Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.380
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
mario.L_hr kaže...

Kad si ti hacker.

Kad ga prebrikaš, mora raditi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 15:32 (Valentin17).
10 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Ako napravim bootabilni usb, hoće li mi se obrisati svi podaci, igre... ako bootam win 10?

Hoću li i dalje moći koristiti win 8.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pqweasdyxc kaže...

Ako napravim bootabilni usb, hoće li mi se obrisati svi podaci, igre... ako bootam win 10?

Hoću li i dalje moći koristiti win 8.1?

? .. 'ajd malo preciznije..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina

Znači skinem win 10 preview i rekli su neki da se može staviti na usb pa da se preko njega pokrene.

Sad imam win 8.1 i ako instaliram taj win 10 hoće li mi se sve obrisati na hdd-u ili ostaje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pqweasdyxc kaže...

Znači skinem win 10 preview i rekli su neki da se može staviti na usb pa da se preko njega pokrene.

A tko je to rekao i gdje?

My name is Legion... For we are many!
10 godina
Sum_of_all_fears kaže...
pqweasdyxc kaže...

A tko je to rekao i gdje?

http://www.cnet.com/how-to/how-to-install-windows-10-technical-preview-from-a-flash-drive/

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 20:16 (pqweasdyxc).
16 godina
odjavljen

To nije pokretanje, to je instaliranje sa USBa. Pokretanje sa USBa je nešto drugo.

Da, ako tako kreneš i onda pobrišeš particije, ostat ćeš bez svega. Eventualno bi mogao sa nekim alatom resizeati veću particiju, napraviti još jednu pa instalirati na nju, da imaš dual boot. Ili instaliraj u VHD, da se ne igraš sa particijama. A ako ti ovo sve nije jasno o čemu ja pričam, nemoj se uopće upuštati u to. Čekaj da Windowsi izađu (final) i onda se odluči te napravi čisti install. Najpametnije.

11 godina
odjavljen

Windows nikad nije imao Live CD,samo Linux.

Bugofil no.1 :D
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
odjavljen

WinToGo (to je donekle "live CD").

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 20:29 (Sum_of_all_fears).
13 godina

Imam jedno pitanje. Neznam dal je to do windowsa ili do spartana, al svaki put kad mi svira muzika na YT ako minimiziram spartana, muzika ode na mute.

Na koji način se taj problemčić može riješit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

WinToGo (to je donekle "live CD").

Jel se to izrađuje preko AOMEI ? Znam da u Partition Assistantu postoji ta opcija.

16 godina
pqweasdyxc kaže...

Sad imam win 8.1 i ako instaliram taj win 10 hoće li mi se sve obrisati na hdd-u ili ostaje?

-ako tako odlučiš, npr brisanjem particije i formatiranjem (ili 'slučajno'..)

-neće ako napraviš upgrade iz win

.. uvjek možeš ostati bez ičega, uvjek je pravilo imati backup itd. (a ovo je još uvjek TP.. malo veći rizik nego 'prava' verzija).

Silwncer kaže...

Windows nikad nije imao Live CD,samo Linux.

-miniPE +wintogo.. (namjerno otežavaju, nije problem OS nego MS, installer je okrljašteni minipe).

Grozni_Zabac kaže...

Imam jedno pitanje. Neznam dal je to do windowsa ili do spartana, al svaki put kad mi svira muzika na YT ako minimiziram spartana, muzika ode na mute.

Na koji način se taj problemčić može riješit?

-to je 'fičer'..  vjerojatno povezan s verzijom desktop-modern..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Jel se to izrađuje preko AOMEI ? Znam da u Partition Assistantu postoji ta opcija.

Samo enterprajs verzije... I čemu guranje tih 3rd party alata (od CCleanera, rufusa i ostalih čudesa nadalje) kad za valjda 80% stvari postoje MSovi alati ugrađeni u OS?

11 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Silwncer kaže...

Samo enterprajs verzije... I čemu guranje tih 3rd party alata (od CCleanera, rufusa i ostalih čudesa nadalje) kad za valjda 80% stvari postoje MSovi alati ugrađeni u OS?

Otkad CCleaner ima tu mogućnost ? 

16 godina
odjavljen

Govorim općenito o trpanju 3rd party cirkusa na OS za koje nema potrebe. Još od Win7 hrpetina toga je postala nepotrebna.

11 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Govorim općenito o trpanju 3rd party cirkusa na OS za koje nema potrebe. Još od Win7 hrpetina toga je postala nepotrebna.

A, moj bed  Uglavnom ,postoji li ta opcija u Windows 8.1 ?

16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

A, moj bed  Uglavnom ,postoji li ta opcija u Windows 8.1 ?

Samo enterprajs verzija ...

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
neaktivan

Dali bi bilo dobro sada napraviti reinstalaciju Windovsa 7 pa kasnije kad bude dostupno samo napraviti

update na Windows 10.

14 godina
draž kaže...

Dali bi bilo dobro sada napraviti reinstalaciju Windovsa 7 pa kasnije kad bude dostupno samo napraviti

update na Windows 10.

Možeš, iako baš nije mi poznat razlog zašto bi to radio ako ti postojeća instalacija Win 7 radi kako treba, samo nadogradiš na 10 i to je to.

Osim ako si stavio sada 10 TP na mjesto 7, a onda moraš raditi "clean install" Win 7 i onda to nadograditi na 10, iako to ne moraš raditi sada,

to napraviš kad 10 izađe na tržište i bude dostupan za nadogradnju.

ps. kad jednom nadogradiš, MS ti na neki (nije poznato koji točno - novi "key" za 10 i ISO) bude omogućio "clean install" Win 10, ali upgrade ide prvo.

15 godina
neaktivan

Mislim prvo napraviti reinstalaciju Windovsa 7 kako bi kasnije samo napravio upgrade na Windows 10

To bi možda bilo kao čista instalacija Windovsa 10.

14 godina
draž kaže...

Mislim prvo napraviti reinstalaciju Windovsa 7 kako bi kasnije samo napravio upgrade na Windows 10

To bi možda bilo kao čista instalacija Windovsa 10.

Po meni to nije potrebno, jer nećeš ništa promjeniti ("poboljšati").

Bolje ti je napraviti sada nadogradnju tako kako je, pa ako bude problema, onda napraviš "clean install" Win 10.

13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
misho_hrnjak kaže...

Možda je već bilo govora o tome, ali me zanima hoće li se na kraju win 10 plaćati nakon besplatnog korištenja od 1god? Imam orginal win 8.1, pa me zanima ako prijeđem na win 10 i napravim upgrade hoće li se nakon 1 god korištenja početi plaćati na mjesečnoj bazi kao šta sam čuo i pročitao na dosta portala, ali službeno MS još ništa nije potvrdio.

Ovdje lijepo piše.

Ja ne znam otkud ljudima ideja da će se korištenje plaćati nakon prve godine...

Pitanjce jel se ovo besplatno odnosi samo na nadogradnje ili vrijedi i za clean instal? Mozda je negdje receno, al mrzi me vrtit poruke sory

17 godina
Besplatno je za nadogradnju, a kad jednom nadogradis onda mozes radit clean install.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Besplatno je za nadogradnju, a kad jednom nadogradis onda mozes radit clean install.

hvala, upravo narezujem na DVD :

16 godina
odjavljen

A što ti narezuješ? To nije finalna verzija. To što si ti skinuo je TP koji ima "rok trajanja", tj., nakon 2.10.2015 ne radi!

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

A što ti narezuješ? To nije finalna verzija. To što si ti skinuo je TP koji ima "rok trajanja", tj., nakon 2.10.2015 ne radi!

Baš. Šteta trošit diskove, pogotovo što će uskoro i nova verzija (vjerojatno u sljedećih deset dana).

Uostalom , već sad se može downlaodati leakani build 10135.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 21:59 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Uradio sam nadogradnju na 7 micu, samo sam narezao jer sam ga skinuo, planirajuci clean instal.Kad ste rekli da clean instal ne podlijeze ''besplatnom'' onda sam opucao nadogradnju.

16 godina
neaktivan
blue_tander kaže...

Uradio sam nadogradnju na 7 micu, samo sam narezao jer sam ga skinuo, planirajuci clean instal.Kad ste rekli da clean instal ne podlijeze ''besplatnom'' onda sam opucao nadogradnju.

Bez brige, kad izađe RTM, finalni proizvod, moći ćeš napraviti i clean install.

Ali, ako ga hoćeš zabadava, prvo ćeš morati napraviti upgrade sa Sedmice, (koju si upravo ''zgazio'') na Desetku.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
blue_tander kaže...

Bez brige, kad izađe RTM, finalni proizvod, moći ćeš napraviti i clean install.

Ali, ako ga hoćeš zabadava, prvo ćeš morati napraviti upgrade sa Sedmice, (koju si upravo ''zgazio'') na Desetku.

Cccc...znaci kad izadje finalna verzija moram, vratit nazad na 7 pa opet  lud ...zbunjenog 

16 godina
neaktivan
blue_tander kaže...

Cccc...znaci kad izadje finalna verzija moram, vratit nazad na 7 pa opet  lud ...zbunjenog 

Da.

Nema tu ''lud ... zbunjenog'', nego si jednostavno trebao pitati, ili samo pročitati neke od naših postova  na prethodnim stranicama.

Prije stavljanja Desetke samo si trebao napraviti system image backup,

staviti to ''na sigurno'' (vanjski disk?), čime bi backupirao boot i sistemsku particiju koje bi onda, kad izađe finalna Desetka samo vratio na mjesto, napravio upgrade i aktivaciju Desetke te onda s njom radiš što hoćeš.

Ovako te sada čeka dupli posao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 0:54 (kizo2703).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice