Kolege, jel vama ovaj Edge browser uzme pa skoro dvi gige rama kad se surfa priko njega?!, ili je to samo kod mene..., Jer sa 8 tabova otvorenih priko Firefoxa uzme mi approx 400njak.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.886.985
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako trajno isključiti Windows Defender?
@niki, skrolni dole pa ćeš vidjet da jede RAMa
Kolege, jel vama ovaj Edge browser uzme pa skoro dvi gige rama kad se surfa priko njega?!, ili je to samo kod mene..., Jer sa 8 tabova otvorenih priko Firefoxa uzme mi approx 400njak.
8 tabova u Edge cca 1GB RAM-a
Meni 6 tabova(fb, yt, bug, 3x 99d) cca 1 koma 6 GB
zanima me jedna stvar, iako stavim shutdown kada gasim komp, kada ga palim uvijek mi pise poruka kao wait while waking up from hibernation ?!? :S dal je tako svima ili je to kod mene nesto drugacije podeseno
zanima me jedna stvar, iako stavim shutdown kada gasim komp, kada ga palim uvijek mi pise poruka kao wait while waking up from hibernation ?!? :S dal je tako svima ili je to kod mene nesto drugacije podeseno
Pogledaj koja opcija ti je postavljena kod gasenja PC-a.
Novi sam ovdje pa molim strpljenje ako je ovo bilo.Dajte mi link ili broj posta.
dakle
Imam W7 ultimate ,64, sp1.
Piše mi da mi je upgrade za W10 spreman
Ima li itko od vas ovdje koji je
a)
zadržao w7 (w8) na jednoj particiji (kod mene C)
b) clean instalirao w10 na drugu particiju
Da li mu je to uspjelo bez problema (taj famozni product key me brine )
(jer kažu da se ne može upisati product key od w7 pri clean instalaciji w10
c) Pošto nisam stručnjak zanima me da li mi je clean instalacija na novu particiju D koju sam pripremio jednostavna tj da li je to samo klikanje i upgrade aplikacija me vodi ili moram nešto posebno čarobirati sa tim ISO i product keyem.
-----
prijatelj mi savjetuje
Ma ako pratiš ovu temu savjetovali su da treba svakako clean instal na novu particiju jer upgrade preko W7 (ili W8) nije toliko dobra ideja kao clean install.
Ali reci mi ili recite mi, ako se odlučim za upgrade na W10 preko ovog sada W7 na ovoj particiji C i nisam zadovoljan ,
a) mogu li i kako vratiti se na w7 nazad na particiji C
b) i onda opet clean instalirati w10 na drugoj particiji D .
Sve ovo mozes, ali uz jedan mali problem - WIN 10 TI NECE BITI AKTIVIRAN.
Dakle, preduslov da bi win10 bio aktiviran je da si prvo odradio upgrade preko postojeceg aktiviranog os-a da bi te MS registrovao u svojoj bazi (vjerovatno preko hardware id-ja).
Ja sam imao nesto slicno tome sto ti zelis, s tim sto mi je na jednoj particiji bio win7, a na drugoj clean install win10 techical preview (insider program).
Medjuti, ako nisi to tako odradio kao insider, sada moras prvo odraditi upgrade, ako zelis aktivirane windowse. Ako ti ne smeta da su neaktivirani i da ce ti jednog dana reci da se nece bootati, onda ok.
Pretpostavljam da mozes i ovako:
1. Upgrade preko win 7 + aktivacija.
2. Kreiranje rufusom ili zotac alatom bootabilnog usb-a (ili zaprzavanje iso na dvd)
3. Rollback win7.
4. Clean install na D: (sa pripremljenog usb-a ili dvd-ja)
btw, taj clean install se ne razlikuje puno od bilo kojeg clean installa windowsa do sada (odabiranje jezickih postavki i sl, pa next, next, ... par restarta i voila - desktop je tu)
4.1. Win10 ce biti aktivirani odmah po dizanju os-a ili jako brzo nakon toga.
p.s. Za tacku 3. nadji nekog da ti potvrdi da je uspjesno obavio rollback win7 jer ja nisam jos cuo da je to neko obavio, mada bi trebalo biti moguce.
5. Pri bootu ces imati dualboot menu - win7+win10
Jeste isključivali Telemtry report što je doktor nedavno pisao kako se može?
Novi sam na forumi i imam pitanje slično jednome koje je postavljeno stranicu-dvije prije.
Upgradeao sam win7 na 10, i želim imati sedmicu i desetku pa sam mislio stvoriti novu particiju i na nju clean instalirat desetku a ovu nadograđenu desetku vratiti na sedmicu.
E sad mene zanima dali će na taj način obe verzije windowsa biti aktivirane i dali je to legalno jer sam negdje čitao da se nakon nadogradnje postojećeg OS-a na desetku ključ od prijašnjeg OS-a ne smije koristiti, nešto u tom stilu ne znam sad točno što je pisalo.
Firefox, 18 tabova, 700MB
Zbog toga gutanja ram-a sam i presao na chrome jer mi je mozila troslia sa 12 tabova oko 700mb a chrome isto sa 12 tabova 70-80 mb ram-a.
Zbog toga gutanja ram-a sam i presao na chrome jer mi je mozila troslia sa 12 tabova oko 700mb a chrome isto sa 12 tabova 70-80 mb ram-a.
Užasan problem sa 8GB DDR3 memorije
Ja moram radi browsera uzet još 4gb rama!
Firefox, 18 tabova, 700MB
Ne mogu sad screenshotat ali meni doma Edge sa 5-6 otvorenih tabova cucla 30MB....
Je imam baš taj najnoviji 15.20.1062.1002.
Evo sad sam upalio Dirt Rally, odvozio jednu stazu i na kraju mi izbaci neki error za Redistributable visual c++ koji nisam mogao pročitat (crn ekran dok nisam sve ALT + F4), ali sam ubra nešto Pure Virtual...
Sad, kako napraviti što čišći reinstall svih tih datoteka? Ili ima možda kakav program za fixat sve to?
Ja sam namjeravao uninstall svih ovih tu na ss, odvrtiti ccleanerom jedan put i onda install?
Update situacije:
U međuvremenu sam napravio uninstall svih MS Redistr Visual C++, Dirt sad radi bez problema na Ultra uz poneke greške kojih prije nije bilo tipa skroz crne sjene, neki jarak bude skroz crn i sl., dok GTA V opet radi 10 min i izbaci grešku (ovaj put neku GTA V grešku SYS_PARAM... koja nema objašnjenje po netu).
Ima li netko kakve ideje?
@malina22:
Zato jer ima nekih stvari koje su loše na desetci, a sedmica je (barem po mom skromnom mišljenju) najbolja verzija windowsa pa ne bih želio trajno "zaglaviti" na desetci.
Čujte, možete se vi ne slagat ali ja kažem što meni task manager kaže.. U 12:00 idem na marendu i stavim screenshot.
@malina22:
Zato jer ima nekih stvari koje su loše na desetci, a sedmica je (barem po mom skromnom mišljenju) najbolja verzija windowsa pa ne bih želio trajno "zaglaviti" na desetci.
Pa onda nemoj raditi upgrade dok ti se te stvari ne isprave na desetci. ionako imas godinu dana da napravis upgrade.
Čujte, možete se vi ne slagat ali ja kažem što meni task manager kaže.. U 12:00 idem na marendu i stavim screenshot.
Samo stavi Task mng. na "Details" i poslozi procese po imenu .
djigibao i ellesD, evo i tema sa WPC foruma : http://forums.windowscentral.com/windows-10-general-discussion/371442-edge-behaving-even-windows-central-heres-why.html
a i kolega nicky.sl ima isti "problem"
Edge ima više procesa za svaki tab, koji se ne zovu kao i glavni program. Zato ne vidiš točne informacije na tom prvom tabu.
Edge ima više procesa za svaki tab, koji se ne zovu kao i glavni program. Zato ne vidiš točne informacije na tom prvom tabu.
Ahaaaa! Bacit ću oko na to!
EDTI: tek sad vidim da sam preskočio par postova... sorry
djigibao i ellesD, evo i tema sa WPC foruma : http://forums.windowscentral.com/windows-10-general-discussion/371442-edge-behaving-even-windows-central-heres-why.html
a i kolega nicky.sl ima isti "problem"
Evo ti 8 otvorenih tabova u Edge...
...zatim malo skrolamo dole... ...najtocnije se vidi kada se Task Manager stavi na Details
Dok sam još bio na sedmici nakupio sam kojekakvih bespotrebnih programa koje nikada ne koristim i ajd kad sam upgradirao na win10 idem to malo dovest u red i primjetio sam jedan poprilično naporan problem a to je da mi se ponekad control panel sruši/zatvori nakon što deinstalacija programa završi. e sad da se to dogodi nakon svake deinstalacije onda bi mislio da to tako treba biti ali to mi se desilo na recimo 4-5 od desetak deinstalacija.
Samo stavi Task mng. na "Details" i poslozi procese po imenu .
Tako i ovom gore Chrome sa 12 tabova kortisit 70 MB memorije
Užasan problem sa 8GB DDR3 memorije
Ajde doktore jedi burek, šta si došao tu pamet djelit, i da imam 16 gb ram-a tražio bi da mi sto manje troši.
Pitanje za čiste insidere ….
Dali ste uključili ovu opciju ? (slika u prilogu) nakon nadogradnje (ustvari je nije ni bilo ,jer smo ju imali prije 29.07), znači nakon clean install (skinut wx sa njihovim alatom i odrađen cijeli install sa formatiranjem sistemske datoteke i c: diska ( sve proteklo u redu i win se odmah aktivirao)
Znači dali ste ju uključili ponovo ( znam da ne moram, moj izbor) i dali je stizao neki upadate veći ?
I još jedno pitanje (nitko mi nije odgovorio), dali ste dobili u insider zasluge ovu medalju ili što več?
Napravim upgrade s Win7 na Win10 Pro i dobijem li nakon toga Win10 key ili kako to ide jer nakon upgrade-a bi trebao kasnije prebaciti te iste Win10 tj. napraviti clean install na novi HDD.
Prvo sam mislio klonirati postojece Win 7 na novi HDD pa onda raditi upgrade no skeptican sam oko tog kopiranja OS-a (znam da ce kada sam ja u pitanju nesto poci u krivu i da cu cijeli dan potrositi na zezanje oko toga, a nije da imam bas toliko vremena) no najjednostavnije mi je napraviti upgrade na Windows 10 s postojecih Windos 7, skinuti ISO od Win 10 i nakon toga instalirati te iste Win 10 na drugi HDD i stari HDD formatirati i izbaciti ga iz kompa (kako sam i planirao jer ide ionako van).
Mozete li mi samo reci dobijem li nakon upgrade-a na mail ili kako vec neki key za Win10 pa ih kasnije instaliram na novi HDD ili kako ide kasnije ta aktivacija?
Zahvaljujem se na odgovoru i izvinjavam se ako sam dvadeseta osoba koja je postavila isto pitanje.
Hvala...
P. S.
Jos jedno pitanje, sta se dogada kada napravimo taj free upgrade na Win 10 i recimo za par mjeseci zamijenimo npr. MBO (makar mi je najvazniji prvi dio posta tj. dio oko upgrade-a i kasnije ciste instalacije Win 10 na drugi HDD).