I ja imam istu tu situaciju, nece automatski probao forsirati preko cmd nece ni tako, nece ni preko MCT...na kraju sam uradio disc clean, pobrisao sve iz download foldera u software distribution i digao ruke od svega...kad bude bice.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.876.864
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a jel netko zna kako importati poruke iz windows live maila u ovaj novi iz windowsa 10 ? da se ubijem ja takve postavke ne mogu u njemu naci
Probao si ovo?
@Mitch, onda sam zeznula. :D Mislim da je i prije BlueStacksa bilo Android emulatora, no dobro, ni Android nije toliko star da se hrva s XP-om. Kako bilo, nisam pogriješila u tome da BlueStacks radi s XP-om.
pa ja nemam windows live mail nego mail program iz windowsa 10 kako sam i napisao.
znaci, zna li netko kako importati mailove iz windows live maila iz 8.1 u mail aplikaciju koja dolazi sa windows 10 ? mislim da je microsoft napravio gadan propust...
posto se prilikom upgradea sve aplikacije izbrisu, ti mailovi su sad u windows.old mapi, samo ih treba nekako importati.
I ja imam istu tu situaciju, nece automatski probao forsirati preko cmd nece ni tako, nece ni preko MCT...na kraju sam uradio disc clean, pobrisao sve iz download foldera u software distribution i digao ruke od svega...kad bude bice.
Imam istu situaciju na mini računalu Acer veriton N281G. Sve je uredno rezervirano, ali javlja da će me obavijestiti kad nadogradnja bude spremna. Sad o čemu se radi, nisam siguran. Možda gledaju po tipu hardvera pa nemaju spremne drivere ili nešto slično. Uglavnom, neću silovati nego čekati, nije mi toliko ni bitna Desetka na tom računalu, koje ionako radi 24 sata dnevno i podržava samo meterološku postaju, web kamere i senzor za potrese.
Upgrade sa 7 prosao bez problema i dosta brzo. Cak nema ni potrebe da sad radim clean install, jednostavno sve radi perfektno.
Imam jedno pitanje u vezi korisničkog racuna na drugom kopjuteru na koji sam stavio 10. Znači na tom kompu je postojao samo ugradjeni Administrator racun, nije bilo drugih racuna, i sad bih htio taj račun prebaciti na MS account, ali nemam tu opciju. Znam da kod normalnih računa (koji nisu microsoftov ugradjeni Administrator) postoji opcija sign in with microsoft account. Mogu li to ikako izvesti s Administrator računom, ili ako ne, koja mi je alternativa, da prebacim cijeli setup na novi ms account koji bih napravio?
Upgradeao sam Win 8.1 na 10 i uredno aktivirao...onda sam pratio guide na internetu u vezi clean installa te intalirao preko ISO-a cisti win 10... nisam unosio nikakav key kod instalacije jer je pisalo da ce nekako prepoznati moj hardver i aktivirati.... Sada dobivam grešku kod aktivacije 0xC004C003 activation server determined the specified product key is blocked
Mogli bi, za promjenu, malo pisati ovdje, ili otvoriti novu temu, o Windows 10 tweaks i customization, pa ubacivati linkove.
dobar alat za pronaći najbrže dns servere i ubrzati učitavanje stranica, radi na svim OS:
http://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v2-0/
Upgradeao sam Win 8.1 na 10 i uredno aktivirao...onda sam pratio guide na internetu u vezi clean installa te intalirao preko ISO-a cisti win 10... nisam unosio nikakav key kod instalacije jer je pisalo da ce nekako prepoznati moj hardver i aktivirati.... Sada dobivam grešku kod aktivacije 0xC004C003 activation server determined the specified product key is blocked
Win 8.1 ti je bio aktiviran MAK keyem preko telefona jel' tako?
Da...
Sada dobivam grešku kod aktivacije 0xC004C003 activation server determined the specified product key is blocked
Da...
Naravno da tako neće ići.
Evo sad mogu i na windowsima igrati svoji naj igru s androida
Kako? Windows tipka + K? Meni ne pronalazi mob..
Nego? Ako mi je win 10 aktiviran normalno preko upgradea sa 8.1 zasto ne bi mogao clean install? A da vratim na Windows 8, upisem svoj key, aktiviram normalno i onda?
Pošto imam sitnih problema s updateom, a trebam clean install jel dobra opcija da ponovno instaliram sedmicu i hoće li mi onda ponuditi odmah update i hoće li vrijediti moja prijava za w10?
Nego? Ako mi je win 10 aktiviran normalno preko upgradea sa 8.1 zasto ne bi mogao clean install? A da vratim na Windows 8, upisem svoj key, aktiviram normalno i onda?
Jesi li kupio Windows 8/8.1 i dobio ključ? Ili je to ''Skype instalacija'' s ključevima sa TPB-a?
Dakle po ne znam koji i stvarno zadnji put u temi.
Skinite preko Mediacreation toola (opcija Create installation media) ISO fajl zeljene verzije.
Mountajte ga, pokrenitr setup i napravite upgrade.
Nakon tog, iz Windowsa 10, napravite clean install tako sto prvo zapisite product ID, zaprzite ISO i pokrenite instalaciju, upisite ga i formatirajte.

Evo sad mogu i na windowsima igrati svoji naj igru s androida
Kako? Windows tipka + K? Meni ne pronalazi mob..
https://www.microsoft.com/en-US/store/Apps/Hill-Climb-Racing/9WZDNCRDCWK8

Jesi li kupio Windows 8/8.1 i dobio ključ? Ili je to ''Skype instalacija'' s ključevima sa TPB-a?
original ključ sa dreamsparka, pa nisam lud da pitam za piratsku verziju :)
samo sjecam se da sam zvao onaj besplatni broj pa sam upisivao brojeve s ekrana i tako aktivirao 8.1 kad je izasao... najbolje da ja vratim 8icu, upgrade na 10 pa clean install
Dali če mi ostati svi moji programi ili ne hoče mi obrisati sve datoteke glazbu i ostlao sa c Diska
Programe će ti obrisati, ali datoteke neće. Ako hoćeš da ti ostanu i programi, vrati se i odaberi prvu opciju.
Da javim svoje dojmove.
Imao sam original retail Win 8.1, imao rezervaciju, ikona dole u trayu samo stoji i ništa ne radi, update na W10 se ne skida. Probao sve moguće metode koje se navode u ovoj temi, pokrenuo update s onom linijom koja se unosi u CMD prompt, radi DL, ali dok skine neće napraviti upgrade, javlja update failed.
I tako nekoliko puta, nikako da krene update.
Onda sam preko media creation toola skinuo upgrade ručno (ISO), raspakirao na disk, pokrenuo instalaciju, setup je radio sve i svašta, skinuo kojih gigu updateova na HDD, instalacija (iliti upgrade) je prošao bez ikakvih problema.
Windows 10 radi odlično, iskreno ne vidim ama baš nikakve bolje performanse ovak na prvu, ali bitno da sve uredovno radi. Bitdefender mi se updateo sam, nVidia je isto pronašla novi drajver...
Uglavnom ja zadovoljan
Za sada sve 5 osim tri stvari ili ti ga dvije bolje rečeno,treča je trivijalna.
Problem number 1: folder Daredevil (slika1) se pojavio i ne mogu ga ni izbrisati niti bila šta učiniti s njim, kako je on došao tu ptice znaju jer sam odavne već obrisao folder sa serijom Daredevil koji je bio u "downloads".
Problem broj 2: on je vezean za nVidia i W10, znači cijelo vrijeme mi sija lampica na laptopu da je dedicated grafička u pogonu (na slici2 piše da nije), ne mogu ugasiti niti fizički (laptop ima sklopkicu) niti ikako ovu lampicu. Da li i koja grafička radi ja nemam pojma ali sam primjetio da mi se laptop više grije (dali zbog nečega što radi windows,neko indexiranje ili šta već na integriranoj ili zbog ove....). Na ovom linku vidim da su ljudi imali neke probleme sa W10 i GT540M http://bit.ly/1IOh59l i da su vraćali na prijašnje drivere koji nisu za W10 nego 8.1, ne znam koliko je to pametno?
Problem broj 3: Imam ove "prsto-osjetljive" tipke na laptopu za mute,volumeUp,volumeDown... i one svijetle jel, svijetle blago ali kad ju klikneš pojača se svijetlo na par sekundi i onda se opet smiri. Tako je uvijek bilo i sve tipke osim ove "mute" rade isto. Ovaj Mute sija ko blesav,klikao ga ili ne, nema razlike?
Imam mali problem uglavnom danas kad sam upalio komp tamo u start menu neke stavke izgubile documents pictrures get started sve je prazno do one explorer za datoteke wtf ?
e da i zasto je sistem restore iskljucen ?
Ovo s ključevima mi je malo uznemirujuće. Imam tri legalne licence win 8 i poslije nadogradnje vidim da sva tri kompjutera imaju isti ključ. Gledajući po netu taj ključ se distribuira naveliko, pa i ovdje na forumu.
jos nemogu aktivirat svoje win 10 a na win 8.1 retail kljuc je radil bez problema (legalan) sad zval microsoft hrvatska kazu mi da ih samaraju jos naveliko sa aktivacijama
Ne možete zadrati postavke sustava windows zbog razlike u jeziku....
Kako ovo rješiti?
Čekaj da ti krene kroz Win Update, ne ručno preko MCTa...
jos nemogu aktivirat svoje win 10 a na win 8.1 retail kljuc je radil bez problema (legalan) sad zval microsoft hrvatska kazu mi da ih samaraju jos naveliko sa aktivacijama
U 28 sati od puštanja RTM-a ''u promet'' instalirano je ili updateano preko 15 milijuna Windowsa 10. Malo strpljenja, svi ćete doći na red.
Ne možete zadrati postavke sustava windows zbog razlike u jeziku....
Kako ovo rješiti?
Ako je original sustav na engleskom, moraš ga prebaciti na engleski i tako napraviti upgrade. Ista stvar i ako je bio na bilo kojem drugom jeziku.
Sve dodatne jezične pakete najbolje je deinstalirati prije nego se radi upgrade.
Kako da na windowsima 10 ugasim automatsku nadogradnju aplikacija u windows trgovini ?
Imam tu opciju u postavkama windows trgovine , ali mi je zasivljena i nemogu ju promijeniti,
a ispod stoji obavijest da se za promjenu ove postavke obatim administratoru svog sustava.
Naravno da sam prijavljen kao administrator, ali store to nekuži iz nekog razloga.
Pogledaj po gpeditu...
Za sada sve 5 osim tri stvari ili ti ga dvije bolje rečeno,treča je trivijalna.
Problem number 1: folder Daredevil (slika1) se pojavio i ne mogu ga ni izbrisati niti bila šta učiniti s njim, kako je on došao tu ptice znaju jer sam odavne već obrisao folder sa serijom Daredevil koji je bio u "downloads".
Problem broj 2: on je vezean za nVidia i W10, znači cijelo vrijeme mi sija lampica na laptopu da je dedicated grafička u pogonu (na slici2 piše da nije), ne mogu ugasiti niti fizički (laptop ima sklopkicu) niti ikako ovu lampicu. Da li i koja grafička radi ja nemam pojma ali sam primjetio da mi se laptop više grije (dali zbog nečega što radi windows,neko indexiranje ili šta već na integriranoj ili zbog ove....). Na ovom linku vidim da su ljudi imali neke probleme sa W10 i GT540M http://bit.ly/1IOh59l i da su vraćali na prijašnje drivere koji nisu za W10 nego 8.1, ne znam koliko je to pametno?
Problem broj 3: Imam ove "prsto-osjetljive" tipke na laptopu za mute,volumeUp,volumeDown... i one svijetle jel, svijetle blago ali kad ju klikneš pojača se svijetlo na par sekundi i onda se opet smiri. Tako je uvijek bilo i sve tipke osim ove "mute" rade isto. Ovaj Mute sija ko blesav,klikao ga ili ne, nema razlike?
Problem broj 1 se riješio sam od sebe upravo Zaboravio sam staviti slike u post,sada sliku jednu. Definitivno se nešto dešava jer se laptop zagrijava a ništa i dok sam u browseru što prije nije bio slučaj