Sve pršti od reklama.
uBlock kolega. uBlock. Ili.. još bolje, uredi host file-ove i brzo miči MS spy alate. Ja ne bih mogao s tolikim reklamama živjeti.
Sve pršti od reklama.
uBlock kolega. uBlock. Ili.. još bolje, uredi host file-ove i brzo miči MS spy alate. Ja ne bih mogao s tolikim reklamama živjeti.
trenutno se uhodavam sa virtual desktop opcijom, mislim da ce mi bit korisna. windows+tab za prikazivanje radnih površina, windows+ctrl+d za stvaranje nove, windows+ctrl+lijevo ili desno sa promjenu i windows+ctrl+f4 za zatvaranje.
stigao win 10 pro!
kolko si platio?
stavio mi je kum preko firme, a cijena je inace 200$
uuuu puno bome, ja sam jučer kupio na ebayu ključ za 12.90 €, aktivirao sam ga nakon instalacije windowsa, nije bilo nikakvih problema. Zasad sve super, jel mogu očekivati neko njesra u budučnosti zbog tog ključa?
Da, ali to je kupovina OS-a samo za postojeći PC. Ako budeć mijenjao nakon godinu dana, nećeš se nagledati win10 za tih 20$.
Retail win 10 licenca je forever. (Mada i ja smatram da je skupo.)
Da, ali to je kupovina OS-a samo za postojeći PC. Ako budeć mijenjao nakon godinu dana, nećeš se nagledati win10 za tih 20$.
Retail win 10 licenca je forever. (Mada i ja smatram da je skupo.)
Zar se retail u smislu da s jednim keyem vozis 500 racunala uopce moze kupiti?
Ako mislis na verziju koja se moze neograniceno puta instalirati na neogranicen broj racunala....tog vise nema
I retail verzija je vezana uz MBO btw....ako mislite selit key, morate od MSa trazit novi i dokazat zasto itd kao i sa 8com
Retail je retail. Može se neograničeno, pa sve do izuma warp pogona instalirati na koliko god računara želiš, ali uvijek samo na jedno istovremeno (osim ako je licencom drugačije rečeno). Retail je u korisnikovom vlasništvu i nema veze sa MBO.
E, sad, retail win 8.1 će, naravno zauvijek ostati retail win 8.1, ali se samo do 29.6. (ili bijaše 29.7.) 2016 može besplatno nadograditi na win 10. Prilikom te nadogradnje, navodno se dobija status retail win10, ali je to jako mutno, s obzirom da niko još nije vidio ključ za win 10 nastao nakon upgrade,a (jer ga ni nema), nego MS aktivira tako upgradean sistem na osnovu statusa win 8.1 prije upgrade-a. Aktivacijsi mehanizam se veže za MBO (što je u suprotnosti sa definicijom retaila) i dozvoljava nam clean install bez unosa key-a koji je na kraju aktiviran (PONAVLJAM, uz istu MBO na osnovu hardware ID-ja). Neki su uz pozivanje MS-a telefonom uspjeli odraditi aktivaciju i na drugom hardwareu.
Sve je to super ponuda, koja važi godinu dana (do spomenutog datuma)
Zamisli scenario u kojem sad kupiš win 8.1 retail s vjerom da si time dobio i win 10. Slijedi upgrade, aktivacija, clean install i woila - aktivirani win 10 za 20$ uloženih u kupovinu win 8.1 key-a.
Nakon godinu, dvije kupuješ novi PC. Kako tad iskoristiti 20$ uloženih u key za win 8.1 da se dođe do win 10? Mislim da je NIKAKO jer više ne vrijedi ona MS-ova ponuda o nadogradnji unutar prve godine od izlaska win 10. Dakle - tu je razlika između kupljenih win 8,1 i kupljene win 10 retail licence.
Naravno, i dalje mislim da je retail licenca za win 10 preskupa.
Znači ako ja hoću reinstalirat(uninstall/install) windows, moram kupiti opet ključ? Ovaj sad koji imam više onda ne vrijedi?
Znači ako ja hoću reinstalirat(uninstall/install) windows, moram kupiti opet ključ? Ovaj sad koji imam više onda ne vrijedi?
Taj ključ vrijedi za upgrade na win 10 (ukoliko uradis upgrade u roku od godinu dana nakon izlaska win 10). Na taj način dobijaš aktivirane win 10 i tvoj kompjuter je na osnovu matične ploče i jedinstvenog hardware ID-a registrovan kon Microsofta kao kompjuter koji ima registrovane win10. Nakon toga na taj kompjuter možeš uraditi clean install win10 kad god poželiš, i bez unosa ikakvog ključa ćeš imati legalne, registrovane win10.
Ono što sam ja rekao je to da nakon godinu dana ili više - ako promijeniš komjuter, nećeš moći provesti isti postupak nadogradnje tih windowsa 8.1 na win 10 jer je istekla ponuda za free upgrade nakon godinu dana. Ne znam kako bi eventualno mogao instalirati na taj novi kompjuter clean windows 10 ako nemaš ključ za njeg.
To je glavna razlika izmedju kupovine win 8.1 ključa radi nadogradnje na win10 i kupovine win10 ključa.
a oke, već sam se prestrašio da mam bezveze kupio ključ :D
a oke, već sam se prestrašio da mam bezveze kupio ključ :D
Imam win 10 pro 64bit eng...retail key...ako kome treba...
Imam retail kljuceve i za ostale win sica....
imaš u smislu da ih daješ ili ?
Neke cu i pokloniti recimo za win 8......ostali jefitno sve u box
Oprostite ako nije usko vezano uz ovu temu, no zanima me dal mogu da mi Eset Nod 32 ne "analizira" pojedine datoteke odnosno foldere u Program Files direktoriju,
ne mislim na skeniranje računala već i ostalo kada koristim računalo pri svakodnevnom radu,
dal je to moguće i koji je postupak
Pozdrav,
imam problem na windows-u 10, prilikom ištekavanja usb slušalica(Corsair HS1) pojavi mi se BSOD (ne svaki put) neki watchdog error
Minidump(ako nekome zatreba):
http://www.mediafire.com/download/1y62gxahfo3e1su/100215-30046-01.dmp
Ne sviđa mi se kaj postoje 2 teme za win 10, ali cini mi se da je ovdje lakse dobit odgovor pa cu tu stavit pitanje.
Moze pomoc, zbog cega se ovdje nalaze 2 razlicite rezolucije, fonta slova (neznam kak bi to specificno nazvao) i do cega to moze bit? Imam full hd 1080p monitor za koji sam morao dodatno instalirat driver, moze li bit do toga i kako to promjenit ako se da?
Scale je u banani, Microsoft ne zna napraviti kako spada. Idi na display settings pa na change size of text, apps... i stavi na 100%.
Ne sviđa mi se kaj postoje 2 teme za win 10, ali cini mi se da je ovdje lakse dobit odgovor pa cu tu stavit pitanje.
Moze pomoc, zbog cega se ovdje nalaze 2 razlicite rezolucije, fonta slova (neznam kak bi to specificno nazvao) i do cega to moze bit? Imam full hd 1080p monitor za koji sam morao dodatno instalirat driver, moze li bit do toga i kako to promjenit ako se da?
Desi klik na shortcut od utorrenta pa properties. U compatibility modu iskljuci dpi scalling on high dpi.
p.s. to uradi sa svim programima kod kojih imas "mutne" fontove.
Da li je nekome možda Win 10 stavio password na biose. Traži me password za bios, pa ne znam da li ga je Win 10 to prouzročio jer ja nisam stavio password. Sada ne znam kako da poništim taj password.
Da li je nekome možda Win 10 stavio password na biose. Traži me password za bios, pa ne znam da li ga je Win 10 to prouzročio jer ja nisam stavio password. Sada ne znam kako da poništim taj password.
Pa bar je lako proguglati "how to reset BIOS password".
kako rjesit memory leak pod system
Moraš ustanoviti tko ga točno uzrokuje... Boot u safe mod i vidi hoće li se i tamo pojaviti.
Zašto više nemam mogučnost hardverskog ubrzanja (hardware acceleration) sa win10. u programu PowerDirector 14?
Na 7-mici sa starijom verzijom programa sam imao tu mogučnost a sada sa najnovijim operativnim sistemom i najnovijim programom više nemam tu mogučnost (chekbox mi je zatamljen u programu)
Imam najnovije grafičke drajvere i sve je up to date!
Za one koji imaju problema s bluranim slovima mozda ovaj program moze pomoci:
http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplorer.com
jel ima tko problema s računalnim mišem, odnosno kada ga koristim iz čista mira mi se isključi, tj prestane raditi, onda moram isključiti iz USB porta te ponovno uključiti, i onda radi ponovno kao da se ništa nije desilo
Na Winsima 8.1 mi se to nije događalo
Za one koji imaju problema s bluranim slovima mozda ovaj program moze pomoci:
http://windows10_dpi_blurry_fix.xpexplorer.com
Je li iko probao?
jel ima tko problema s računalnim mišem, odnosno kada ga koristim iz čista mira mi se isključi, tj prestane raditi, onda moram isključiti iz USB porta te ponovno uključiti, i onda radi ponovno kao da se ništa nije desilo
Na Winsima 8.1 mi se to nije događalo
Meni se jucer isto to desilo
Ova desetka mi sve više ide na đigericu svojim bugovima kojih je sve više i više!!!