Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.886.941
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
9 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
AxLiNa kaže...

Da imam golišave fotke, bile bi na drugoj particiji... Nemam takvo šta... A obične slike, serije i raznorazne gluposti koje sam skidala su isto na drugoj particiji... Zanima me to glede windowsa.. Čula sam da ako backupiram users folder da će mi se vratiti postavke programa, kada ponovno instaliram programe...ali kopiranje toga neće.

Gle, odluči se što ti je od toga važno. Kao što sam rekla, netko bi si pojeo oči da formatira disk na kojemu je kolekcija Seagalovih filmova, a ja bih to formatirala dvaput da budem sigurna od iskakanja njegove face ako ikada upalim Recuvu ili neki takav program. Što se tiče sigurnosne kopije Users mape, sumnjam da ćeš time dobiti željeni efekt. Možeš eventualno reći o kojim se programima radi pa da ti pomognemo oko pojedinačnih sigurnosnih kopija korisničnih postavki.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
11 godina
protjeran
Ne pokusavaj raditi backup postavki iz ovako zbrljanog sistema i jos onda taj dzumbus pokusati uglaviti na novi os. Sve kaj ti treba je vec u samim windowsima od potrebnih sistemskih alata.

Od nule, sve ispocetka, i cim manje zagadjenja bespotrebnim instaliranjima aplikacija...

6 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Tek sam sad pogledala u "Moj PC" rubriku na njezinu profilu... Ako su podaci točni, ne čudim se previše što sve to radi traljavo.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok, idem od nule... :D

Što se tiče mog PC-a, ono su podaci od starog kompa....imam lptp koji je malo bolji i jači od te konfiguracije...a ipak slab...

Promijeniti ću podatke

HVALA SVIMA NA TRUDU I POMOĆI. :D

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
16 godina

osim 'uobičajenih' userskih dokumenta (pict, music, doc..) i downloada, tj njihovih defaultnih lokacija, unutar user foldera (sve na C:), podaci mogu biti bilo gdje. Jedna od 'sitnica' je outlokova baza (.pst), s novijim OSom je i to migrirano u user folder. To se često preskoči kod kopiranja.

Drugi problem su razni login-passovi/accounti za skype, gmail.. koje ljudi zaborave.

Kad iskopiraš dokumente, znaš passove, imaš (bar mrežni) drivere za ciljani OS, tad kreneš u clean. .. ili još jednom provjeriš :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Novi Win10 su stavljeni...Provjerila sam, control panel radi, screenshoti isto..u device manager mogu ućii...sad slijedi teži dio posla...uređivanje...neka je Bill Gates sa mnom XD

Još jednom hvala. :D

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

i meni dosao novi build , jel ima nekih novih znacajki

Ima...crni ekran u nedogled (samo miša vidiš) nakon ukucavanja lozinke za acc!!!

Restart i opet isto!

Uspio riješit logiranjem na drugi acc pa onda log off  i ponovno log in na moj.

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina

I golishave fotke 

9 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Ima...crni ekran u nedogled (samo miša vidiš) nakon ukucavanja lozinke za acc!!!

(...)

Dakle, na zapadu ništa novo. Bilo bi čudno da je sve prošlo O. K., ipak je to Windows 10. :)

17 godina
Windows 10 - općenito

U krivu si kod mene je sve od prve dobro proslo prebac sa win i na 8.1 na win 10 kn na win10 k.n th2 i sas ovaj zadnji build

Ne sudi knjigu po koricama gramar nazi :-p

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
4mal kaže...

U krivu si kod mene je sve od prve dobro proslo prebac sa win i na 8.1 na win 10 kn na win10 k.n th2 i sas ovaj zadnji build

Ne sudi knjigu po koricama gramar nazi :-p

Ma ne sudim knjigu po koricama ili svom iskustvu jer je ono manje-više nerelevantno. Da sudim po svom iskustvu, bježala bih od Windowsa 10 kao vrag od tamjana jer mi je razjebao dva diska, doduše oba dosta stara. Dok se na tim diskovima vrtio sustav Windows 7, svi su radili savršeno. Nakon što je Windows 10 počeo zapisivati po njima, mogla sam ih baciti u smeće jer im je skroz crkla elektronika. :)

17 godina
Windows 10 - općenito

Ok dobro objasnjenje ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Arendelle kaže...
..
razjebao dva diska, doduše oba dosta stara. Dok se na tim diskovima vrtio sustav Windows 7, svi su radili savršeno. Nakon što je Windows 10 počeo zapisivati po njima, mogla sam ih baciti u smeće jer im je skroz crkla elektronika. :)

- kvar izazvan radom .. ne znači ništa. Jednako se moglo desiti bilo što bilo kad.. (i nikad se ne može znati drugačiji ishod, ŠBB-KBB). .. ali, da, sve više automatike i defaultnih postavki. Update, hyber/sleep, index.. to su prve stvari koje treba podesiti. Disk se u konstantnom radu (za razliku od povremenog-normalnog R/W) može pregrijati. To nebi trebalo izazvati kvar jer odavno postoji termička rekalibracija (pauza..), no ipak se dešava češće upravo s novim OSom. Pošto se ugl tad instalira w10.. on je 'krivac'.. da se instalira neki stariji? Tad bi rezultat mogao biti jednak.

Drugi dio problema, koji nije slučajan.. čest kod notebooka i mogućih prljavih igara.. pregrijavanje čistavog sistema osim kad se koristi deklarirani OS (ovisno o starosti, w8 ili sad w10) jer kontrola hlađenja (regulacija ventilatora..) kao da ne radi, kao da BIOS nema funkciju ukoliko se oristi 'neželjeni' OS .. do trena instalacije drivera-utilsa koji kontrolira temperaturu. Jednak problem je tad moguć s XP-7-linux.. jer i stariji OSevi su nepoželjni. (nekad je igra bila oko lan-wlan drivera.. sad direktno oko BIOS-UEFI kontrole rada..). Već par mjeseci prvi update clean w7-8 traje satima... moguća igra MSa, jer sam DL i instal ne može toliko trajati.

Nedokumentirano: Poželjno prije tog updatea pokrenuti izračunavanje ocjene brzine systema.. (tad se generira ID..), za to su potrebni neki driveri kao VGA, pa i s time računati.. (ne samo pustiti update svega..)

enihau, podesiti, isključiti hyber i gasiti PC (umjesto uspavljivanja.. jer se ponekad desi kao s pesekom kojeg damo 'uspavati', da se ne probudi). Nakon što se obave sve inicijalne zadaće (upgrade/update, index, defrag..) tad ugl taj problem nestane. Nema pregrijavanja i sl..

9 godina
odjavljen

Imaš pravo, ali loše je iskustvo ipak loše iskustvo. :) I da, još jedna zanimljiva stvar - kad mi na laptopu iz "Moj PC" Windows 10 preuzima ažuriranja, internet postaje neupotrebljiv jer Windows Update posisa apsolutno svu propusnost koja postoji. Google se zna otvarati pet minuta i sve postaje do te granice neupotrebljivo da je najbolje ostaviti laptop dok ne obavi svoje. Sve to prati zagrijavanje i jak rad ventilatora. Na sustavu Windows 7 preuzimanje ažuriranja gotovo da nisam osjetila, samo bi me dočekala poruka da restartam PC kad uzmognem.

11 godina
protjeran

⛔. 🔞

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 18:21 (bunkermax).

0 0 hvala 0
16 godina
Arendelle kaže...

.., internet postaje neupotrebljiv jer Windows Update posisa apsolutno svu propusnost koja ..

Na sustavu Windows 7 preuzimanje ažuriranja gotovo da nisam osjetila, ..

- to je primarno zbog uploada.. (ne downloada samih updateova, dvosmjerna komunikacija.. identično kad noob pokrene seedanje torrenta i hrpu konekcija) i to je 'prljav' dio igre MSa ali nema se izbora.

- probaj clean 7... (i 8-8.1), brže ide upgrade na 10. Logika?.. Od ljeta ponekad za update ode čitav dan (lančano-uvijetovano).

11 godina
protjeran
Arendelle kaže...

..kad mi na laptopu iz "Moj PC" Windows 10 preuzima ažuriranja, internet postaje neupotrebljiv jer Windows Update posisa apsolutno svu propusnost koja postoji. Google se zna otvarati pet minuta i sve postaje do te granice neupotrebljivo da je najbolje ostaviti laptop dok ne obavi svoje...

I onda je najlakše okriviti ms, windowse , dart vejdera , umjesto da se zapitaš u kakvom ti je stanju hardver ili softverska konfiguracija.

Pogledaš li uopće ikad nadzor pouzdanosti u kontrolnoj ploči ?

Ponuka ovdašnjim spikama sam danas ručno išao odraditi update na dva pc-a , baš da vidim kako će proći kada nije automatika :

-potragu za dostupnim updateima sam pokrenuo u 12,28 h , trenutna verzija windowsa je bila 10586.14

-u 12,50 h je već sve gotovo ( odrađen download dostupnih ažuriranja , instalacija i restart pc-a ) a nova verzija je  10586.17

( update je čak bio i brži ali jedno deset minuta me nije bilo uz kompove dok sam išao dve pljuge zdimiti van kad je krenula ona instalacija tijekom restarta ... )

-naravno da nema windows.old mape na c particiji

- dok se update downloadao i instalirao ( onaj dio prije restarta ) , kompovi i internet su bili upotrebljivi kao i inače, znači bez harvderskog ili internetskog usporavanja ...

-Nadzor pouzdanosti ne javlja niti jednu jedinu greškicu nakon updatea a tako je već danima, tjednima, mjesecima ...

( ako se ne varam,  sve ove mjesece su bile samo dvije greške , i to još tamo početkom kolovoza , a radilo se o neuspješno instaliranim kb-ovima , a isti ti kb su se sami instalirali kroz dan, dva ... )

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 13:45 (bunkermax).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pitanje ako kupim key za win 10 professioanl a imam win 10 home verziju ocu moc aktivirati win sa tim keyem? 

http://www.g2play.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bunkermax kaže...

I onda je najlakše okriviti ms, windowse , dart vejdera , umjesto da se zapitaš u kakvom ti je stanju hardver ili softverska konfiguracija.

Ponuka ovdašnjim spikama sam danas ručno išao odraditi update na dva pc-a , baš da vidim kako će proći kada nije automatika :

-potragu za dostupnim updateima sam pokrenuo u 12,28 h , trenutna verzija windowsa je bila 10586.14

-u 12,50 h je već sve gotovo ( odrađen download dostupnih ažuriranja , instalacija i restart pc-a ) a nova verzija je  10586.17

( update je čak bio i brži ali jedno deset minuta me nije bilo uz kompove dok sam išao dve pljuge zdimiti van kad je krenula ona instalacija tijekom restarta ... )

-naravno da nema windows.old mape na c particiji

- dok se update downloadao i instalirao ( onaj dio prije restarta ) , kompovi i internet su bili upotrebljivi kao i inače, znači bez harvderskog ili internetskog usporavanja ...

-Nadzor pouzdanosti ne javlja niti jednu jedinu greškicu nakon updatea a tako je već danima, tjednima, mjesecima ...

( ako se ne varam,  sve ove mjesece su bile samo dvije greške , i to još tamo početkom kolovoza , a radilo se o neuspješno instaliranim kb-ovima , a isti ti kb su se sami instalirali kroz dan, dva ... )

Ja sam još jedan koji hvali Win 10 po pitanju nadogradnji. Napokon su nadogradnju toliko pojednostavili da je to milina. Vjerujem da se sa clean installom dobije nešto brži stroj ali nadogradnja je toliko bezbolna i lagana.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
protjeran
@mario

Pa kaj ti nisi only-linux-man ?

🆒

1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Odjebi s patrijarhalnim tonom. U kakvom bi hardver bio stanju? Može biti ispravan i neispravan, a moj je očito ispravan. Također, daleko je jači od preporučenog za instalaciju sustava Windows 10. Od softvera na svakom računalu imam instalirane samo legalne programe ili besplatne alternative, a nemam ni nikakvih sranja koja mi ne trebaju. Dakle, uz upravljačke programe, imam još internetski pretraživač (Firefox), Office 2007, Notepad++, Audacity, VLC media player i razne programčiće od po nekoliko megabajta (Notepad++ i slični). Sustav je Windows također legalan. Teme, modifikacije registra i slična govna nikad nisu prismrdila sustavu. Ažuriranja su redovita...

P. S. Da, pogledam u tu stvarčicu. Imam ravno jednu pogrešku - Java se nije htjela automatski ažurirati. Sutradan se ažurirala normalno, a mislim da je zec ležao u tome što mi je taj dan štekao internet. :)

16 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
@mario

🆒

Na pingvinu mu ne radi ono što mu donosi plaću, pa je prisiljen biti na tamnoj strani Sile. Stallman svaku večer zapali svijeću za takve nesretnike

Arendelle kaže...

Odjebi s patrijarhalnim tonom. U kakvom bi hardver bio stanju? Može biti ispravan i neispravan, a moj je očito ispravan. Također, daleko je jači od preporučenog za instalaciju sustava Windows 10. Od softvera na svakom računalu imam instalirane samo legalne programe ili besplatne alternative, a nemam ni nikakvih sranja koja mi ne trebaju. Dakle, uz upravljačke programe, imam još internetski pretraživač (Firefox), Office 2007, Notepad++, Audacity, VLC media player i razne programčiće od po nekoliko megabajta (Notepad++ i slični). Sustav je Windows također legalan. Teme, modifikacije registra i slična govna nikad nisu prismrdila sustavu. Ažuriranja su redovita...

P. S. Da, pogledam u tu stvarčicu. Imam ravno jednu pogrešku - Java se nije htjela automatski ažurirati. Sutradan se ažurirala normalno, a mislim da je zec ležao u tome što mi je taj dan štekao internet. :)

Ti si opasna cura

Iz iskustva na tvoj problem mogu reć samo jedno - klaonica u odjelu drivera. Nešto neće sa nečim da surađuje i gotovo. Na jednom stroju nikad nisam uspio upogoniti Server 2012 R2 iako je debelo iznad specifikacija i to još HPov Workstation neki

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Na pingvinu mu ne radi ono što mu donosi plaću, pa je prisiljen biti na tamnoj strani Sile. Stallman svaku večer zapali svijeću za takve nesretnike

Ma mislim da ide njemu job na obje platforme.

9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Ti si opasna cura

Iz iskustva na tvoj problem mogu reć samo jedno - klaonica u odjelu drivera. Nešto neće sa nečim da surađuje i gotovo. Na jednom stroju nikad nisam uspio upogoniti Server 2012 R2 iako je debelo iznad specifikacija i to još HPov Workstation neki

Ma nisam! :)

U pravu si, da. Najvjerojatnije me jebe upravljački program za chipset. Čitala sam o tome nešto.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Možda vam pomogne ova redoslijed:

Installing Drivers in the Correct Order

U konkretnom slučaju radi se o Dell-ovom naputku, ali ja ga koristim i za druge instalacije i, za sada, ide sve OK.

Zora puca, biće dana ...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
bunkermax kaže...
@mario

🆒

Nee, ja sam ti aktivan na oba sustava. Ne volim samo kad ljudi krenu filozofirati o nečemu što ne poznaju i prenose tuđa iskustva kao svoja.

Sum_of_all_fears kaže...

Ja ti volim biti u toku na oba fronta (za jabuku nemam vremena) ali u pravu si Autodeskovi proizvodi ne rade na Linuxu. Ako i rade onda su to stare verzije a i te verzije su kilave. Imam ja rješenja za to ali samo za 2D. 3D alati i nisu baš nešto, za inženjersku grafiku.

bunkermax kaže...

Ma mislim da ide njemu job na obje platforme.

Posao je na Win a kuća na Lin.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
Windows 10 - općenito

Dali se je kome ovo desilo? 

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Isto i kod mene

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

To su ta slavna ažuriranja na djelu. :D

Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Ide ručno ako već šteka ovako. Nekima automatski downloada a neki imaju problema. Prvi put mi se dogodilo da neće neki update skinuti.

A ti curice, ima li kakva svrha tebe ovdje osim da samo sereš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2015 16:07 (vrinho).
Moj PC  
6 2 hvala 4
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice