meni se vista duplo brze dize od xp
Brzina dizanja OS-a uvelike ovisi o brzini HDD-a, sto imate brzi HDD, brze ce se dignuti OS
cca 30sec
Oko 40-ak sekundi na laptopu (1.6 Ghz Dual Core, 2GB RAM, Intel x3100 grafika). Radi se o Home Premium verziji. I radi kao podmazana, brz ikakvih problema i usporavanja. Aero je uključen.
Sveukupno oko 90 sekundi
Core 2 duo 4500 (2.2 GHz), 2 gb ddr 2 800 mhz, 3450 256 mb... Vista Ultimate podiže se za oko 30-ak sekundi.
BTW mogli bi i navest koji harddisk imate.
WD6400AAKS- dosta brz hard disk. average read - 95MB/s
Upravo sam instalirao Ultimate na komp od frenda i dizanje za cca 50sec...ma odlična je,a jučer xp sp3 na drugi komp od prijatelja i dizanje
oko minute i pol a ista konfiguracija ,dual 2.2 Ghz ,2 gig ram,nVidia ,asus mat.plo. Vista oduševila jer sama je instalirala sve drivere ,nikakve potrebe nisam imao
za cd driverima ,što u xp-u jesam ,na Visti samo za mrežnu sam morao drivere staviti ,a sve ostalo je sama našla i nadogradnju za matičnu i grafičku
što u usporedbi s XP je daleko iznad njega jer to jednostavno sam od sebe nije sposoban,prema tome instalacija Viste i njeno dizanje savršeno glatko
i bez živciranja "pa gdje mi je onaj i onaj cd!?" a kod XP-a mukptrpno učitavanje i onda traženje po netu nadopune-užas.Ali frend je fan XP-a,pa neka mu ga!
meni se digne odman kad ja ocu....max 15sec
ako je neka riba preterana moze i odma :D
...sala oko pola min
ako imate problema sa dugačkim bootanjem, ili nešto usporava windowse to možete vidjeti u logovima.Za amatere slijedeće
Event Viewer
Applications and services logs
microsoft
diagnostics-performance
operational
pa potom klikajte na evente, neki su za boot neki za shut down itd, imate bootanje u milisekundama i početak i kraj podizanja sustava, a i vidi se što halta sistem i koliko sekundi.
A ako ne znate di je event viewer može se i lakše doći do informacija o problemima kod boota
control panel
performance information tools
advanced tools
Potom kliknite na plave rečenice uz žute znakiće sa upitnikom.I onda će vam skočiti panel sa programom koji kenjka, i imati će te mogućnost ukloniti ga sa startup popisa, no pripazite kod uklanjanja, jer neki programi su esencijalni, kao npr antivirusni paketi, koji nažalost najčešće usporavaju sustav, ali tu nema pomoći, ako hočeš biti zaštićen moraš platiti cijenu, u prijevodu usprenje sustava.Eto