Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.895.325
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Re: Windows 10 - općenito
andi.cro kaže...
sylar951 kaže...

evo upravo updateo na win 10 pro x64

(kao da imam osjećaj da mi je još par FPSova ukralo iz igara  )

Pa kad ti je slabašan PC  

ma grafa je slabašna za moj ukus... mislim da bi 2 fjurice riješile moj problem ali nemam toliko para zasada... pričekat ću rx 400 seriju

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
14 godina
sylar951 kaže...
andi.cro kaže...
sylar951 kaže...

Pa kad ti je slabašan PC  

ma grafa je slabašna za moj ukus... mislim da bi 2 fjurice riješile moj problem ali nemam toliko para zasada... pričekat ću rx 400 seriju

Sarkazam nad R9 290.

15 godina
sylar951 kaže...
andi.cro kaže...
sylar951 kaže...

Pa kad ti je slabašan PC  

Koji problem, igranje u 8k na 3 monitora?

13 godina
Windows 10 - općenito

instalirao sam legacy umjesto uefi verziju jeli postoji neki fix ili moram fresh install :/. ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

instalirao sam legacy umjesto uefi verziju jeli postoji neki fix ili moram fresh install :/. ?

Fresh install (paziti da u BIOSu stavis prije install na UEFI)

17 godina

jeli ti to mene sprdash

14 godina
odjavljen
sylar951 kaže...
andi.cro kaže...
sylar951 kaže...

Pa kad ti je slabašan PC  

Problem ti je u malo RAMa i malom kapacitetu SSDa... Možda je jer imaš AMDovu grafulju ;) :P

Ili ti je mal ekran da stane toliko FPSa xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 17:01 (Dex.pwn).
13 godina
3n3m1 kaže...

Sarkazam nad R9 290.

nije ne :) stvarno je slaba za moje prohtjeve...

AFARON kaže...

Koji problem, igranje u 8k na 3 monitora?

pa ne baš... muči se i na full hd

4mal kaže...

jeli ti to mene sprdash

ne hahaa... iskreno, volio bih na tvojoj konfi probati svoj skyrim...

Dex.pwn kaže...

Problem ti je u malo RAMa i malom kapacitetu SSDa... Možda je jer imaš AMDovu grafulju ;) :P

hmmm, neznam baš... u ni jednoj igri mi ne koristi više od 6-7GB rama, a na SSD-u nije ništa osim windowsa i par programčića, skoro pa prazan... sve igre su na WD blue

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Hehehe, možda je u napajanju problem pa ti je pao koji FPS 

0 0 hvala 0
15 godina
sylar951 kaže...

hmmm, neznam baš... u ni jednoj igri mi ne koristi više od 6-7GB rama

A koja to igra uzima 6-7GB RAMA????????

Some people are so poor... all they have is money!
17 godina
Windows 10 - općenito

ac syndycate 8gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
andi.cro kaže...
sylar951 kaže...

hmmm, neznam baš... u ni jednoj igri mi ne koristi više od 6-7GB rama

A koja to igra uzima 6-7GB RAMA????????

moj skyrim ponekad zna uzimati oko 8200 ali to je radi modova... :)

isto i v memory je znao pojesti i više od 3500 pa sam maknuo par modova tipa jk's whiterun i tak...

13 godina
Dex.pwn kaže...

da je kvaka u napajanju mislim da bi bilo puno gorih problema nego par FPSova manjka

jednostavno grafa nije u stanju da me zadovolji, a ja sam poprilično perverzan

14 godina
odjavljen
sylar951 kaže...
Dex.pwn kaže...

da je kvaka u napajanju mislim da bi bilo puno gorih problema nego par FPSova manjka

jednostavno grafa nije u stanju da me zadovolji, a ja sam poprilično perverzan

Daj je meni da mene zadovolji...

16 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel netko tražio neke satove?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
7 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel MS ima u planu napraviti da se za favorite u Edgeu ne mora imati tekst nego se može imati samo ikonica... Nekako kad imam tekst pored favorita onda mi je previše nagurano i malo istih stane.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Prešo sam na Edge al mi nije jasno zašto samo Battlelog ima faviconu a ostale strance nemaju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Učestalo mi se javlja problem kao na slici. Jednostavno internet prestane raditi. Dolje u kutu se prikaže žuti trokutić i internet prestane raditi. Kada u toj situaciji otiđem u upravitelj zadataka pod karticom performasne nema kartici za praćenje Etherneta, WiFia i Bluetootha. Da bi internet ponovno radio poterbno je resetirati laptop. Da li netko ima isti problem te kako ga riješiti. Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Odi u dubine power postavke pa vidi kako je podeseno za mrezu i hdd...

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Molim pomoć nakon nadogradnje win 10 pro verzija 1511(međuverzija OS-a 10586.14)  wifi    mi se pojavi na 10 sekundi i automatski se gasi,tako da nemam internet vezu ,do sada je sve radilo do prije ove nove nadogradnje..pomoć ako neko može,Hvala

mz

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...
* * *

* * *

I ja mislim da je malo ne balansirao konfiguraciju.

DDR3 od 12 GB?! Zašto kada pucaš na i7 6700K CPU koji podržava DDR4-1866/2133 a ti si išao na najslabiju vrziju: DDR3L-1333/1600 @ 1.35V. I ne znam zašto će ti uopće K verzija CPU-a za 200 MHz veću frekfenciju za 50 USD više novaca sa 50% većim TDP-om. Kako si uopće do 12 GB RAM-a: 3x4 keksa. CPU ti podržava "samo" 2-kanala pa po meni bi bilo ili ići još malo više na 2x8 GB ili čak niže tipa 2x4 GB na dobit bolje grafulje.

Drugi problem ti je SSD od 120 GB, za malo više para SSD od 240 danas je minimum. (dubolo veća količina zapisivanja mjerenja u TB, ne samo i sam kapacitet).

I kani se tog slijepog obećanja AMD-a tipa sada će serija 300 pomesti Nvidiju, (vidjeli smo svi kako ju je pomela), sada će serija 400 pomesti Nvidiju. Kad već tako kalulišeš mogoa si proći i jeftinije sa nekim od FX serijom procesora.. jer ionako primarno ne koristiš integrisani CPU, mada on kod intela radi bolje nego kod AMD-a, mada je to tebi sasvim ne važno.

13 godina
morkan kaže...

Molim pomoć nakon nadogradnje win 10 pro verzija 1511(međuverzija OS-a 10586.14)  wifi    mi se pojavi na 10 sekundi i automatski se gasi,tako da nemam internet vezu ,do sada je sve radilo do prije ove nove nadogradnje..pomoć ako neko može,Hvala

Napravi čistu instalaciju jer je i meni neke programe pogasio nakon ažuriranja  pa sam morao friško instalirati da bi ti programi opet normalno radili 

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
14 godina
Envy kaže...

Daj se ti malo uključi u slaganje prijedloga PC konfiguracija.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
Envy kaže...

I ja mislim da je malo ne balansirao konfiguraciju.

DDR3 od 12 GB?! Zašto kada pucaš na i7 6700K CPU koji podržava DDR4-1866/2133 a ti si išao na najslabiju vrziju: DDR3L-1333/1600 @ 1.35V. I ne znam zašto će ti uopće K verzija CPU-a za 200 MHz veću frekfenciju za 50 USD više novaca sa 50% većim TDP-om. Kako si uopće do 12 GB RAM-a: 3x4 keksa. CPU ti podržava "samo" 2-kanala pa po meni bi bilo ili ići još malo više na 2x8 GB ili čak niže tipa 2x4 GB na dobit bolje grafulje.

Drugi problem ti je SSD od 120 GB, za malo više para SSD od 240 danas je minimum. (dubolo veća količina zapisivanja mjerenja u TB, ne samo i sam kapacitet).

I kani se tog slijepog obećanja AMD-a tipa sada će serija 300 pomesti Nvidiju, (vidjeli smo svi kako ju je pomela), sada će serija 400 pomesti Nvidiju. Kad već tako kalulišeš mogoa si proći i jeftinije sa nekim od FX serijom procesora.. jer ionako primarno ne koristiš integrisani CPU, mada on kod intela radi bolje nego kod AMD-a, mada je to tebi sasvim ne važno.

zašto sam ostao na ddr3 (nemam ddr3l rame nego običan ddr3 3x4) ... pa besparica jbt... mislim, sredit ću ja kad tad ddr4 i novu matičnu koja podržava to ali zasad mi to nije bio prioritet... htio sam novi snažan CPU s kojim ću biti miran dobrih par god. i grafičku bar do polovice 2016. kada bi uzeo novu.

al kladim se da sad stavim ddr4 rame da bi situacija sa fpsovima bila identična...

nezz zašto bi problem bio u ssd-u... ima 120gb od toga je iskorišteno jedno 25 za windows i par programčića... ionako su mi sve igre na wd blue...

osim toga moj ssd čita 500mb/s, a tu istu brzinu imaju i verzije od 240gb...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 14:23 (sylar951).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Šta znači HTTP Error 403(U Edgeu)? Na nekim forumima se uopće ne mogu prijavit zbog tog Errora.

0 0 hvala 0
16 godina
Dex.pwn kaže...

Šta znači HTTP Error 403(U Edgeu)? Na nekim forumima se uopće ne mogu prijavit zbog tog Errora.

Ukratko, znači "access denied", iz nekog razloga. Znaš kaj to znači?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Dex.pwn kaže...

Da je pristup odbijen. A prijava na taj isti forum ide preko Chromea

16 godina
Dex.pwn kaže...

Da je pristup odbijen. A prijava na taj isti forum ide preko Chromea

Očito mu nešto ne paše u Edgeu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
9 godina
neaktivan

Imao sam isti problem /nakon zadnje nadogradnje-prag2/ riješio sam problem na ovaj način: Skinuo sam Tweaking.com windows repair./portable/Na ekranu koji nudi opcije tweakanja-popravka odznačio sam sve kvačice osim internet conekcije. Stisnuo "repair", pustio program da odradi svoje i uspio sam, više nije prekidalo svakih pola minute. Probaj, ne košta ništa.

16 godina
Valentin17 kaže...
Envy kaže...

Daj se ti malo uključi u slaganje prijedloga PC konfiguracija.

Nije problem, nego kod slaganja konfiguracije trik je pogoditi idealnu soluciju između najslabije karike i optimalnog rješenja za datu mašinu sa jedne strane, a sa druge treba nekada i podvući crtu i sa nekim stvarima raščistiti jednom za uvijek (moj stav o AMD-u mom budućem kućištu i vrapci na grani znaju).. ali u pod forumu predviđenom za to... (*)

sylar951 kaže...
Envy kaže...

* * *

nezz zašto bi problem bio u ssd-u... ima 120gb od toga je iskorišteno jedno 25 za windows i par programčića... ionako su mi sve igre na wd blue...

osim toga moj ssd čita 500mb/s, a tu istu brzinu imaju i verzije od 240gb...

Prije svega imaš dva problema u koji nisi upućen.

1. Nije problem u brzini nego u broju zapisanih podataka (ukupno kroz životni vijek) i ovako ti to izgleda u najjeftinijim consumer SSD-ovima:

Total Bytes Written (TBW):
60GB: 32TB
120GB: 64TB
240GB: 128TB
480GB: 256TB

Što znači da mu je to - The End -, sektori koje on zapisuju umiru i moći ćeš čitati ali ne i više zapisivati, to ćeš vidjeti kroz zdravlje i stoga dolazimo do tvog glavnog problema.

2. OS ti se diže i par pratećih programa na SSD-u a igre instaliraš na HDD-u, što automatski gubi smisao SSD-a i bržeg loadiranja igranja (a to ti je mislim primarna možda namjera). Dakle OS + par SW paketa (znamo svi koji su to) i par igrica (ja imam Race Drive: GRID 10GB, mogu misliti sada kolike su igre kada u 7z su sabijene na 20+ GB) desit će ti se +/- 90% zauzeća na SSD-u pa će ti Trimanje SSD-a biti primarna zadaća OS-a. (sada kako to radi Windows to ne znam, znaju ov koji su ga kompajlirali u Redmondu, mislim ne znam kada to radi, kada je OS u idlu ili ne)

Ako te zanima kako je to kod mene na ovom V300 od 120GB kroz preko 6 mjeseci konstantnog rada, kao teški torrentaš sam uspio zapisati 3,4TB, pa sam ipak odlučio da mi uTorrent zapisuje na WD Blue (mada me svaka buka nervia). Dakle SSD-ovi od 60GB su prošlost a polako im se i priidržuju ovi od 120 GB, mada mu ovi prgramčići manje više predviđaju životni vijek do 2024. :D :D

kizo2703 kaže...
Dex.pwn kaže...

@dex.pwn dobro ti je Zoran rekao, a ako te zanima kompletan Hypertext Transfer Protocol imaš u RFC 2616 bazi:

http://www.rfc-base.org/txt/rfc-2616.txt stisni Ctrl+F u Chrome (ili bilo kojem browseru i ukucaj 403) i jasno piše: 403 Forbidden a ispod toga je čuvena greška 404 ako recimo probaš da odeš na ovu stranicu http://www.dex.pwn.org/ dobit ćeš čuveni Error 404 tj. Not Found...

(*)... da mi ne duljimo dalje u offtopic idemo sa Microsoft Windowsom verzije 1511 (OS Build 10586.14) problem sa Device _bla_bla_bla_ requires further installation. Koga zanima evo link kada se progoogla.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice