Iz Viste natrag u XP, kad vam prekipi

poruka: 115
|
čitano: 21.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

to je činjenica da ima dosta ljudi kojima je komp slab za vistu pa imaju predrasuda, ja nisam isnstalira vistu zbog ovog prvog, ali sam čua od dosta ljudi, profesora, informatičara itd da je

loša, iako je i dosta ljudi hvali, prema tome ovo ostaje samo na tome da savk ima svoje mišljenje i da ga neće tako skoro prominit

jer jedni vuku xp a drugi vistu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Iz Viste natrag u XP, kad vam prekipi
Ajar kaže...

Kao prvo, jedno osobno opažanje: ma što u Bugu pisali o tome (i "preporučivali"), Windows Vista (konkretno - Ultimate) je nagora hrpa smeća, poluproizvod neviđen još od OS Windows ME. Sporo se učitava, gasi se beskrajno dugo, bespotrebno zanovijeta UAC-om, jede resurse kao da su badava i košta beskonačno previše ("svaki broj kroz 0 ...") i s vremenom sve učestalije korisnika razveseli "plavim zaslonom"

Nijedan broj ne možeš dijeliti s 0, a kamoli da ti ispadne rezultat beskonačno... ccc

Meni je XP još uvijek bolji, na Visti se brzo nakupi smeća pa je spora pa treba reinstalacija, ali mi je Vista inače radila kao podmazana i nemam većih prigovora na nju (ponekad se znala smrznuti, ali sam ju imao bez SP1).

P.S. jel imaš ti na toj svojoj Visti SP1?
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
i_rambo_plache kaže...
Nijedan broj ne možeš dijeliti s 0, a kamoli da ti ispadne rezultat beskonačno... ccc

Meni je XP još uvijek bolji, na Visti se brzo nakupi smeća pa je spora pa treba reinstalacija, ali mi je Vista inače radila kao podmazana i nemam većih prigovora na nju (ponekad se znala smrznuti, ali sam ju imao bez SP1).

P.S. jel imaš ti na toj svojoj Visti SP1?
Programi poput CCleaner, Tune Up Utilities-a, Disk Defragmenta, Atni-Spywera rješavaju stvar. Pa treba OS znati i održavati i čistiti od tempova, backupova, spywera (čiji se broj drastično smanjuje stavljanjem Commodo ili sličnog firewalla), a ne onog šrota od winsa. Za deinstalaciju programa koristit nešto kao Revo Uninstaller jer sa naprednom deinstalacijom čisti i registry i sve moguće fileove, dok win uninstall je smeće, defragmentirat i čistit registry, pa neće biti nakupina smeća i usporavanja!!! Pa mjesečno očistim oko 20 GB backupova, tempova, defragmentiram disk, registry, spyweri mi se više skoro niti ne pojavljuju nakon stavljanja gore spomentga firewall (kojeg treba znat i pravilno podesit) i OS radi kao da je friško instaliran iako i u tom razdoblju nema nikakvih usporavanja.

Treba OS malo i održavat, a ne instalirat i to je to.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 22:42 (doktor1).
17 godina
zstef kaže...

...NE ZNAM kako BSOD uopće izgleda na Visti.

Ni ja, neki kažu da je crven hahahahahahaha xD

Red BSoD Red BSoD
Kublach
16 godina
neaktivan

VISTA JE SMEĆE KAKVOG NEMA XP SU ZAKON I RAČUNALO JE BRŽE NA XP NEGO NA VISTI J... DIRECTX10 TKO VIDI RAZLIKU GOLIM OKOM NITKO ŽIV

0 0 hvala 0
17 godina

S malo podešavanja Vista može raditi ko podmazana. Nemam što drugo reći nego Windows XP SP 3 je jedan solidan sustav na kojem smo svi radili.

I sad je tesko preči nekima na vistu jer ne žele pročitati malo tutorijala kao sta namjestiti.

Evo meni Vista koristi 460 MB i to je sa ukljucenim spyware terminatorom   znači svako tko ima barem 1gb rama moze vrtiti vistu bez problema. A usporenje u igrama se ne vidi.

A neke igre mi idu brže na Visti nego xp + Vista mi daje bolje drivere za matičnu.

Dok sam na Windows XP SP 3 sa official sita instaliro najnovije whql i dobio BSOD. A na Visti ga još nisam vidio.

Vista se nakon instalacije podesi u 30 minuta bez problema.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 0:01 (Hummer).

0 0 hvala 0
17 godina

Točnije imaš plavog, crvenog i zelenog na visti. Plavi i zeleni sam vidio, crveni evo na tvom ss-u.

Nego ajde molim te s kakvim ti to profesionalcima radiš pobogu. Ti si naveliko profesionalan što pljuješ komad softwarea koji tebi nije radio pošteno pa želiš nametnuti svoje mišljenje koje je većini nas blesavo i besmisleno. Jednostavan razlog zašto je xp opstao u "profesionalnom" okružju je što su se ljudi koji rade u velikim firmama navikli na korištenje toga OS-a i ne žele mijenjati navike jer bi im se to odrazilo padom produktivnosti, a mrežni administratori i service desk se ne žele zamarati ponovnim rađenjem mreža i roaming profila za novi OS.

Vista ima u dosta aplikacija bolje performanse od xp-a (osim u 3d-u - c4d pogotovo) pa onda dosta tih "profesionalaca" ili nemaju blage veze o čem pričaju ili također imaju smeća od računala koja pored viste nemogu tjerati Photoshop, Ilustrator, VB ili na što već pikiraš.... Doduše moram se složiti sa mnogim komentarima ovdje, na visti sve što ti smeta u biti jako jako lagano ugasiš i to je to, nema više sidebara, nema UAC-a, nema ničeg a ako si ekstrem možeš ugasit i cijeli aero nećeš ni vidit razliku između xpa i viste, samo ćeš imati bar nekoliko puta stabilniji sustav.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam računalo sa 4 jezgre i 8 gb memorije i grafulju 4870 OC edition i na xp nijedan put mi se nije računalo restartalo i zaledilo  dok na visti miljardu puta bugovita je p....k    i mogu bez problem instalirati nove drivere  i nikad problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovo ovdje gore rečeno je sve hrpa dreka....

puno priče i prepucavanja a ništa konkretno.

činjenica ostaje da poslovni korisnici nakon kupnje računala ni 2 mjeseca prelaze na xp iako su vistu masno platili s kompom... dakle sve je jasno.. a i microsoft je priznao vistu kao sranje jer radi na 7ici koja također nije ništa bolja.

pređite ljudi na dreamlinux ili ubuntu i živi bilo.

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan

instalirajte winxp na dx 486 mašini sa 128 mb memorije.

u doba kad je winxp izišao ovo je bilo 50% računala

instalirajte vistu na jednojezgrenoj mašini sa 1gb memorije.

ista stvar

poslovni korisnici koriste poslovni software. Većina hrvatskih firmi koristi računovodstvene programe kreirane 1988 prepravljene sa zadnjom inačicom za dos 6.22. oni napredniji imaju gui sa klasama iz visual basica 5. zašto će ti korisnici prelaziti na vistu? zašto će se ti korisnici uzimati u statistiku onih kojima ta ista nije namjenjena?

prosječni kućni korisnik koji je jedini pravi korisnik viste dobit će media centar, windows media player 11 i windows movie maker. uz IE ili firefox i nero za pržit cedeove ništa mu više ne treba. za takve korisnike vista radi ko sat na preporučenoj konfiguraciji. - min. dvojezgrenom procesoru i 2 gb rama.

ako vista baca plave ekrane onda ne krivite nju nego vaš hardver s kojim nešto ne štima. i ne instalirajte sve software koje mozete piratizirati sa interneta. ne morate imati visual studio na računalu samo da ga imate. imati stopedeset programa i govoriti da vista guta resurse, mpf...

i ne, niste faca ako po stoti put otvorite temu winxp vs vista. basta.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ovo se seatools i te dumine s zapisivanje 0 na disk se komotno može preskočit. bar 6 puta sam se vozo vista xp vista xp bez toga, plus prvi put vidim ovakav savjet oO
đija!
17 godina
neaktivan
Dario kaže...

prosječni kućni korisnik koji je jedini pravi korisnik viste dobit će media centar, windows media player 11 i windows movie maker. uz IE ili firefox i nero za pržit cedeove ništa mu više ne treba. za takve korisnike vista radi ko sat na preporučenoj konfiguraciji. - min. dvojezgrenom procesoru i 2 gb rama.

dap upravo to. a svi koji s skoro kupovali PC imaju ili jači ili višejezgreni proc i bar gigu rama koji sasvim dobro rade pod vistom.
Imam vistu već jako dugo, i još nijedno pljuvanje po meni nije imalo osnovu osim činjenice da guta ram ko blesava. al pobogu šta će nam toliki rami ako ih ne koristimo? ;)
ugasite aero i sidebar ak vam smeta i dobro. kunete se u taj XP ko da je bogom dan, a sjećam se pljuvanja po XPu kad je izašo kad su se isto tako svi kunili u Win98.

pa de više
đija!
17 godina

Potpis. To i ja kažem. Kada je XP izašo, 98-ica je bila "vječni kralj". Ali nije uzalud ona, "povijest se ponavlja"

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 10:46 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najjača mi je fora :

Mišljenje je, pak, posljedica dugodišnjeg profesionalnog rada na računalima

Da je tako dugogodišnje, onda bi znao podesiti drivere, isključiti UAC i instalirati par programčića (ili bar pronaći modane verzije na netu koje rade s Vistom), ne kažem da je Vista savršena (mene zajebava isto u zdrav mozak), ali ako se malo poigraš sve se da podesiti...Smijeh

I da za one Unix-aše i Linux-aše. Lako je vama govoriti, ali uzmimo jednog "običnog" korisnika. Probaj instalirati drivere na Linux-u i probaj na bilo kojim Windowsima. Kod windwosa je click + next, dok kod linuxa da ne pričam...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

I da za one Unix-aše i Linux-aše. Lako je vama govoriti, ali uzmimo jednog "običnog" korisnika. Probaj instalirati drivere na Linux-u i probaj na bilo kojim Windowsima. Kod windwosa je click + next, dok kod linuxa da ne pričam...

Pricas gluposti! Kad sizadnji put pokrenuo Linux?  Cool
17 godina
neaktivan
Hummer kaže...

S malo podešavanja Vista može raditi ko podmazana. Nemam što drugo reći nego Windows XP SP 3 je jedan solidan sustav na kojem smo svi radili.

I sad je tesko preči nekima na vistu jer ne žele pročitati malo tutorijala kao sta namjestiti.

Evo meni Vista koristi 460 MB i to je sa ukljucenim spyware terminatorom   znači svako tko ima barem 1gb rama moze vrtiti vistu bez problema. A usporenje u igrama se ne vidi.

A neke igre mi idu brže na Visti nego xp + Vista mi daje bolje drivere za matičnu.

Dok sam na Windows XP SP 3 sa official sita instaliro najnovije whql i dobio BSOD. A na Visti ga još nisam vidio.

Vista se nakon instalacije podesi u 30 minuta bez problema.

onda ne znam sta objasnjava -15 FPS u crysisu...inace ja kad vistu instaliram bez ijednog programa zauzima oko 700 mb a xp trenutno 500 mb sa dosta programa...po meni je vista smece al to je moje misljenje.
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
17 godina
GeForce kaže...
 onda ne znam sta objasnjava -15 FPS u crysisu...inace ja kad vistu instaliram bez ijednog programa zauzima oko 700 mb a xp trenutno 500 mb sa dosta programa...po meni je vista smece al to je moje misljenje.
 Zar ti toliku ulogu igra 200MB razlike između XP i VISTE kada to spominješ. Vidim da imaš 4 gige rama. Pa čemu onda ti rami u kompjuteru? Za potpis, za ukras ili tek toliko da se ima?

Samo kažem, ne svađama se, (jer ovo uvijek preraste u svađu), neka svatko odabere OS koji mu paše i to je to, ali ovakve usporedbe su SMJEŠNE
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 11:33 (doktor1).
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
 Pa jesi li čuo za SuperFech.
17 godina
neaktivan

Autor je zaboravio da je presao na vistu sa konfom od pred 3 godine XD

i meni nevalja BMW ali vidim da ga voze za p...... puno.

sta to znaci da sad ako meni nevalja BMW nesmije ni ostalima ili?

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Buhaha kaže...
dado2202 kaže...

Pricas gluposti! Kad sizadnji put pokrenuo Linux?  Cool
 Jučer, openSUSE i slagao sam si mrežnu karticu slijedećih 2 sata. Je**em ti ja takve drivere. Pokreneš skriptu i onda joj ovo fali, pa ovo nije pokrenuto, pa ono... Istina na kraju složio
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

O moj Boze kakve teme...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
GeForce kaže...
 Zar ti toliku ulogu igra 200MB razlike između XP i VISTE kada to spominješ. Vidim da imaš 4 gige rama. Pa čemu onda ti rami u kompjuteru? Za potpis, za ukras ili tek toliko da se ima?

Samo kažem, ne svađama se, (jer ovo uvijek preraste u svađu), neka svatko odabere OS koji mu paše i to je to, ali ovakve usporedbe su SMJEŠNE
ja sam usporedio vistu tek instaliranu i xp sa svim instaliranim programima...naravno imam 4 gb RAM-a pa mi nebi trebo bit problema al igre mi, sto je najbitinije, losije rade na visti nego na xp-u...vistu kad instaliram sve programe zauzece je 1.6 GB... nije da mi je vista neznam kako losa al meni je najbitnije da imam dobre pefromanse u igrama a da bi na visti imao iste perfomanse ko sto imam sad na xp-u treba mi corei7 extreme i 3 way SLI GTX 280 tako da...autoru teme porucujem ako ne igra igre neka stavi vistu al ako je gamer onda nek ostane pri xp-u...
Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 12:25 (GeForce).
17 godina

Ucestali BSOD na Visti? Kad sam ovo procito znao sam da je autor teme pun govana.

Kako se uopce mozes zvat profesionalnim kad tolko urlas i trollas bezveze bez ikakvih cvrstih argumenata?

Poslovni korisnici ne prelaze na Vistu iz najjednostavnijeg razloga sto unaprijedivanje infrastrukture kosta novaca (licence i hardware za Vistu), a ne zato sto je Vista sranje.

AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
ja sam usporedio vistu tek instaliranu i xp sa svim instaliranim programima...naravno imam 4 gb RAM-a pa mi nebi trebo bit problema al igre mi, sto je najbitinije, losije rade na visti nego na xp-u...vistu kad instaliram sve programe zauzece je 1.6 GB... nije da mi je vista neznam kako losa al meni je najbitnije da imam dobre pefromanse u igrama a da bi na visti imao iste perfomanse ko sto imam sad na xp-u treba mi corei7 extreme i 3 way SLI GTX 280 tako da...autoru teme porucujem ako ne igra igre neka stavi vistu al ako je gamer onda nek ostane pri xp-u...
 zauzece je vece nego u XP ali kada udes u igru, on iskljuci AERO i rezne stvari pa zauzima cca 500 mb!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 12:39 (Luka).
17 godina
neaktivan

pazi malo sta pricas s tom temom..svako koristi onaj OS koji mu odgovara a tvoj komentar da je smece: kupi malo bolju kantu pa onda isprobaj i ispljuskaj se negdje u mraku..koristim vistu ultimate jedan malo duzi period i nikad, ali bas nikad mi se nije pojaio plavi zaslon..

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Crysis neradi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Dario

Da mi je znat ko je ima 486 -icu sa 128 MB ram-a lol 32 MB max...

2001 prosjek je bija nekakav HOCU INTERNET PII/celeron 300 - 400 MHZ

Prije jedno pola god san instalira XP pro(originalna verzija  bez service pack-ova i bilo kakve modifikacije) na P2 300 mhz 96 MB   rama i iznenadlio me kako je glatko islo , doduse neznan kako bi se SP 2 ponasa na toj kanti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 14:09 (insomniac_cro).
17 godina
GeForce kaže...
 Zanimljiva cifra??!! Malo podešavanja VISTE, kao šta sam veće  reko, isključiti gomilu programa iz start up-a (npr. nero, adobereader, quicktime, daemontools.....i još mnogo njih šta odlazi automatski u start up nakon instalacije), podesiti servise.... Ova tvoja cifra mi je nekako prevelika! Šta tebi radi sve u pozadini kada ti koristi, ne -troši, skoro DVIJE GIGE?
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 19:19 (doktor1).
17 godina
neaktivan

Vidim neki su se probudili iz sna da je xp sve najbolje,a opet vidim da su neki ostali u poduzem zimskom,ne,ne poduzem os snu

lol sto je najjace najveci pljuvači po visti nisu je ni isprobali ili mozda jesu na 5 min i onda se pogubili i eh sta ces kad nezna nesta odmah

protiv toga tipicno...(nezna ugasit servise ili pak instalira si krivu verziju viste koja neodgovara potrebama te jos niz stvari koje nema smisla

nabrajat) Kljucna riječ spustite se   na zemlju.

0 0 hvala 0
17 godina

Da, najbolji su oni komentari onog tipa; Ma šta, ja radio na VISTI jako dugo i jednostavno je smeće, a još onaj UAC dosadni. I po tome banalnom primjeru vidiš koliko je čovjek vremena proveo sa VISTOM, tri klika i UAC ode u zaborav, a o podešavanju servisa i start up-a je u takvom slučaju i smiješno pričat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni uac uopce ne smeta, ljepo vidim sta se sve pokrece,  ako je neki dosadni program npr. adobe update samo stisnem cancel.

slicna stvar je i na linuxima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice