Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.886.881
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - općenito

Ak ide na "Clean Install" neka za svaki slučaj izvadi svoj serijski ključ pomoću "WinKeyFinder" da joj se nađe za svaki slučaj!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
AxLiNa kaže...

edit: log je velik 9MB, kada proba zalijepiti podatke iz loga, pojavi se pješčani sat i sve zašteka...

Tebi stvarno treba "clean install"!!!

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
AxLiNa kaže...

Jesam, restart sam odradila....

Skrinštot sam napravila sam jingom, ali kad sa njim ili bili kojim drugim alatom radim skrinšto igara u full screenu izađe mi i snimi mi sve, i što treba i ne treba....a pošto su igre u flasu na FB, i jako štekaju, kada mi izađe iz FS, flash se sruši...

edit: log je velik 9MB, kada proba zalijepiti podatke iz loga, pojavi se pješčani sat i sve zašteka...

edit2: nakon restarta sam opet pokušala scannow...nije ništa našao..a DISM je uspješno odrađen :D

Mozes jos probat sve sredit s Tweaking.com - Windows Repair (portable)

Skini portabilnu verziju, raspakiraj .zip, pokreni aplikaciju kao Administrator.

Odi na tab "Repairs" i klikniu na "Open Repairs"

U novootvorenom prozoru klikni na "Start Repairs" i pusti da zavrsi sve stavke traje od 30-60min)

Nakon sto zavrsi restartaj PC pa javi ako ima kakve promijene.

===== PRIJE SVEGA SPREMI SI VAZNE STVARI (BACKUP)!!! =====

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu. Napravila sam to. Javilo je neke greške glede regstrya, ali sve u svemu je bilo uspješno. Nakon restarta kada sam se logirala u windowse mi je jedno pola sata bio crni ekran... i tek onda se explorer učitao pa sa time i ostalo. Ne primjećujem zasada nikave razlike... Control Panel je i dalje prazan. Screenshoti ne rade.

Da nove windowse skidam sa torrenta ili sa službene stranice... Brine me aktivacija ako budem sa službene stranice....

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
13 godina
AxLiNa kaže...

Hvala na prijedlogu. Napravila sam to. Javilo je neke greške glede regstrya, ali sve u svemu je bilo uspješno. Nakon restarta kada sam se logirala u windowse mi je jedno pola sata bio crni ekran... i tek onda se explorer učitao pa sa time i ostalo. Ne primjećujem zasada nikave razlike... Control Panel je i dalje prazan. Screenshoti ne rade.

Da nove windowse skidam sa torrenta ili sa službene stranice... Brine me aktivacija ako budem sa službene stranice....

Aktivacija nije problem već možda tvoj hardware 

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
17 godina

Skini Windows odavde - KLIK

Za aktivaciju ne brini, Windowsi ce ti automatski pokupit aktivaciju jer je zapisana u tvom PC-u i to ce bit sve OK.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ak ide na "Clean Install" neka za svaki slučaj izvadi svoj serijski ključ pomoću "WinKeyFinder" da joj se nađe za svaki slučaj!

Hvala. Napravila sam to i spremila ključ. I na mail si poslala, kao backup. :D

14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Skini Windows odavde - KLIK

Za aktivaciju ne brini, Windowsi ce ti automatski pokupit aktivaciju jer je zapisana u tvom PC-u i to ce bit sve OK.

Hvala.

Čak i ako bude clean install sa formatiranom bar C: particijom će pokupiti ključ?

16 godina
AxLiNa kaže...

Čak i ako bude clean install sa formatiranom bar C: particijom će pokupiti ključ?

Pošto si već napravila upgrade i Desetka se aktivirala, samo napravi clean install i nigdje ne ukucavaj ključ.

Tvoj hardware ID je već spremljen na aktivacijskom serveru i Windowsi će se "sami" aktivirati.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 1:00 (kizo2703).
16 godina
Windows 10 - općenito

ima li netko iskustva kako popraviti M$ aplikacije? naime, kad sam pokrenuo računalo i otvorio start, sve M$ove aplikacije su se pokidale (kao sto s moze vidjeti na slici. probao sam postupak u admin-powershellu koji nije proradio i

Dism.exe/online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup&sfc/scannow&Dism/Online /Cleanup-Image /RestoreHealth&sfc/scannow&pause

koji takodjer nije proradio. windowsi su sa zadnjim updateom (10586.14) i bez ikakvog aktivatora jer su nadogradeni s legalne osmice (8.1). jel ima kakve veze to sto su nadogradeni, jer mi se neda formatirat lap?

edit: opet imam probleme s uploadanjem slika. uglavnom, umjesto imena aplikacije pise @{Microsoft.bing...} a trebalo bi pisati "vrijeme" i aplikacija bi trebala raditi. cim uploader odluci proraditi cu staviti sliku.

hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 11:37 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Novi build number

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 17:15 (morrisoN).

1 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Ukoliko neko dobije error poruku neka slijedi upute s ovog linka

morrisoN

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

i meni dosao novi build , jel ima nekih novih znacajki

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

i meni dosao novi build , jel ima nekih novih znacajki

Bug fixes and performance improvements

9 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Usuđujem se primijetiti da sustav Windows 7 nikad nije bio tako naporan što se ažuriranja tiče.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Moj PC  
5 1 hvala 0
11 godina
protjeran
Kako misliš naporan ? Svuda postavim na automatiku i stvari se odvijaju u pozadini bez da ikaj pita ili gnjavi niti ometa uobicajen svakodnevni rad ...

2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Kako misliš naporan ? Svuda postavim na automatiku i stvari se odvijaju u pozadini bez da ikaj pita ili gnjavi niti ometa uobicajen svakodnevni rad ...

Ma daj. Pa ovo je zadnje veće ažuriranje kreiralo Windows.old mapu i onemogućilo korištenje računala na dosta dugo vremena, pogotovo ako je u pitanju neka starija konfiguracija. Windows 7 napravio je to jednom, i to kad je izdan SP1. Bez kreiranja Windows.old mape, tj. praktički reinstalacije OS-a. Windows 10 činit će to svako malo, a još se stalno pojavljuju nekakva sranja.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
15 godina
bunkermax kaže...

Da, odvijaju se u pozadini - otprilike kao linkani komentar ovdje:

http://www.winbeta.org/news/microsoft-pushes-cumulative-update-for-windows-10-version-1511#comment-2391010425

11 godina
protjeran
Moras uzeti u obzir da je win 10 na oko cca 150 miliona racunala , pa onda izvuci broj problema i vidjeti da li su u pitanju postoci ili promili... I kuknjave i hvalospjeva cemo izguglati na tisuce člančića no bitan je omjer...

2 0 hvala 0
15 godina
bunkermax kaže...
Moras uzeti u obzir da je win 10 na oko cca 150 miliona racunala , pa onda izvuci broj problema i vidjeti da li su u pitanju postoci ili promili... I kuknjave i hvalospjeva cemo izguglati na tisuce člančića no bitan je omjer...

Znam, ali nekako me hvata nelagoda kad vidim koliko online ima kuknjave, a i sâm sam na notebooku imao susret sa "0x8..." greškom kod instalacije sitne nadogradnje u listopadu.

Nadam se da će uskoro uspjeti uhvatiti ritam bezbrižnog ažuriranja... 

11 godina
protjeran
Ma sve je to mila majka za os koji je tek par mjeseci u stable izdanju u opticaju.

🎬

2 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

-ne.. jer je npr u slučaju upgradea već bio na stabilnom OSu..

MS par mjeseci kemija-luta s ograničenjima, povezano s dozvoljenim DLom ISOa .. ali i strahom od aktivacije bez valjanog keya. 90% problema je osigurati key... i killswichevi.

+ btw, update čistog w7-8 sad traje po par sati samo prvi čeking.. od ljeta. Namjerno brenzanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
protjeran

Nisam bas skonto kaj lišve ... 😊

Pa win 10 final stable je sluzbeno u upotrebi od 29.7.2015 i s obzirom da je to tek par mjeseci netreba cuditi povremeno lunjanje stranputicama. Tolika rasprostranjenost ima i svoju cijenu jer je tesko postici da u bezbrojnim hardver-softver kombinacijama prodje sve bez i najmanjeg problema.

😁

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 13:30 (bunkermax).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

odlučila sam se za clean install. Samo mi recite šta trebam backupirati, radi lakšeg namještanja nove instalacije.. Probala sa  kopirati users folder,...ali kaže mi da nema dopuštenja..iako sa napravila da imam...users/axlina ima full control...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
AxLiNa kaže...

Samo mi recite šta trebam backupirati, radi lakšeg namještanja nove instalacije..

To samo ti možeš znati, zar ne? Možda trebaš napraviti sigurnosnu kopiju golišavih slika iz mape Office2007 ili Posao, možda radiš u Photoshopu i želiš sačuvati što je više moguće korisničkih opcija u tom programu, možda želiš sačuvati e-poruke iz nekog programa za baratanje e-poštom, možda si opet počela igrati GTA:SA pa želiš sačuvati uspjeh u igri... Puno je mogućnosti. Kristalna mi kugla ne govori ništa korisno, dakle morat ćemo čuti nešto od tebe. Računaj na to da je spoznavanje svojih potreba zapravo 90% odgovora na tvoje pitanje.

17 godina
Windows 10 - općenito

na pomolu je prvi bug-ov chick fight

Moj PC  
10 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Napravi backup tebi bitnih slika, filmova,dokumenata, i neka taj backup bude na neki vanjski medij ( hdd , usb, dvd, dropbox, one drive... ) .

Skini orgigi win 10 ver 1511 , te tijekom instalacije obrisi sve particije i kreiraj nove a usput kreiraj i novu gpt tablicu.

Nakon instalacije ostavi ga da odradi nadogradnje a usput si instaliraj softvere koje trebas ( ciljaj pritom na apk iz win trgovine ) te vrati backup na hdd.

Nakon svega toga odradi clean disk, defragmentaciju i izradi image sistemske particije na vanjski hdd.

😉

3 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Da imam golišave fotke, bile bi na drugoj particiji... Nemam takvo šta... A obične slike, serije i raznorazne gluposti koje sam skidala su isto na drugoj particiji... Zanima me to glede windowsa.. Čula sam da ako backupiram users folder da će mi se vratiti postavke programa, kada ponovno instaliram programe...ali kopiranje toga neće.

14 godina
neaktivan

i sada sam nakon prelaska na sedmice napravila backup čistih windowsa.... sa Lazesoft recovery toolsom ali ga ne mogu korisiti...kaže da ne može zaključati disk...tako da, džabe mi backup...sada, nakon clean installla ću napravti sa windowsima...

Ono što me gurnulo preko ruba da instaliram nove win je to što ne mogu ući u device mamager...klikćem i klikćem, ali ništa se ne dgađa...

14 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Skini orgigi win 10 ver 1511

😉

Jedan dobri gospodin mi je dao ovaj link...pa sam skinula to...Jel to verzija o kojoj pričaš?

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 23:09 (AxLiNa).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice