Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.878.905
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
KiX777 kaže...

Imam jedan čudan problem. Koristim originalni Windows 10 x64 Pro i nekad mi zna odjednom pući internet konekcija. Ona Internet ikona u desnom donjem dijelu ekrana dobije neki žuti uskličnik. Kada kliknem na to dobijem ovaj prikaz:  Kada izvadim ethernet kabel iz rutera i vratim ga nazad odmah proradi.

Zna li netko u čemu je problem? Ne mogu ništa staviti da mi se dowloada preko noći jer mi se to zna dogoditi.

Hvala.

Kada ti se sljedeći puta to dogodi, pokreni Network troubleshoot, pa vidi što će ti vratiti kao grešku i da li će je uopće naći.

11 godina
protjeran
WackyZG kaže...
KiX777 kaže...

Imam jedan čudan problem. Koristim originalni Windows 10 x64 Pro i nekad mi zna odjednom pući internet konekcija. Ona Internet ikona u desnom donjem dijelu ekrana dobije neki žuti uskličnik. Kada kliknem na to dobijem ovaj prikaz:  Kada izvadim ethernet kabel iz rutera i vratim ga nazad odmah proradi.

Zna li netko u čemu je problem? Ne mogu ništa staviti da mi se dowloada preko noći jer mi se to zna dogoditi.

Hvala.

Kada ti se sljedeći puta to dogodi, pokreni Network troubleshoot, pa vidi što će ti vratiti kao grešku i da li će je uopće naći.

Ovo je u biti jako zanimljivo..Na to sam naletio vani,kad sam bio bezicno spojen na neki veliki crni cudni ruter u stanu..Koristim W7 ..jednostavno sam disejblao mrezu,pa pokrenuo Net Troubleshott i nakon toga je sve bilo oke...

15 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...
stipest kaže...
Je li netko uspio napravit upgrade na tabletu sa win 8.1 with Bing?
Meni na Aceru ne uspjeva.

ni meni na pipo w2, ali vjerojatno jer sam kasno rezervirao i to sa mailom koji nije u insider programu, biti će pomalo

Pošto ti je ugašen PM, da te pitam. Jesi probao update iz ISOa skinutog sa Media Cration Tool - om?

E nisam probao MCTom to će izgleda biti jedino izgledno da proradi i da si spasim sve aplikacije, pokušavao sam skroz preko windows updatea ali nije išlo

11 godina
protjeran
Windows 10 - dojmovi, problemi

Sve nekako mislim da ce pored tolike integracije sa globalnim netom,biti pametnije da zasad ostanem na 7mici

0 0 hvala 0
16 godina
kale_fotograf kaže...
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...
stipest kaže...

ni meni na pipo w2, ali vjerojatno jer sam kasno rezervirao i to sa mailom koji nije u insider programu, biti će pomalo

Pošto ti je ugašen PM, da te pitam. Jesi probao update iz ISOa skinutog sa Media Cration Tool - om?

E nisam probao MCTom to će izgleda biti jedino izgledno da proradi i da si spasim sve aplikacije, pokušavao sam skroz preko windows updatea ali nije išlo

Ma otpiči na upgrade s time i miran si onda. SAmo si pazi na arhitekturu, da ne skineš suprotnu od one koju imaš.

17 godina

Upgrade 8.1 -> Win 10

I onda se ne može deinstalirati PerfectDisk jer nije kompatibilan s desetkom /facepalm

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...
WackyZG kaže...
kale_fotograf kaže...
stipest kaže...

Ma otpiči na upgrade s time i miran si onda. SAmo si pazi na arhitekturu, da ne skineš suprotnu od one koju imaš.

tablet može čekati, on je win 8.1 with bing 32bit, komp mi je najbitnije riješiti, on je win 7 ult sp1 64bit, budem kasnije probao sa MCTom da vidim oće li uspiti, sada sam u nekoj gužvi momentalno

e da od korisnika koji su instalirali win 10, je li tko probao kako rade alati adobe CS6 paketa, konkretno photoshop, premiere i encore te lightroom 6.1

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 17:31 (kale_fotograf).
17 godina
MOgY kaže...
mrakky kaže...
MOgY kaže...
mrakky kaže...
MOgY kaže...

EVO JOS JEDNOM CU PROBATI.....

zna li neko rijesiti ovo da se vratim na 8.1

jei kaj mjenjao u user settings u win 10? ili si brisao win old mapu?

nisam nista dira jos ima windows old folder i sve...nista dira nisam

trebalo bi najnormalnije vratit prijašnju verziju winsa, al pod trebalo bi nije isključena ni pojava greške, kaj ti se desilo da vračaš na prethodnu verziju? 

NERADI MI VAZAN PROGRAM PREKO WIN10 

malo googlaj, prvi put velika slova kad si stavio mislio sam da ti slučajno caps osto, ovakvim upadima i pisanje velikim slovima niko nebude pomogo.

tj. jednostavnije da ti objasnim niko ti nije dužan pomoč....

mrakky
16 godina

nije da radim to namjerno vec mi je poslu mora stalno biti upaljen caps lock pa napise i postam i tek onda vidim da sam falio...ipricavam se na tome. znam da mi niko nemora pomoci to je samo vasa dobra volja. 

vjeruj mi sve sam progoogla nista nevidim sta bi mi pomoglo....

FC Barcelona
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 17:41 (MOgY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kak si složil da ti ikone u Ovaj PC tako  izgledaju? Meni je prikaz onaj standardni žuti folder. 

12 godina

imao windows 8.1 (KMSpico activated)

skinuo windows 10 na USB (opcija install to another PC) koristeci sluzbeni microsoft tool dostupan na:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

pokrenuo instalaciju win10 pro x64 (tokom koje su se instalirali najnoviji updejti) 

sve proslo uredu, usao u win10 i pise da je permanently activated..

svi programi koje sam imao instalirane na win8.1 zasad rade i na win10 

jedino ne kontam sto je tekst u odredjenim programima mutan - tipa Nero, Steam, itd

clearType je upaljen i podesen

najnoviji nvidia driveri instalirani..

edit*

problem je bio sto sam u win8.1 imao uvecan font na 125% pa je nakon upgrejda u windowsima pisalo custom font size

stavio sam na 100% i sad je okej

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 18:05 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Iz favorites bara na pinani explorer mi je zaljepilo još dvije prečice za slike i nema šanse ih maknu...

EDIT:

Jednog sam se rješio, ali drugi se neda....

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 18:22 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Evo i moje "kastomizirane" desetke...

SLIKA1  SLIKA2  SLIKA3

Kako složiti da ti ikone na slici 2 u Ovaj PC tako izledaju? Moje izgledaju standardno.

17 godina
Moj PC  
2 0 hvala 5
15 godina
neaktivan

Još čekam Windowse.

Dali je ovo na slici normalno.

Update Windowsa 10 Update Windowsa 10
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win 10 ne mogu clean install napraviti sa win 8 key-em, moram prvo svakako napraviti upgrade kako bi key bio aktiviran za 10? pitam jer imam clean install win 10, a ne prihvaca win 8 key? oprostite, treba mi odgovor, na putu sam i nikako skupit vremena, ni za faq a i vjerujem da je postano vec 10 puta odg! hvala!
Respect the Raise...!
15 godina
neaktivan
draž kaže...

Još čekam Windowse.

Isti vrag i u mene, ne znam zašto ali ću stvar riješiti MCTom kasnije jer ovo preko win update može trajati li ga trajati do pitaj boga kad

15 godina
neaktivan

Skino bi i ja sa MCT-a ali mi se neda zezati sa aktivacijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
definho kaže...
win 10 ne mogu clean install napraviti sa win 8 key-em, moram prvo svakako napraviti upgrade kako bi key bio aktiviran za 10? pitam jer imam clean install win 10, a ne prihvaca win 8 key? oprostite, treba mi odgovor, na putu sam i nikako skupit vremena, ni za faq a i vjerujem da je postano vec 10 puta odg! hvala!

prvo upgrade po 124568464 put

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina

Ej, a dali moram prvo napravit upgrade ili mogu odmah clean install?

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Več sam prije postavio pitanje ali mi nije nitko odgovorio.

Dali skinuti ISO sada dok sam još na Win 7 ili kasnije kada napravim

upgrade na Win 10 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mrakky kaže...
sudy_freak kaže...
anarchyST kaže...
sudy_freak kaže...

Zna li itko kako promijeniti jezik za Store i neke aplikacije?
Windowsi su naravno na engleskom, sve na engleskom, ali Store mi se nakon updatea prebacio na hrvatski i strašno me živcira.

Ista stvar je i mene uzasno zivcirala pa sam u regionalnim postavkama sve pribacio na UK. Sad mirnije spavam .

Pa i meni je sve.
Region u CP-u, kao i Country or Region u Settingsima. 

meni isto sve na us prebačeno cijelo win su na eng osim store-a tam su neke aplikacije na hr i cijeli store na hr, kak to promjenit da sve bude na eng.? je ko uspio?

Ovo doli su moje postavke, kad sam ih promjenio u UK nakon restarta mi je sve bilo na engleskom.

Što imamo manje potreba, to manje nam prijeti oskudica!
11 godina
neaktivan

Neka ljudi pitaju, tko zna nek odgovori..Bez dosjetki..

Jer zamislite koliko treba vremena izgubiti za pročitati studiozno stranice u nazad, da bi pohvatao sve kerefeke..

Ono, idem probati riješiti W10, trebat će mi tri dana i pola sata..Tri dana dok pročitam zadnjih 500 stranica bug.hr foruma i pola sata instalacije..

Polako ljudi..Mir..

2 1 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...

Ej, a dali moram prvo napravit upgrade ili mogu odmah clean install?

Po milijun osamsto čedrdeset i sedmi puta! Da! Moraš prvo nadograditi, kako bi ti se MS account povezao s instalacijom Windowsa 10 i kako bi ti se generirao ključ. Nakon toga, radi clean install koliko god puta hoćeš, ujutro, popodne i navečer.

Ne znam... jeste li svi toliko lijeni čitati malo ili ste stvarno slabijeg kapaciteta zaključivanja napisanog teksta.

12 godina

kako maknuti da mi svakih 5min action center javlja da upalim windows firewall? 

iritantno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

HA HA HA

To sam zatrolo jer je odgovor na to pitanje bio odmah post iznad...

Opusti se malo...

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
draž kaže...

Još čekam Windowse.

Ja sam isto imao taj problem i najlakse ti je ovako rijesiti ako imas org key uradi fresh install win 8.1 ili win 7 neznam koji imas  nakon instalacije odmah ce ti ponuditi upgrade na win 10.U slucaju ako si koristio pirat win i pokusao zamjeniti kljuc kao sto sam ja nece uspjeti bar meni nije htjelo zbog nekog aktivatora ili cracka evo upravo sam uradio fresh install win 8.1 i skida mi win 10  sad je download na 55%.Usput da ti napomenem ako budes radio bootabilni cd/dvd ili usb najbolje ti je koristi ovaj program Link jer ako imas neki iso file koji si prije skino izbrisi ga jer i snjim sam imao problema osobno uvjek mi dodjeli neki kljuc mozda trial mozda pirat neznam i ne zelimi raditi update niti aktivirati orginalni key onda se moras zezati sa registriyem i traziti da ga rucno izbrises.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2015 18:50 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan

Mislim da ču ipak čekati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
2 0 hvala 3
11 godina

jel zna itko kako da skinem win 10 stojim mi da ce me posjedit kad je win ready

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice