Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.412
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Pomagajte molim vas.

Dobio sam danas nadogradnju za svoj win7, i radi se nadogradnja, i kad se resetira komp kad bi trebala početi instalacija on se ponovo reinstalira i otvori opet windows 7, neznam zašto ne želi pokrenuti instalaciju 10tke ?

Zna li ito ?? Molim vas

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima li itko problema s citanjem maila s ovim programom od win (posta)

Prvih par dana sam dobio mail od acca gmail al sada vise ne dobivam

Azuriram i nista a poste ko u prici dok idem gledat preko weba

Ima kakvo rijesenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Ma probao sam i preko dvd-a,ista stvar...poludit cu :@

10 godina
neaktivan

Ma probao sam i preko dvd-a, i opet neće,poludit ću :@

9 godina
neaktivan

Molim vas pomoć, 

naime instaliran windows 10 na laptopu Acer E15, prethodni  OS win 8.1.

Činilo mi se sve ok.... ali prestane raditi alatna traka pri dnu. S tim da rade ikone Chrome, Viber, Dropbox.... ali ove vezane za sustav ne. Kad kliknem na njih desnim klikom, pokažu i se opcije, no ne otvara ništa od onog što odaberem. Nakon restartanja, sve radi i onda u nekom trenutku isto....  Nije mi jasni što se događa.... imate li ideju, što bih mogla pokušati.  

0 0 hvala 0
15 godina

Jesu li sve sistemske datoteke uredne? Odradi sken sa SFC. Jesu li grafički driveri ažurirani? Meni PC zna zablokirati zbog njih. Ima li kakvih poruka?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Deep kaže...

Imam jedno brzo pitanje, buduci da prije godinu ili nesto kad sam imao laptop sa nekim starim procesorom, nisam mogao dignutni na njega windows 8 jer nije podrzavao neke funkcije navodno taj procesor, sad me zanima ima li kod od vas q6600 i da li windows 10 radi na njemu? Ja trenutno vrtim windows 10 na svom pentium dual core e5700 a ovo bi htio za bratov pc koji ima q6600. Nisam nigdje iskljucivo mogao pronaci listu procesora, mada mislim da bi trebalo raditi bez problema al da pitam za svaki slucaj. Hvala

Meni na Q6600 radi bez ikakvih problema.

FC Bayern Munchen
11 godina

ima li itko problema sa instaliranjem flash playera za firefox na win 10 ??? znači što god probam neće instalirat

12 godina
MasterG kaže...

ima li itko problema sa instaliranjem flash playera za firefox na win 10 ??? znači što god probam neće instalirat

Pored Edgea na mozilu sam i zaboravio.

Flash player u zadnje vrime ima sigurnish problema pa može bit da su ga oni iz mozile sami blokirali

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina

ja pored edgea na chrome zaboravio

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
nicky.sl kaže...
MasterG kaže...

Pored Edgea na mozilu sam i zaboravio.

Flash player u zadnje vrime ima sigurnish problema pa može bit da su ga oni iz mozile sami blokirali

Bez problema sam snimio flash player...

11 godina

ma koristim i ja edge sad, pa ćemo vidjeti kak će mi pasat, za sad je ok. importao sam sa firefoxa bookmarks, a dalje će vrijeme pokazat

10 godina

Pozdrav,

imao sam isti problem na racunalu. U mom slucaju je bio problem sa driverima od graficke... Bio sam siguran da imam instalirane zadnje drivere ali ih je ocito win10 presnimio.

Nisam mogao niti jedan browser otvoriti pa sam na laptopu skinuo i prenio na racunalo.

Ugl. ako vec ne mozes nista na laptopu raditi, probaj na nekom drugom uredaju skinuti zadnje drivere pa si prenesi i instaliraj.

Meni je osobno to rijesilo problem, sretno..

14 godina
odjavljen
Komp mi se opet sam diže iz hibernacije, ugasio sam wake up timere
16 godina
4mal kaže...

ja pored edgea na chrome zaboravio

Zavidim svakome tko može istrpjeti onaj horor od reklama, a adblocka nema...Dok ne uvedu podršku za addonse, za mene Edge ne postoji!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
17 godina
neaktivan
nightrain kaže...

Pozdrav,

imao sam isti problem na racunalu. U mom slucaju je bio problem sa driverima od graficke... Bio sam siguran da imam instalirane zadnje drivere ali ih je ocito win10 presnimio...

Clean install 10-ke, stavim AMD Catalyst 15.7.1 (skinut prije instalacije windowsa). Namjerno radim instalaciju bez neta da mogu sam instalirat drivere. Sve prođe ok, sve šljaka. Spojim net, windows povuče neke (nazovi) driverea za grafičku i paf BSOD. Komp se restarta i nakon pokretanja browsera mi krene bacat "display driver has restarted" i nakon toga BSOD. Naravno Catalyst Control Centera po običaju nema. Instaliram ponovno 15.7.1 i sad sve šljaka kako treba. Znači ti driveri koje on sam povuče preko update-a prave probleme stalno, pogotovo AMD driveri

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
17 godina

Probaj sa brisanjem podataka iz Coluda na MS računu... Meni je samo to pomoglo s uklanjanjem problema. Jer i nakon čiste instalacije imo bi iste probleme kao i prije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MasterG kaže...

ma koristim i ja edge sad, pa ćemo vidjeti kak će mi pasat, za sad je ok. importao sam sa firefoxa bookmarks, a dalje će vrijeme pokazat

Kao web developer tvrdim i jamčim da je Chrome i dalje najnapredniji browser koj podržava faktički sve što postoji od tehnologija (s naglaskom na CSS3 i HTML5). Čak i puno stvari koje podržava i Internet Explorer 11, a sada i Edge, na Chromeu rade sretnije, bez sitnich mušica i glitcheva. Vrlo malo toga sam do sada našao da na Chromeu radi mušićavije (neke specifične CSS3 transformacije u određenim okolnostima). Pitajte slobodno web developere koji browser trebaju najviše klesati psujući sve živo i mrtvo da sve proradi barem otprilike kako su zamislili jednom kad odrade kod i kad počnu testirati. Što se tiće Edgea, bolji je od IE11 već ovako u startu i podržava stvari koje IE11 nije podržavao, barem one koje sam uspio nešto malo isprobavati (npr. centriranja apsolutno pozicioniranih blokova bez wrappera, fullscreen preko koda bez repova (crta na dnu)). Ali ima još mušica oko nekih stvari, ružni rendering fontova po desktop sučelju, da o dodacima za sad ne govorimo jer je prerano. Sve u svemu IMHO level up u odnosu na IE.

Deckard
13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
Komp mi se opet sam diže iz hibernacije, ugasio sam wake up timere

Jesi ugasio i za uređaje?

Ugasi još "allow scheduled maintenance to wake up comp" (control panel/maintenance-change settings)

Onda pod mrežnom ako je problematična - pod advance tab disejblaj sve s wake on funkcijom.

Također u Biosu isključi Wake on Lan (WOL)

ako se ponovo desi prvo provjeri tko je mogući krivac
cmd (kao admin)
powercfg lastwake

za ispis svih uređaja
powercfg devicequery wake_armed

Tada pod device properties (za svaki uređaj posebno) - pod power management tab isključi "allow this device to wake the computer"

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2015 7:52 (sale3).
16 godina

Desktop rendering fontova je katastrofa kako na Edge tako i na Internet Exploreru...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BlackMoon kaže...

Desktop rendering fontova je katastrofa kako na Edge tako i na Internet Exploreru...

Hmm, što mu nedostaje?

http://imgur.com/a/HRnQz

17 godina

Ako nekome ne prolazi nadogradnja, nekada morate par puta probati, ja sam tri puta morao na jednom kompu da bi prošlo, naravno svaki puta obavezan restart. Nažalost, negdje ide iz prve negdje neće pa neće. Drivere obavezno stavite svoje jer nakon update-a stavlja generičke ili skida neke iz svoje baze, ali to nisu najnoviji i najbolje je skinuti drivere. Da ne kažem da mi za Intel chipset nije neke drivere stavio, što je u w7 i w8 napravio bez problema.

Primjetio sam da mi tv kartica koja je radila na xp, w7 radi na win10, dok je na win8 i 8.1 uredno bsodala i to je bio "feature" zbog drivera, vrlo česti KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE... očito su to sredili napokon.

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Stavio sam da mi se monitor isključi nakon 10min i to je ok,ali nigdje nemogu naći opciju da mi se ne odlogira(a ni neznam nakon koliko se odlogira).Recimo danas preko noći sam ostavio uploadati 4 filea koji su imali oko 1gb i evo sad se vratim kad ono windows se bio odlogirao i nijedan file mi se nije upload.Kako to isključiti?

https://www.youtube.com/c/DannyStrmi http://social.xfire.com/profile/strmi007

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Edge je jako brz, ali budući uz Chrome koristim addons: adguard, traffic light, x-notifier i bitdefender wallet ..dok ne omoguće addons za Edge, ostajem na Chromeu.

0 0 hvala 0
17 godina

Brz je raspozivniji od svih browsera na trzistu trenutno uz pomoc gpu-a, samo mu fale addoni. Ak kada dodju vecina ce ih prec i u potpunosti na edge:-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2015 10:50 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ekipa pozdrav, pratim vec duze vrijeme topic i nitko se nije susreo s problemom na koji sam ja naisao. Naime, nakon upgrade-a na win10, radilo je sve uredno do prije dva dana, problem je s ikonama na desktopu i u folderima, koje na refresh reagiraju kao da je "auto arrange" ukljucen. Probao sam na vise nacina to rijesit, ali ne ide. Ako tko ima kakav savjet sta i kako, unaprijed zahvalan.

0 0 hvala 0
13 godina

Da li neko ima problema sa rearrange-om ikona nakon restarta, čak i refresh-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, instalirao bih si Windows 10 ali nemogu naći drivere za matičnu ploču, imam ASUS F2A85-M PRO i ima drivere samo za W8

Da li ti driveri radi na W10 ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Artem kaže...

Da li neko ima problema sa rearrange-om ikona nakon restarta, čak i refresh-a?

Fakat mi se par puta to dogodilo kad sam tek bio napravio upgrade, nakon par restartova se smirilo samo od sebe.

Deckard
16 godina
Deep kaže...

.. i da li windows 10 radi na njemu? Ja trenutno vrtim windows 10 na svom pentium dual core e5700 a ovo bi htio za bratov pc koji ima q6600. Nisam nigdje iskljucivo mogao pronaci listu procesora.

-nisi našo listu, trebaš tražiti MMX-SSE (jezgra) zahtijeve. Osim poznatih npr x64, tu je SLAT i razni nazivi jer intel nešto renejma-rebranda, VT, DEP, ..

same funkcije na processoru su preduvijet (ili ograničenje na 32bita.. time i virtualiacija itd.) ali jednako bitno je i BIOS tj omogućiti funkciju. Poneki BIOS ne nudi (češće u notebooku) ponekad je potrebno uptade BIOSa..

-svi processori unazad 10tak godina podržavaju (osim starijih Atom i poneke posebne serije..), tako da je ugl stvar postavki BIOSa. Sam CPU uspoređujeto po jezgri, npr Northwood, Wolfdale.. to je sigurnije nego brojčano (ili provjerite na intel arku, opet zbrčkano, ne piše sve..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice