Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.899.265
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
master4games kaže...

Jel ima još netko problem da mu nakon nekog vremena jednostavno Start ne reagira? Ono, sve je okej u početku; al' nakon nekih 2 sata korištenja računala, nebitno koliko stišćem mišem ili na tipkovnici, jednostavno ne ulazi?

Ima.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina

Meni se jednom u win 10 build 10061 start zblokao i nije reagirao,ali restart je rješio stvar....brzo sam otišao na 10074 i nemam sad nikakvih problema...sve po špagi....ali ih samo povremeno koristim...vecinom sam zasad na win 8.1

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 21:58 (galinjo24).
16 godina
mario.L_hr kaže...
..To ja zovem s konja na magarca, neovisno o tome kako se koji zove.

- a tovar? ja to zovem TP. Može biti i TovarPreview, u nekom kontekstu..

master4games kaže...

Jel ima još netko problem da mu nakon nekog vremena jednostavno Start ne reagira? Ono, sve je okej u početku; al' nakon nekih 2 sata korištenja računala, nebitno koliko stišćem mišem ili na tipkovnici, jednostavno ne ulazi?

- sve to je ipak tech.prew. (OS) +prve/probne verzije (bitnog dijela/samostalne app) koje uvjek mogu biti bugovite, u pravilu zato i naziv npr alpha-beta.. vs proizvod koji je gotov i od kojeg je relano očekivati stabilnost (logika/RL implicira da ovdje stabilnost nije tako očekivana, pa ni funkcionalnost i sl.).

Ova dva komentara su OK, medjutim (imam đ, al ovako je naglašenije), ima tu i nekih koji još (takav dojam) nisu nikad ni 'normalan' OS instalirali ili podesili (možda samo nakratko koristili), pa se čude i ... a ovo je TP, sad već u predRTM fazi, ali ipak TP. Namjenjen za 'insidere', za one koji se znaju i moraju snalaziti s OSom, ne za početnike koji prvi put vide (pa sad ___ proizvoljno). Da je automobil/zrakoplovak u pitanju, prototip nije za autoškolu, nego za luđake koji sjednu i možda prežive, možda je to jasnije. Nije za osobe slabog srca (skidanje s TPBa je za normalne juzere) isključivo za freekove i ponekog uposlenika ITa (bez HAKOMa s djevojkama).

Preporuka početnicima (i onima koji se tako (ne)osjećaju), učite na 'normalnom' OSu, to je normalno. Kad to prođete i osjetite neki sadomazo poziv, tad se zaposlite u ITu i uživajte TPajući kako bi osigurali da sutra na jobu diša može veselo uz telefonsku ćakulu kukat kako je kriza i štednja, pa ipak .. (dalje svatko ima svog dišu i svoj scencarij).

hmm, zapravo, ne (ovo gore ispada da je OS nešto exclusivno, nešto uber). Današnji OS, install s 'next-next-yes-next-(color blue, OK)-next...' shemom je postao stvar za tudume/tovare koji s prefixom ''i'' (uobičajen za neku firmu) postane upravo iT ili ITjac. Nema tu više neke fame, kao 'on to zna', pametan.. (i čudan, malo).. mož' bit' i tovar, pa i nepismen (npr ja ne znam kineski, ali uspijem instlairati .. softkojisenesmijenavoditinaforumu ćoravim klikanjem dva moguća buttona), tako da to danas može sva'ko (i njegov brat). Al' ne očekujte tad nešto, iz prve, npr da radi ili da radi ono što ja ili kako ja želim. Još nije ta faza, kad PC ispunjava želje, još nema 7-od-9 i StarTrekija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
TovarPreview

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
mario.L_hr kaže...
master4games kaže...

Ima.

Meni jučer, i još neki crash mi se desio.
Odnosno uključio se i izbacio grešku, pokušao sam to 3,4 puta ali ništa.
I eto sada se vraćam na Winse 7, nije ova probna inačica za mene

16 godina
mario.L_hr kaže...

Meni ovaj Spartan uopće nije sjeo. Po čemu je on to bolji od IE? Ako sam dobro shvatio MS forsira njega umjesto IE-a, u budućnosti.

Čekaj malo, ovo je još uvijek rana verzija. A najveća razlika (osim imena koje je za neznalce sinonim za loš izbor) od IE-a biti će u tome da će uz blage preinake podržavati sve addonse i dodatke iz Firefoxa, i Chrome.

To ti ja gledam ovkao ako uspje (usput pišem sa Spartana)  Brzina i Engine od IE + par Addonsa od FF i Chrome = Browser kakav sanjam. Jedino što me tjera da ostanem na Chrome (mislim koristim 80%) vremena jesu samo dvije extenzije: Hover Zoom i uBlock. A jedniko kada koristim FF jeste radi extenzije Video DownloadHelper, ne znam uopće kako tako nešto nema na Chome.

Iskreno, svakom browseru nedostaje 'ono nešto', tako da tržim fige da ovaj Project Spartan uspije kako su zamislili.

16 godina
ihush kaže...

* * * 

master4games kaže...

- sve to je ipak tech.prew. (OS) +prve/probne verzije (bitnog dijela/samostalne app) koje uvjek mogu biti bugovite, u pravilu zato i naziv npr alpha-beta.. vs proizvod koji je gotov i od kojeg je relano očekivati stabilnost (logika/RL implicira da ovdje stabilnost nije tako očekivana, pa ni funkcionalnost i sl.).

* * *

Nema to veze nikakve što je probna verzija. Zašto? (Meni 10041 sada i 10074 rade stabilnije nego nego neki prijašnji gotovi MS-ovi OS-ovi) Zato što smo svjedoci sasvim nove politike testiranja i imenovanja beta verzija (ranih alfla, preRTM-ova i sl.) Microsoftovog Windows OS-a. Mislim da neće biti ni prijašnji Release Preview verzije, niti nešto slično, ide ovako po Buildovima još par mjeseci i u ljeto ide na police trgovina.

I šta onda dobijemo? Gotov OS ili Stabilan OS? Gotov da, spreman za prodaju ali u stabilnošću varirat će po principu kako kome a onda za par mjeseci ili pola godine - godinu, Service Pack a mislim da će i to izbaciti iz riječnika, biće kao obični update težak sićušnih 1,1 GB.

13 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Pozdrav, imam par pitanja u vezi win 10; imam Asus n75sf, hardver je dosta jak(i7qm,8gb Rama,...)hoće li sve Radit odnosno dali ima drivera za sve komponente koje se nalaze u njemu.nadalje, može li se office 07 instalirat na win 10 ? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
acerbis kaže...

Pozdrav, imam par pitanja u vezi win 10; imam Asus n75sf, hardver je dosta jak(i7qm,8gb Rama,...)hoće li sve Radit odnosno dali ima drivera za sve komponente koje se nalaze u njemu.nadalje, može li se office 07 instalirat na win 10 ? Hvala!

Drivere nema još službene ali će ti radit oni s Windowsa 7 odnosno 8/8.1 ako njih koristiš....

14 godina
acerbis kaže...

Na dva računala, na koja sam isprobao Windows 10 TP, nisam trebao instalirati niti jedan driver. Sve je radilo out of box. Ne vidim razloga zašto MS office 2007 nebi radio na istima.

14 godina
neaktivan

Jel koristi netko zadnju verziju kao main OS?

Kak radi općenito, u igrama?

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
windir_zg kaže...

Jel koristi netko zadnju verziju kao main OS?

Kak radi općenito, u igrama?

Radi jednako kao i Win 8.1. Ako i primjetim neku razliku to je reda 2-3 fps što po meni spada više u greške pri testiranju.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
12 godina

Ja sinoć instalira Win10 i mogu reć da sam zadovoljan sve radi savršeno barem ovo što sam vidio u ovih par sati "prčkanja" po postavkama.

Igra jedina šta san instalira Bad Company 2 priko Origina radi isto ka i na osmici.

Zasad ocijena 5

A iman i jedno pitanjce: Šta u kontrol panelu nema više Windows update ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Premješten je u PC Settings.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Silwncer kaže...

Premješten je u PC Settings.

Je to sam vidija al fali mi tamo di sam ga navika vidit, al nema veze opet ću se naviknit

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
odjavljen

Ipak je ispalo da dva Windows Update (PCS i CP) je suvišno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav. Trenutno sam na starijem 9926 buildu jer nisam neko vrijeme koristio desetku. Sad me zanima hoće li update dignut na noviju verziju ili moram novi iso skidat dole?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
dax-lax kaže...

Pozdrav. Trenutno sam na starijem 9926 buildu jer nisam neko vrijeme koristio desetku. Sad me zanima hoće li update dignut na noviju verziju ili moram novi iso skidat dole?

Update nadograđuje na novi build,ne treba skidati isi.

14 godina
nicky.sl kaže...

Šta u kontrol panelu nema više Windows update ?

Još malo bude i klasični control panel nestao, mislim da sam to pročitao negdje, postave sve budu išle preko applikacije PC settings.

16 godina
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Još malo bude i klasični control panel nestao, mislim da sam to pročitao negdje, postave sve budu išle preko applikacije PC settings.

pc setting = control panel.. tj istoznačnice (za sam smisao), jer se u CPu obavljaju podešavanja PCa. Dal je to manje/više zubnjujuće? Starim juzerima možda, novima svjedno + logičniji naziv (podsjetnik na npr gašenje koje je uvđenjem osmice skriveno u settings..). Kako pri tome zovemo neki prozor je zapravo svejedno, kao i hrpa drugih izmjena pa do revolucionarnih ikona, dok je kanta smeća recimo uljepšana, ostatak je retroiziran. Bitne stvari ispod haube se već dvije godine ne mijenjaju, osim najvljenog spartana (ali je ie i dalje tu) itd.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 13:04 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

Starim juzerima možda, novima svjedno....................

Ma navikneš se na to kao ništa, mislim na nas starije (čitaj iskusnije) korisnike, a novim je kako si i sam rekao, tako svejedno.

Inače, potpis na kompletan post.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 13:10 (Valentin17).
16 godina
odjavljen

Pozdrav, napokon sam se i ja odlućio na instalaciju ovog čuda i imam problem (no shit!). Naime, čini mi se da mi drajveri od grafe ruše kompletne wondowse, što i nebi bio toliki problem da mi se nakon toga PC boota normalno. Nwće da se uopće boota nego stane nakon load screena, tj samo se pojavi crni ekran i mogu vidjet i micat kursor. I to je to. Reinstal windowsa jedino rješenje.

Danas mi je već treći puta da instaliravam winse. Prva dva puta, nakon što sam odradio instalaciju i pustio da mi se synca onedrive i da poskida drajvere, otišao sam u đir i dok sam se vratio dočekao me prazan desktop, tj jedine ikone koku sam imao na njemu nije je bilo ali nije bilo ni miša. Rekoh, neki problem - restart će to riješit. Međutim nije, neće se uopće bootat.

Danas nakon 2 reinstalacije, pošto sam mislio da je problem baš u generičkim drajverima, išao sam brže bolje instalirati catalyst beta drajvere i čim su se instalilari opet isto - desktop, nema miša, nema ikona na destopu i reagira jedino na win + tab ali ne mogu ništa s time. Task manager pokrenem i dobijem opet crni ekran sa mišićem. reinstal.

Zanima me, dali zna itko kako ne dopustit windowsima da mi instalira drajvere i dali itko zna koji drajveri rade na r9 280x? Ili bilo koje drugo rješenje problema bi bilo cool.

unaprijed hvala!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

..

Ma navikneš se na to kao ništa, mislim na nas starije (čitaj iskusnije) korisnike..

-tj zanovijetala s kroničnim navikama.

-navikne se i magare na batinu... (još jedna mudrosna s tovarom u igri).

Problem što se svaka nova điđamiđa uvijek reklamira kao nešto tuboproduktivno.. dok je za 94% zapravo gubljenje dragocjenih sekundi blejeći po nazivlju i tražeći pogledom ''pa gdje su sad to zavukli... (khmm, dalje cenzura)''. .. jer: OK, nisu izmjene loše stvari, često je to put k nečem boljem, tad je tranzicija ugodnija. Ovo pak osim dubokog analiziranja kako se nešto nazivlje (a terminologija je bitna stvar u komunikaciji pogotovo na PCju i praćenju svega, pogotovo eng.jezik itd.) dobijemo promjenu koja ne može ubrzati tj ne može pridonjeti ikakvom ubrzavanju učenja osim navike koja je tad drawback.. a ITom se bave iskusanjare, ne početnici kojima je tad svejedno.. pa i njima nije, jer će tisuće howtoa ili YTba biti sa starim nazivom, dakle kao da se u adresi promijeni naziv ulice ili kućni broj/telefonski i sl. Promjena takvog tipa je PR, ne IT (potreba).

npr, sjedneš u auto, ne mora ti nitko objašnjavati kako radi ručica žmigavca samo je pronađeš, gas-kočnica, mjenjač, retrovizor (bitne stvari) moraju bit na predviđenim mjestima, sve ostalo je katastrofa i nepoželjna (ne nepotrebna) izmjena. Kuharica može u svakoj kuhinji iz prve pronaći ladicu za escajg i žličicu za kavu u njoj. To je ergonomski design + zdrav razum (neće tražiti escajg u špajzi, gronjim elementima, mikrovalnoj itd.. što bi npr neki lovački pas ili elijen mogao..). To su pravila struke.

Čak i pogrešni nazivi/organizacija i sl. kod promjene mogu biti 'bolni', jer postanu standard... standardi se pak poštuju, ne izmišljaju stalno novi (za korištenje) ali za biznis.. e tad smo imali milijardu USB konektora, punjača itd.. ista stvar. Vraćen je Desktop (umjesto Metroa) i Start.. vratit će nam i ikone foldera/PCja.. (a kanta može nova). Vratit će nam zapravo XP samo bez slova P. Možda nam vrate i funkcionalni OS (kojeg su PRovci bloatali do bola).

- Promjene treba promisliti, al navi'ču se ko svaki tovar, .. ne zato jer je to bolje, nego zbog tvrdoće batine (glavom kroz zid..).

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 13:34 (ihush).
11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
nicky.sl kaže...

Biće to neobično vidjeti, ali naviknuću se ako bude.

14 godina
Silwncer kaže...
 Biće to neobično vidjeti, ali naviknuću se ako bude.

Control panel kakav pamtimo postoji još tamo od Windowsa 3.0, mnogo, mnogo godina je prošlo otkad je uveden i ljudi su se naviknuli na njega.

Iako po meni čak da ga i ukinu, vjerujem da bude postojala neka registry modifikacija da se vrati natrag.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 15:12 (Valentin17).
13 godina
neaktivan

Do sada sam samo instalirao u VM, pa me zanima jeli iko radio upgrade sa sedmice? Kako to prolazi, ima li kakvih problema? Prepozna li sve instalirane programe? Ne znam kad sam zadnji put instalirao čist sistem. Neda mi se nanovo instalirati sve :D

Mene je najviše iznenadilo koliko malo zauzima desetka kad se čisto instalira. Barem je tako u VM. Valjda je tako i na pravoj mašini. 64-bitna verzija zauzima tek oko 10 GB, a 32-bitna samo oko 7 GB.

0 0 hvala 0
16 godina

@ Bilal, VM zauzima par GB manje zbog jednostavnijeg HWa (i defaultno hyber..). Postoji mogućnost i za manje, npr wim je 'zipiran', a kod svakog kompresora postoje postavke kompresije/brzine. Fičer koji je nevažan na PCju gledajući HDD, korsisti se npr za tablet s manjim flashem inače 'neisplativo'.. (izrada OOBEa/installera).

14 godina

Ako ništa ne shebu, do izlaska Win 10, ovu verziju će moći instalirati svi na računala koja su kupljena zadnjih 8 godina. S moje točke gledišta to je veliki korak naprijed. Pitanje je samo tko će htjeti kupiti ove Winse?

0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

Ako ništa ne shebu, do izlaska Win 10, ovu verziju će moći instalirati svi na računala koja su kupljena zadnjih 8 godina. S moje točke gledišta to je veliki korak naprijed. Pitanje je samo tko će htjeti kupiti ove Winse?

-ok (slažem se..) s par ali/podpitanja.. tek da se nešto zamuti.

koji to OS ne možemo instalirati na kriterij 8godina pa da je to razlika (koju ističeš), ok, moguća je suprotnost kao Apple, samo najnoviji.. npr UEFI, ali to nikad (pa ni tad) nije bila politika MSa, osim (jer izuzetak uvjek postoji, potvrđuje pravilo) kod Win7 (pripomoć Visti), onemogućen upgrade s XPa. Sve ostalo radi sa svim winver.. pa i +10g ako je SSE2+NX.. a ovisno o 64bita/32 i atomćići s pola jezgre.. -nešto k'o linux, al prije abandanja supporta, radi. Drugi izuzetak je dio igara s BIOSom (za kojeg su već bile i sankcije). Pa čak i ako installer ne dozvoljava, OS može, može se... itd.

-tko će htjeti kupiti? -Svatko (i njegov brat), pogotovo ako zaživi w.bing ili TPB dobije licencu, kao i do sad. Naravno i svaka firma, svaki geek, svaki uber gamer.. vjerojatno i utlimatedišn 11 il tak nešt. Pošto MS obečava free upgrade (ne pitajući puno za spolnu orjentaciju i licenčne sitnice) može ga imati svatko, platiti također može, dali će željeti/hjeti ili je slađe đabe.. pa gledam ovako, rado bi ja Ferrarija i Merlinku na sicu, čak bi rado i platio.. dakle želja može postojati, no prilika/mogućnost već manje. Ugl se svede da plaćaju oni koji mogu i moraju a to je u suprotnosti s htjeti/željeti. Kao kruške i baklave.

14 godina

Možda sam se krivo izrazio (vjerojatno jesam). Ono što sam mislio je da će ovaj OS super raditi na tim računalima. Govorim to iz vlastitog iskustva (kanta stara 8 godina, ništa pretjerano moćnog se ne nalazi u njoj čak ni u vrijeme kad je nabavljena) i isprobavanja raznih verzija OS-a na njoj (stroj za isprobavanje i multi boot). Windows 10 na njoj brže radi od Windowsa 7, 8-cu nisam uopće mogao instalirati na ovu kantu. Isprobano je na njoj i hrpa raznih distribucija Linux-a.

Možda je osjećaj subjektivan ali takav je.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice