Ne. Kolega je iz Njemačke (bar mu tako piše na profilu), a tamo se kažnjava skidanje torrenta; zbog toga je najvjerovatnije pitao.
Upravo zbog toga. Skinuo Enterprise verziju, 90 dana pa sve ispočetka kada istekne.
-? zašto? .. tj ent verzija je za partnere-ugovor.. i ako nemaš, tad kršiš licencu, istovremeno, već par godina MS dozvoljava neometano korištenje normalne winver home/pro (kao i download svega) za juzera (kućnog, ne poslovnog..) bez npr aktivacije-keya.. radi. Ako netko želi kupi key za 5$.. ili koliko već.
Pročitao prije skidanja, ne piše ništa o kršenju prava, barem ne na prvu.
Imao sam key kupljen sa amazon.de, windows mi nakon nekog vremena počeo slati poruke da ga trebam aktivirati. Probao opet i nije išlo sa tim ključem.
-ne možeš ent.verziju aktivirati keyem home-pro verzije.. možeš samo home-pro (normalne).
-uvjeti za ent. su takvi, time ako nisi 'kvalificiran' za ent. nikako ne možeš imati valjanu licencu.. isključivo institucije-kompanije/partneri (ugovor).
-ent. se krostio prije, 90dana.. sad je to nepotrebno (mrzim fahidiotizam koji beskonačno vrti istu shemu, ne vidi promjene..) .. jednostavno, noviji w10 (noramalan, home-pro) nema trial/ograničenje, nema ni 10-30-90 dana. . . .radi. Može ga svatko legalno skinuti, instalirati.. i koristiti. Probaj. Baci ent. :)) jer baš nikakvog smisla/razloga nema. (osim što tad MS ne gura npr candy u menije, ne siluje reklamama igara..) i vjerojatno ćeš moći iskoristiti pribavljan key za aktivaciju.. ili krositiš bez.
-manualno? Diskclenaup (storage/pohrana je sporiji, ..)
Qurac...dobio sam bluescreen, ista sranja kao kod April update...Šta napraviti? I da li je u MCT implementiran ovaj October update?
imao si i prije probleme, naravno da ćeš ih imati.. jer to je kompjuter, determinizam, isti ulaz = isti rezultat.
-mct? mctool je alat-soft za download i po izboru krerianje iso-imagea ili install medija.. wizzard. Nema što biti implementiran u win kojeg krerira.. (besmisleno).. :)
Te dvije komande ne šljivim puno jer mi nikad nisu riješile ništa, a nisam kopao po sistemu pa da sam nešto poremetio. Isti sam problem imao i na proljeće, tada sam riješio problem iskopčavanjem periferije, probam tako i sada.
-... i tako si došao do tv kartice kao uzrok.. :)
**
-umjesto assistanta-automatike kao upgrade, zbog mogućih problema npr prekid insterneta i sl.. pametnije-sigurnije je skinuti ISO, imati ga.. snimiti na stikić. Napraviti upgrade s installa (upravo tog stikića).. ne online. Vremenski nije razlika jer je online zapravo spor.. rizik, dok je sam download razlika (online skida samo fileove potrebne za konkretno računalo-postavke kao jezik.. dok install-full skida sve ovisno što se izabere.. npr 32-64-ili obje verzije.. a tad je veličina od 3-7GB.. dok je online cca 2-3GB..). Imati install medij je važno-korisno.. eliminira se moguća greška u online radu (prekidi..) i može se kad god se nešto desi npr repair-reboot.. + pogotovo kad se ima više računala, tad je i brže. Online down je sam 'smeće'.. tj nakon tog ne ostane ništa korisnog i ako zatreba install tad ga se opet mora skidati. Praktičnje je svakih pola godine napraviti novi stikić.. i imati ga. Štedi vrijeme, živce, radi.
+ 'pohvala' MSu (oče to..) :)) .. napokon su se sjetili u sam naziv filea (mct) staviti i oznaku winver, 1809.. jer svaki mct skida samo svoju verziju, pa se do sad trebalo provjeravati properties-winver.. ili se nadati da će skinuti iso biti onaj kojeg želiš a to se zna tek kad ga se boota.. od utorka je dostupan.