Pod boljom sinkronizacijom s mobitelima su mislili na to da sada možeš pisati SMS s računala i gledati slike.
To se odnosi na Androide, a ja imam jabuku...
Pod boljom sinkronizacijom s mobitelima su mislili na to da sada možeš pisati SMS s računala i gledati slike.
To se odnosi na Androide, a ja imam jabuku...
Ja imam jedno računalo s Windows 10 bez lozinke i uredno mu mogu pristupiti preko drugog računala. Jedino ga ne vidim pod Network, ali ako u Explorer ručno napišem \\imeracunala\, normalno mogu pristupiti tom računalu.
-možeš i do Mjeseca..
ili ovako, .. možeš li kreirati share bez passa? Možeš li kreirati juzera bez passa? Ne miješaj adminshare$ i share kao ni permisione.
Slikovito, možeš otvoriti vrata kuće i pozvati sve na tulum.. to ne znači da ne postoje vrata-ključ/brava, niti da su ušli kao provalnici-hakeri bez ključa, nego da je admin to dozvolio. Admin može, no da bi bio admin, mora imati acc+pass.. kao što modem ima user+pass za liniju mada juzeru izgleda da sve radi bez passa..
defaultno, bez passa su automatski onemogućene mrežne stvari kao share.. jednako kao da ugasiš neki servis, ne radi. Pa kad opet naletiš na neke neobične probleme npr s mrežom, sjeti se.. ne mora uvjek krivac biti npr CC :)) može i pass tj juzer koji tako (mimo predviđenog) konfigurira OS. .. i mada je nekad tako bilo (smijurija zaobilaženja passa u 95-98..) više nije. Mreža nije stvar Ms-wina, mreža je jednaka za sve OSeve, linux, osx, andorid.. sve je isto, pravila. Tad radi. Sve ostalo je na žganjce ili put na mjesec.. može+ali. Onaj specijalac koji izrađuje neke svoje apps za zaštitu i dila modificirane win okolo.. što reć? Proći će.. :)) razmisli, što da je takav lik u pravu ili da bilo što što radi ima smisla.. pa tad i kriterij što je mreža, kako radi, koje uvjete se MORA zadovoljiti i sl.
-ako imaš admina koji zna, tad je to ok. (insider-fast, polugodišnji-ciljani.. + to je razlog i tako treba biti, ne srljati.. jer što će ti novi broj-build.. osnovni kriterij za rad je da radi ono što raditi mora i tek kad se to provjeri ide u korištenje..). Odgovor bi dakle bio, jer imaš admina (koji nije klinac o'tetke/kuma..).
točno je to ško kažeš ali on nema utjecaja.
odličan je momak. Ima 30 godina, završio je FER pa mislim da taj faks ne može svatko završiti.
točno što je WackyZG napisao jučer mi je pred kraj radnog vremena rekao da oni u Zagrebu HZMO prvo dobro protresu svaki upgrade, pa ga tek poslije puste. ali, ne svaki. toliko o povjerenju u win 10.
Polovično obojana tema oslikava pravo stanje Windows-ovih ažuriranja, sve je polovično...
Pročitaj od početka. Sve će ti biti jasno zašto je tema tek na pola gotova.
Kako da u postavkama postavim da konstantno koristi "pluged-in" napajanje, umjesto baterije. Stanje baterije nije bas najbolje, treba zamjena, tako da je laptop uvijek na punjacu. Zbog toga laptop mi cesto sam smanji svjetlnu display-a. Nakon rucnog postavljanja na max, nakon par sekundi automatski se vrati na zadano, nekih 60-70%.
Al ak se kabel slučajno odšteka onda je njesra!
Ovo mi izgleda kao da imaš prekide pri punjenju. Probaj malo pomicati kabel dok se laptop puni, pa vidi što kaže ikona baterije u taskbaru.
Ne, ikona baterije u Taskbar uvijek je sa ikonicom punjaca pored. Cesto kada otvorim, stoji "Plugged in - not charging", padne recimo na nekih 90ak% pa tek onda prebaci na punjac. Trenutno sam preko "Windows mobility center" prebacio na "High performance", buduci da sam prije pod "Power settings" imao samo "balanced mode", u nadi da ce rijesiti problem, medjutim nista.
Takodjer, zbog tog prebacivanja sa punjaca na bateriju, laptop ide na sleep mnogo ranije, nego sto sam u postavkama nastimao.
zamijeni bateriju...
usput, jesi li nabavljao neki drugi punjac pored originalnog, i ako jesi, koje snage?
Punjac je originalni koji je dosao uz laptop. Do sada nisam primijetio da ima prekida u napajanju. I laptop i punjac su pazljivo koristeni, tako da ne bih rekao da je u prekidu gdje. Planirao sam kupiti nove baterije, pa kod nekog majstora da zamijeni. Ne vjerujem u pouzdanost i i ispravnost kupovine uvezenih..
U pitanju je Asus X53S K53SJ
-neki juzeri obrišu juzerske dokumente.. i tad su krivi hakeri ili MS.. :)
-ovo za win-update.. upgrde? nema smisla.. ili obriše (sve) ili ništa, tak da bi prije rekao ovo drugo, juzers, čudo nad čudima i više od tog.
uf, sto me nasekira sad....isao pokrenit rs5 baseline draft na predvidjen nacin, putem ps1 skripte, pa otvori skriptu o notepadu...desni klik pa run with poweshell baca neku gresku...prova iz cmd, javlja da jedan folder u pathu ima razmak i to mu je nepremostiva zapreka...onda rinejmao folder, prova ponovo, javlja da su skripte zabranjene...koije zabranije da mu majku jeben? Nista, izguglam neki bypass policy, pokrenem, po skripte se izvrsi, po ne, i na kraju group policy ne pokazuje amantebe niakvu promjenu..
Kako da u postavkama postavim da konstantno koristi "pluged-in" napajanje, umjesto baterije. Stanje baterije nije bas najbolje, treba zamjena, tako da je laptop uvijek na punjacu. Zbog toga laptop mi cesto sam smanji svjetlnu display-a. Nakon rucnog postavljanja na max, nakon par sekundi automatski se vrati na zadano, nekih 60-70%.
Pa u naprednim power opcijama podesi ponašanje...
Dok čitam ove postove dođe mi ža vrimena i truda koja san proveja studirajuči IT.
Ja ovo niš ne kapin!
Pa sve sam postavke nastimao kako mi odgovara, ali iz nekog razloga drugacije se ponasa. Jedino jos bi moglo biti da je razlog sto je baterija vec otisla, pa windows mimo postavki salje na sleep i ostalo, ali ne vidim razlog ako je laptop spojen na punjac...
ne može se više skinuti ni MediaCreationTool1809.exe, kad se klikne na download skida staru verziju MediaCreationTool1803.exe
izgleda da je ipak bilo"izoliranih" problema kod nekih korisnika čim su se obustavile nadogradnje
-ovo za win-update.. upgrde? nema smisla.. ili obriše (sve) ili ništa, tak da bi prije rekao ovo drugo, juzers, čudo nad čudima i više od tog.
Čini se da si u krivu. Izgleda da je nešto ozbiljnije jer su zaustavili nadogradnju. 😁
Nemoj. Ažuriranje s popravcima bugova stiže u utorak.
Nemoj. Ažuriranje s popravcima bugova stiže u utorak.
Jao... Neeeeeeeeeeeee.... Samo ne novo ažuriranje i neki novi 'popravci'. Taman radi bez greške.
Rečeno je kako će to ažuriranje popraviti Task Manager; vidjet ćemo.
Jos jedna zanimljivost: Ima neki patch za football manager igru, koji skinite i sadrzi folder koji triba iskopirati u fm folder u documents. i onda dobijete na raspologanje i huge database unutar igre. Ja tako i napravio, ali se doticni database ne pojavljuje u igri. Onda sam napravio desni klik na documents folder i premjestio njegovu lokaciju na drugi disk, i op, eto huge database opcije u igri...ne kontam zasto...
Vratjeno na 1803, ali i dalje imam tamnu temu.
Tamna tema za UWP aplikacije je stigla još u Anniversary Update-u; ono što je novo u October 2018 Update-u jest tamna tema za File Explorer.
Čini se da si u krivu. Izgleda da je nešto ozbiljnije jer su zaustavili nadogradnju. 😁
-da.. (ili..) :)
- na clean se nema što provjeriti, dok upgrade nisam pokusno prase.. pa čekam. Ipak je to vrlo neobično, da obriše (neke?) dokumente.. i dalje sam skloniji optužiti juzera/nešto treće...
.. tj to znači da je installer skripta šuplja, da ne uzme sve potrebne fileove (spominju li bar koji tip datoteka, npr word-doc ili jpeg..? text? nešto deseto.. savegamesi?) a tad to znači da imaju nesposobnjakoviće. Nešto što se u doba balmerizma jednostavno nije dešavalo.. i moguće da ćemo požaliti za odlazak bilmeza. (meni je oduvjek bio simpa, krelac..) :))
Vratjeno na 1803, ali i dalje imam tamnu temu.
-jer je to samo thema.. jednako kao da skineš bilo koju drugu themu, nema razloga da ne radi. (možda čak posotji na njihovoj str za download thema..)
Evo još jedno pitanje po principu tko pita, ne skita.
Instalirao sam nanovo 1803 verziju s posljednjim ažuriranjem (September 26, 2018—KB4458469 (OS Build 17134.320)).
Ažuriranje prije toga zadnjega sam uspio ručno instalirat, skidajući ih preko Windows Update kataloga, ali prethodna ne želi, javljajući mi da nije moguće primijeniti to ažuriranje na moje računalo, pa me zanima jesu li ta sva prethodna ažuriranja objedinjena u ova dva navedena, uspješno instalirana?