Imam 9600GT, skinuo sam drivere za Vistu i sve radi bez ikakvih problema. Za sada i sve drugo radi. Zaboravio sam samo drivere za zvučnu, no i ovi generički rade savršeno. Do sada, a Win 7 je instaliran već tjedan dana, niti jednog "rušenja" ili blokiranja, a probavao sam zbilja svašta, razne kombinacije pokrenutih programa, testova i slično. Podizanje sistema gotovo identično kao i kod XP-a, programski alat koje rabim (CLARION) radi bez ikakvih problema, što mi je najvažnije od svega... Za sada savršeno. Mada sam bio fanatični poklonik XP-a, mislim da ostajem i na ovoj beti dok ne dođe gotov proizvod. Mada ne vidim što bi još mogli doraditi ako je ovako već i u ovoj verziji tako.
Objavljena javna beta Windowsa 7
- poruka: 122
- |
- čitano: 23.262
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Da li je netko uspio instalirati nVidia drivere? Na webu od nVidie piše da se to radi preko Windows updatea ali meni on stalno traži drivere za generic karticu. Ovako ne mogu dobiti niti nativnu rezoluciju mog monitora.
I ja sam pokušao instalirati posljednje, službene Vista drivere i nakon što se instalacija pokrene dobijem ovu poruku (na slici).
Inače sedmicu sam instalirao pomoću Microsoft virtual PC-ja jer ne želim koristiti beta operativne sisteme kao glavne.
I ja sam pokušao instalirati posljednje, službene Vista drivere i nakon što se instalacija pokrene dobijem ovu poruku (na slici).
Inače sedmicu sam instalirao pomoću Microsoft virtual PC-ja jer ne želim koristiti beta operativne sisteme kao glavne.
Ove konstantno glupe "Jede poprilično memorije" za Vistu i W7 spadaju u najgluplje izjave godine već za 2009. Čestitam.
Što se virtualizacije tiče, uskoro će MS-ova virtualizacijska platforma ponuditi multimedijalne mogućnosti i na virtualnim mašinama.
Ove konstantno glupe "Jede poprilično memorije" za Vistu i W7 spadaju u najgluplje izjave godine već za 2009. Čestitam.
Što se virtualizacije tiče, uskoro će MS-ova virtualizacijska platforma ponuditi multimedijalne mogućnosti i na virtualnim mašinama.
skinite si na guru3d drivere 185.20, rada na win 7-ci.
možda si prebrzo pržio.
Ja sam pržio sa x4 ili x6 ne sjecam se više.
Uglavnom takvo što moraš što sporije pržit

Ne radi preko xp-a moraš staviti prvo vistu pa obrisati stare windowse ,pa onda win7
Kolko su veliki kad se instaliraju, tj. koliko sami win zauzimaju na disku?
Malo pitanjce... Imam u dual-bootu instalirane WinXP i Vistu B.
Nekako mi se ne da pregaziti Vistu pa ukoliko netko ima iskustva kako bi,
i da li bi, funkcioniralo ako instaliram 7-icu na treću particiju.
Diskovnog prostora imam i više nego dovoljno.
Ja sam je instalirao čim se procurila na torrente.
Drivere za grafu (8600gt) mi je našao update, ali sam
instalirao vistine i super rade (kao i svi ostali vistini driveri).
Jedino mi ne radi update (error 80070422) i ništa od MS-ovih rješenja
ne pomaže. Jeli iko koristio TimerNuke aktivator? Meni je sve super aktivirao
ali sumnjam da mi je on s**** update.
I igre mi imaju bolje performanse nego na Xp-u, samo mi ne radi PunkBuster
na CoD-u 4 (error nešto 133...).
Ako neko ima rješenje...
ako mi je fps na gta 4 bio 25-30 na visti 15-20 koliki če mi biti na win 7 isto ko i na visti ili
...Jeli iko koristio TimerNuke aktivator? Meni je sve super aktivirao
Ako neko ima rješenje...
Da li je netko uspio instalirati nVidia drivere? Na webu od nVidie piše da se to radi preko Windows updatea ali meni on stalno traži drivere za generic karticu. Ovako ne mogu dobiti niti nativnu rezoluciju mog monitora.
...Jeli iko koristio TimerNuke aktivator? Meni je sve super aktivirao
Ako neko ima rješenje...
Ako sam dobro skuzio opis, DirectX 11 je oboljezje novog API-a,
koji je kompatibilan unazad s 10 i 9 verzijom.
Istu sliku dobijem i ja iako je Windows 7 instaliran na Virtual PC.
Nema aero efekta sto ni ne moze sa sklopovljem VPC.
Nema sumnje i da ce VPC evoluirati, samo je pitanje vremena,
pa mozda i to bude moguce.
Pozdrav
11 mjeseci na forumu i neznaš za gumb "uredi" joj,joj,joj
Malo lijen, malo vise neaktivan:-)
Pozdrav
Neznam koju verziju 7-ce imaš ali kod instalacije jednostavno izbaci poruku da se nemože instalirati direktno na particij sa xp,dok na prazni može,dok se preko viste nadogradi odmah i čuva sve drivere i zvuk i grafika radi bez greške.
Citiram Microsoft iz njihove upute:
Custom (clean) installation:
Your computer has no operating system installed,
or it’s running a version of Windows prior to Windows Vista
with Service Pack 1 (including Windows XP) ....
Upgrade installation:
Your computer is running Windows Vista with Service Pack 1 ....
Pozdrav
Na microsoftovoj stranici piše da se može instalirati i na formatiranom disku,do na xp ne ide.
Pa kad stavljas nove windowse formatiras C particiju i vise nema windowsa xp!
Znam da ati ima drivere za windows 7.
Meni se neda stavljat beta, cekam full verziju x64 , vjerojatno ultimate cu dobit...
Pripazite na drivere kad već navaljujete s betama. Creative X-Fi kartice ne rade.
ja sam skinuo sa onog linka win7 iz zakaj nemogu napravit novu particiju kad botam win
Evo neka moja iskustva:
Betu sam instalirao kao upgrade na legalnoj Visti SP1 na Toshibi A300D-14P sa 3GB RAM-a i ATI-jevim HD3200.
- Odmah sam uocio puuuno sporiji rad laptopa. Jedna komponenta Norton Antivirus 2009 mi se cesto rusila (SONAR Advanced Protection) pa sam ga disejblirao misleci da je u tome stvar, no nije jer je spor rad nastavio i dalje.
- Stavio friske ATI-jeve drivere za Vistu, ali svejedno dojam mi je bio da je GUI i dalje puno sporiji nego na Visti.
- Napravio mjerenje indexa performansi - dobio sveukupno 2,0 (na Visti imam 3,0) i to s najmanjom vrijednoscu za Disk data Transfer Rate - na Visti mi to isto iznosi 5,3 pa pretpostavljam da nesto u driverima za win7 zeza hard disk
-U otprilike 2 sata iskusio nekoliko totalnih zablokiravanja gdje je jedino pomoglo dugme za gasenje. Najcesce se desavalo pri kopiranju fajlova sa jedne particije na drugu.
Ali bilo je i par slucajeva kad je poslije reboota Win pokazivao da mi baterija uopce nije ukljucena u laptop (!?!). Jednom je citav komp zablokriao samo zato sto sam otisao na My Computer, mislim ono.
- Kad sam se odlucio vratit na Vistu, vise nije radio standardni Recovery preko Toshibine sakrivene particije, pa sam morao napravit recovery sa backup DVD-a i time izbrisati CIJELI hard disk (a ne samo tu particiju gdje su bili WIN7, tako sam uzgred izgubio i particiju sa svim filmovima i glazbom - not cool)
Općenito: Vrlo vjerojatno je izvor mnogih tih problema bio upgrade a ne friska instalacija, ali svejedno za mene sam vidio premalo promjena u odnosu na Vistu SP1 i drasticno losije performanse - takodjer vjerojatno zato jer je rijec o laptopu a ne desktopu.
Ballmeru, hvala ti lijepa, al ja ostajem sa Visticom do daljnjeg.