Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.887.069
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Eto rijesena je i ta dilema, OEM licence se ne mogu prenositi, retail se mogu prenositi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

neznam dal vama, al meni se nekak čini da edge radi još brže-otvara stranice

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Edge radi ko zmaj, samo da uključe podršku za addonse... Savršen browser.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

i da u postavkama msn.com ,  gore desno, pod Change language and content, ubace Croatia bilo bi idealno, zasad nas još nema.

0 0 hvala 0
12 godina

Evo gospodo PS skripta za promijenu loginBG-a http://pastebin.com/vs6PRFey

Kako koristiti skriptu:

• Kliknite na pastbin link
  • Otvorite notepad/wordpad, te copy/paste skriptu notepad/wordpad...te izmjenite potrebne stavke ( oznacio sam vam kaj sve treba promijeniti, tako da i malo djete bi se snaslo )
  • File, Save As, Ime_Filea.PS1 ( pazite da extenzija bude PS1 jer to je powershell extenzija ), te postaviti Save as type na All Files.
  • Sljedece otvaramo PowerShell te unosimo komandu Set-ExecutionPolicy Unrestricted koja nam omogucava da pokrenemo ovu skriptu ( u protivnom cete dobiti gresku prilikom pokretanja skripte )
  • Nakon sto smo i to uradili unosimo komandu CD C:\Path do skripte ( npr ako smo skriptu spremili na desktop: CD C:\Users\USERNAME\Desktop )
  • Skriptu otvaramo kucanjem .\ImeSkripte.PS1 ( Pripazite da kucate .\ jer nisam to bez veze stavio )
  • Na postavljenom OutputPath-u trebao bi se pojaviti Windows.UI.Logon.pri file koj kopiramo u C:\Windows\SystemResources\Windows.UI.Logon ( dali cete spremiti stari Windows.UI.Logon.pri ili ne to je na vama...ja sam ga osobno spremio za svaki slucaj )

I tjt. trebali bi ste imati zeljenu sliku na login-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Diazz72 kaže...

Evo gospodo PS skripta za promijenu loginBG-a http://pastebin.com/vs6PRFey

Kako koristiti skriptu:

• Kliknite na pastbin link
  • Otvorite notepad/wordpad, te copy/paste skriptu notepad/wordpad...te izmjenite potrebne stavke ( oznacio sam vam kaj sve treba promijeniti, tako da i malo djete bi se snaslo )
  • File, Save As, Ime_Filea.PS1 ( pazite da extenzija bude PS1 jer to je powershell extenzija ), te postaviti Save as type na All Files.
  • Sljedece otvaramo PowerShell te unosimo komandu Set-ExecutionPolicy Unrestricted koja nam omogucava da pokrenemo ovu skriptu ( u protivnom cete dobiti gresku prilikom pokretanja skripte )
  • Nakon sto smo i to uradili unosimo komandu CD C:\Path do skripte ( npr ako smo skriptu spremili na desktop: CD C:\Users\USERNAME\Desktop )
  • Skriptu otvaramo kucanjem .\ImeSkripte.PS1 ( Pripazite da kucate .\ jer nisam to bez veze stavio )
  • Na postavljenom OutputPath-u trebao bi se pojaviti Windows.UI.Logon.pri file koj kopiramo u C:\Windows\SystemResources\Windows.UI.Logon ( dali cete spremiti stari Windows.UI.Logon.pri ili ne to je na vama...ja sam ga osobno spremio za svaki slucaj )

I tjt. trebali bi ste imati zeljenu sliku na login-u.

zasto mijenjati? meni se baš sviđa ova njihova 

WOT-- moomy94
13 godina
neaktivan

Imam key od 8.1 s DreamSpark premiuma i u ovom najnovijem buildu nemogu ga iskoristiti za aktiviranje. Jeli to 'normalno' ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ima tko problema s ovim? Naravno provjerio sam BIOS i ThisPC i uredno mi očitava 4GB rama na 10166

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Balkana kaže...

Imam key od 8.1 s DreamSpark premiuma i u ovom najnovijem buildu nemogu ga iskoristiti za aktiviranje. Jeli to 'normalno' ili?

Normalno da ne možeš iskoristit key od osmice kad 10-ka još nije ni sluzbeno izišla, što znači aktivaciju s tim keyem probaj 29.07.2015.godine

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan

Dali sam ja jedini kojemu se ne pojavljuje update na novi build 10240? Kliknem na windows update check for updates i samo mi napise da your device is up to date. Imam build 10162, bio sam na slow ringu, ali kako nije nista pronasao prebacio se na fast i ni tu nista ne prolazi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MSN kaže...

Dali sam ja jedini kojemu se ne pojavljuje update na novi build 10240? Kliknem na windows update check for updates i samo mi napise da your device is up to date. Imam build 10162, bio sam na slow ringu, ali kako nije nista pronasao prebacio se na fast i ni tu nista ne prolazi

probaj restart kompa i rutera da povuče novu ip pa nekoliko puta klikni na update, tak je i meni bilo sa 10162 na 10166 isto sam bil u slow ringu pa kad sam prebacil na fast onda sam napravil ono kaj sam napisal gore i tek mi nakon par puta povuko upgrade, možda ti upali

mrakky
14 godina
neaktivan

jesam vec sam ga restartao par puta i router i sve, i opet ne pronalazi nista :)

Inace bih jednostavno skinuo novi iso ali je problem sada aktivacija kada citam da stari kljuceve ne rade

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je još gori slučaj imam na laptopu build 10162 povučem update, skine se, prođe upgrade i na kraju ide na restoring previous build  i vrati na 10162

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Na PC-ju imam Windows 8.1 koji radi bez problema, ali od Windows 10 probne ostali su samo problemi. Ranije sam na početku zagona računala slobodno birao 8.1 ili onaj probni 10. Sada kad odaberem desetku samo me izbaci (prošao datum). Kako bi sad skinio tu probnu verziju, pa i povratio nešto slobodnog mesta na disku ?

0 0 hvala 0
16 godina
stručko kaže...

Na PC-ju imam Windows 8.1 koji radi bez problema, ali od Windows 10 probne ostali su samo problemi. Ranije sam na početku zagona računala slobodno birao 8.1 ili onaj probni 10. Sada kad odaberem desetku samo me izbaci (prošao datum). Kako bi sad skinio tu probnu verziju, pa i povratio nešto slobodnog mesta na disku ?

Ako hoćeš u potpunosti maknuti Desetku, otvori Disk Management, pronađi i izaberi Windows 10 particiju i preformatiraj ju.

Također, otvori System Configuration (%windir%\system32\msconfig.exe), izaberi tab Boot, nađi tu Windows 10 Insider Preview i klik na Delete.

Restartaj PC i gotov si.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan

Znam da većina na ovom forumu zna ,ali eto da napomenem, za one koju možda ne znaju,

Hrvatski language pack je također dostupan sa ovom, rtm verzijom, desetke... i šljaka bez problema.

2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Pfff ova desetka (build 10240) radi brzinom svjetlosti. Strava :o

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo napokon se i meni pojavio update :), samo mi se cini da nekako sporo skida, steta da ne mogu vidjeti po koliko skida

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Edit: 64 bitni iso je u opticaju, ali može vam poslužiti samo za upgrade, tko ga želi neka nađe WZora na Twitteru.

Da li ovo znaci da mogu nadograditi orginal windows 8.1 pro ili vrijedi samo za windows 10 

16 godina
RealMadrid4Ever kaže...

Da li ovo znaci da mogu nadograditi orginal windows 8.1 pro ili vrijedi samo za windows 10 

Možeš nadograditi samo Windows 10.

Gabriel Aul: This build is only offered if you're already running a Preview build.

Sa isoom možeš jedino napraviti upgrade sa starije na 10240 verziju.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina

Prebacio sam na hrvatski jezik, nakon toga mi je Insider Hub aplikacija podivljala i prestala radit, moro sam je dinstalirat i sada je više nema na listi za instalaciju...đ

Popravljeno

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 19:22 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Gabriel Aul: This build is only offered if you're already running a Preview build.

Ptam zbog ovog 

*ACTIVATION NOTICE*:

• Upgrade from a Win7 (activated by daz loader in BIOS or CSM mode) or a legit 7/8/8.1 activated system (no KMS)
  • After upgrade, make sure your system is activated
  • After your system was activated you can clean install and just skip the key entry and it will be activated

citam ovo na drugom forumu i provjereno prolazi, tako bar pisu :-D

16 godina
neaktivan

*ACTIVATION NOTICE*:

• Upgrade from a Win7 (activated by daz loader in BIOS or CSM mode) or a legit 7/8/8.1 activated system (no KMS)
  • After your system was activated you can clean install and just skip the key entry and it will be activated

Jel ko probao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dedaa kaže...

*ACTIVATION NOTICE*:

Jel ko probao?

Uskoro ja dok skinem ESD, nekih sat vremena zavisi koliko ce trebati za andogradnju

13 godina
neaktivan
RealMadrid4Ever kaže...
kizo2703 kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Ptam zbog ovog 

*ACTIVATION NOTICE*:

citam ovo na drugom forumu i provjereno prolazi, tako bar pisu :-D

Upgreadao preko 8.1 i sve štima, windowsi ostali aktivirani. Legalni, nisam koristio loader.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 19:08 (sale3).
14 godina
kizo2703 kaže...

Možeš napraviti upgrade sa win 7/8.1, kao i čistu instalaciju Windowsa 10.

Navodno prolaze i "stare" (KMS) metode za aktivaciju.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 19:25 (Valentin17).
14 godina

Ekipa planiram preko USB-a večeras instalirati winse 10,zanima me dali mogu preko rufusa odraditi usb kao i ostale windowse? Preko njega sam planirao to sada napraviti.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 19:37 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kruskar kaže...

zanima me dali mogu preko rufusa odraditi usb kao i ostale windowse?

Možeš.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Valentin17 kaže...
kruskar kaže...

zanima me dali mogu preko rufusa odraditi usb kao i ostale windowse?

Možeš.

Onda nek završi do kraja rufus i ide win 10 na mjesto 7ce.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
10 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
stručko kaže...

Ako hoćeš u potpunosti maknuti Desetku, otvori Disk Management, pronađi i izaberi Windows 10 particiju i preformatiraj ju.

Također, otvori System Configuration (%windir%\system32\msconfig.exe), izaberi tab Boot, nađi tu Windows 10 Insider Preview i klik na Delete.

Restartaj PC i gotov si.

Problem sam rešio i lepa hvala na pomoči !

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice