Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.899.038
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
mrakky kaže...
Envy kaže...
* * 

kolega znam to sve kaj si napisal, al odi i sam pogledaj, tebi je slajder na fast, sredina je slow i prvi je taj novi, evo i pikčr, nije mi jadsno koga vrapca če još taj pored slow ringa?

Gdje se to pali (znam lijen sam) da to odmah idem probati?

ihush kaže...
Envy kaže...
..addonsi ne omoguće u Edge,..

* * * Pokušaj pogoditi razlog isključivanja? * * * 

Kupiš auto, radi, ne ideš po kotače, žmigavce, motor.. kao što je clean OS, tako je sad i clean browser, tad ako je loš/šupalj.. tad će se znati i tko j ekrivac, kako popraviti itd.

* * *

Ma nije to poanta što bi rekli, nego jednostavno ganjanje nekog inata, jer izgleda da nas iketakako slušaju, ovo oko Updatea popravili su u roku keks, ali oko addonsa - nisam siguran. Siguran sam da su ga obećavali. Zatvorenost browsera nikada nije postojala pa čak i u IE 6.0 (legenedi) bila je ona školjka kao se zvala eeeee.... Avant Browser.

A sada koliko će se popraviti sigurnost kod običnog juzera nisam siguran, najgore je kada on ne zna pa pokupi bucndle tipa cc cleaner a dok njega instalira ovaj mu pokupis ask toolbar i babylon toolbar, pa sve dok ne vidite kineske "antiviruse" gdje ne nate gdje je ni No ni gdje Yes, ali puno veze nemaju sa browserom jer i dalje su u sys-u i ne mo'š ih stjerati da si pita od jabuka samo reformat pomaže.

A za auto nisam baš siguran, šta ako želim Sky bag na krovu, hoću na gepeku (ako i je terenac) nosač za biciklo. U unutrašnjost senzor za umornost, a ne dolazi kao standard oprema i nije došao ni kada je kupljen - ali da se kupiti naknadno.

Iz iskustva kojeg se svakodnevno susrećem kao krajnjeg juzera Chome bez uBlock Origin (ili bilo kojeg, ovaj naglašvam kao najbolji) je za svakako kao hod po minskom polju, a kao informatičara je "otvori sve četvere oči" gdje ćeš kliknuti.

16 godina
Envy kaže...
..

A za auto nisam baš siguran,..

- čak je auto loša usporedba, jer u materijalnim stvarima si vlasnik (pa opet ograničen prometnim propisima), u slučaju SWa si samo korisnik.. kao što ISPovu opremu ne smiješ modificirati ako je ISP vlasnik, rentacar je tad primjerenija usporedba :)

- googlaj, gasi se flash, java, banke već imaju app za .. razumiješ? Dok dio koji navodiš kao ask .. pa to je dodatni razlog da se nikad više ne omoguće add/pluginovi.. i svako smeće koje tako dolazi.

- upravo zato je edge tako postavljen u startu. (ali, opet, koliko stvari se ne mijenja, pogotovo s MSom ...).

meni kod edgea smeta nemogućnost izgleda/načina rada, tamagučasto forsiranje (identično startmeniju-metro/modern UIa), fullscreen i sl (sve stvari za devicese, ne za PC)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 14:39 (ihush).
15 godina
Windows 10 - općenito

Dali moram biti prijavljen sa outlook računom u postavkama? Koliko znam originalni windoze se vežu za matičnu ploču ili već nešto od hardwera na laptopu. 

I kako da se odjavim s @outlook.com i ako se odjavim dali će se što izgubiti?

Ništa od Microsofta ne koristim što se tiće onih dodatnih stvari onedrive i ostalog. 

0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...
..

A za auto nisam baš siguran,..

* * * kao što ISPovu opremu ne smiješ modificirati ako je ISP vlasnik, * * *

Eh kita!

Ja čekićem doslovce zvekno po modemu (neće da zamjene mi obični sa Wireless modemom dok se ovaj ne pokvari) toliko me je furija spucala da sam od huje jedva RJ11 konektor izvukao i jedan RJ45 i a jedan nisam uspio pa sam kasnije krempirao RJ45, otišao u garažu i najveći čekić uzeo (mislim onaj od 5 kg) tako zam ga zalijepio da sam dušu razgalio, kao da se u meni nešto procjepalo i sva negativna energija izašla nakupljena u prijašnjih 4 godine.

I tako ti ja na pult u supporta, i evo mene..  znaju već i tko sam i šta sam (i da sam ganjao telefonistu da mi paricu 1,2 km od kuće uganja preko bandera (na telefon na jednoj mogu biti 4 korisnika, ali ako je ADSL u pitanju mora jedna parica od Cenrale (Routera) ići do korisnika, stari moj prijatelj - kako bi ja mogao dobiti taj ADSL2+

Lik kao iz topa: pa nema modema za postojeće korisnike, samo za nove li kome se pokvari... a rekoh "meni se pokvario juče".. Lik: daj da vidim šta je.. (imao je šta i vidjeti). Iza lik plače od smijeha a ovome što me ne zna malo i krivo... "pa gospodine... nije ovo klasičan kvar".. A ja ni sekundu "jašta, odlomio se rog od kuće i pravo na kroz rigips ploće i na modem". 

Lik: Idi gore u gl. službu (a u Tuzli je BH Telecom zgrada velika i teško je uopće ući na 'stražnji ulaz', usporedbe radi ima i vlada gdje je lakše upasti) ja gore i lagano prošetam se kroz hodnik i vidim ja spremne za isporuku nekliko modema.. fino uzmem 1 Paradigm (non-Wirelles, neki dan se ispostavilo da je dobar potez) a usput još dva Wirelles ZTE Modema... I fino kući.

Prošlo je 3 godine... mole kume da za 0.5 KM (oko 2 kune) više ako potpišem ugovor na 2 god. umjesto 5 Mbps dobijem 10 Mbps.. uh godi meni dok na CCNP akademiji nisam načuo da dolazi Telemach i ima da uzdrma BHTelecom iz temelja.

A chrome neće nikada zabraniti Addonese dokle kod je Open Surce browsera (ne znam da li je Chromium 64-bitni dostupan) bude bilo - uvijek će biti budala kao što sam ja ali sereš mene ionako bolje od ovog nisam ni zaslužio:

15 godina
neaktivan
Envy kaže...

Eh kita!

Ja čekićem doslovce zvekno po modemu (neće da zamjene mi obični sa Wireless modemom dok se ovaj ne pokvari) toliko me je furija spucala da sam od huje jedva RJ11 konektor izvukao i jedan RJ45 i a jedan nisam uspio pa sam kasnije krempirao RJ45, otišao u garažu i najveći čekić uzeo (mislim onaj od 5 kg) tako zam ga zalijepio da sam dušu razgalio, kao da se u meni nešto procjepalo i sva negativna energija izašla nakupljena u prijašnjih 4 godine.

I tako ti ja na pult u supporta, i evo mene..  znaju već i tko sam i šta sam (i da sam ganjao telefonistu da mi paricu 1,2 km od kuće uganja preko bandera (na telefon na jednoj mogu biti 4 korisnika, ali ako je ADSL u pitanju mora jedna parica od Cenrale (Routera) ići do korisnika, stari moj prijatelj - kako bi ja mogao dobiti taj ADSL2+

Lik kao iz topa: pa nema modema za postojeće korisnike, samo za nove li kome se pokvari... a rekoh "meni se pokvario juče".. Lik: daj da vidim šta je.. (imao je šta i vidjeti). Iza lik plače od smijeha a ovome što me ne zna malo i krivo... "pa gospodine... nije ovo klasičan kvar".. A ja ni sekundu "jašta, odlomio se rog od kuće i pravo na kroz rigips ploće i na modem". 

Lik: Idi gore u gl. službu (a u Tuzli je BH Telecom zgrada velika i teško je uopće ući na 'stražnji ulaz', usporedbe radi ima i vlada gdje je lakše upasti) ja gore i lagano prošetam se kroz hodnik i vidim ja spremne za isporuku nekliko modema.. fino uzmem 1 Paradigm (non-Wirelles, neki dan se ispostavilo da je dobar potez) a usput još dva Wirelles ZTE Modema... I fino kući.

Prošlo je 3 godine... mole kume da za 0.5 KM (oko 2 kune) više ako potpišem ugovor na 2 god. umjesto 5 Mbps dobijem 10 Mbps.. uh godi meni dok na CCNP akademiji nisam načuo da dolazi Telemach i ima da uzdrma BHTelecom iz temelja.

A chrome neće nikada zabraniti Addonese dokle kod je Open Surce browsera (ne znam da li je Chromium 64-bitni dostupan) bude bilo - uvijek će biti budala kao što sam ja ali sereš mene ionako bolje od ovog nisam ni zaslužio:

- ovo sam ja nakon citanja posta

9 godina
neaktivan

Da li se treba nekako posebno ili se samo treba otici na Ms ovu stranicu i skinuti kao i kod ostalih pc-ja

17 godina
Envy kaže...
mrakky kaže...
Envy kaže...
* * 

kolega znam to sve kaj si napisal, al odi i sam pogledaj, tebi je slajder na fast, sredina je slow i prvi je taj novi, evo i pikčr, nije mi jadsno koga vrapca če još taj pored slow ringa?

Gdje se to pali (znam lijen sam) da to odmah idem probati?

settings - update - advanced options

i tu dole di je tvoj insider acc ima i slajder, prie je imao 2 položaja, sad ima 3

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
17 godina
ERROR1911 kaže...

Dali moram biti prijavljen sa outlook računom u postavkama? Koliko znam originalni windoze se vežu za matičnu ploču ili već nešto od hardwera na laptopu. 

I kako da se odjavim s @outlook.com i ako se odjavim dali će se što izgubiti?

Ništa od Microsofta ne koristim što se tiće onih dodatnih stvari onedrive i ostalog. 

Ne moras uopce biti prijavljen.

Osobno koristim Local Acc.

JanPula kaže...

Da li se treba nekako posebno ŠTA? ili se samo treba otici na Ms ovu stranicu i skinuti ŠTA? kao i kod ostalih pc-ja KOJIH?

BOLD???

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
mrakky kaže...
* * *

settings - update - advanced options

i tu dole di je tvoj insider acc ima i slajder, prie je imao 2 položaja, sad ima 3

Nema, i dalje 2. Možda zato što je kod mene Enterprise Insider Preview.

Uređivano: Moram markirati i Boldat Insider riječ, obećao sam iHushu da ne bi bilo zabune za neke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 21:12 (Envy).
16 godina
Windows 10 - općenito

Da li ova aplikacija Movies and TV u windowsima koju furaju kao zamjenu za WMP zaista ne podržava DTS format zvuka ili nešto kod mene ne valja?

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...

Da li ova aplikacija Movies and TV u windowsima koju furaju kao zamjenu za WMP zaista ne podržava DTS format zvuka ili nešto kod mene ne valja?

Zar tu aplikaciju netko koristi? To je jedan od tereta kojeg se prvog treba riješiti. Kad su me pitali da ocjenim istu, napisao sam im da je aplikacija nepotrebna i beskorisna.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
BlackMoon kaže...

Zar tu aplikaciju netko koristi? To je jedan od tereta kojeg se prvog treba riješiti. Kad su me pitali da ocjenim istu, napisao sam im da je aplikacija nepotrebna i beskorisna.

Naravno da ne. MPC HC mi je jedan i jedini. Ovaj mi dobro dođe za pretpregled .mkv fajla na brzinu, tj kad ga kreiram, s obzirom da mi se MPC pokreće na Tv-u u fullscreenu. Kao što mi je WMP najbolji za kreiranje muzičkih playlisti, koje kasnije učitam u Foobar, jer je on po tom pitanju jako smotan, ali po kvaliteti zvuka nenadmašan...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 21:23 (BlackMoon).
14 godina
Windows 10 - općenito

Kad ste se nekako dotaknuli aplikacija, ja bih naveo kako mi se Groove čini izuzetno simpatičnim.

Odnosno mnogo je bolji nego "dobri stari" WMP

0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Ne podržava (nije plaćena licenca za DTS codec) upravo sam radi tebe od sinoć skidao Spectre, Bridge og Spies i The Keeping Room (svako oko 10 GB) i zvuka nema.

Inače aplikacija je tkava da iz same aplikacije skoro nemoguće je nešto pokrenuti. Morao sam desni klik na film pa pkreni sa Filmovi i TV.

PS: Kada čovjek nešto pita odgovorite mu ono što je pitao. A ne ako pita "ima Pizze još u frižedru?" vi mu dajete odgovor, "ima posla da se dimnjak očisti".

I ja koristim MPC-HC x64 i bolji nije izmišljen.

17 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Molio bih hitan odgovor. Trenutno imam Windows 10 ali zbog jednog programa trebam Windows 7. Htio bih napraviti dual boot. Malo sam guglao i naišao na podatak da za dual boot trebam prvo instalirati Sedmicu pa tek onda Desetku. To bi mi odzelo previše vremena pa mene zanima da li ja sada na odvojenu particiju mogu odmah instalirati Sedmicu a da mi to ne shebe Desetku?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 16:18 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

možeš ako znaš što-kako radiš.

(svaki boot možeš popraviti install medijem, kad nestane win10 iz menija, ubaciš install i fixaš, ili easyBCD..).

osim mogućih problema kao kompatibilnost-requirements (postavke BIOSa).

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 19:59 (ihush).
16 godina
Envy kaže...
BlackMoon kaže...

Ne podržava (nije plaćena licenca za DTS codec) upravo sam radi tebe od sinoć skidao Spectre, Bridge og Spies i The Keeping Room (svako oko 10 GB) i zvuka nema.

Inače aplikacija je tkava da iz same aplikacije skoro nemoguće je nešto pokrenuti. Morao sam desni klik na film pa pkreni sa Filmovi i TV.

PS: Kada čovjek nešto pita odgovorite mu ono što je pitao. A ne ako pita "ima Pizze još u frižedru?" vi mu dajete odgovor, "ima posla da se dimnjak očisti".

I ja koristim MPC-HC x64 i bolji nije izmišljen.

hvala ti, tako sam i mislio. Jako sakato od njih, DTS zvuk je danas nešto normalno. Sve sam filmove koje si naveo pogledao u HD verziji ;), samo ja koristim 32 bitni MPC HC i to samo za to što Reclock aplikacija nema 64-bitnu verziju, a bez nje mi je nezamislivo pokrenuti film...

17 godina
protjeran
ihush kaže...

(svaki boot možeš popraviti install medijem, kad nestane win10 iz menija, ubaciš install i fixaš, ili easyBCD..).

Dual boot radi. Jedini problem je što mi svaki put radi check disk (bez obzira pokrenem čo Windows 10 ili 7). To mogu popraviti sa instalacijom od Desetke?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina

chkdsk treba obaviti posao do kraja.. pitanje što ga pokreće (povezano s provjerom SIDa..), nebi se trebao ponavljati. Ugasi, upali, pusti da odradi, ponovo upali isti OS, ponovi s drugim.. pa nastavak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 9:47 (ihush).
17 godina
Prince-Artas kaže...
ihush kaže...

Dual boot radi. Jedini problem je što mi svaki put radi check disk (bez obzira pokrenem čo Windows 10 ili 7). To mogu popraviti sa instalacijom od Desetke?

jesi isključio FastBoot? Ako radiš dual boot sa uključenim FastBoot-om onda je normalno da tjera chkdsk jer po njemu windowsi nisu ispravno ugašeni jer fastboot je hibernacija "poludignutih windowsa" i možeš biti sretan ako ti jedan dan taj chkdsk ne zezne windowse da ih više nemoš dići - viđeno kod kolege koji je tjerao dualboot Win7 i Win8.1, Win7 bi uništili instalaciju Win8 svakih par dana ako bi se protjerao chkdsk.

14 godina
Windows 10 - općenito

Imam licencu za Win10 Education sa DreamSparka

valjanu naravno,zapisan key na papirić,nije instalirano,ali je file pohranjen na sigurno

jel ta licenca važi samo za jedno računalo?

jel mogu npr,kad mijenjam konfiguraciju instalirati na drugi/novi PC? s uvjetom da bi stari bio "likvidiran" znači u djelovima bez da se koristi

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Radit će, nije kao OEM.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav.

Trenutno imam W7 pro (OEM) na svom bržem HDDu. Kanim si kupiti SSD i staviti W10ku na njega (clean install). HDD bi bi ostao za manje zahtjevne programe, budući da već imam HDD za storage. Ako sam dobro shvatio, trebam prvo napraviti update svoje sedmice kako bi dobio svoj novi product key za 10ku koji će biti vezan za moju matičnu, nakon čega mogu raditi clean install.

Da li da SSD priključim prije updatea ili nakon? (Po ovome što sam čitao ispalo bi da je svejedno, ali želim biti siguran.)

Također, da li trebam napraviti NOVI microsoft account za svoj komp?

Pitam jer sam već napravio update sa sedmice (koja je došla s laptopom kada sam ga kupio) na 10ku na svom laptopu, pa nisam siguran da li mogu svoj microsoft account povezati sa 2 različita W10?

Opinions are like asses; everyone has one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Napravi update a hoćeš li ssd stavit prije ili poslije uopće nije bitno. MS račun možeš koristit na više računala bez ikakvih problema (kod mene na jednom računu kuckaju 3 kompa i jedan Windows Phone)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina

Nije potrebno raditi prvo update pa onda clean, nego možeš odmah clean. Win10 od studenog omogućava aktivaciju odmah s win7/8 ključem.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 22:15 (bugi.kc).
14 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Napravi update a hoćeš li ssd stavit prije ili poslije uopće nije bitno. MS račun možeš koristit na više računala bez ikakvih problema (kod mene na jednom računu kuckaju 3 kompa i jedan Windows Phone)

Dakle, čak i ako su to windowsi sa različitim originalnim product keyevima (jedan instalirao s DVDa na komp, a drugi dobio predinstaliran na laptopu) će mi raditi?

Opinions are like asses; everyone has one.
17 godina

Ne kužim te...rekao si da si na laptopu već napravio update na win10. Na jemu možeš raditi celan instalacije bez unosa ključeva.

Na kompu, kada ubacisš SSD instaliraš win10 i aktiviraš s ključem od 7-ice.

mag.inf
12 godina
Windows 10 - općenito

Nema ti Microsoft račun nikakve veze s tim kako je koji win aktiviran i da li je OEM ili Retail. Moj jedan (onaj glavni je nadogradnja s oriđiđi osmice retail drugi (onaj ispod tv-a) je nadograđen s yogi sedmice a treći (PC2) je još uvik u insider klubu kao i mobitel na kojem je desetka i svi skupa sretno žive pod jednim Microsoft računom.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

- od 10mj. prošle godine može clean s valjanim keyom (lako provjeriti kod downloada s MSa konkretnog ISOa..)

- ms.acc nije obavezan (samo ga oni guraju..). Tvoj izbor klasičan loc.acc ili online..

9 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

mozda ste vec razgovarali o tome ali sta mislite na ovo

http://www.intowindows.com/add-missing-windows-78-features-to-windows-10-with-mfi/

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice