Pitanje u vezi modificiranih verzija windowsa

poruka: 15
|
čitano: 1.752
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zanima me smije li se pričati o unattend verzijama windowsa za osobnu upotrebu? Znam da se za takve windowse smatra da su piratski ali ako imam originalni cd windowsa, a koristim neku unattend verziju istoga, to nebi trebala biti piraterija?

Osobno koristim MicroXP verziju 0.85, imam neke probleme s instalacijom programa pa neznam smijem li pitati ovde?

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pitanje u vezi modificiranih verzija windowsa
Zasto bi bili piratski ako si i, legalne windowse modifikovao.
:)
15 godina
protjeran

šta ja znam, mislio sam da to automatski spada pod pirateriju, znači smijem pričat o tome?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Windowsi su piratski do onog trenutka kad je tvoj key od windowsa nevazeci. Dakle, slobodno moodaj.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako ne dobiješ karton - smiješ..{#emotions_dlg.tongue-out}

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\
17 godina

Prije godinu dana u BUG-u je bila tema o slipstreamanju Service Pack-a 3 na Windows XP SP2 i postupak kako se to radi kao i način pravljenja unattended - mislim da je to ona verzija sa već unešenim serijskim brojem, imenom profila itd.

Tema je OK i nebi trebalo biti problema sa njom.

U čemu je problem?

EDIT

Kada sam se registrirao na forum otvorio sam i temu o Slipstreamanju jer sam imao neke poteškoće i sada sam provjeravao i izgleda da su mi je zajedno sa još par izbrisali najvjerovatnije jer je bila stara, tamo 2008 godine je otvorena.

Btw, pronašao sam je, nije izbrisana ali je nema u popisu mojih tema. Čudno zar ne?  Pitanje za moderatore ako čitaju temu zašto se to događa?

Evo teme

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/slipstreamanje-sp3-winxpsp2-nlite-problem/4555.aspx

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 20:44 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E ovako, ja imam originalne windowse xp, ali nisam baš vješt u izbacivanju svega živoga iz njih jer mi poslije pola toga ne radi a sustav opet ne bude puno brži. I zato sam skinuo MicroXp koji su već modificirani, tj. izbačeno je iz njih skoro sve što je moguće a da opet zadrže funkcionalnost. Stvar je u tome da nisam morao svoj key nigdje upisivat jer je unattended instalacija.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

A ništa, pitat ću pa ako nije po pravilima neka neko pobriše. Znači koristim verziju MicroXP 0.85, ovakav je naziv .iso filea 'XP04D.MicroXP.Without.Added.Drivers.Unattended'

To je posljednja verzija. 90% programa koje koristim su se instalirali kako treba i rade kako treba. Problem mi stvara Windows Live Messenger i Microsoft Office 2003 Pro.

Windows Live Messenger instaliram preko web setupa (sa windows live stranice) i pri instalaciji mi izbaci ovaj error: http://img833.imageshack.us/img833/4072/54057681.png Nakon završetka instalacije čini se da će program raditi ali se nemogu ulogirati.

A prilikom instalacije Microsoft Office 2003 Pro izbaci mi 5 errora:

http://img704.imageshack.us/img704/6234/62082000.png

http://img840.imageshack.us/img840/4185/51323618.png

http://img839.imageshack.us/img839/5483/72363890.png

http://img833.imageshack.us/img833/6350/67034999.png

http://img690.imageshack.us/img690/3596/13879157.png

U instalaciji sam odabrao Word, Excel i Powerpoint jer mi ostalo ne treba. Iz slika je vidljivo da mi nedostaju neke komponente u windowsima koje su očito izbačene, sad samo trebam otkrit gdje da ih vratim (to bi valjda trebao kopirat sa full windowsa xp).

Mislim da bi trebao uspit taj postupak vraćanja fileove, jer mi je isto tako nedostajao jedan dll file iz windows/system32 foldera kod instalacije jednog programa i kad sam ga kopirao sa punih windowsa i stavio u ove micro, instalacija je normalno privedena kraju i program radi normalno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mozda glupo pitanje ali zasto ne nstaliras normalne windowse? Cemu zezanje sa tim verzijama a da ne spominjem pitanje sigurnosti.
:)
15 godina
protjeran

Zbog toga što ti windowsi kad se instaliraju koriste manje od 40 mb rama, moj stari pentium 4 sa 256 mb rama doslovno leti, brži je od dvojezgrenog amda 5000+ i 2 gb rama, eto zbog toga, a rade mi svi programi osim to dvoje. Samo trebam naći te komponente koje nedostaju, što errori izbace, mislim da bi onda sve radilo. A ovaj error za msn nisam siguran što je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 20:57 (makimakimaki).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kada na search pretražim ovo ODBC (naziv u svakom erroru koji iskoči) pune windowse xp sp3, nađe ovo: http://img840.imageshack.us/img840/8130/50261346.jpg

Sad neznam što od navedenog treba vratiti? Razumijeli se netko u to?

0 0 hvala 0
17 godina
makimakimaki kaže...

Zbog toga što ti windowsi kad se instaliraju koriste manje od 40 mb rama, moj stari pentium 4 sa 256 mb rama doslovno leti, brži je od dvojezgrenog amda 5000+ i 2 gb rama, eto zbog toga, a rade mi svi programi osim to dvoje. Samo trebam naći te komponente koje nedostaju, što errori izbace, mislim da bi onda sve radilo. A ovaj error za msn nisam siguran što je.

Ta verzija je izgleda žestoko okljaštrena čim koristi 40 Mb rama. Ne znam šta je izbačeno pa uzrokuje problem. Ja sam sebi slipstreamao i poizbacivao nekoliko stvari, one crvene označene u nlite programu nisam dirao jer su važne za funkcionisanje Windowsa i nikakvih problema nisam imao. Po instalaciji sa driverima su koristili nešto više od 120 Megabajta, a u msconfigu sam poisključivao još neke (meni) nebitne stvari i spustio sam zauzeće na oko 100 Megabajta.

15 godina
protjeran
boxer kaže...
makimakimaki kaže...

Ta verzija je izgleda žestoko okljaštrena čim koristi 40 Mb rama. Ne znam šta je izbačeno pa uzrokuje problem. Ja sam sebi slipstreamao i poizbacivao nekoliko stvari, one crvene označene u nlite programu nisam dirao jer su važne za funkcionisanje Windowsa i nikakvih problema nisam imao. Po instalaciji sa driverima su koristili nešto više od 120 Megabajta, a u msconfigu sam poisključivao još neke (meni) nebitne stvari i spustio sam zauzeće na oko 100 Megabajta.

Da, ova verzija je nešto najžešće što postoji, što se tiče izbačenih stvari, radi fenomenalno brzo, sustav se diže za par sekunda, gasi za još manje, pogledaj na youtube. Eto, samo još da uštimam ovih par programa i savršeno.

17 godina
makimakimaki kaže...
boxer kaže...
makimakimaki kaže...

Da, ova verzija je nešto najžešće što postoji, što se tiče izbačenih stvari, radi fenomenalno brzo, sustav se diže za par sekunda, gasi za još manje, pogledaj na youtube. Eto, samo još da uštimam ovih par programa i savršeno.

Ne znam stvarno, to bi mogli znati tek oni koji su zajebavali sa tom verzijom i koji su je pravili.

16 godina
neaktivan

Ovako ne želim da pametujem, ali sam imao sličan problem,

Mislim na ovaj sa Windows Live Messenger-om.

Želio sam da ga instaliram sve ok. ali na samom početku instalacije, ovako slična poruka broj račno ne znam ali je slična.

Prijatelj mi je rekao kako mi je potreban novi windows instaler, a u kompu se zadesio baš novi broj Bug-a. Te sam sa njega instalirao novi Windows instaler, mislim da je to bila verzija 3.1. pokušam ponove ali ništa. malo sam igrao sa tim instalerima, snimi jedan, snimi drugi i na kraj usam na nekom forumu pročitao kako je potrebno snimiti neki instaler te su dali link na Update XP- taj update nosi broj KB942288.exe. nakon te instalacije net.fameworka i ostalih dodataka. je proradilo, ali mi jeMSN totalno ohladio te ga više i nekoristim.

Skini sa neta pa probaj! sretno u modifikovanju!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice