Čekaj, prvo si rekao da nadogradnje destabiliziraju sustav, da ih gasiš, a sada čekaš da naprave x nadogradnji?
Šta nisi shvatio da pričam o clean installu a ne o upgradeu. Upgrade meni ne dolazi u obzir, ako želim noviju verziju onda iso skinem s neta i instaliram ju na čisto. Kao što sam već napisao. I bez obzira što 5 puta upgrade nekima prođe OK, čista instalacija će uvijek biti zakon, sigurnija i stabilnija.
Ovih par što se javilo da reinstalira windowse čim im nešto zaškripi za početak bi trebali početi koristiti neki backup program, pa umjesto 4 sata izgubiti 10 minuta....a možda im je i zaškripilo radi klasičnog upgradea koji nije idealno legao.
Možeš govoriti šta hoćeš ali svi iskusniji vrapci na grani znaju da je clean install bolja opcija nego upgrade, vjerovatno i sam to znaš ali ne popuštaš. (svejedno mi je, ja računam kao da si popustio)
prvi odlomak:
-MS dodaje opciju refresha.. (evolucijski koraci, tema, nije za padobrance i kromanjonce).
-povezano s besplatnim upgradeom starog na w10, tj licenca/key, tad ne možeš krenuti od cleana jer nema keya.. ako imaš key tad možeš. Jednom kad ga imaš, ta možeš i clean.. itd (previše sitnica u partisuća postova da bi se sve navelo, čitaj, pitaj..).
drugi odlomak:
- u biti kontradiktorno, image vs clean. Slažem se o prednosti cleana, za dosadašnje OSeve kao XP-7. Slažem se o potrebi backupa (ne OSa), ili poželjnosti imagea.. no to sve zajedno, .. pa zapravo tvoj izbor, kao salata ili pizza, može svašta.
treći odlomak:
-vrapci su zapeli na evolucijskoj grani, to što oni znaju, .. znaš i ti. Problem što takvo znanje predpotavljaš nekom višem. Nema zacementiranih pravila, pogotovo ne u ITu. Vrapci će uvjek biti vrapci, juzeri će biti juzeri. Spadš u klasu juzer-vrabac (upravo smišljenu za tebe), koji s grane ponavlja živživ bez blage veze o ostatku cosmosa.. ili postani ITjevac, naući učiti (to implicira i sasluštati druge, ne samo tupiti svoje, ''živ-živ'') ili se ohladi unutar teme, nije za tebe ako si odlučio biti juzer/vrabac.