Win xp sporo podize sustav

poruka: 19
|
čitano: 6.305
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovako, racunalo od prvog dana kad sam instalirao xp sporo podize sustav, tj. ucita se i otvori se radna povrsina ali sve dok ne cujem onaj zvuk ne mogu poceti sa koristenjem win-a..
neman nekih velikih programa, samo osnovne, cesto defregmentiram disk, provjerava sam i bad sectore ali nista nisam uocio neispravno.
jel ima itko neki savjet?!

konfiguracija:
procesor: core 2 duo e6550 2,33ghz
ram: ddr2 2gb
hdd 2x: jedan je western digital  400gb i drugi nezz koji ima 160gb (popunjeni malo manje od pola).

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Dosta programa ima neke procese koji se vrte u pozadini. Kao recimo divx koji ima svoj divx update koji se vrti u pozadini i zdere nekih 25 MB radne memorije.

Ili punkbuster sa svoja dva procesa koji se pale s racunalom.

Provjeri si startup i vidi koji se sve programi pokrecu s windowsima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Win xp sporo podize sustav

otovrio sam system configuration utilty i tamo mi imaju ponudjene tri opcije
Normal startup, diagnostic startup i selective startup..
koji da odaberem?
a taj popis aplikacija nisam nasao, samo ovo sto sam naveo.. mogu li neke upute ili neki program sa kojim to lakse ide :)

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
13 godina
protjeran

Ja odem na start/run i tamo ukucam msconfig, onda tamo odaberem services i startup tabove i izbacim sto mi se ne svidja.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

evo nasao sam, ima ih poveci broj -_-
Hvala na pomoci! :)

13 godina
protjeran
majstorSZ kaže...

evo nasao sam, ima ih poveci broj -_-
Hvala na pomoci! :)

Samo si procitaj na webu koje tocno procese smijes skinuti u service tabu jer neki moraju biti ukljuceni a neki su totalno beskorisni.

14 godina
neaktivan

Sve i da potpuno optimiziraš sustav mislim da bi ti na toj konfi puno brže radila 32-bitna sedmica...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kule93 kaže...

Sve i da potpuno optimiziraš sustav mislim da bi ti na toj konfi puno brže radila 32-bitna sedmica...

Koja giga rama vise bi mu dobro dosla za win 7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 21:05 (Tyberius_Prime).
13 godina
protjeran
kule93 kaže...

nazalost ovo uopce nije tocno!!winxp je za 20-30% brzi od win 7!!ovisno o sustavu...potvrdeno!a to vrijedi uglavnom za vecinu igara...

16 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...

Naravno ,nikad dosta rama ,ali za 32 bitni sistem na ovoj konfiguraciji i 2 je sasvim dovoljno! I da ,Sedmica bi radila bolje!

Stjepanj kaže...

nazalost ovo uopce nije tocno!!winxp je za 20-30% brzi od win 7!!ovisno o sustavu...potvrdeno!a to vrijedi uglavnom za vecinu igara...

Siguran?! Dokaži!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 21:20 (kizo2703).
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Tyberius_Prime kaže...

Naravno ,nikad dosta rama ,ali za 32 bitni sistem na ovoj konfiguraciji i 2 je sasvim dovoljno! I da ,Sedmica bi radila bolje!

2 gige sa win xp 32 bit? Da to mu je sasvim dosta. Ali sa win 32 bit ja bih ipak stavio 4 GB, OK 512 MB otprilike stoji neiskoristeno ali ima 2 x 2GB u dual channel modu.

Ipak bolje nego sto ima a dovoljno za win 7.

14 godina
neaktivan

Bez ikakvog poznavanja windowsa logično se može zaključiti da ako tvrtka izbaci noviji proizvod ne može biti lošiji od prethodnoga (u ovom slučaju 10 godina starijeg OS-a), a svima nam je jasno da se u 10 godina na informatičkoj sceni puno toga promijeni i OS to treba moći pratiti...

S druge strane treba reći da uskoro prestaje Microsoftova podrška za xp

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...

2 gige sa win xp 32 bit? Da to mu je sasvim dosta. Ali sa win 32 bit ja bih ipak stavio 4 GB, OK 512 MB otprilike stoji neiskoristeno ali ima 2 x 2GB u dual channel modu.

Ipak bolje nego sto ima a dovoljno za win 7.

Pošto je Dell OptiPlex 755 originalno dolazio s Vistom ,itekak  dobro može ''prožvakati'' i Sedmicu!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
evo ja sve napravio, sada je puuuno brze :D
samo nisam uspio pronaci popis osnovnih procesa pa sam odprilike gasio x)
planira sam stavit win7 da vidim oce bit brze al samo me zeza sto mi je stari tek djelomicno ovladao sa xp-om ako stavim win7 izgubit ce se totalno xD
a ja isto mislim da bi 2gb rama bila dovoljna ali nezz kako bi se ponasalo sa nekim zahtijevnijim igrama :?
13 godina
protjeran

Stjepanj kaže...

Siguran?! Dokaži!! {#}

evo recimo sniper elite warior na xp-u ide prek 100fps-a,a na win7 75fps-a,u starcraftu2 prosijek padne za 10fps-a u win7, a to je u sc2 poprilicno puno..a jedan stariji 3d mark na winxp ide skoro za duplo brze!!!ali recimo source benchmark ide isto i na jednom i drugom,dok recimo gta4 umire na win7,barem sto se tice mog sustava pod moj PC!!!

14 godina

Pa normalno kad je WIN7 zahtjevniji, ima DX10 i DX11 podrsku za razliku od XP-a.Sve igre koje si igrao na XP igrao si u DX9 modu, sada vise ne igras u DX9 ako igre imaju i DX10/11 API.

clock2much

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

evo pitat cu ovde da ne otvaram novu temu :)
dogadja mi se malo vise od tjedan dana, racunalo stoji pogaseno i blinka mi plava lampica na monitoru a trebala bi narancasto svitlit i pokusam upalit racunalo, upali se ali nema slike na ekranu, ja pomislim da je graficka krepala al nije mi se dalo vadit graficku pa istekam monitor iz struje i pokusam kad ono radi!.. sutra opet isto sranje, ali ovaj put sam izvadio graficku i stavio monitor na integriranu i radilo je par dana i sada me opet pocelo zezat.. tocnije prije 2 dana mi se nije dao upalit, ali ovaj put sa integriranom grafickom i kad sam ga upalio nema gasenja nikako :?

jel ima itko prijedlog sta bi moglo bit??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kad se nece upalit, ima li beep na pocetku?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan
ne, ucita sustav do kraja.
znam da ucita jer kad upalim komp i prvo pritiskanje tipke se oglasi onaj zvuk od sticky keys..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice