.... Od tada do danas su sigurnosne zakrpe simbolične. Mislim nek radi kako tko hoće, po meni više destabiliziraš sustav upgradeima, tako da ja ne dvojim.
Postoje jako bitne nadogradnje sustava, i one bez kojih se lako može dalje. Da ću svakih 4-5 mjeseci instalirati sustav ispočetka zbog upgradea mi ne pada na pamet (kao ni upgrade/nadogradnja postojeće instalacije). Znači instalirat ću W10 recimo 10.09.2015-e, i držat ću ga dokle god radi sve bez problema, ako mi se svidi lista poboljšanja koju skupe do recimo pred kraj 2016-e godine možda reinstaliram sustav, a možda i ne, ovisi o dobroj volji.
Čekaj, prvo si rekao da nadogradnje destabiliziraju sustav, da ih gasiš, a sada čekaš da naprave x nadogradnji?
Šta ga sad pitaš kad ti neće potvrditi da utječu jer bi značilo da priznaje da je u krivu bio.
Dobro jutro da utječu, ako treba naći ću ti još barem 20 videa sa istim preporukama i još 20 tekst članaka.
Mogu ja nać 20 videa neonacista i 20 videa od ISILa - jel to znači da su oni ok i da ih treba slušati? Nitko (relevantan) nikad nije preporučivao gašenje ičeg. Šta koga briga što tamo neki lijevi jutjuber preporuča gašenje ne znam ti čega? To automatski znači da je to dobro? Ne kužim. Strojevi sa dual i quad core procesorima, 4+ GB RAMa i ljudi se zaebavaju oko "uštede" 5-10-20 MB RAMa? Ako imaš PC ispod minimum specifikacija tog OSa/programa/čegaveć, nemoj instalirati i nemoj pametovati okolo!
Ovaj stroj pod Moj PC je tipično radno računalo sa instaliranom hrpetinom cirkusarija - doduše, nema antivirus (Defender je ok) - ali zato ima valjda sve moguće MSove alate za development, SQL server i još hrpu alata i alatića. Kod startupa imam valjda 10-15 programa koji se moraju popaliti a nisu dio standardne instalacije Windowsa. I zamisli, igram BF4 bez ikakvih frame dropova i ne znam ti čega!
Da znaš kako radi scheduling u Windowsima, kako se raspoređuju taskovi, RAM i procesorsko vrijeme, ne bi lumpardao ovakve gluposti. Prošla su vremena XPa koji nije znao raditi sa 2+ jezgre i 2GB+ RAMa.
Nemoj se tješiti time da ako imaš premoćan hardware da možeš trpati na PC šta god poželiš. Samo daj, ubrzo ćeš se čuditi padu performansi tijekom igranja i čeka te reinstalacija
LOL.
@Envy
Pričajmo malo o upgradeu umjesto o nebitnom XP-u.
Ekipa ovdje je očito navikla, i to kužim jer svi vole ići linijom manjeg otpora i rade kako im je lakše, jer im se neda instalirati sve program ispočetka....ali pošto sam pročitao dobar dio teme primjetio sam i par iskusnijih koji su radili clean install a ne upgrade. Clean install će uvijek biti sigurnije i stabilnije riješenje nego upgrade
Probaj pa ćeš vidjeti. Stroj doma je već negdje treć ili četvrti update sa starijih buildova i zamisli, radi kako spada!
Stvar je u tome da ja ne želim raditi Upgrade sustava, već ako moram instalirati updateom značajno unaprijeđen sistem onda ću si ga instalirati na čisto.
Vrlo jednostavno.
A do maloprije si lupetao da updatei samo destabiliziraju sustav. Ko malo dijete, ne zna jel bi piškio ili kakio.
I opet, govoriš kontra samog sebe...
Uopće mi nije jasno zašto gubim vrijeme na ispravljanje tvojih gluposti. Uvijek, ali uvijek kad izlaze novi Windowsi se pojave "meštri" ko ti koji gase vraga i boga u Windowsima, lupetaju o nekom padu performansi, nekim glupim "optimizacijama" i generalno, samo spamaju temu sa ničim korisnim. Ne znam ni koji klinac radiš tu u temi kad očito nemaš Win10 a ni ne planiraš ga instalirati tako skoro. Imaš tamo svoj XP, igraj se, gasi animacije i hvali se kako si uštedio 3 MB RAMa.