Instalacija Windows XP operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 469
|
čitano: 311.327
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
14 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows XP operativnog sustava
CroMaky96 kaže...
mujo626 kaže...

ljudi imam jedno pitanje...

nači ja meni se laptop nakrco svime i svačime i želi bi windowse ponovo instalirat .. dali ja mogu pratit samo ovaj tutorial ili moram pazit oko nečeg.. nije mi bitno sačuvat niš sa njega jer sam sve prebacio na vanjski hd.... znači sve bi briso sa njega

sry ako negdje već piše nisam baš pažljivo sve čito

samo ubaci windows dvd, formatiraj hdd s ntfs (quick) opcijom i samo klikčeš next,continue itd..

još jedno pitanjce.. jel moram raditi backup podataka ako ne želim da mi išta ostane.. i dali ako napravim backup će mi ostati instalirani driveri od neta matične grafičke i sl

15 godina
neaktivan
mujo626 kaže...
još jedno pitanjce.. jel moram raditi backup podataka ako ne želim da mi išta ostane.. 

Ne moras.

14 godina
neaktivan
Instalacija Windows XP operativnog sustava

Zelio bih instalirati windows xp ali sad trenutno nemam prazan dvd ,a sebi sma skinuo sa interneta windows xp

pa kao bi mi mogli reci kako da instaliram pomocu usb stick-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Zelio bih instalirati windows xp ali sad trenutno nemam prazan dvd ,a sebi sma skinuo sa interneta windows xp

pa kao bi mi mogli reci kako da instaliram pomocu usb stick-a

Pozdrav. Evo imaš sva upute koje zanimaš u toj temi. KLIK.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
13 godina
neaktivan

Pošto sam preko ovog vodiča instraliro windowse idem odma da vas malo pitam da mi pomognete u vezi drivera,

internet mi je odma radio bez ičega, nešt sam skinuo za grafičku al nije radio pa sam stavio prošlu verziju drivera,

ugl imam ovo:

http://imageshack.us/g/228/screenshot008xs.jpg/

ak se nevidi napisat ću sve posebno, al trebalo bi radit ovo

znači trebam drivere za to, ja ću još tražit sam i pročitat ovu temu cijelu jer sam čitao samo za instalaciju

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Okean kaže...

Pošto sam preko ovog vodiča instraliro windowse idem odma da vas malo pitam da mi pomognete u vezi drivera,

internet mi je odma radio bez ičega, nešt sam skinuo za grafičku al nije radio pa sam stavio prošlu verziju drivera,

ugl imam ovo:

http://imageshack.us/g/228/screenshot008xs.jpg/

ak se nevidi napisat ću sve posebno, al trebalo bi radit ovo

znači trebam drivere za to, ja ću još tražit sam i pročitat ovu temu cijelu jer sam čitao samo za instalaciju

Drivere za graficku imas ovdje

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html

14 godina
neaktivan

Gdje mogu pronaći na OS Windows XP skinute, a neinstalirane Microsoft update da ih mogu obrisati. hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam pitanje Skinu* sam xp professional sp3 i stavim ga na dvd s nerom.Imam win7 i bootam ga i jednostavno ga ne želi prepozanti? Znate u čemu je problem?

Freedom? THO THOSE WHO DONT HAVE IT,IT'S MORE VALUABLE THAN GOLD !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali ti je DVD ROM stavljen kao 1st. boot device u BIOS-u?

Iz windowsa je normalno da ne mozes pokrenuti setup jer ne dozvoljavaju downgrade..

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Iz windowsa je normalno da ne mozes pokrenuti setup jer ne dozvoljavaju downgrade..

Znam,kad restartam oću bootat i sve ide normalno al ka oda ne pronađe disk,neki kažu da ne radi boot na win7 za xp?

16 godina
neaktivan

ImgBurnom ga zaprži kao botabilni dvd.

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

ImgBurnom ga zaprži kao botabilni dvd.

Neznam se baš služiti imgburnom,di trebam ić?

16 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Pretpostavljam da imaš iso datoteku:

World Championships: 7, GP started: 282, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,493
16 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
Bellatrix kaže...

Znam,kad restartam oću bootat i sve ide normalno al ka oda ne pronađe disk,neki kažu da ne radi boot na win7 za xp?

Mora raditi ako se boota s CD/DVD-a odmah po pokretanju racunala.

The quieter you become, the more you are able to hear...
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Tommy_123 kaže...

Pretpostavljam da imaš iso datoteku:

Puno pomoglo,instalirao xp :D

17 godina
neaktivan
deluxe kaže...

moze mi ko ostaviti link za download win xp

HAHAHAHAHA!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

-Nakon restartanja računala u donjem lijevom kutu će vam se ispisati opcija Press any key to boot from CD/DVD i odbrojavat će se pet točkica unutar kojih morate kliknuti na bilo koju tipku da bi se pokrenuo proces instalacije.

-Dočekat će Vas ovakav screen te ovakav ukoliko želite instalirati dodatne drivere (za RADI, AHCI...) -Ukoliko nemate potrebe za time instalacija se nastavlja te dolazimo do dijela gdje možete odabrati instalaciju, popravak ili pak prekinuti instalaciju vašeg Windows XP operativnog sistema Preporučujem odabir prve opcije.

Napomena: ukoliko radite reinstalaciju pazite da ste prethodno napravili backup vaših podataka (ako su na nekoj drugoj particiji-D, E, F...itd. onda nemorate brinuti jer tokom instalacije Windows XP instaliramo na C particiju tj. samo nju formatiramo)

-Slijedi prozor u kojem odaberite F8 tj. da se slažete sa licencom Microsofta -U prozoru sa particijama napravite novu particiju (ili odaberete staru na kojoj su prethodno bili instalirani Windowsi)  Moja preporuka je da za sistemsku particiju odvojite 30-ak gigabajta (30720mb)

-Slijedi formatiranje particije. Odaberite opciju za formatiranje u NTFS formatu (quick)  

Ja sam dizao sistem xxx puta i sad sam pokusao sestri da dignem xp i stane (zakoci) na ovoj drugoj sliki pokusao sam drugi cd ali opet isto.

13 godina

Ja imam veliki problem... Ja sam podijelio hd na backtrack 5 i windows xp. Kad sam skuzio da je bolje bt5 bootat preko usba iso sam izBrisati patricije i slucajmo sam obrisao sve patricije... I sad kad zelim intalirati windows ponovno radim sve kako si i napisao... Ali pije toga sam preko bt5 potpuno izbrisao hd misleci da ce mi to pomoci za ''novi pocetak '' Odmah mi u prvom koraku neuspjeva... Stavim windows xp cd i namjestim bootanje s cda i samo mi se pokaze crni zaslon i u gornjem lijevom kutu donja crta kako treperi.... Cekao sam 2 h i nista... Imam toshiba sattelitte l450-173 i ovaj me problem muci godinu dana... Nadam se da mi mozes pomoci... Hvala

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

bio je problem u neispravnim cd-u... cim sam stavio originalnu win7 odmah je bez problema ucitao... svejedno hvala

NikoBagat
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2011 10:48 (BagyGamer).
13 godina
neaktivan
Juce sam uradio sistem (XP)...E sad poskido sam drajvere od kojih mi ne radi drajver za zvucnu...
pokusao sam svasta nesto sa instaliranjem ,te mi nista nije pomogo da mi zvuk proradi...
pocetnik sam ...i molm za pomoc!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jedno pitanje u vezi windowsa 7 i windowsa xp......... postoji li mogućnost da se vrate winsi 7 prilikom bootanja da mi ponudi opciju windowsa 7 i xp a kako to napravit dok sam na xpu........čita sam da kad se rade 2 windowsa prvo se instalira stariji pa onda noviji, znači redom trebalo bi ić xp pa 7 a u mom slučaju je 7 pa xp....... kako vratit sad da se boota i win 7.......kad se na vrijeme ne pročita :) hvala ako itko zna... ako je moguće   

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

jedno pitanje u vezi windowsa 7 i windowsa xp......... postoji li mogućnost da se vrate winsi 7 prilikom bootanja da mi ponudi opciju windowsa 7 i xp a kako to napravit dok sam na xpu........čita sam da kad se rade 2 windowsa prvo se instalira stariji pa onda noviji, znači redom trebalo bi ić xp pa 7 a u mom slučaju je 7 pa xp....... kako vratit sad da se boota i win 7.......kad se na vrijeme ne pročita :) hvala ako itko zna... ako je moguće   

Ubacis dvd od sedmice, uradis repair.
onda instaliras EasyBCD na sedmicu i preko njega dodas xp na boot. 

tak sam ja sebi radio..{#}

13 godina
neaktivan

hvala al ima li što jednostavnije {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne. To je jedini siguran način za popravak  boot managera. I to uopće nije komplicirano - KLIK ili KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 21:22 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

hvala al ima li što jednostavnije {#}

Nije komplicirano, evo kolega ti je dao i link za repair.

posle samo instaliras EasyBCD i dodas xp.

13 godina
neaktivan

sad ovo već bolje izgleda uz slikovne upute {#} hvala  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
imam veliki problem neznam vise kako da ga rijesim , nemogu na laptop instalisat xp stalno mi izbaciva plavi ekran da nemoze disk prepoznat skino sam sve moguce sata raid drivere al opet nece pa nece u biosu nemam opciju za sata drivere al skino sam dosta verzija xp sa integrisanim sata driverima al nece inace san prije 2 godine na njega stavio xp bez problema kako sam ga formatiro vise nece a linux stavim bez problema

ako neko ima rijesenje ili pomoc dobro mi bi dosla patim se vec 15 dana

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blaugrana10 kaže...
imam veliki problem neznam vise kako da ga rijesim , nemogu na laptop instalisat xp stalno mi izbaciva plavi ekran da nemoze disk prepoznat skino sam sve moguce sata raid drivere al opet nece pa nece u biosu nemam opciju za sata drivere al skino sam dosta verzija xp sa integrisanim sata driverima al nece inace san prije 2 godine na njega stavio xp bez problema kako sam ga formatiro vise nece a linux stavim bez problema

ako neko ima rijesenje ili pomoc dobro mi bi dosla patim se vec 15 dana

U biosu probaj prebaciti iz AHCI u ide ili sl.  pa probaj sa instalac.

13 godina
neaktivan
uopce nemam tu opciju u biosu laptop je malo stariji al podrzava xp , neznam sta bi vise mogao sve sam probao
14 godina
neaktivan

Pozz

U prijatelja pao sistem.

Pa me sad zanima sta treba da uradim da li da instaliram opet OS ili ima nesto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
eagle05 kaže...

Pozz

U prijatelja pao sistem.

Pa me sad zanima sta treba da uradim da li da instaliram opet OS ili ima nesto drugo?

Repair?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice