Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.882.702
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

mi bug-ovci ne volimo lokalitet u teh. izrazima ...blljujem se na ocvrsje,dodirnik i sl. izmisljotine

bdw  ne vezano uz temu ja se outam,outanje aj to prevedi

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 20:44 (4mal).
Moj PC  
3 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Pratim ovu temu već duže vrijeme i mislim da sam uz sve vas detaljno naučio cijeli proces nadogradnje na win10 

No svejedno imam par pitanja:

Kao što vidite u ss, hoće li ovih ~20gb biti dovoljno za nadogradnju? Nemam baš više šta za obrisat kako bih oslobodio mjesta.  

Imam i HP Photosmart 5510 e-All-in-One Printer kojeg često koristim i bilo bi veliko stanje ako ne radi na win10. Trenutno ne vidim na službenoj stranici drivere za win10 i ne znam jel bi stariji driveri radili pa me zanjima ako netko, kojim slučajem, ima isti printer: radi li sve kako spada? :)

Je li opcija u win10 za vraćanje win7/8.1 vrati samo datoteke sa starih windowsa ili vrati kompletno na stare windowse kao da ništa nije bilo? 

Screenshot

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 21:00 (Perooo1).

0 0 hvala 0
17 godina

1.oce

2.bude doslo i ja cekam za svoju pixmu

3.ide full

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, kako još nitko nije odgovorio moje postavljeni post. Na kompu koju sam imao win 7, s neta sam skinio win 10 pro iso, čim je gotov pržio sam na dvd, na komp koje je bila win 7 i ubacio sam, i počela instalirat, a ima 2 opcije sa i bez updatea, ja sam izabrao bez update i sa app da ostaje slike dpokumente i sl. Instalirana je win 10 pa upgrade počela, par puta restartala, nakon što je instalirana win 10, rade super, programi koje sam imao na win 7 sve je tu nije ništa izgubljeno i rade super. Evo slike!

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Što volim ove likove sto se tek prijave na forum i onda su najpametniji..svima imaju nešto za odgovorit...i nemislim na nikog osobno nego opcenito...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 21:24 (galinjo24).
16 godina
Nello kaže...

Pozdrav svima, kako još nitko nije odgovorio moje postavljeni post. .....

Nello, odgovoreno ti je odavno, a ti sam nađi gdje i kad.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
odjavljen

Jel vama šljaka OneDrive kako treba?

0 0 hvala 0
12 godina
Dex.pwn kaže...

Jel vama šljaka OneDrive kako treba?

Jep

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 23:06 (Colossus7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

još nisam dobio obavijest da mogu upgrade-at na win 10 pa sam odlučio preko media tool, ali ne mogu zadržati aplikacije i postavke(javlja se greška na slici)... pokušao sam s promjenom jezika i sve je isto, zna itko u čemu bi bio problem?

0 0 hvala 0
16 godina
natko753 kaže...

još nisam dobio obavijest da mogu upgrade-at na win 10 pa sam odlučio preko media tool, ali ne mogu zadržati aplikacije i postavke(javlja se greška na slici)... pokušao sam s promjenom jezika i sve je isto, zna itko u čemu bi bio problem?

Ne znam možda zato što piše dolje nešto 

sačuvat ću te traženja, napravi Create installation media bla bla, skini English ISO, mountaj/zaprži, napravi upgrade

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Napravio sam upgrade sa Win 7 na Win 10. U početku je sve radilo besprijekorno, ali u zadnja 2 dana nikako ne mogu pokrenuti Store. Kliknem na Store, pojavi se plavi prozor i nakon par sekundi nestane. Ima li netko kakvu ideju u čemu je problem i kako se može riješiti?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
kale_fotograf kaže...

ma neee, kako jadno, sada sve radi, ali ne mogu scrollat preko ugrađenog touchpada na laptopu, a i ko da se strelica uspori kad je gonim tim touchpadom

Potrebno je samo uc u program koji ti je windows instalirao i ukljucit scroll...

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840
9 godina
neaktivan
Da li je clean install doista brži od upgrade-a

Mnogi savjetuju da se ne vrši upgrade postojećih  W7 (W8)  nego samo  clean install.

Jer da je  to brže i nema se bugova postojećeg softwera  i problema kao sa clean installom.

S druge strane  mi  ovdje savjetuju da MORAM  napraviti upgrade W7  jer mi inače neće ići aktivacija

preko hardware ID.

Bilo kako bilo ,mene zanimaju neke brojke i usporedbe.

Može li neko dati svoja ili mjerena iskustva  razlike u brzini rada 

W7 (W8)  i W10.

Osobito me zanima  postoji li značajna razlika brzine rada i KVALITETE RADA  upgrejdanog W10  i w10 clean installa.

Možete li dati neke brojke i linkove i iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 0:34 (aperion).

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
darko099 kaže...
kale_fotograf kaže...

ma neee, kako jadno, sada sve radi, ali ne mogu scrollat preko ugrađenog touchpada na laptopu, a i ko da se strelica uspori kad je gonim tim touchpadom

Potrebno je samo uc u program koji ti je windows instalirao i ukljucit scroll...

to je onaj elantech touchpad (laptop lenovo b560 iz 2011. god.) instalira on nešto u control panel, probao prije to uključiti, nije htjelo se niti pokrenuti, sad sam čak uspio ga malo cimnut (scroll na touchpadu) ali ja ga oću prema gore da ide, on samo za dole scrolla, a u aplikaciju mu ne mogu ući, ne znam zašto

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 0:54 (kale_fotograf).
11 godina
neaktivan

jel ima netko registracijski ključ za windows 10 pro??

0 2 hvala 0
16 godina
juan138 kaže...

Je, baš ih svi sad dijelimo okolo među sobom ....

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 0:55 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
juan138 kaže...

Koliko nudiš?

17 godina

Pazi, on je "nabavio" ključ za desetku...

Sigunro ti ga je neko poklonio

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Maki2 kaže...
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Što se tiče windows10 (kuc-kuc u drvo) jedino mi ne radi grafička na laptopu (Nvidia GT540M) a lampica za nju non stop svijetli ne može se ugasiti. Driver je 353.62 za windows10, od 29 prošlog mjeseca. Još da izbace kakav update da se i to sredi i ko bombona

neznam hoce li ista biti od pomoci ali ja imam istu graficku na laptopu na kojem imam windows 10 i sve mi dobro radi ALI driveri nisu 353.62 vec nesto stariji 353.54

Vidjeo sam (malo googlao pa naletio na nVidia forum) da su neki instalirali starije drivere ali ne znam koliko bi mi to bilo pametno jer su ovi što imama jedini za w10 ostalo je 7ica i 8.1 uz sve to windows vuče update sam čak i drivera valjda pa će mi vratiti na ove Možda da još malo sačekam da vidim šta će se desiti ova integrirana me svakako služi

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina
neaktivan

naime ostao sam silom prilika na windows 10 jer nisam mogao vratiti na win 7 iako niš nije brisano on je zabrijao da je (OK to sad nije toliko ni bitno) naime sada ovaj elantechov touchpad koji mi je ugrađen na laptop fino scrolla prema dolje, a kada želim scrollati prema gore, za vratiti se na nešto kao da lupa page down i lista stranicu po stranicu prema dolje pa moram sa strelicom i ne nisam uspio upasti u njegov program u control panelu, pokušao sam kroz program files, ali neda nikakve opcije da mu postavim nego samo set to defaults, OK, apply i cancel a niš mu ne mogu podesiti, prazan bude onaj dio gdje bi trebale biti bilo kakve postavke za bilo šta od njega, do jučer je on čak fino i radio i na windows 10, al od jučer ko da su svi vrazi pukli u njega, a navikao sam na taj touchpad pa dobro dođe u nekim uvjetima gdje nisam u mogućnosti koristiti vanjski miš

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 10:47 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kale_fotograf kaže...

naime ostao sam silom prilika na windows 10 jer nisam mogao vratiti na win 7 iako niš nije brisano on je zabrijao da je (OK to sad nije toliko ni bitno) naime sada ovaj elantechov touchpad koji mi je ugrađen na laptop fino scrolla prema dolje, a kada želim scrollati prema gore, za vratiti se na nešto kao da lupa page down i lista stranicu po stranicu prema dolje pa moram sa strelicom i ne nisam uspio upasti u njegov program u control panelu, pokušao sam kroz program files, ali neda nikakve opcije da mu postavim nego samo set to defaults, OK, apply i cancel a niš mu ne mogu podesiti, prazan bude onaj dio gdje bi trebale biti bilo kakve postavke za bilo šta od njega, do jučer je on čak fino i radio i na windows 10, al od jučer ko da su svi vrazi pukli u njega, a navikao sam na taj touchpad pa dobro dođe u nekim uvjetima gdje nisam u mogućnosti koristiti vanjski miš

Probaj s driverima za isti model laptopa ali koji su zadnji za Windows 8.1. Svi driveri koji ne rade trebali bi moći koristiti drivere od 8.1. Ali to je i normalno da OS koji je izašao prije par dana nema drivere za apsolutno svaki hardware koji mi imamo u računalu ili laptopu. Sigurno će ih bit svakim danom sve više ali ne ide to kako bi korisnici htjeli. Zato ja još uvijek čekam da se sve malo ustabili pa ću preći na 10-ku bez šokova (nadam se)

17 godina
Re: Da li je clean install doista brži od upgrade-
aperion kaže...

Mnogi savjetuju da se ne vrši upgrade postojećih  W7 (W8)  nego samo  clean install.

Jer da je  to brže i nema se bugova postojećeg softwera  i problema kao sa clean installom.

S druge strane  mi  ovdje savjetuju da MORAM  napraviti upgrade W7  jer mi inače neće ići aktivacija

preko hardware ID.

Bilo kako bilo ,mene zanimaju neke brojke i usporedbe.

Može li neko dati svoja ili mjerena iskustva  razlike u brzini rada 

W7 (W8)  i W10.

Osobito me zanima  postoji li značajna razlika brzine rada i KVALITETE RADA  upgrejdanog W10  i w10 clean installa.

Možete li dati neke brojke i linkove i iskustva.

Cestitam,pobjednik natjecanja 

Najpovoljniji web shop za PC i PS3 igre. https://www.g2a.com/r/pcgames_66-_discount-html
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 11:16 (Romano).
15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
kale_fotograf kaže...

Probaj s driverima za isti model laptopa ali koji su zadnji za Windows 8.1. Svi driveri koji ne rade trebali bi moći koristiti drivere od 8.1. Ali to je i normalno da OS koji je izašao prije par dana nema drivere za apsolutno svaki hardware koji mi imamo u računalu ili laptopu. Sigurno će ih bit svakim danom sve više ali ne ide to kako bi korisnici htjeli. Zato ja još uvijek čekam da se sve malo ustabili pa ću preći na 10-ku bez šokova (nadam se)

Evo probao updateat kroz device manager javim ako proradi a i sumnjam da ću za njega naći drivere za win 8.1 jer je to već stara relativno mašina iako meni solidno šljaka (lenovo b560 i3-370m cpu kupljen u aprilu 2011 god)

EDIT: nakon updatea kroz device manager neće nikako ni ono šta mu je šljakalo da proradi

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 11:28 (kale_fotograf).
17 godina
kale_fotograf kaže...
ParaNO1d kaže...
kale_fotograf kaže...

Evo probao updateat kroz device manager javim ako proradi a i sumnjam da ću za njega naći drivere za win 8.1 jer je to već stara relativno mašina iako meni solidno šljaka (lenovo b560 i3-370m cpu kupljen u aprilu 2011 god)

EDIT: nakon updatea kroz device manager neće nikako ni ono šta mu je šljakalo da proradi

Nemoj update preko device managera nego skini sa stranice proizvođača drivere za 8.1. Prije instalacije obriši stare drivere tek onda nove instaliraj

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
kale_fotograf kaže...
ParaNO1d kaže...
kale_fotograf kaže...

Nemoj update preko device managera nego skini sa stranice proizvođača drivere za 8.1. Prije instalacije obriši stare drivere tek onda nove instaliraj

tražio na stranicama lenova za moj model laptopa, zadnje mi nađe one koje i sam imam na njihovom DVDu, za win xp i win 7, nisam ni sam pametan više, a ne vjerujem da su svi kompatibilni sa svim modelima laptopa, kud sreće da jesu

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

U međuvremenu sam napravio uninstall svih MS Redistr Visual C++, Dirt sad radi bez problema na Ultra uz poneke greške kojih prije nije bilo tipa skroz crne sjene, neki jarak bude skroz crn i sl., dok GTA V opet radi 10 min i izbaci grešku (ovaj put neku GTA V grešku SYS_PARAM... koja nema objašnjenje po netu).

Ima li netko kakve ideje?

Kako stvari stoje, nema rješenja, a RG odjebaje mailom da Win 10 nije podržan i to je to. Malo sam gledao po steamu i izgleda da nisam jedini s tim problemom. 

Ni clean install nije pomogao, driveri su najnoviji, GTA V radi perfektno ~10 minuta i onda crash svaki put s nekim drugim errorom. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan

Evo nakon tjedana dana sam zadovljan sa Win10, ali ipak ću sada preko vikenda ipak napraviti clean install.

Primjetio sam par bugova (nakon restarta mi se opet pojavi language indicator makar sam ga ugasio itd...), ali ništa strašno.

Super mi je što konačno preko Win aplikacije za kalendar radi Gmail sync i dosta zgodno mi djeluje cijela izvedba OS-a.

GG sa moje strane, javim se nakon clean install-a :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da znate što ćete dobiti kad napravite upgrade:

Windows 10 Home edition: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 8.1 and 8.1 with Bing

Windows 10 Pro edition: Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8.1 Pro

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prešao i ja na 10-tku, 2 dana već radi bez problema.

Driveri svi OK, programe polako instaliravam što mi treba, još nisam naišao na nekompatibilnost.

Prvi dojam vrlo pozitivan :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice