To Vista or not to Vista

poruka: 74
|
čitano: 8.078
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: To Vista or not to Vista
ktulu kaže...

Nabavio sam novi komp i sad neznam dal da instaliram vistu, jel se to sta poboljsalo i dali se isplati instalirati umjesto xp-a? ako da , onda koju verziju i  zasto ?

i imam 4 gb rama, mislim da to xp niti ne podrzava ? hvala unaprijed

CPU AMF Athlon64 X2 6000+    proc.

Gigabyte Radeon HD4850 w/Zalman  - graf.

4 gb rama 800 MHz buffalo

Svakako stavi Vistu ako ni za sta drugo onda da "vidis" kako staje na tvoj hardver. Stavi i instaliraj SP1+ windows update i najzad stavi drivere koji su se pojavili nakon SP1.
Proveri kako (dali) sljaka i ako ti se ne svida Vistina "filozofija" stavi XP SP3 pa cekaj Win 7.

Po mom mislenju Vista je bolja,radim na nju vec   godinu i po i nikako se necu vratiti na XP. Jedina mana je mozda sporo kopiranje i po neki bug u sucelju (sitan...) 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 15:57 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
 Jedina mana je po neki bug u sucelju (sitan...) 
 Možeš li navesti konkan primjer toga buga u sučelju?

Ja sam jedino uspio primjetiti da mi ponekad kad otvorim 'My Computer' ikonu po default-u stavi view na 'details' mada sam ja namjestio na icons po kategorijama i to mi zna dignut tlak.
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

nije ni Vista x64 SP2 loša...ja ju imam...probaj novi SP2...vjerujem da će ti OS biti stabilniji

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Genuine Windows Vista Ultimate x64 SP2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

jao... postove tipa "Nemam ni sličnu konfiguraciju kao autor ali mi DX10 leti" ; "Meni u 1024x768 Crysis radi na 250FPS u DX10"

Je li mozda netko od ovih lumena probao 4850 na slicnoj konfiguraciji u recimo 1920*1200 (ili da vas vidim da probate to upogonit kod mene na 2560x1600)

A onaj komentar da je "kopiranje malo sporije", tek od SP1 je kopiranje nekih 40% sporije nego na XP-u (po testu koji sam radio ja na svojem računalu), prije je bilo skoro pa 80% sporije (ponovo po mojem testu)

Jednostavno, Vista je više muke nego koristi, a to je poanta svega, da li se uopće treba zaje***at za tih bezveznih 500injak MB memorije, kad će većina programa na tom 64bitnom os-u bit 32 bitna i svejedno bit ogranična.

Ukratko (da više ne čitam neke postove ljudi koji očito rade za M$) ako se mene pita, instaliranjem Viste x64 ćeš si napravit više problema nego koristi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

nemaju svi 30" monitor ko ti,  kupi karticu, instaliraj krizu i isprobavaj jeboteled ljenog

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To Vista or not to Vista

Moja preporuka je: Vista x64 SP1 - kakav XP ? samo ti stavi Vistu... Ja imam Vistu i prezadovoljan sam

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
isto tako zaboravi xp, proslost vista je zakon prezadovoljan sam korisitm 64bit sp1
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
protjeran
To Vista or not to Vista

'Vista je super,imam je i sve mi leti na njoj,sve igre mi super rade sad!' - tipični korisnik Viste aka Klinjo koji se pali na aero sučelje a ima 1gb rama i celeron 2.4, grafičku od 350kn,svaki problem koji nastane riješava s format c,ima Lexmark inkjet printer,supercool pc stol s ladicom na izvlačenjem gdje drži svoju MS tipkovnicu i Trust miš na baterije,te serijski broj windowsa drži naljepljen na okvir monitora - da, svima njima je Vista odlična.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 23:54 (QFlash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To Vista or not to Vista

Kao prvo izvinjavam se na offtopicu ali meni se čini da se ovaj forum sveo na Vista Vs. XP rasprave.

Zna ponekada i uletiti i rasprava PC vs MAC.

Nego neka autor ove teme fino sebi skine Vistu sa torrenta ili neka posudi od druga pa neka iskoristi 30 dana trial pa da vidi odgovara li mu Vista ili ne...

Tako sam i ja uradio, ali odmah nakon izlaska, svidjela mi se, kupio Ultimate retail verziju i od tada nemam problema. Znači meni odgovara, rade sve igre i programi koje koristim i ljepša mi je brate neko XP i nebi se nikada vratio na XP. Ne kažem da će se autoru svidjeti ali neka isproba...

Pozdrav

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
QFlash kaže...

'Vista je super,imam je i sve mi leti na njoj,sve igre mi super rade sad!' - tipični korisnik Viste aka Klinjo koji se pali na aero sučelje a ima 1gb rama i celeron 2.4, grafičku od 350kn,svaki problem koji nastane riješava s format c,ima Lexmark inkjet printer,supercool pc stol s ladicom na izvlačenjem gdje drži svoju MS tipkovnicu i Trust miš na baterije,te serijski broj windowsa drži naljepljen na okvir monitora - da, svima njima je Vista odlična.

Da. Kao i korisnicima koji se bolje razumiju u tematiku i shvaćaju kvalitetu Viste.
16 godina
protjeran
itf4n kaže...
QFlash kaže...

Da. Kao i korisnicima koji se bolje razumiju u tematiku i shvaćaju kvalitetu Viste.
 da to si dobro opisa 12 bagovih apostola koi sole pamet oko nekakve viste štoje to uopće  ovoje bolje, to ti nevalje, nvidija je sranje ati je car, iman 4g rama pa ću istalirat vistu da iskoristin rame, xp je proslost ,dolazi vin 7 ,
vista jedino valja radi dx10 ,prića o boljoj slici i bla bla bla a sad ja neznan koja igra koristi 4g rama a kamoli 4 jezgre proc ljudi ništa nije savršeno pa ni xp ni vista nwšto bolje radi na visti nešto na xp sve u svemu sranja uvik postoju
eto ćovik moj istalira vistu brobaj  pa istaliraj xp probaj i štoti bude bolje to ostavi ,,,i nemoj više pitat gluposti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 godina
To Vista or not to Vista

Nisam shvatio što si htio reći. :D

Ugl. cijela rasprava je nepotrebna, Vista je kvaliteta i budućnost ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iz vlastitog iskustva mogu ti slobodno preporučiti XP. Iako sam je kupio i imam Vistu Ultimate s licencom nisam je imao instaliranu više od tjedan dana. Potom sam se opet vratio na XP, daleko je brži u radu s videom od Viste.

Za ove što se prepucavaju oko 4GB RAM-a odgovor je da 32-bitna Vista sa SP1 ima softwerski riješeno podržavanje svih 4GB RAM-a.

ja sam ujo, a ne po četnik
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

To Vista...

Be NooB To Be Cool...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ukratko (da više ne čitam neke postove ljudi koji očito rade za M$) ako se mene pita, instaliranjem Viste x64 ćeš si napravit više problema nego koristi.

LOL! Dobar..  

Ja zasigurno ne radim za M$ niti imam ikakve koristi od promoviranja Viste. Samo želim podjeliti svoja iskustva u zadnjih 10 mjeseci od kada ju koristim. Prije sam bio jako skeptičan prema njoj zahvaljujući ranim verzijama koje su zaista bile katastrofa i ovakvim postovima poput tvojih gdje bez konkretnih argumenata i valjanih usporedbi samo blatiš Vistu jer ti eto, na tvom stroju nekak sporija nego XP..  hmmm..  Jednom kada sam se napokon odvažio instalirati Vistu Ultimate 64bit (za ostale verzije pojam nemam valjaju li), vrlo ugodno sam se iznenadio i nakon svih updsate-ova i SP-a 1, nema nikakve teorije da bi se više vratio na vremešni XP mada me odlićno služio godinama (šmrc..).

Činjenice:
- Vista Ultimate 64bit na strojevima sa Core 2 Duo i novijim procovima sa 4 ili više GB RAMa i DX10 grafičkom karticom sa preko 512MB memorije (znači na svim modernijim PCima) radi savršeno i pokazuje svoje pravo lice.
- u preko 10 mjeseci korištenja Viste (gorenavedene verzije) nisam doživio NITI JEDAN bsod (rušenje sistema), mada mi komp zna raditi i po nekoliko dana bez gašenja, a instaliravam i isprobavam raznorazan softver u međuvremenu.
- mada od zaštite koristim samo besplatni AVG antivirus u sprezi sa Vistinim firewall-om nisam NIKADA imao nikakvih problema sa virusima niti slićnim napastima koje se mogu dovuć s neta, a stalno surfam po kojekakvim sajtovima.
- od igara (a instaliravam ih i pokrećem na tone) mi do sada nisu radile samo dvije - Heroes of Might and Magic IV (stara igra, iznenađujuće II. i III. rade uredno) i Vampyre Story (nova igra za koju će uskoro doći patch).
- dx10 novije igre izgledaju jednostavno prelijepo i rade odlićno..   kad se jednom počne igrati na tim postavkama, povratak na dx9 'only' WinXP čini se kao da ideš 's konja na magarca'.

Nakon svega rečenog mogu samo zaključiti kako ekipa koja pljuje po Visti to čini jedino i samo iz razloga što ju u skorije vrijeme nije instalirala (64 bitnu naravno) i koristila u svakodnevnom radu i zabavi, a i zato što možda nema dovoljno jaku konfiguraciju (Vistina jedina zamjerka je što zbilja treba jaki hardver da 'prodiše punim plućima') pa su ostali razočarani kak im je XP ipak bio brži (naravno na starim kantama).
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
QFlash kaže...

Klinjo koji se pali na aero sučelje a ima 1gb rama i celeron 2.4, grafičku od 350kn,svaki problem koji nastane riješava s format c,ima Lexmark inkjet printer,supercool pc stol s ladicom na izvlačenjem gdje drži svoju MS tipkovnicu i Trust miš na baterije,te serijski broj windowsa drži naljepljen na okvir monitora - da, svima njima je Vista odlična.

Vidim kako savršeno odgovaraš opisu koji (kao da) si dao sam za sebe Smijeh Smijeh Smijeh

(da imaš bilo koji noviji komp Vista bi ti zaista super i radila Belji se)

P.S. jesi li ikada koristio Vistu na duže od tjedan dana pa si mogao proučiti sve njene prednosti i mane ili si samo čitao gluposti na forumima?

16 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

Kad sam kupio novi PC odmah sam stavio XP,jer naravno,vista je koma,vista se rusi,u visti igre ne rade,vita zdere resurse,vista je komplicirana,ugl. od viste treba bjezati,tako su mi svi govorili,tako sam citao po netu...onda sam morao formatirati HD kako bi ubacio XP sa SP3...Pa reko kad vec radim format (inace stvarno rijeko formatiram HD ili reinstaliram OS,mozda 1 u dvije godine) ajd da ja vidim sta je toliko lose u toj visti,pa onda opet formatiram i vratim XP za normalan rad...Um,jos uvjek mi je ta vista (ultimate 32bit) na PCu,vec 2 mjeseca,i malo je reci da sam odusevljen njome,od samog pocetka,cim sam ju instalirao zaljubio sam se,odmah mi je nasla sve drivere koje nisam imao na CDu,dala mi link na stranicu proizvodaca,i sve informacije,ja sam samo kliknuo 2 puta i ona je nakon toga sve sama napravila,svaki problem koji se pojavio ona je vec imala rjesenje prije nego sam ja i primjetio problem ...Um,da trosi puno resursa,ali samo zato jer ih ja ne trosim,ona uzme moj visak,za ugodniji i brzi rad na njoj,a kad meni zatreba vise,ona automatski oslobadja koliko mi treba,nikad nije nesto zatrzalo,usporilo se ili nedaj boze srusilo...Jednostavno sve je baš kako treba biti i na svome mjestu i nema tih para da se vratim na XP,to je prošlost...Ovaj novi win 7 se cini ok,ali kad izadje vjerojatno ce opet biti problema u pocetku,svi ce ga popljuvati,ali nakon 6 mjeseci cu ga sigurno probati...pa ceno vidjeti...

Moj savjet ti je,ne vjeruj tudjim misljenjima,donesi svoje,isprobaj sve sto ti se nudi,onda na temelju toga odluci...nemamo svi iste komponente u konfama,ne koristimo svi iste programe,niti ukus ili navike tako da nemoze svima ni biti jedan OS najbolji,ali kad probas znat ces jel to to za tebe ili nije....

Matična ploča 26 °C (79 °F) CPU 41 °C (106 °F) 1. CPU / 1. jezgra 37 °C (99 °F) 1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F) GPU dioda 43 °C (109 °F) ExcelStor Technology J360 29 °C (84 °F) WDC WD1600AAJS-00B4A0 23 °C (73 °F)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

"...Nakon svega rečenog mogu samo zaključiti kako ekipa koja pljuje po Visti to čini jedino i samo iz razloga što ju u skorije vrijeme nije instalirala (64 bitnu naravno) i koristila u svakodnevnom radu i zabavi, a i zato što možda nema dovoljno jaku konfiguraciju (Vistina jedina zamjerka je što zbilja treba jaki hardver da 'prodiše punim plućima') pa su ostali razočarani kak im je XP ipak bio brži (naravno na starim kantama)..."

Sinek, naj misliti da ti imaš dobar stroj zato kaj si ga kupil prekjuče. Bi opal na vrit da znaš kaj maheri imaju od hardware-a, a beže od Viste kak vrag od tamjana jer je bed u brzini prema XP-u.

ja sam ujo, a ne po četnik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

a koji su to maheri ? LOL!

ja imam slabiju konfu od dadezg pa mi vista leti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

Imam novi komp intel dual core2,2ghz,3gb.RAM 320 HD.n-vidia gigabyte 8400gs 512.3,0 sharder,pa molim pomoć,da li bi igre radile dobro ako bih stavio vistu ?,trenuto imam xp-sp3.a grafička podržava dx 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To Vista or not to Vista

Bolje nemoj jer ti je graficka dosta slaba. Po meni sa svime ispod 8800 serije se ne isplati ici na VISTU jer nebi to bilo to. (govorim u pogledu igranja igrica)

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/1xCh120mm, 4xCh 92mm/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To Vista or not to Vista

Samo radi dvije banalne stvarčice se ne bih više Viste odrekao :

- check box (što mi omogućuje da selektiram u exploreru nesusjedne datoteke samo mišem bez ctrl tipkovničke tipke)

- kad stisnem F2 za izmjenu imena datoteke Vista ne selektira extenziju

A gdje su još mnoge druge stvarčice poput previous version datoteka, ugrađene parental kontrole, daleko moćnijeg repaira za mrežu, ma i koliko toga još

0 0 hvala 0
17 godina

Moja GForce 7600 GT , dakle slabija kartica od njegove solidno vrti sve igre

16 godina
neaktivan

Znači moja grafika n-vidia 8400gs 512 može vrtjeti igre na visti?Šutim

17 godina
To Vista or not to Vista

Samo sam dao savjet da u igrama nece bas uzivat sa tom grafickom u DX10. Brze ce mu radit na XP. Iako ja preferiram VISTU, kao stasam reko za igranje nije dobra opcija sa gore navedenom karticom. Tvoja kartica ne podrzava DX10 i automatski radi u DX9 modu dok je njegova DX10 i pokretat ce igre u 10-tki, osim ako igra nema opciju za biranje DX10 ili DX9 kao Kriza recimo. Ta kartica je Low End i nebi ses bas snasla najbolje u VISTI sa igrama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 16:32 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad instaliraš Vistu provjeri Windows experience index, ja sa GForce 7600 GT imam Gaming Graphics 5,6 ; s tim sve igram

A zašto se ne bi malo i poigrao, koliko sam pročitao imaš 320 GB HD, napravi dual boot i iskušaj stvari

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 16:43 (Floki).
17 godina
To Vista or not to Vista

Taj Windows experience index je smece i nemoj po tome gledat nista. prije kada sam imo 7900GS imao sam ocjenu 5.9 (sta je najveca), i danas neki covjek sta unutra ima 4870x2, ima istu takvu ocjenu. Taj index nista ne govori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
To Vista or not to Vista

OK,ova mi grafička na xp radi savršeno,slika je super na igranju assasins creed-u,samo me zanima da li bi radila bez trzanja na visti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
To Vista or not to Vista

Ne. Ako ces rezoluciju 800x600, mozda max 1024x768, detalje na minimum i uzivajž

Samo pogledaj na ovom benchmarku Company Of Heroes

http://xtreview.com/addcomment-id-2848-view-GeForce-8400-GS-vs-Radeon-HD-2400-Pro-review-and-benchmark.html

Znaci DX10=VISTA, ima 13 FPS!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 16:50 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ice-cube kaže...

OK,ova mi grafička na xp radi savršeno,slika je super na igranju assasins creed-u,samo me zanima da li bi radila bez trzanja na visti?

Ja nisam na Vistu prešao preko noći, napravio sam dual boot i mjesecima sam držao dva OS-a u kompu, pošto imaš mjesta na HD učini tako, pa malo iskušavaj, ako ide sve pet, ako ne ide vrati se na staro ili kupi novu grafu
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice