Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.412
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam windows 7, ponudilo mi je nadogradnju na windows 10

nikad nisam radio te nadogradnje pa me zanima kada nadogradim da li mi ostaju svi podaci, slike, fileovi itd. kao kada nadograđujem iPhone?

ili moram sam to negdje spremit?

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Windows 10 - općenito
jaajaa kaže...

Imam windows 7, ponudilo mi je nadogradnju na windows 10

nikad nisam radio te nadogradnje pa me zanima kada nadogradim da li mi ostaju svi podaci, slike, fileovi itd. kao kada nadograđujem iPhone?

ili moram sam to negdje spremit?

hvala

Ako tako odrediš onda ostaju.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
neaktivan

imam windows 7 i updates su ugašeni. eat a d..k microsoft. ostajem na 7 narednih 5-10 godina htjeli to oni ili ne

12 godina
Skullscar1989 kaže...

imam windows 7 i updates su ugašeni. eat a d..k microsoft. ostajem na 7 narednih 5-10 godina htjeli to oni ili ne

Dvi su ti volje il hoćeš il nećeš na desetku i to je tvoj izbor stoga nevidim svrhe ni smisla tvog posta.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Windows 10 - općenito

Kako se riještit Get Windows 10 programa/updejta za stalno? Deinstalirao sam sve updejte i sakrio ih u Windows updejtu i opet mi se pojavio Get Windows 10.

0 0 hvala 0
17 godina
tintin kaže...

Kako se riještit Get Windows 10 programa/updejta za stalno? Deinstalirao sam sve updejte i sakrio ih u Windows updejtu i opet mi se pojavio Get Windows 10.

Google

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
Windows 10 - općenito

To sam sve napravo kad mi se prvi put pojavilo, a danas nakon updejta mi je opet instalirao KB3035583. Opet sam ga deinstalirao i sakrio u win updejtu ali...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

moze li netko opisat kako sa original win 10 napraviti clean install, od downloada diska pa ostalo?

ne mogu nigdje naci cijeli postupak, cd keya, aktivacije i slicno

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Skineš ISO, napraviš bootabilni USB, restartaš PC, formatiraš particije, napraviš nove, upišeš key od Windows7/8.1/10, instaliraš, spojiš se na net i Windowsi se aktiviraju.

Pa da si napamet krenuo, vjerojatno bi uspio iz prve, ako si ikad radio clean install bilo kojih windowsa. Kaj je to toliko komplicirano?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 21:57 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zna li netko kako isključiti "optional features", stalno mi u onom centru za obavijesti izbacuje grešku da nešto nije instalirano i već me živcira.

Gledao sam u Group Policy Editor da se onemogući kao i Windows Update, ali nisam ništa našao.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Nadogradio sam windows 8.1 na 10 cim je izasao.

U zadnjih mjesec dana sam mijenjao maticnu i cpu 3 puta i svaku put bio dosadan supportu u vezi aktivacija.

Sada su mi dali novi windows 10 pro key da nebudem vise dosadan 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Skineš ISO, napraviš bootabilni USB, restartaš PC, formatiraš particije, napraviš nove, upišeš key od Windows7/8.1/10, instaliraš, spojiš se na net i Windowsi se aktiviraju.

Pa da si napamet krenuo, vjerojatno bi uspio iz prve, ako si ikad radio clean install bilo kojih windowsa. Kaj je to toliko komplicirano?

kazu da nema glupih odgovora. a bolje pitat ...

potpis :D
12 godina
neaktivan
Bass kaže...
To se ne radi tako. Obicno, ako treba dll onda treba ukljucuti i instalirati vc++ 2013 ili 2015 ili .NET 3.5 u postavkama (windows features).

Instalirao sam vc++ 2015 ali i dalje mi pise da mi fale ta 2 dll fajla kad zelim pokrenuti igru

16 godina
odjavljen
dino_pes13 kaže...
Instalirao sam COD Black Ops 1 na win 10 i kad zelim uci u igru pise da trebam dvije dll datoteke koje sam skinuo i stavio u mapu System 32 , ali kad zelim uci u igru opet mi pise da fale te dvije dll datoteke ?

Da si napisao koje, možda bi ti mogli pomoći.

Može bit bilo šta: vcredist2010-2015 x86/x64, .net 3.5+ ili pak directx 9.0c

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

d3dx9_43.dll i XINPUT1_3.dll

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Instaliraj directx 9.0c redist.

13 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Nakon par mjeseci korištenja W10 na pomoćnom laptopu, vidim da mi baš i ne pašu i htio bi se vratiti na W7 ( imam instalacijski CD i key koji je došao s njim).

Na laptopu sam bio napravio clean install i trenutno mi je potvrđen aktivacijski kod/key, pa me zanima mogu li se vratiti na W7? Odnosno, hoće li mi nakon instalacije priznati taj key ili je on vezan za ovu verziju windowsa pošto sam ih aktivirao/potvrdio?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@Sum U koju mapu to moram instalirati ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 11:47 (dino_pes13).
16 godina
odjavljen

Samo instaliraj...

12 godina
neaktivan

Evo radi , fala kolega :)

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Neki dan sam skužio da kad recimo imam otvoren neki program na radnoj površini(Edge, Ps, Winamp i sl.) i kad pritisnem Windows tipku ili logo u lijevom doljnjem kutu(koristim menu preko cijelog zaslona), otvori mi se taj menu ali za pozadinsku fotografiju vidim programe koji su otvoreni na radnoj površini(sve osim onih minimaliziranih). Sad kad to uradim vidim samo fotografiju, programe ništa...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da to ima veze sa postavkama prozirnosti u Color Settings.

14 godina
odjavljen
imported0 kaže...

Mislim da to ima veze sa postavkama prozirnosti u Color Settings.

Uključeno mi je da traka bude prozirna

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Instalirat cu danas desetku. Imam HDD podijeljen na dvije particije. Sad ako izaberem da pobriše sve i instalira desetku, pobrisat ce se samo jedna particija i tu ce biti windowsi dok ce druga ostati netaknuta. Ako nakon instalacije windowsa s te druge particije pobrisem sve, tj. napravim disk cleanup, hoce li sve funkcionirat normalno sto se tice windowsa i te particije?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2015 18:29 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tsar kaže...

Instalirat cu danas desetku. Imam HDD podijeljen na dvije particije. Sad ako izaberem da pobriše sve i instalira desetku, pobrisat ce se samo jedna particija i tu ce biti windowsi dok ce druga ostati netaknuta. Ako nakon instalacije windowsa s te druge particije pobrisem sve, tj. napravim disk cleanup, hoce li sve funkcionirat normalno sto se tice windowsa i te particije?

Erm... Ne.

Ako pobrišeš sve, onda brišeš cijeli disk. Valjda si mislio na brisanje prve particije? Ako obrišeš sve sa druge particije nakon instalacije, windowsima se neće ništa dogoditi (a disk cleanup to neće napraviti za tebe, on je namijenjen brisanju starih fajlova od instalacije (ne dokumenata!) i temp fajlova ali kako ćeš raditi clean install, disk cleanup neće imati šta čistiti.

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Tsar kaže...

Erm... Ne.

Ako pobrišeš sve, onda brišeš cijeli disk. Valjda si mislio na brisanje prve particije? Ako obrišeš sve sa druge particije nakon instalacije, windowsima se neće ništa dogoditi (a disk cleanup to neće napraviti za tebe, on je namijenjen brisanju starih fajlova od instalacije (ne dokumenata!) i temp fajlova ali kako ćeš raditi clean install, disk cleanup neće imati šta čistiti.

Ne znam jesi li me dobr oshvatio. Znači na C je trenutno win 8.1 i tu će se instalirati win 10. Na D su neke sporedne stvari. Sad pošto će se na C instalirati samo desetka a na D se ništa neće promijeniti, mogu li ja sam obrisat sve sa diska D ili koristeći disk cleanup i hoće li to utjecati na sveukupnu stabilnost? Ili da napravim clean install?

16 godina
odjavljen

Pa clean install je uvijek pametnija ideja (formatiraš C, ostavljaš D) nego upgrade. Ali ako napraviš upgrade, disk cleanup će počistiti samo stare windowse, neće dirati D disk.

BTW, ne vjeruj tim slovima, radije gledaj po veličini, da ne bi bilo plakanja. I prije svega, obavezno backup!

16 godina
Windows 10 - općenito

-čarobna kugla predviđa tugu i žal (neželjenim brisanjem onog što se nije željelo..)

slova ne postoje.. iz win nije isto stanje kad nisi u win, dok instaliraš, nisi u win. Tad npr uobičajena skrivena boot particija poremeti prebrojavanje..

prepoznavanje može logički, po veličini ili po labeli..

nema brisanja, tj ako se briše-krerira particija tad se sve briše, idući korak je formatiranje particije (tad dobije slovo i spreman je za korištenje iz win), dok diskcleanup nema veze s tim, njime održavaš uredno stanje-smeće, dok formatiranje-particija briše sve.. na particiji (slovu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
16 godina
Tsar kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Tsar kaže...

Erm... Ne.

Ne znam jesi li me dobr oshvatio. Znači na C je trenutno win 8.1 i tu će se instalirati win 10. Na D su neke sporedne stvari. Sad pošto će se na C instalirati samo desetka a na D se ništa neće promijeniti, mogu li ja sam obrisat sve sa diska D ili koristeći disk cleanup i hoće li to utjecati na sveukupnu stabilnost? Ili da napravim clean install?

Bezveze ti komplikuju. Možeš baš tako kako si napisao - Pri instalaciji, format c i na c ide instalacija win 10 (dakle clean install), d će ostati netaknut. Nakon zavržetka instalacije win 10 i prvog pokretanja sistema, možeš sa particijom d raditi što god te volja - brisati fajlove, format d, čak  i ukloniti particiju u disk managmentu, to neće ni na koji način uticati na rad windowsa.

morrisoN
9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Pa clean install je uvijek pametnija ideja (formatiraš C, ostavljaš D) nego upgrade. Ali ako napraviš upgrade, disk cleanup će počistiti samo stare windowse, neće dirati D disk.

BTW, ne vjeruj tim slovima, radije gledaj po veličini, da ne bi bilo plakanja. I prije svega, obavezno backup!

ja sam napravio upgrade i nikakvih problema nemam, koristim win 10 vec nekoliko mjeseci :D

odlican je moram dodati..

Advokat

Sudska praksa BiH

Ispis iz BiH drzavljanstva

Ispis iz drzavljanstva BiH

Zakoni BiH

Odricanje od bosanskog drzavljanstva

Notar

Bankarsko pravo

Radno pravo

Upravno pravo

Nasljedno pravo

Priznanje stranih sudskih odluka

Advokatski ured

Porodično pravo

Privredno pravo

Penziono pravo

Pravo osiguranja

Ugovori

Razvod braka

Naknada štete

Stvarno pravo

Drzavljanstvo BiH

praksa BiH

Medijator

Forum

BiH pravo

Web design

epravo

Naplata potrazivanja

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 17:51 (superE).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice