Probao sam sa 3 različita cd-a i niti jedan ne radi. Prije sam stavio cd i uspio sam pokrenuti tj. pisalo mi je to press any key to boot from cd ali neka datoteka je nedostajala na cd-u pa mi se nije dobro instaliralo. Poslije kad stavim bilo koji od ta tri cd niti jedan ne radi. S jednim cdom je moj frend sebi instalirao widnowse tako da znam da bi barem taj trebao raditi.
Instalacija Windows XP operativnog sustava
- poruka: 469
- |
- čitano: 310.689
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda ti nevalja cd čitač, stavi instalaciju na USB pa probaj instalirat sa njega, kako to napraviti postoji tema na forumu.
EDIT: Skini neku unattended instalaciju XP SP3 sa interneta.
Promjenio sam i cd čitač,isto ne radi i sa njim. A sa USB-a nemogu instalirat zato što mi bios ne podržava instalaciju sa usb-a (stari komp).
Jel mi mozes dat link za takvu unattended verziju da znam da dobro skinem?
Imam jedno pitanje.
Na računalu mi se ovo pojavila ova slika, ali problem je što tipkovnica i miše ne rade.
U bios uđem preko tipkovnice i normalno tipkovnica radi, kada treba ući u windowse pojavi se ta slika i ne mogu ništa mišem i tipkovnicom, jel to normalno ili?
A da procitas sta pise na toj poruci shvatio bi...problem je sto ti je windows jogurt (pirat) i instalirao ti se WGA verifikator, koji provjerava originalnost windowsa :)
Imam jedno pitanje.
Na računalu mi se ovo pojavila ova slika, ali problem je što tipkovnica i miše ne rade.
U bios uđem preko tipkovnice i normalno tipkovnica radi, kada treba ući u windowse pojavi se ta slika i ne mogu ništa mišem i tipkovnicom, jel to normalno ili?
A da procitas sta pise na toj poruci shvatio bi...problem je sto ti je windows jogurt (pirat) i instalirao ti se WGA verifikator, koji provjerava originalnost windowsa :)
Razumijem ja to sve, ali miš i tipkovnica ne rade, ne mogu ništa stisnuti, dok uđem u bios normalno radi tipkovnica.
Mene zanima jel to normalno kada se pjavi ta slika da ne mogu ništa sa mišem i tipkovnicom?
Imam jedno pitanje.
Razumijem ja to sve, ali miš i tipkovnica ne rade, ne mogu ništa stisnuti, dok uđem u bios normalno radi tipkovnica.
Mene zanima jel to normalno kada se pjavi ta slika da ne mogu ništa sa mišem i tipkovnicom?
Jesi probo u safe modu?
Jesi probo u safe modu?
Da, isto to se pojavi, i opet miš i tipkovnica ne reagiraju
Imam jedno pitanje.
Pa ne bi trebalo biti normalno, jer cim postoje 2 opcije koje trebas kliknut.
Pa ne bi trebalo biti normalno, jer cim postoje 2 opcije koje trebas kliknut.
Probao sam i miš drugi staviti, i opet isto, ne reagira
Jesi probo u safe modu?
Ok, A da probaš botat sa cd za instalaciju onako čisto da probaš?
Jesi probo u safe modu?
Probao sam, stavio sam cd od win7 i kad se pojavi onaj ekran za next miš i tipkovnica normalno rade..
Onda sam izašao i komp se resetiro i pustio da uđe u windowse (XP-su instalirani, 512MB ram-a što sam u biosu vidio da ima) i kada sepojavi ta slika miš i tipkovnica ne reagiraju, iako kad stisnem caps lock upali se lampica odnosno ugasi...
Probao sam, stavio sam cd od win7 i kad se pojavi onaj ekran za next miš i tipkovnica normalno rade..
Onda sam izašao i komp se resetiro i pustio da uđe u windowse (XP-su instalirani, 512MB ram-a što sam u biosu vidio da ima) i kada sepojavi ta slika miš i tipkovnica ne reagiraju, iako kad stisnem caps lock upali se lampica odnosno ugasi...
E vidiš, ja bi rekao da je virus u pitanju.
1. Pokreni instalaciju za Xp i u sama instalacija imaš repair pa probaš to. Ako to ne rješi...
2. trebao bi isprobat preko hirens cd boot tamo skeniraš viruse i ako postoje virusi. Drugo ako nebu ništa rješio problem tada da primoraš reinstalirat windowsa.
E vidiš, ja bi rekao da je virus u pitanju.
1. Pokreni instalaciju za Xp i u sama instalacija imaš repair pa probaš to. Ako to ne rješi...
2. trebao bi isprobat preko hirens cd boot tamo skeniraš viruse i ako postoje virusi. Drugo ako nebu ništa rješio problem tada da primoraš reinstalirat windowsa.
Sad ću to probati pa javim rezultate
Pošto na C disku imam instalirane windows XP profesionall, dali mogu na D diska stavit XP Home i prilikom dizanja windowsa da me pita koje želim podići?
Nello: Repair ne pomaže, ne odradi ga, uđe mi u dos i ništa ne radi, samo piše Enter za nastavak i restartira se i ponovo ulazi u windowse i dolazi ona slika i dalje neće...
Pokrenuo sam hirens cd boot i traži viruse, pa budemo vidjeli.
- moraš u BIOSu aktiviriati USB DOS-support za tipkovnicu (legacy, key.. razni nazivi za istu stvar).
- u BIOSu uvjek radi, jer bi inače bilo nemoguće ući u BIOS, ali nakon tog ne radi do podizanja OSa (tj OSovog drivera za support) ako odgovarajuća opcija nije aktivirana.
Pozdrav. Imao sam instaliran windows xp i instalirao sam windows 7 mislio sam da je bolji i sada žalim zbog toga. Zanima me da li mogu prijeći s windowsa 7 na xp da ne izgubim neke datoteke. I koji je najbolji windows xp ima ih vise vrsta ako mi možete preporućiti.
Napravis kopije datoteka, USB, DVD, prekopiras na posebnu particiju ako si napravio, i opici XP.Vrsta XP nema, imas samo dvije verzije Home i Profesional.
Vjernovatno mi nitko nece pomoci jer je komplicirano, ali probati cu.
Imam star 10 godina laptop HP Compaq NX6110.
Na njemu je bio XP i prije god-2 sam instalirao windows 7. Ispada da je totalna banana vec sad i vratio bih se na windows xp ali ne mogu.
Probao sam bootat sa CD-a, USB Flash, ali nista.
Gledao sam na googlu i kazu da je komplicirano jer je to HP i jer je to downgrade sa win 7 na xp. Trebao bih SATA device staviti u AHCI mode ili nema te opcije u BIOSU ( Bios F 1.01B ), najnoviji bios je F 1.14 ja mislim ta je pisalo na HPovim stranicama. Ne znam staviti novi bios na laptop.
Kako dalje? Sta mi je ciniti? Htio bih taj XP staviti gore jer je uzasno spor na win 7.
Kako dalje? Sta mi je ciniti? Htio bih taj XP staviti gore jer je uzasno spor na win 7.
nLite i slipstream SATA drivera?
BTW ,taj laptop ima IDE hard disk ,tako da je očito nešto drugo u pitanju.
Probaj prvo ''počistit'' disk - skini neki Linux ,sprži na cd ,podigni PC s njega i obriši cijeli hard disk ,pa onda probaj instalaciju.
I da ,umjesto XP-a (kojeg za manje od godinu dana MS šalje u penziju) ,probaj instalirati neki Linux - Lubuntu bi dobro išao na tog starkelju.
nLite i slipstream SATA drivera?
BTW ,taj laptop ima IDE hard disk ,tako da je očito nešto drugo u pitanju.
Sta trebam sa nLite-om?
nLite služi za slipstream ,ili hrvatski - integriranje updatea ,drivera ,service packova ... itd u instalacijski disk Windowsa.
Ali ,ko što rekoh - taj model laptopa provjereno ima samo IDE disk u sebi.
Znači ,ne treba ti driver za SATA kontroler.
nLite služi za slipstream ,ili hrvatski - integriranje updatea ,drivera ,service packova ... itd u instalacijski disk Windowsa.
Ali ,ko što rekoh - taj model laptopa provjereno ima samo IDE disk u sebi.
Znači ,ne treba ti driver za SATA kontroler.
Sta trebam onda radit?
Ne zeli uopce bootat sa CD-a windowse.
Znači da taj cd nije bootabilan.
Jesi probal koji drugi cd ili dvd? Imaš Sedmicu na tom PC-u? Jesi probal instalacijski dvd od nje?Probaj bootat bilo šta ,ako znaš da je ispravno ,čisto da provjeriš optičko pogon.
Kad pržiš cd Windowsa ,najveća brzina ne smije biti veća od 8x. Dvd 4x.
Znači da taj cd nije bootabilan. Jesi probal koji drugi cd ili dvd? Imaš Sedmicu na tom PC-u? Jesi probal instalacijski dvd od nje?
Probaj bootat bilo šta ,ako znaš da je ispravno ,čisto da provjeriš optičko pogon.
Kad pržiš cd Windowsa ,najveća brzina ne smije biti veća od 8x. Dvd 4x.
Imam DVD pa cu eto preprzit na 4x tu XP sp3.
Gle prije sam probavao i preko USB-a bootat i jednostavno preskoci setup i loada windowse.
Gle prije sam probavao i preko USB-a bootat i jednostavno preskoci setup i loada windowse.
Zato jer usb nije imao boot fileove na sebi i normalno ,nije se moglo bootati s njim.
Ako imaš iso XP-a ,ovo je najbolji programčić za napraviti XP (i za sve ostale Windowse i druge OS-ove) bootabilni usb - Rufus.
Usb napravljen s njim identičan je originalu ,bez dodatnih GRUB i sličnih nestandardnih bootladera i ostalih fileova.
Zato je usb nije imao boot fileove na sebi i normalno ,nije se moglo bootati s njim.
Ako imaš iso XP-a ,ovo je najbolji programčić za napraviti XP bootabilni usb - Rufus.
Usb napravljen s njim identičan je originalu ,bez dodatnih GRUB i sličnih nestandardnih bootladera i ostalih fileova.
Evo probati cu sa tim rufusom usb napravit bootabilni pa cemo viditi sta ce biti.
Sta je ovo?
Ne znam - iz nekog razloga ti ne dopušta pristup nekim fileovima na .iso-u i zato ne možeš napraviti usb. Pošto imaš .iso ,probaj prvo sa cd-om.
Sta je ovo?
Ne znam - iz nekog razloga ti ne dopušta pristup nekim fileovima na .iso-u i zato ne možeš napraviti usb. Pošto imaš .iso ,probaj prvo sa cd-om.
Sta da radim sa cd-om? Jucer sam na jednom sprzio taj iso na 16x i ne zeli bootat, jedino sta mogu je sprzit na 8x sad pa vidit.
PS: Przio sam preko Power ISO-a.