da te netko odvede u zoo.. za drugo nisi :)

-npr bez passa, nemaš mrežu, isključeni resursi.. pass je obavezan, prva stvar koju juzer nakon unosa željenog imena mora.. i od tad je tu. Majstori koji nemaju pass (i još se boje hackera, gase fajervol.. i sl dok seedaju..) su klasa za sebe, nećemo o njima pa ni o tebi. OK? :)

ili ovako, može se doći i do Mjeseca.. nije nemoguće. Može se i bez passa, može i bez gluposti, loših savjeta.. probaj. :)

8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

kakve ti budaleshtine valjash? Da nema mreze bez passa, svasta li cu cuti....ide te zadnja dva dana sa textualnim proljevima, ha?

žene ga vole
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Bez passworda nema mreže, šeranja između 2 ili više računala. Interneta ima i bez passworda (ako mrežu smatraš spajanjem mrežnim kabelom na net onda je tvoja tvrdnja točna).

Pomalo, šegavo i vajka!
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

E za to nisam znao. U tom slucaju se ispricavam ihushu...

No pretpostavljam da se samo treba iskljucit password protected sharing da bi i to proradilo...

lozinka je sama po sebi skoro pa nebitna stavka, bitna jedino kao jedan layer sigurnosti...nema teorije da bi ona uvjetovala da mreza ne radi...

žene ga vole
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 21:35 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Đabe ako se isključi password protected sharing, password mora biti inače nema mreže lan između računala u lokalnoj mreži. Za one koji ne žele svaki put tipkat password može se ugasiti, control user passwords2, password ostaje, mreža funkcionira.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 21:44 (sage).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja imam jedno računalo s Windows 10 bez lozinke i uredno mu mogu pristupiti preko drugog računala. Jedino ga ne vidim pod Network, ali ako u Explorer ručno napišem \\imeracunala\, normalno mogu pristupiti tom računalu.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Ovo mi zvuci kao da jedino marko ne koristi moj novi app za zastitu od smetala s mreze :D

Svejedno, mozete skinuti neki third party app za network sharing i staviti na sva racunala u mrezi, to mora sljakat.

Ako se stvarno radi o mom appu, to je samo zastita od pristupa s mreze za sve zivo osim instaliranih aplikacija, i dalje ste ranjivi na ono sto skidate (citaj virusi, remote admin tools i network sharing tools i slicno). Ako niste zarazeni ili sami instalirali nes takvo, 100% ste sigurni.

žene ga vole
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2018 22:49 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Samo da javim da više nema iritantnog problema sa vifijem. Sve radilo kao 'podmazano' i večeras.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
sage kaže...
Kaže SwiftKey now powers the on-screen and touch keyboards. Jel to opcija samo za touch ekrane?

Ne, možeš i mišem i/ili grafičkim tabletom isto radit.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice