Izbrisan boot menu

poruka: 7
|
čitano: 2.244
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Izbrisan boot menu

na kompu sam imao dual boot 7 i 8...i jednog dana malo sam kopo po "msconfig" udjem u boot i nesto sam dirao(sto nisam smio) i posle restarta dize mi samo win 7 ,win 8 nevidi....no to nije kraj,poslije sam malo trazio po forumima i naletim na neki program BCD easy (mislim da se tako zove) skinem ga pokrenem i kao kad covjek nezna ; pipni ovo pipni ono i na kraju izbrisem i win 7 iz boota...sada mi nedize nikako sistem,sada bi vas zamolio ako moze pomoc kako urediti boot menu da bih ponovo imao u najmanju ruku win 7 ako nije moguc dual boot.....napominjem sad kada pokrenem komp trazi mi instalacijoni cd,ali nebi dizo novi sistem jer mi je ovaj u redu a tu su i svi programi instalirani,neda mi se ponovo instalirati...hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Izbrisan boot menu
seyo71 kaže...

na kompu sam imao dual boot 7 i 8...i jednog dana malo sam kopo po "msconfig" udjem u boot i nesto sam dirao(sto nisam smio) i posle restarta dize mi samo win 7 ,win 8 nevidi....no to nije kraj,poslije sam malo trazio po forumima i naletim na neki program BCD easy (mislim da se tako zove) skinem ga pokrenem i kao kad covjek nezna ; pipni ovo pipni ono i na kraju izbrisem i win 7 iz boota...sada mi nedize nikako sistem,sada bi vas zamolio ako moze pomoc kako urediti boot menu da bih ponovo imao u najmanju ruku win 7 ako nije moguc dual boot.....napominjem sad kada pokrenem komp trazi mi instalacijoni cd,ali nebi dizo novi sistem jer mi je ovaj u redu a tu su i svi programi instalirani,neda mi se ponovo instalirati...hvala

Uzmi instalacijski DVD i umjesto instalacije napravi repair MBR-a.
Stručnjak za odmaganje...
13 godina
mario.L_hr kaže...
seyo71 kaže...

Uzmi instalacijski DVD i umjesto instalacije napravi repair MBR-a.

Hvala...

13 godina

napravio sam repair kako si rekao i radi sistem normalno ali je problem sto mi sada zauzima sistem dupli prostor na C.particiji (58 GB ),dali se to mozerijesiti ili je ipak najbolje novi sistem ( mada mi se neda ponovo programe instalirati )

16 godina
neaktivan

A ti si umjesto repaira MBR-a napravil Repair install. Stari sistem možeš zaboraviti ,jel nijedan program iz njega neće raditi.

Nekada stvarno treba znati i razumjeti engleski. (i naravno ,komande u Cmd-u)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 11:52 (kizo2703).
15 godina
seyo71 kaže...

napravio sam repair kako si rekao i radi sistem normalno ali je problem sto mi sada zauzima sistem dupli prostor na C.particiji (58 GB ),dali se to mozerijesiti ili je ipak najbolje novi sistem ( mada mi se neda ponovo programe instalirati )

Kad si već instalirao sustav nanovo, odi na ninite.com od tamo instaliraj pomoćne programe, a za one kojih nema tamo morati ćeš ponovno napraviti instalaciju. Bad luck, svakome se mož dogoditi a i događa se . Primi to sportski i nastavi dalje.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
seyo71 kaže...

...hvala

Inače ,EasyBCD kod prvog pokretanja automatski radi backup boot menija u Documents folder.

Onda samo treba kliknut na Restore.
Gumbić je tu ....

mario.L_hr kaže...
 Bad luck, svakome se mož dogoditi a i događa se . Primi to sportski i nastavi dalje.

E da ..... {#}{#}

Ali zato ,da se izbjegne ''Bad luck'' ,dobro je uvijek imati backup. Nekim čudom ,sasvim funkcionalan softver za to ugrađen je i u same Windowse 7.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 14:00 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice