Instalacija Windows XP operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 469
|
čitano: 311.326
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
15 godina
Instalacija Windows XP operativnog sustava

Sprzio sam .iso na CD, i dodjem do onog press any key to boot, pritisnem enter i nista se ne desava?

edit: nisam dobro sprzio.

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 15:37 (pirat01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ne radi mi automatic updates,pa jel netko zna odakle se može skinut sp3 za 32 bit windowse. tražim po internetu al nikako nać

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows XP operativnog sustava
KASA kaže...

ne radi mi automatic updates,pa jel netko zna odakle se može skinut sp3 za 32 bit windowse. tražim po internetu al nikako nać

Evo -> KLIK

16 godina
Nello kaže...

Evo -> KLIK

Ajde budi pristojan {#}{#} ,daj čovjeku pravi link! KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
kizo2703 kaže...
Nello kaže...

Evo -> KLIK

Ajde budi pristojan {#}{#} ,daj čovjeku pravi link! KLIK

probao već odavno to,al neće instalirat kad pokrenem. kaže da nije dobra verzija

16 godina

Nije dobra verzija?? Kakav onda XP imaš? Neki divljak ala black ,Last XP ili nekaj slično? Ukucaj winver u Run i postaj screenshot ovdje.

Ako ovaj SP nije dobra verzija ,a ne radi ti ni WU (jesi ga ti isključio ili je ''prestao raditi sam od sebe'') imaš većih problema od instalacije SP3! Možda virus??

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 18:34 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
KASA kaže...

probao već odavno to,al neće instalirat kad pokrenem. kaže da nije dobra verzija

Ako si na XP onda ovako Start -> All programs i pogledaj ikonu Windows update pa klikneš windows update znači otvorit če prozor internet explorer (IE) i tamo možeš scan i sačekaš i možeš počet downloadati update tj zakrpe i sl. Ako neće otvorit onda ti je vjerovatno zaražen računalo. Ili si isključio automatic update. Ako jesu isključene tad ideš control panel -> Admistrative tools -> Services i potraži Automatic update i postavi enable i izađeš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 18:27 (Nello).
15 godina
kizo2703 kaže...

Nije dobra verzija?? Kakav onda XP imaš? Neki divljak ala black ,Last XP ili nekaj slično? Ukucaj winver u Run i postaj screenshot ovdje.

Ako ovaj SP nije dobra verzija ,a ne radi ti ni WU (jesi ga ti isključio ili je ''prestao raditi sam od sebe'') imaš većih problema od instalacije SP3! Možda virus??

xp professional sa sp 2, 32 bit. windows update je uključen ali ne skida updajte. probao sam i schedule update al ne reagira. virusa ne bi trebalo bit jer to je stari komp i ima tek nekoliko datoteka i dosad nije nikad imao pristup internetu.

Nello kaže...
KASA kaže...

Ako si na XP onda ovako Start -> All programs i pogledaj ikonu Windows update pa klikneš windows update znači otvorit če prozor internet explorer (IE) i tamo možeš scan i sačekaš i možeš počet downloadati update tj zakrpe i sl. Ako neće otvorit onda ti je vjerovatno zaražen računalo. Ili si isključio automatic update. Ako jesu isključene tad ideš control panel -> Admistrative tools -> Services i potraži Automatic update i postavi enable i izađeš.

probat ću to onda. makar sam već dosta pokušavao sa windows updejt i nisam uspio

15 godina
neaktivan
KASA kaže...
kizo2703 kaže...

xp professional sa sp 2, 32 bit. windows update je uključen ali ne skida updajte. probao sam i schedule update al ne reagira. virusa ne bi trebalo bit jer to je stari komp i ima tek nekoliko datoteka i dosad nije nikad imao pristup internetu.

Nello kaže...
KASA kaže...

probat ću to onda. makar sam već dosta pokušavao sa windows updejt i nisam uspio

Jel onda kupuješ časopis BUG? Ima ga BUG DVD na broju 187 i 197. pod nazivom windows XP service pack 3.

15 godina

ne kupujem. jel se može copirat pa mi neko uploada da skinem il slično

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
KASA kaže...

ne kupujem. jel se može copirat pa mi neko uploada da skinem il slično

http://www.softwarepatch.com/windows/windows-xp-service-pack-3.html

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
12 godina
neaktivan

imam problem kada pocnem podizati windows xp ili bilo koji drugi pise mi da nemam ni jednog hard driva instaliranog a u biosu mi pokazuje da ima sta bi to moglo biti 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na jednom kompjuteru imam instaliran Win7 i želim opet vratiti XP.

Kad ga krenem instalirati, on uredno učita sve potrebne file-ove i onda izbaci error, odnosno BSOD. Piše samo da napravim check diska i provjerim što se tiče virusa, međutim nije problem ni do jednog ni do drugog.

Je li prije takvog recimo "downgradea" Windowsa potrebno nešto dodatno napraviti, ili? Greška do kompjutera nije sigurno, jer je na njega sedmica uredno instalirana prije 2 tjedna.

F1-IVO mi je rekao da provjerim postavke kontrolera i da stavim na IDE, a ne a ACHI. Kod izbora 1st boot device mi za naziv HDD piše IDE Hitachi.....?

BSOD: STOP 0x00000073 (0xF78d2524, 0xCOOOOOO34, 0x00000000, 0x00000000)

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 0:37 (g520).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
g520 kaže...

Na jednom kompjuteru imam instaliran Win7 i želim opet vratiti XP.

Kad ga krenem instalirati, on uredno učita sve potrebne file-ove i onda izbaci error, odnosno BSOD. Piše samo da napravim check diska i provjerim što se tiče virusa, međutim nije problem ni do jednog ni do drugog.

Je li prije takvog recimo "downgradea" Windowsa potrebno nešto dodatno napraviti, ili? Greška do kompjutera nije sigurno, jer je na njega sedmica uredno instalirana prije 2 tjedna.

F1-IVO mi je rekao da provjerim postavke kontrolera i da stavim na IDE, a ne a ACHI. Kod izbora 1st boot device mi za naziv HDD piše IDE Hitachi.....?

BSOD: STOP 0x00000073 (0xF78d2524, 0xCOOOOOO34, 0x00000000, 0x00000000)

Ako je pod W7 racunalo radilo ispravno a pri instalaciji OS XP javlja ovu grešku problem je sljedeći:

Tvoj instalacijski medij OS-a XP nema u sebi integrirane IDE kontrolere jer u vrijeme izlaska instalacijskog medija za XP kontroler tvog uređaja nije niti postojao i naravno da instalacija ne prepoznaje kolntroler/disk ako ideš na XP OS u BIOS-u stavi mod u IDE, a ako je u pitanju W7 svakako AHCI mod.

Rješenje, imaš dvije mogučnosti:

1. Ako se radi o desktopu sa floppyem stvar je relativno trivijalna, sa stranica MB skineš drivere za IDE kontroler, u floppy ubaciš praznu disketu, raspakiraš skinuti driver i kopiraš na prazan floppy ili pokreneš exe koji sam stvori floppy sa potrebnim driverima. Izvadi disketu restartaj računalo i nakon pokrenute instalacije u momentu kada instalacija upita za dodatne drivere "PRITISNI" F6 i (prethodno prije paljenja računala/instalacije ne zaboravi ubaciti floppy)  u datom trenutku OS ce zatraziti da sa floppy-a iz liste odabereš svoj kontroler. Naravno u daljnjim koracima umjesto greške ako si sve dobro napravio vidjet ćeš disk i particije. Korisnik F1... detaljno je opisao pa pogledaj i njegove postove i ovaj korak je opisan (tipka F6). E sada ako je u pitanju laptop tada moraš imati USB-Floppy uredjaj i disketu staviti u njega, stvar je danje ista kako je gore napisano, ako pak nemaš (ne posudiš ili što već) navedeni uređaj moraš posegnuti za rješenjem opisanim pod 2.
  2. U slučaju da nemaš potreban USB-Floppy uređaj (USB stick ne pomaže jer instalacija IDE drivera sa sticka u XP-u nije podržana!) tada moraš potrebne drivere integrirati na instalacijski medij XP-a metodom "sleepstream" i nekim alatom za tu namjenu.

Napomena: obratiti pozornost i u specifikacijama uređaja odabrati (skinuti;instalirati;integrirati) driver za intergriran kontroler, dogodi se da i puno mlađi OS  W7-SP1 ne prepoznaje neke nove ili "egzotične kontrolere"

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 1:36 (Hardwhelper!!!).
15 godina
neaktivan

Puno hvala na objašnjenju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda je malo glupo pitanje, imam instaliran XP na 'C' disku, dali mogu opet instalirati windows XP na 'D' disk?
Ako se može, kada ga instaliram, dali će mi pri pokretanju pitati koji da windows podignem, onaj na 'C' ili na 'D' disku?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Možda je malo glupo pitanje, imam instaliran XP na 'C' disku, dali mogu opet instalirati windows XP na 'D' disk?
Ako se može, kada ga instaliram, dali će mi pri pokretanju pitati koji da windows podignem, onaj na 'C' ili na 'D' disku?

Pri botanju će ti pokazat oba XP dakle stari i novi.

Nenad
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
Liverpool1892 kaže...

Pri botanju će ti pokazat oba XP dakle stari i novi.

aha, i onda ću moći odabrati koji hoću da podignem stari ili novi. Jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 14:23 (Liverpool1892).
17 godina

ne jer xp nije kao sedmica ili sad osmica....ali uzmeš easy bcd i središ stvar i moralo bi radit.....

ali šta će ti dva xp-a na jednom kompu....

www.apriliabase.com
14 godina
neaktivan
bikerbj kaže...

ne jer xp nije kao sedmica ili sad osmica....ali uzmeš easy bcd i središ stvar i moralo bi radit.....

Jer se bojim da ako insaliran nove windowse da mi laptop neće htjeti raditi (imam provblema sa matičnom) pa sam mislio na drugi disk instalirati windowse, pa ako sve prođe dobro, da sve obrišem pa instaliram ponovo samo jedne windowse.
Ako ne bude radilo, imam one windowse na C disku pa će ti raditi pa zbog toga pitam.
Znači ne može se? 

15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
bikerbj kaže...

Jer se bojim da ako insaliran nove windowse da mi laptop neće htjeti raditi (imam provblema sa matičnom) pa sam mislio na drugi disk instalirati windowse, pa ako sve prođe dobro, da sve obrišem pa instaliram ponovo samo jedne windowse.
Ako ne bude radilo, imam one windowse na C disku pa će ti raditi pa zbog toga pitam.
Znači ne može se? 

Prije testa da vidiš kako mu je zdravlje sa hard diskom, počneš testirat sa HD tuneom sa sporim skenom kod error scana. Ako nema nijedno bad sector onda je hard disk OK.

Drugo, skini sve drivere za tu ploču ili za tu laptop, i čim završi počni napravit instalaciju XP-a i nakon toga staviš potrebne drivere.  Nakon toga radit če ko novi.

Nenad
13 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
bikerbj kaže...

Znači ne može se? 

OBJASNI: U postu ispod navodiš da hoćeš instalirati nove Win na drugi disk ali imaš problem s MB a istodobno navodiš da se radi o laptopu?

Imaš li laptop sa 2 HDD ili u čemu je problem?

14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
Liverpool1892 kaže...
bikerbj kaže...

Znači ne može se? 

OBJASNI: U postu ispod navodiš da hoćeš instalirati nove Win na drugi disk ali imaš problem s MB a istodobno navodiš da se radi o laptopu?

Imaš li laptop sa 2 HDD ili u čemu je problem?

Riješeno. 

13 godina
neaktivan

imam windows 7, i sad sam kupio windows xp i zelim ga instalirati zbog igrica koje igram cuo sam da je veci fps na xp. ali kad idemo bootat onda mi dođe poruka " a problem has been detected and windows has been shot down..."

sta da napravim,

znaci zelim izbrisati windows 7 i sve s njega a nezeli mi formatirati disk na kojem je windows. imam laptop hp tako da je to jos jedan problem:/ molim vas za pomoc!{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

imam windows 7,htio bih instalirati windows xp,al nemam bootabilan cd od windows xp-a,imam cd sa xp-om al nije bootabilan,i kad ga pokrenem u windows 7 izbaci mi sljedeče(slika u prilogu),jel se može to kako zaobići ili nekako drugačije instalirati?

http://www.speedtest.net/result/2089288929.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne možeš XP instalirati iz Sedmice. Nabavi bootabilni cd i počni instalaciju s cd-a.

Samo ,prvo nabavi sve drivere ,a pogotovo onaj za SATA kontroler ,koji ti treba da bi uopće počeo instalaciju.

12 godina
neaktivan

Haj svi.

Ovak...

Stara kanta sa dva hard diska, mali disk sa dvije particije od 10 i 30 GB je riknuo. Neću plakati za njim jer je prastar. ALI

Veliki (ili veći) hard sa dvije particije od po 80GB svaka je ok, i na jednoj od tih particija je WinXp.

I ne mogu ući u Windowse uopće.

Prilikom paljenja kompa mi samo ispiše Disk boot failure, insert cd ili kako ono se piše. Pokušao sam čak i reinstalirati Windowse istim cdom koji me prije dobro služio, pa neće. Namjestio u BIOSu da boota sa CDROMa, pa ništa, stalno disk boot failure.

Šta se događa?

{#}

Edit - jumper je namješten da disk bude master i single

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 18:01 (xasthur).

0 0 hvala 0
16 godina
xasthur kaže...

. Namjestio u BIOSu da boota sa CDROMa, pa ništa, stalno disk boot failure.

..

- odspoji hdd, probaj bootati s CDa. Ako ne radi...

- master može bit single ili sa slaveom. Ako je sam HDD na kablu može biti i slave, radit će. Problemi mogu biti ovisno o chipsetu i CDu koji traže određeni raspored.

jumer nema veze u ovom slučaju, ako su svi diskovi (dva na kablu) vidljivi u BIOSu tad je jumper OK ili cable select.

- vjerojatno problem s kontrolerom ili kablom.

-ako je stari hdd bio boot disk, moguće da na ovom nemaš MBR-boot aktivnu particiju, tj takav disk može biti samo storage. Potrebno je obrisati particije ili disk managerima postaviti aktivnu particiju (boot mora biti primarna).

- poželjno je imati npr ubuntu 10.04 pri ruci, (tj na liveCDu) jer je lako iz GUIa sve vidjeti i podesiti, kao i memtest koji bi trebalo obaviti cca 5 min kad se desi bilo koji problem.

-možda je samo install CD oštećen..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Pozdrav!
Da ne otvaram novu temu,ja isto imam problem kod instalacije windowsa xp.
Najme, pojavi mi se onaj prozor gdje bi morao stisnuti bilo koju tipku da pokrenem instalaciju windowsa,ali mi se ne pojavi onaj tekst kao "press any key to boot from cd", u biosu mi je cd rom postavljen za primary. Jel zna ko u čemu je problem?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

CD nije bootabilan.

Ne valja ti image ili ga nisi dobro spržio (prevelika brzina...)

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice