Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.899.005
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Windows 10 - općenito

A da kupiš novog miša i rješen problem i ubuduće ne mlati s njim po stolu.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
nicky.sl kaže...

A da kupiš novog miša i rješen problem i ubuduće ne mlati s njim po stolu.

Dva puta sam udario malo s njime. Kupio sam ga(CM Octane) prije koji mjesec.

12 godina
Windows 10 - općenito

Pa ako si lagano udario nebi tribalo bit vidljivih tragova stoga nosi na garanciju

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Pa ako si lagano udario nebi tribalo bit vidljivih tragova stoga nosi na garanciju

Miš nema vidljivih oštečenja(jedino je prljav), kotačić se normlano ponaša, osim što ne prepoznaje taj klik. Odnjet ću ga, jedino mi je glupo što moram i tipkovnicu nosit(tako kažu, jer dolazi u kompletu s mišem). Hvala u svakom slučaju

13 godina
Cansee kaže...

kupio bi si windows 10, u admu, linksu i tak trgovinama se cijena generalno kreće oko 1000 kn za home edition, e sad ja imam 2 pitanja:

1. ako PC koristim za igre, internet, filmovi i te stvari, nagađam da mi je home edition dovoljan, da ne trebam ultimate ili tako nešto?

2. mogu li se naći negdje win 10 za manje novaca, al da je legalno? tipa preko neta, ili tako nešto, čak sam čuo da redvni studenti mogu tražiti serial za windowse na faksu, zna li netko nešto o tome?

ovdje možeš kupit povoljno keyeve , a ovaj seller kaže  prodaje retail ključeve , javi mu se i pitaj , a imaš i komentare da vidiš jel sigurnica . Ja sam kupovao ovdje i sve je prošlo bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 4:04 (error_666).
14 godina
Windows 10 - općenito

Ima li itko problem s crnim zaslonom nakon što se PC probudi iz sleepa?

Kada PC miruje duže od pola sata, kad god bih ga "probudio" iz sna - rezultira crnim zaslonom, odnosno monitor uopće ne dobije video signal.

Kako čitam po netu, navodno je vezano uz grafičku karticu. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Kada PC miruje duže od pola sata, kad god bih ga "probudio" iz sna - rezultira crnim zaslonom, odnosno monitor uopće ne dobije video signal.

Imao sam ja.. donedavno i zbog toga sam imao ugašen sleep mode.

U jednom trenutku sam stavio nove drivere od grafičke i više nisam imao taj problem (AMD je u pitanju pa ti to vjerojatno ne znači puno). Međutim, ne vjerujem da je samo do grafičke stvar. Vjerojatno je više povezanih stvari između OS-a i grafičke tako da pokušaj reinstalirati grafički driver za svaki slučaj (instalacija ne traje puno, a možda popravi situaciju).

Problem leži u tome (koliko sam pročitao) da zbog nekih optimizacija pri buđenju iz sleep moda grafička bi trebala inicijalizirati display. Nešto u tom kanalu ne fercera kako treba i display nikad ne dobije komandu da se probudi.. Navodno ima veze i s načinom na koji su spojeni grafička i monitor (da li je to DVI, HDMI, DP ili VGA...).

Uglavnom, crna magija.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina
Zura kaže...
sudy_freak kaže...

Imao sam ja.. donedavno i zbog toga sam imao ugašen sleep mode.

U jednom trenutku sam stavio nove drivere od grafičke i više nisam imao taj problem (AMD je u pitanju pa ti to vjerojatno ne znači puno). Međutim, ne vjerujem da je samo do grafičke stvar. Vjerojatno je više povezanih stvari između OS-a i grafičke tako da pokušaj reinstalirati grafički driver za svaki slučaj (instalacija ne traje puno, a možda popravi situaciju).

Problem leži u tome (koliko sam pročitao) da zbog nekih optimizacija pri buđenju iz sleep moda grafička bi trebala inicijalizirati display. Nešto u tom kanalu ne fercera kako treba i display nikad ne dobije komandu da se probudi.. Navodno ima veze i s načinom na koji su spojeni grafička i monitor (da li je to DVI, HDMI, DP ili VGA...).

Uglavnom, crna magija.

dovoljno rečeno, xD.

Nemam pojma što da radim.
Za sada sam stavio Require password after wake pa ćemo vidjeti hoće biti to rješenje.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Je li netko ikada kupovao ovdje?
http://microsoftsale.org/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arabarran kaže...

Preskupo.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
Arabarran kaže...

Preskupo.

Neće te nitko tući ako staviš link na jeftinije i provjereno....

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Zura kaže...

Uglavnom, crna magija.

dovoljno rečeno, xD.

Za sada sam stavio Require password after wake pa ćemo vidjeti hoće biti to rješenje.

Meni je to bilo uvijek uključeno... i naravno nije utjecalo na buđenje ekrana.

dva-tri mjeseca sam imao problem i odjednom se riješio negdje u prosincu. Gore spominjem driver zato što sam u prosincu stavio novi 15.12 AMD driver pa je najednom sve profunkcioniralo..

Znači, pretražuj po netu po smislu inicijalizacije display-a nakon sleep mode-a. Ne vjerujem da ćeš naći rješenje, ali barem ćeš se educirati :-P

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 9:30 (Zura).
14 godina
Zura kaže...
sudy_freak kaže...
Zura kaže...

Uglavnom, crna magija.

dovoljno rečeno, xD.

Meni je to bilo uvijek uključeno... i naravno nije utjecalo na buđenje ekrana.

dva-tri mjeseca sam imao problem i odjednom se riješio negdje u prosincu. Gore spominjem driver zato što sam u prosincu stavio novi 15.12 AMD driver pa je najednom sve profunkcioniralo..

Znači, pretražuj po netu po smislu inicijalizacije display-a nakon sleep mode-a. Ne vjerujem da ćeš naći rješenje, ali barem ćeš se educirati :-P

Evo sad sam probao i s hibernacijom - ista stvar.
driveri su friško instalirani najnoviji - ne vidim u čemu bi mogao biti problem.

16 godina
ihush kaže...

skoro da ga ugasi, (ipak troši nešto ovisno o S stateima tj HWu + podešavanju opcija/BIOS/power..)

-hyber je možda najnepotrebnija stvar ipak pouzdanija od slipa ako nestane struje.. (ili baterija). Oba moda se defaultno gase nakon x minuta.. upravo zato. Pouzdanija samo zbog gubljenja podataka.. a tad je čitava stvar besmislena. Tj ima smisla samo kad se radni PC kao gasi i nastavlja s radom... ako su podaci bitni, čemu rizik.. nastavak rada je stvar sekundi.. (boot time..) praktički jednako kao boot ili hyb.. osim da se stanje (otvorene app) vrate u ono hybernirano.. pa ako je to nekom bitno.. može.

Gamer, kućni.. realno nema potrebu, dok poslovni čisto zbog rizika radije ne..

hyb i slip su rizik zbog HW+drivera.. ako sve radi, može... ali to je kao avion u letu, zaustavljen i treba nastaviti.. bezbroj sitnica koje mogu biti problem + povremeno resetiranje client OSa je recimo poželjno (bezbroj appsa koje brljave s RAMom.. i skuplja se smeće). Novija računala-OSevi upravo imaju defaultno hyber.. praktički se ta računala ne gase.. i nakon par mjeseci se dešavaju neobjašnjivi problemi u radu.. recimo da nestanu resetom. Ali tad je već vrijeme izgubljeno jer 'Štefica' zove majstora, fali neki dokument itd.

ušteda vremena u paljenju? zanemariva

ušteda struje .. ipak troši, ugašen ne troši.

meni KISS kaže bez tog, ali može tko želi (ako ima odgovarajući HW+drivere+PS i nije baksuz).

Ma Hyb ugasi računar totalno... vađen iz utičnice, probao 100 puta (barem je tako bilio u XP i bilo je zanimljivo kada ti doslovce fps u UT-u zaustavi) ali sada se slažem da stvar nema smisla.. doduše meni odavno (pogotovo u zimskom periodu) nikakvo gašenje nema smisla.. osim kada ga HEP isključi. :D A i tada svi skoro programi snimaju nešto pa mi Chrome ponudi da vratim otvorene tabove (njih 10 nije šala - ne znaš gdi si stao); PS isto tako sliku, ili slike, Word dokumente.. 

Ali ako radiš online test auu onda UPS obaveza pa na njega i agregat spojiti.. ali da se ne udaljavam od teme:

Za Windows Insidere tu je novi Build:

Puno Ime: Windows 10 Enterprise Insider Preview. Build 14257.rs1_release.160131-1800

15 godina
Windows 10 - općenito

Zašto svaki put dok upalim komp iskoci mi poruka(slika)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 7 problem u instalaciji

imam problem kada hocu da instaliram microsoft visual c++ 2015 meni izadje 0x80240017 

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito
bok ekipa! buduci da mi nitko ne odgovara u temi za odabir windowsa pitat cu ovdje pa mozda bude vise srece:

htio bih kupiti win10 64 bit i pri tome proci sto jeftinije. koliko vidim ti OEM windows-i su daleko jefitiniji ali su vezani za maticnu plocu a kako maticnu necu mjenjati jos neko vrijeme mogao bih i njih uzeti.
-da li mi to savjetujete?
-gdje ih uzeti i po kojoj cijeni?
-ako ne te OEM koje onda?
-imate li mozda koji prijedlog s njuskala jer vidim da se moze kupiti vec od nekakvih 100-tinjak kuna, il je to prijevara?

buduci da neznam bas puno o svemu tome jer sam do sada uvijek koristio naravno jogurt verzije molim vas za sto vecu i detaljniju pomoc..

hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razor1988 kaže...
bok ekipa! buduci da mi nitko ne odgovara u temi za odabir windowsa pitat cu ovdje pa mozda bude vise srece:

htio bih kupiti win10 64 bit i pri tome proci sto jeftinije. koliko vidim ti OEM windows-i su daleko jefitiniji ali su vezani za maticnu plocu a kako maticnu necu mjenjati jos neko vrijeme mogao bih i njih uzeti.
-imate li mozda koji prijedlog s njuskala jer vidim da se moze kupiti vec od nekakvih 100-tinjak kuna, il je to prijevara?

buduci da neznam bas puno o svemu tome jer sam do sada uvijek koristio naravno jogurt verzije molim vas za sto vecu i detaljniju pomoc..

hvala!

koristio sam i ja prije toga piratske verzije gdje te trazi onaj geniuine da crackas i to al sam odustao od tih verzija pa sam si uzeo ovako samo oem verziju da nemam tih pizdarija crackanja i sta ti ja znam sve ne.

ja sam uzeo preko g2play nekih 150 kn ili ti ga 20-ak eura win10 oem pro x64 i dodje ti cd key uslikan i poslan odma cim im sjedne uplata mozda nekih par minuta cekas al vise manje instanat ti key sjeda na onaj mail s kojim si se regao na stranicu.

mislim da ni ja isto tako dugo necu mjenjat komp tako da ce posluzit i taj oem key vezan za sadasnju mi maticnu plocu.

uglavnom zadovoljan sam kako su brzi sto se tice prodaje i slanja digitalnih keyeva.

i kad ti dodje key onda imas opciju downloadat iso file ili download usb instalaciju windowsa to je stvar tvoja kako zelis i vise preferiras.

ja sam si ih sprzio na dvd zadovoljan sam s windowsima 10 imam ih gore nekih 10 dana mada jos se navikavam imao sam dosta dugo win7 prije toga :)

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=309&jumpto=4917248&sort=asc&view=flat
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 16:14 (marac1988).
16 godina
neaktivan
razor1988 kaže...

hvala!

Imaš ovdje slična pitanja i odgovore pa prolistaj stranice 9 i 10

Nulla dies sine linea
14 godina
neaktivan
marac1988 kaže...
razor1988 kaže...

hvala!

koristio sam i ja prije toga piratske verzije gdje te trazi onaj geniuine da crackas i to al sam odustao od tih verzija pa sam si uzeo ovako samo oem verziju da nemam tih pizdarija crackanja i sta ti ja znam sve ne.

ja sam uzeo preko g2play nekih 150 kn ili ti ga 20-ak eura win10 oem pro x64 i dodje ti cd key uslikan i poslan odma cim im sjedne uplata mozda nekih par minuta cekas al vise manje instanat ti key sjeda na onaj mail s kojim si se regao na stranicu.

mislim da ni ja isto tako dugo necu mjenjat komp tako da ce posluzit i taj oem key vezan za sadasnju mi maticnu plocu.

uglavnom zadovoljan sam kako su brzi sto se tice prodaje i slanja digitalnih keyeva.

i kad ti dodje key onda imas opciju downloadat iso file ili download usb instalaciju windowsa to je stvar tvoja kako zelis i vise preferiras.

ja sam si ih sprzio na dvd zadovoljan sam s windowsima 10 imam ih gore nekih 10 dana mada jos se navikavam imao sam dosta dugo win7 prije toga :)

Meni je Windows 10 povukao aktivaciju ključa od Windows 8.1 koji je bio aktiviran preko Toolkita. Koristio sam desetku nekoliko mjeseci bez problema (10240 i 10586 build također) ali sam se vratio na osmicu jer mi je nekako ispeglanija.

14 godina
Windows 10 - općenito

Možda moje pitanje nije usko vezano uz Windows 10-općenito, no vezano je uz Windows 10.

Naime kada sam koristio Windows 8.1 imao sam Adobe Creative Suite 6, napravio sam nadogradnju na Windowse 10.
Da bi nakon nekog vremena započeli problemi, odnosno kada želim pokrenuti recimo Dreamweaver izbaci mi grešku (slika1).

Kada idem u Control Panel da obrišem Creative Suite uoće ga ne mogu pronaći, a recimo pokušao sam i sa Revo alatom te mi izbaci error (slika2)

no ono što mene budi jest da je PhotoShop instaliran u Program Files (x86) a Adobe Creative Suite u Program files

ako netko zna kako to riješiti, odnosno kako ukloniti Adobe Crative Suite bio bi mu jako zahvalan,

ili neka linka pojedini tutorijal...

slika 1. slika 1.
slika 2. slika 2.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Možda moje pitanje nije usko vezano uz Windows 10-općenito, no vezano je uz Windows 10.

Naime kada sam koristio Windows 8.1 imao sam Adobe Creative Suite 6, napravio sam nadogradnju na Windowse 10.
Da bi nakon nekog vremena započeli problemi, odnosno kada želim pokrenuti recimo Dreamweaver izbaci mi grešku (slika1).

Kada idem u Control Panel da obrišem Creative Suite uoće ga ne mogu pronaći, a recimo pokušao sam i sa Revo alatom te mi izbaci error (slika2)

no ono što mene budi jest da je PhotoShop instaliran u Program Files (x86) a Adobe Creative Suite u Program files

ako netko zna kako to riješiti, odnosno kako ukloniti Adobe Crative Suite bio bi mu jako zahvalan,

ili neka linka pojedini tutorijal...

Na tvom mjestu bih deinstalirao PS/LR ako je to instalirano, a ostalo pobrisao ručno. Onda čista instalacija

Nulla dies sine linea
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ispričavam se ak je već negdje bilo postano pitanje, nisam ga našao.

Imam laptop na kojem je Win 10 (Win 8.1 došao s laptopom) i htio bih reinstalirati Winse (skroz clean install, full fromat diska i sve jer su počeli neš zaje***t) ali da ostanu aktivirani.

Je li mi dosta da skinem ISO s njihove stranice, a ako nije što još moram napraviti?

Hvala.

https://www.g2a.com/r/user-5597a70a8b648
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ako je na laptopu aktivirani win10 onda napravi čistu instalaciju ali preskači unos keya i to je to, mada ja mislim da je dovoljno vraćanje na tvorničke postavke

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2016 21:57 (nicky.sl).
17 godina
Raykip kaže...

Ispričavam se ak je već negdje bilo postano pitanje, nisam ga našao.

Imam laptop na kojem je Win 10 (Win 8.1 došao s laptopom) i htio bih reinstalirati Winse (skroz clean install, full fromat diska i sve jer su počeli neš zaje***t) ali da ostanu aktivirani.

Je li mi dosta da skinem ISO s njihove stranice, a ako nije što još moram napraviti?

Hvala.

Slabo si gledo, da ne kažem da sam prililčno siguran da nisi uopće gledao jer na skoro svakoj od ovih 200 i kusur stranica ove teme se spominje bar jednom ovo što tebe brine.

16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ako je na laptopu aktivirani win10 onda napravi čistu instalaciju ali preskači unos keya i to je to, mada ja mislim da je dovoljno vraćanje na tvorničke postavke

Jednostavni reset systema rješava taj problem, traje kraće, i time se mijenja samo systemska particija. Osim ako želiš totalno rekonfigurirati disk i promjeniti mu particijsku shemu.

Tada možeš napraviti clean install.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
Windows 10 - NOVI UPDATE!

Novo, novo, najnovije...

Winver

stari stari

novi novi

Microsoft has released a new update for Windows 10, its third this year, following the rollout of build 10586.63 in mid-January, and 10586.71 a couple of weeks later.

This latest release for Windows 10 PCs not enrolled in the Insider Program bumps the build up to 10586.104. As the incremental increase in build number suggests, this is a cumulative update to previous releases from the Threshold (TH2) development branch; newer builds from the Redstone branch are currently available only to those on the Windows Insider Program.

With today's release, Microsoft has finally reversed its decision to avoid providing detailed changelogs for these relatively minor cumulative updates. The company has launched a new 'Windows 10 Update History' site, giving a clear breakdown of what each such update includes.

More at Neowin
Windows 10 build 10586.104 rolls out, as Microsoft launches new 'Update History' site

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 19:52 (djigibao).
Moj PC  
4 0 hvala 10
16 godina
Re: Windows 10 - NOVI UPDATE!
djigibao kaže...

Novo, novo, najnovije...

Winver

Microsoft has released a new update for Windows 10, its third this year, following the rollout of build 10586.63 in mid-January, and 10586.71 a couple of weeks later.

This latest release for Windows 10 PCs not enrolled in the Insider Program bumps the build up to 10586.104. As the incremental increase in build number suggests, this is a cumulative update to previous releases from the Threshold (TH2) development branch; newer builds from the Redstone branch are currently available only to those on the Windows Insider Program.

With today's release, Microsoft has finally reversed its decision to avoid providing detailed changelogs for these relatively minor cumulative updates. The company has launched a new 'Windows 10 Update History' site, giving a clear breakdown of what each such update includes.

More at Neowin
Windows 10 build 10586.104 rolls out, as Microsoft launches new 'Update History' site

Post ide u arhivu radi ovog boldanog. Konačno!

morrisoN
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Kakva je stabilnost sa zadnjim Insider buildom iz prve ruke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice