Ako je, jeste dobili dvd ili samo key, ili mozda ima i na USB za kupit (to ce mozda tek malo kasnije doci)?
Dobijes DVD.....sto je i dalje bolje po meni nego USB (ako imas drive naravno :D)
Dobijes DVD.....sto je i dalje bolje po meni nego USB (ako imas drive naravno :D)
Sporije i nepraktičnije. Kako je to bolje?
Samo retail kako i piše gore. U dućanime se prodaju i OEM i Retail, moraš specifično tražiti Retail, po defaultu svi daju OEM.
Sporije i nepraktičnije. Kako je to bolje?
Bilo je gro problema (onih driver) di si morao cupat s neta pa stavljat SATA AHCI driver za maticnu ako radis clean install 1. put (sto je vecinom tako)
A i nije nesto sporije...mozda koju minutu kod prebacivanja, ostalo je sve isto...
A i po meni je lakse cuvati DVD koji stoji mirno u kutiji, nego jedan USB :D
lol pa ak volis usb ,onda si napravis legalnu kopiju za isti ,na to imas pravo pa fino imas na oba medija
Bilo je gro problema (onih driver) di si morao cupat s neta pa stavljat SATA AHCI driver za maticnu ako radis clean install 1. put (sto je vecinom tako)
A i nije nesto sporije...mozda koju minutu kod prebacivanja, ostalo je sve isto...
Godina Gospodnja 2018. Na tržištu je Windows 10 već ustaljen, a ažuriranja za njega izlaze svaki tjedan od njegova izlaska. Nakupilo se puno toga, tri-četiri gigabajta ažuriranja, a na tvojem je DVD-u/USB-u još uvijek RTM međuverzija. Nagradno pitanje: hoćeš li s MS-ovih stranica skinuti ISO s ugrađenim ažuriranjima ili ćeš vaditi DVD/USB iz kutije i instalirati preko originalnog medija iz tvornice?
Ukratko, želim reći da je licencija, tj. pravo na korištenje softvera ono što ustvari kupuješ. Samu sliku Windowsa možeš preuzeti s MS-ovih stranica sada i odmah. :)
Znači da ako kupiš OEM kopiju i zamjeniš ploču recimo, licenca ti više ne vrijedi i moraš kupiti novu.
Nemojte davati krive informacije kada kupis oem i rikne ploca nazoves microsoft hrvatska i rijesis to, a ne da vise nevrijedi da se mora nova kupovati mislim stvarno.
Godina Gospodnja 2018. Na tržištu je Windows 10 već ustaljen, a ažuriranja za njega izlaze svaki tjedan od njegova izlaska. Nakupilo se puno toga, tri-četiri gigabajta ažuriranja, a na tvojem je DVD-u/USB-u još uvijek RTM međuverzija. Nagradno pitanje: hoćeš li s MS-ovih stranica skinuti ISO s ugrađenim ažuriranjima ili ćeš vaditi DVD/USB iz kutije i instalirati preko originalnog medija iz tvornice?
Ukratko, želim reći da je licencija, tj. pravo na korištenje softvera ono što ustvari kupuješ. Samu sliku Windowsa možeš preuzeti s MS-ovih stranica sada i odmah. :)
Tvoj argument nema apsolutne veze o onome što mi pričamo....radi se o rivalstvu DVD vs USB
Pa naravno da je najbolje skinut ISO lol...ali mi pričamo o box izdanjima iz dućana
Znači da ako kupiš OEM kopiju i zamjeniš ploču recimo, licenca ti više ne vrijedi i moraš kupiti novu.
Nemojte davati krive informacije kada kupis oem i rikne ploca nazoves microsoft hrvatska i rijesis to, a ne da vise nevrijedi da se mora nova kupovati mislim stvarno.
Stvar je u tome šta to ovisi o njihovoj dobroj volji da li će ti aktivirati OEM licencu na novoj matičnoj, a i to ne možeš u nedogled (npr. da ti rikne matična 3-4 puta).
Službeno se ne bi smijela prodavat OEM licenca (se prodaje se samo kompanijama koje proizvode kompove, na koje onda oni instaliraju windoze sa OEM licencom), nego samo retail, ali pošto je za naš puk retail preskup onda žmireći na jedno oko, links, ADM i drugi prodaju OEM licence.
Tvoj argument nema apsolutne veze o onome što mi pričamo....radi se o rivalstvu DVD vs USB
Pa naravno da je najbolje skinut ISO lol...ali mi pričamo o box izdanjima iz dućana
Željela sam reći kako ustvari uopće nije bitno jesi li kupio Windowse na DVD-u ili USB-u. Bitna je licencija koju ionako najviše plaćaš, a bilo da si kupio izdanje na USB-u ili DVD-u, nakon godinu-dvije ćeš biti primoran instalirati sustav preko ISO preslike jer će izaći toliko ažuriranja da je instalacija RTM-a suluda.
Stvar je u tome šta to ovisi o njihovoj dobroj volji da li će ti aktivirati OEM licencu na novoj matičnoj, a i to ne možeš u nedogled (npr. da ti rikne matična 3-4 puta).
Tamo od 286ice mi nije riknula matična...
Sada baš da ti se pokvare četiri matične trebao bi se zapitat šta je sa ostalm hardverom...
Tamo od 286ice mi nije riknula matična...
Sada baš da ti se pokvare četiri matične trebao bi se zapitat šta je sa ostalm hardverom...
I to šta kažeš, ali uvik će bit nekoga ko nije takve sriće. Mene isto moja matična služi već 5 god.
Samo sam iznio službena očitovanja kako se Microsoft ponaša u vezi OEM i retail licenci, a to je drugo sad šta ti oni na "lipe oči" dopuštaju to.
Mislim da u Njemačkoj nije važno da li OEM ili retail (uvik se može licenca prenit na drugo računalo), jer su njemci donili neki svoj zakon kojeg se microsoft mora držat u toj zemlji.
Ljudi napravio sam upgrade na 10 sve kako treba, napravio clean install i ostalo je aktivirano ali sam odlučio još jednom napravit clean install zbog nekih razloga i vidjeh u aktivaciji error: 0xC004C003 i piše da je ključ blokan, u čemu je problem?
skinuo windowse 10, upgradeao 7, problem je nastao nakon što su se instalirali. sustav je bio dual boot, očekivao sam da će prebrisati mbr, ali nisam očekivao da niti sa grub-repairom neću moć vratiti linuxe odnosno grub bootloader. štoviše, linux particiju je zbrisao i ostavio je praznu. osim swapa. bravo za windoze 10...... pat mater
Došao je neki update:
Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424).
Došao je neki update:
Evo skida se
Došao je neki update:
Evo skida se
Ma jel moguće ?!!?
Sad ćemo svaki update ovdje postat
Cumulative Update for Windows 10: August 5, 2014
Summary
This update includes non–security-related changes to enhance the functionality of Windows 10 through new features and improvements.
Windows 10 updates are cumulative. Therefore, this package contains all previously-released fixes (see KB 3074683). If you have installed previous updates, only the new fixes that are contained in this package will be downloaded and installed to your computer.
Restart information
You must restart the computer after you apply this update.
Update replacement information
This update replaces the following update:
3074683 Cumulative Security Update for Windows 10: July 29, 2015
Evo ja dobio neki error...
'' Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424) - Error 0x80073712 ''
Sad cu probat prek CMD-a pa cu vidjet sta ce bit..
EDIT: paf, neradi, ima li kakvo rjesenje za to ?
Imam jedno brzo pitanje, buduci da prije godinu ili nesto kad sam imao laptop sa nekim starim procesorom, nisam mogao dignutni na njega windows 8 jer nije podrzavao neke funkcije navodno taj procesor, sad me zanima ima li kod od vas q6600 i da li windows 10 radi na njemu? Ja trenutno vrtim windows 10 na svom pentium dual core e5700 a ovo bi htio za bratov pc koji ima q6600. Nisam nigdje iskljucivo mogao pronaci listu procesora, mada mislim da bi trebalo raditi bez problema al da pitam za svaki slucaj. Hvala
sto se tice onog mog problema da kada palim komp da mi uvijek pise waking up form hibernation, sad sam tek shvatio da mi preskoci "bootanje" tj onu pocetnu sliku od maticne, odmah dode ta slika sa porukom :S ne treba mi sada nista bios i takve stvari ali znate mozda kad budem htio kako da to rijesim?
Evo i ja sam dobio obavijest o novom update-u. Instalirao restartao i Pc spreman za rad.
sto se tice onog mog problema da kada palim komp da mi uvijek pise waking up form hibernation, sad sam tek shvatio da mi preskoci "bootanje" tj onu pocetnu sliku od maticne, odmah dode ta slika sa porukom :S ne treba mi sada nista bios i takve stvari ali znate mozda kad budem htio kako da to rijesim?
Uključen ti je Fast Startup
Večer svima,
Pokušavam napraviti čistu instalaciju windowsa 10.Napravim bootabilni USB,restartam komp,namjestim sve u BIOS-u,bla bla i kada uspije pročitati usb pojavi mi se crni ekran sa onom plavom ikonom od windowsa na sredini ekrana (plava zastavica kako hoćete) i to je to,ništa se dalje ne događa.Napravio sam upgrade preko windows update-a ali pola programa mi se izbrisalo i komp šteka,zato želim napravit čistu instalaciju.Ako netko zna u čemu je problem neka javi.
Hvala unaprijed :)
takodjer i sve je proslo bez frke
Evo ja dobio neki error...
'' Cumulative Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB3081424) - Error 0x80073712 ''
Sad cu probat prek CMD-a pa cu vidjet sta ce bit..
Rješenje je strpljenje. :)
Pozdrav sa novih windowsa, upgrade prošao glatko.. Prvi dojam je odlićan, sve radi, nema nikakvog laga, MS edge doslovno leti i čak na C: disku imam 10ak gigabajta više nego na sedmici.
Preporućam svima nadogradnju :)
Probaj izbrisat sve iz C:\Windows\SoftwareDistribution
I onda ponovno pokrenut update
Večer svima,
Pokušavam napraviti čistu instalaciju windowsa 10.Napravim bootabilni USB,restartam komp,namjestim sve u BIOS-u,bla bla i kada uspije pročitati usb pojavi mi se crni ekran sa onom plavom ikonom od windowsa na sredini ekrana (plava zastavica kako hoćete) i to je to,ništa se dalje ne događa.Napravio sam upgrade preko windows update-a ali pola programa mi se izbrisalo i komp šteka,zato želim napravit čistu instalaciju.Ako netko zna u čemu je problem neka javi.
Hvala unaprijed :)
Sacekaj malo duže vremena...poceti ce instalaciju..nebrini..tako treba kad ide sa sticka..