Jedno pitanje - imam retail verziju desetke na usb sticku. Jel bolje da instaliram nju ili iso koji skinem sa tech bencha http://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench pa ga aktiviram sa ključem sa usb sticka ?
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.877.227
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neki dan sam skužio da kad recimo imam otvoren neki program na radnoj površini(Edge, Ps, Winamp i sl.) i kad pritisnem Windows tipku ili logo u lijevom doljnjem kutu(koristim menu preko cijelog zaslona), otvori mi se taj menu ali za pozadinsku fotografiju vidim programe koji su otvoreni na radnoj površini(sve osim onih minimaliziranih). Sad kad to uradim vidim samo fotografiju, programe ništa...
Uključio si Tablet mod dole u notifikaciji.
Iskustva: sa Verzije 1511 (OS Build 11082.1000) Enterprise izdanje (ali to nije ni bitno)
- nije nadogradnja nego novi build, kao da instalirate Windose na novo, crna pozadina i krug koji se puni postotcima, toliko o nadogradnja novim revolucionarnim
- ne vidi se zelena traka kada prebacujete ii kopirate nešto. Užasno nefunkcionalno, moram pratiti E: disk u Tast Manageru kako čita i kada stane zanm da sam na tablet prebacio Star Wars 1-6 bratu da gleda.
- device_XXX_reqierd_futher_installation i dalje prisutan problem iako ovaj put u Event Vieweru imao sam čist log, za rzliku od predhodnig gdjej e pamtio zadnjih 10 builodva/nadogradnja ili kako hoćete.
Da li postoji program s kojim bi provjerio orginalne kljuceve...imam 4-5 al neznam za koji su windows...jel mogu kako to otkrit..hvala
KeyFinder
KeyFinder
Hvala,ali koliko vidim sa tim programom mogu samo vidjet postojeci key na win...ali kako mogu provjeriti kad ukucam key da mi samo pokaze za koje je win..hvala
želja je iz grupe, ukucam pin bankovne kartice, a on mi da podatke.. = to ne radi tako, key je prihvaćen ili odbijen, čak u slučaju OEMa za 'istu' winver. Npr pokušaj s MSa skinuti ISO, traži te key.. prihvaća retail (odbija OEM.. ako ne promijene).
želja je iz grupe, ukucam pin bankovne kartice, a on mi da podatke.. = to ne radi tako, key je prihvaćen ili odbijen, čak u slučaju OEMa za 'istu' winver. Npr pokušaj s MSa skinuti ISO, traži te key.. prihvaća retail (odbija OEM.. ako ne promijene).
A ništa ako nemogu nikak..neka stoje...
zanima me da li ima spika da li se npr. windows 10 home može nadograditi na pro verziju ili se mora raditi clean install
Može se upgradeati.
Može se upgradeati.
care jel znaš kako bi se to moglo napraviti, ja sam nešto bauljao po internetu i nije ništa uspilo, čak sam pokušavao s nekim ključem koji je sam microsoft dao pa mi je opet vraćalo u home
Pozz ljudi,imam pitanje dali links vrsi besplatnu nadogradnju na win 10 64?
ne vidim razloga da ne vrše
Ma da, nadogradnja je sama po sebi besplatna, ali usluga nadogradnje sigurno nije. :D
Ne možeš nadograđivati 32-bitnu verziju na 64-bitnu verziju sustava Windows. :) Nisu ni likovi iz Linksa svemogući, dakle ne mogu ni oni.
Moguće je instalirati ispočetka 64-bitnu inačicu sustava Windows 10 ili instalirati 64-bitnu inačicu sustava Windows 7 pa nadograditi na Windows 10. Otkad postoji mogućnost upisivanja aktivacijskoga ključa za Windows 7 izravno u instalaciju Windowsa 10, ova druga opcija nema pretjeranog smisla.
Imam original osmicu na Aspire Switch i stavia san desetku na novo racunalo, i kako sam shvatia imam pravo na jednu licencu za desetku koju sam isa aktivirat al izbaci mi errot da je kod invalid. Googla sam i pokusava sve i svasta al neide. Moze neko pomoc?
Imam original osmicu na Aspire Switch i stavia san desetku na novo racunalo, i kako sam shvatia imam pravo na jednu licencu za desetku koju sam isa aktivirat al izbaci mi errot da je kod invalid. Googla sam i pokusava sve i svasta al neide. Moze neko pomoc?
Prvo moraš upgradeat kroz onaj gwx da se win 10 zalijepi za ID matične pa onda tek možeš clean install, mislim da kod za win 7 ili 8 ne vrijedi za instalaciju win 10 nego treba na ovu proceduru ići da sve prošljaka
Može se upgradeati.
care jel znaš kako bi se to moglo napraviti, ja sam nešto bauljao po internetu i nije ništa uspilo, čak sam pokušavao s nekim ključem koji je sam microsoft dao pa mi je opet vraćalo u home
- bauljao si..
- može upgrade (zapravo je dovoljan sam upis keya..).
edit: btw, noviji ISOi su opcionalno univerzalni (veći, +5GB, origigi DL s MSa) uključuju razne kombinacije.. još samo fali AiO. :))
-razlika, upgrade i (normalan-clean) install.
Za sve sam PC (hardware) mora zadovoljavati specifikacije-requirementse, postavke BIOSa, =kompatibilan PC. Ako može, tad može svaki OS, ali ne upgrade s 32-na-64, nego clean.
drugi način.. migracija (MS-migration tools), tad to teoretski možeš, zaboravi.
trgovac može raditi nešto for free... kao reklamu, to što je upgrade free, ne znači da je njegov rad free, ali može biti. Kraće, pitaj (njih) i tad znaš, ne tako da ja tu 'bauljam' :))
Može se upgradeati.
- baulajo si..
- može upgrade (zapravo je dovoljan sam upis keya..).
edit: btw, noviji ISOi su opcionalno univerzalni (veći, +5GB, origigi DL s MSa) uključuju razne kombinacije.. još samo fali AiO. :))
ma gle, ukucam ja key, ponudi mi start upgrade, krene, restarta se, ne vrti ništa kao kad updatea tipa ono working update nešto nego se samo restarta i vrati u klasični windows 10 home, zato ne kužim, sve napravim, čak sam pratio tutorial na youtube, al jok, sve isto kao i šta sam bez njega, lako je skontat da treba key, al ne kužim kad kliknem start upgrade, prvo nešto kao vrti neke postotke, pa kad se krene restartati, ne vrti working updates ili kako već piše nego se samo najobičnije restarta kao da sam mu samo bez ikakve radnje kliknuo da se restarta. imam da ISO sa MSa skinut MCTom di imam home i pro verziju skupa i ne mogu upgradeat nego samo clean install
-moguće da je opet nešto s MSove strane (pola godine bauljaju.. sa svime vezano uz licence).
Ne možeš nadograđivati 32-bitnu verziju na 64-bitnu verziju sustava Windows. * * *
Pogrešnno. Možeš i ta radnja se zove sleepstreaming kemijanje Windowsa na stereodima.
Hint: kemijanje po Windosu da ti objasni ima exkluzivno pravo iHush.
-moguće da je opet nešto s MSove strane (pola godine bauljaju.. sa svime vezano uz licence).
a moguće da
Ovak ekipa,prije cca 2-3tj sam prešao na win 10,čitao sam kako svi pišu da je boot brži i da je manje više sami windows brži nego 7ca,e sada kod mene je obrnuto,fps mi je opao na 25 u svakoj igri,boot time se produžio za bar 25 sekundi.
Nisam radio clean instal,original win 7 ultimate sam ažurirao na w10,sistem se nalazi na 840 pro 128gb s uključenim rapidom.
Konfa pod moj pc.
Nisam IT stručnjak, ovo je samo osobno iskustvo: Kod nekih nadogradnji dolazi do ovog o čemu pišeš, ili povremenog smrzavanja, ili da sve funkcije ne rade ili rade na pola. Pokazalo se da to ima veze sa mnogo čime. Npr sa instaliranim antivirusom na sedmici. Neki od antivirusa baš ne prožvaću dobro nadogradnju jer 10-ka po defoltu gura svoj Defender. Zato bi se preporučalo prije nadogradnje maknuti "strane" antiviruse iči vatrozide. Zatim može biti ido drugih programa, krekova, pečeva, igrica, pa čak i virusa na starom OS ili u mapama istih. Pa čak kad toga svega i nema nadogradnja ne uspije baš svaki put 100% pitaj boga radi čega (drajveri, grafička, bla, bla, bla).
Probaj napraviti čistu instalaciju ako imaš oriđiđi ključ od sedmice, i ako i tada ne bude bolje onda je nešto hardverske prirode. Jel sam pomogao, ne znam, namjera je bila dobra .-)
Ovak ekipa,prije cca 2-3tj sam prešao na win 10,čitao sam kako svi pišu da je boot brži i da je manje više sami windows brži nego 7ca,e sada kod mene je obrnuto,fps mi je opao na 25 u svakoj igri,boot time se produžio za bar 25 sekundi.
Nisam radio clean instal,original win 7 ultimate sam ažurirao na w10,sistem se nalazi na 840 pro 128gb s uključenim rapidom.
Konfa pod moj pc.
Ti sa 7-ce prelaziš, boot je manje više isti na 8,8.1,10,1511. Kontam Xeon da nije problem, ali nije čim je radio na 7-mi. Clean Install će ti riješiti sve nedoumice (a da sam na tvom mjestu sa tim Xeonom malo bi se poigrao sa Serveom 2016).
Hint: rekao sam dosta puta da je vrlina u "strpljen spašen". Uradiš ti Clean ali moraš sačekati zavisi od od Downloada da OS skine sve potrebne drivere.
Moja Sumnja: Moja neka sumnja ide na taj Xeon koji nema neke isntrukcije kao Desktop CPU-ovi pa možda 10 se buni, jer on je za Wokstation pa na više. Clean će ti sve nedoumice riješiti.
* * * Zato bi se preporučalo prije nadogradnje maknuti "strane" antiviruse iči vatrozide. * * *
Prekjuče sam preko TeamViewera nadogrdaio (ima origigi i dobila je ponudu ptozora kraj sata) sa 7-ce SP1 na Win 10 x64 (jest da ima 2 GB) ali obavezno sa IObit sam uninstalirao smeće od Avire.
Dakle na 7-ci je imala 5-6 uzvičnika u Device Menageru, među kojima je (!!!) i Ethernet, nakon nadogradnje svi driveri su tu. Ima 2 GB memorije (treba joj 4) ali ona kaže "kao da imam novi računar"...
Dakle poanta:Za?ebite te strane Viruse i držite se Defendera + brain.exe, jer svaki će vam u KMS-u ili amtlib.dll detektovat kao Virus, ali niti jedan neće kineski spyware za kojeg da instalirate regularno ne znate šta je Yes a šta No.
- ne baš, još mi se petlja ekipa iz Redmonda oko copyrighta.. (pa kenjkaju godinu, 2015-2016, pa verziju..) al i to će im uskoro biti forbiden.
- Ispravak (za čudo, ne odnosi se na quotano), slipstream je pojam spajanja raznih instalacija, SPa i drivera, kao refresh installa. NE odnosi se na aktivan OS, tj ne postoji hybrid 32-64 pa ni slipstriman, nego 64 ima WoW32 (ne nije warcraft) koji izvršava 32bitne appse (+ praktički duplirani sys/fielovi/folderi pa i dvije ver.appsa 32-64bit). Upravo taj dio je razlika u veličini installa (2-3GB) dok je ostatak zajednički (jednak). Tek sad MS daje origigi ISOe i opciju 2u1, npr cro+eng ili home+pro veličine cca +5GB ali i dalje samo 32 ili 64 bita. Još je to daleko od AiO-a koji su nekad postojali npr za xp-2003-vista-seven/server sa po recimo 50tak kombinacija koje su moguće.
problem koji zbunjuje početnike, modificirana verzija, npr XP s dodanim SATA driverima, je u pravilu bootala-radila samo s odgovarajućim chipsetom, tj taj postupak je istovremeno odbacio stariji-generički support npr PATA-IDE i ostale chipsetove (kontrolere), rezultat, radi na jednom PCju, na drugom možda.. dok je untouched radio uvijek (ali je ovisio o F6-floppy driveru...). Sad (od viste) tog problema nema, tj može se dodati driver na nekom mediju, npr USBu kao i olakšano kreiranje bootabilnog USB medija (ne ovisi se više o CD-DVD kapacitetu i još važnije čitljivosti-ispravnosti snimljenog). Slipstream postaje višak..
(drugi problem modificiranih je bio 'loš izvor' tko zna kakvo smeće ultimatedišna i backdorova u aktivatorima.. takva ver. se u pravilu nije mogla repairati bootanjem.. a to je opet rezultiralo zbunjujućim pogledima juzera, 'meni radi'.. da, al ne uvijek. Kad sam napravi svoju ver. manje problema.. jer danas stvarno svaki tudum može instalirati OS, klik-next..).
* * *
Ma slažem se u svemu, ali nisam tražio da objsaniš kemijanje Windowsa pogotovo sleepstreminga, nego da taj pojam sam 'kemijanja' nekako (C) iHush, meni iskreno drag.

- al ga spamate.. (pa moram i ja, još jedna runda)
i reda radi, (a i kartona), spomenimo i windows 10 u porukama.. npr koji im je trenutni copyright datum, 2015ta? i još putna.. i