Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.396
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

pozdrav
sorry ako je glup pitanje ali da li je pametno skinut win 7 s ove str.  http://www.softwareok.com/?seite=faq-Win-7&faq=40

ili da se držimo  http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/windows-7-problemi/44313.aspx?jumpto=3020117&sort=asc&view=flat

i skidam ovo Windows 7 Ultimate x64 SP1 jel ako želim 64-bitnu verziju    ovo x86 je ustvari 32bitna verzija ak sam dobro pokopčo

i to su najnovije verzije jel, nema veze što je post postavljen 2012  ili  ?

i dali i negde da se tako skine i microsoft office ??

HVALA PUNO!!

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
ratnik9 kaže...

pozdrav
sorry ako je glup pitanje ali da li je pametno skinut win 7 s ove str.  http://www.softwareok.com/?seite=faq-Win-7&faq=40

ili da se držimo  http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/windows-7-problemi/44313.aspx?jumpto=3020117&sort=asc&view=flat

i skidam ovo Windows 7 Ultimate x64 SP1 jel ako želim 64-bitnu verziju    ovo x86 je ustvari 32bitna verzija ak sam dobro pokopčo

i to su najnovije verzije jel, nema veze što je post postavljen 2012  ili  ?

HVALA PUNO!!

Drži se tih linkova s Buga linkovi su novi od prije misec dana (samo pogledaj kad je poruka zadnji put uređena) a to si u pravu i dobro si prokužija 86 bitna verzija je u stvari 32 bitna

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 0:01 (nicky.sl).
16 godina
ratnik9 kaže...
... to su najnovije verzije jel, nema veze što je post postavljen 2012  ili  ?

Dobro pročitaj post još jedamput: ''Linkovi su korigirani, verzije su iz kolovoza 2014''. Linkovi se uredno updateaju na (skoro) mjesečnoj bazi!

Office 2010

Office 2013

(original linkovi sa Azure storagea)

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina

Haj, evo pet puta sam probavao i ništa. 

Pokrene instalaciju ( ovaj put sam probao u safe modu) i kak očitava drivere kad dođe do "driver.disk" se zbrejka i BSOD. 

Instalirao sam Windows 8 i mrzim ga iz dna duše hitil bi laptop kroz prozor uhh

Ove opcije na stranici (UEFI, boot itd) ja nemam u BIOSu :-/

P.S 

E da, Windows 7 instaliravam sa cd-a. Da ne treba možda sa USBa??

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 15:57 (gocc01).
14 godina

gocc01

Taj laptop vidim službeno ne podržava win 7, samo win 8.1.

Ja bi tu stavio win 8.1 kad već 7 ne ide, a onda ga prilagodio da se ponaša i izgleda kao win 7.

ps. instalacija mora ići i sa DVDa i sa USBa, svejedno.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
kizo2703   nicky.sl

Hvalaaaa!!! {#}

1 0 hvala 2
11 godina

Iss koje sr.... al onda brijem da imam osnovu za vratit taj laptop jel tak? 

Nigdje ne piše prilikom kupnje da mogu zaboravit na windows 7 ne? 

Mislim tak i tak ga ne bum ja koristil ALI; kad nekaj ne štima onda me stari zove pa prek telefona daj ovo ovak daj ovo onak. 

Ja imam pred sobom windows 7 i ak treba po 17. put instalirat windowse može a tak je i bilo valjda 8-9 puta. 

Kaj god mu sad neće bit jasno ja mu nemrem pomoć jbg kad nemam windows 8 i neću ga nit imat jbg..

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
16 godina

to nije osnova za vracanje - nemas je.

ali trgovac moze biti dobre volje.

drugo rjesenje podesi instaliraj ili zovi majstora

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
gocc01 kaže...

Iss koje sr.... al onda brijem da imam osnovu za vratit taj laptop jel tak? 

Nigdje ne piše prilikom kupnje da mogu zaboravit na windows 7 ne? 

Mislim tak i tak ga ne bum ja koristil ALI; kad nekaj ne štima onda me stari zove pa prek telefona daj ovo ovak daj ovo onak. 

Ja imam pred sobom windows 7 i ak treba po 17. put instalirat windowse može a tak je i bilo valjda 8-9 puta. 

Kaj god mu sad neće bit jasno ja mu nemrem pomoć jbg kad nemam windows 8 i neću ga nit imat jbg..

Prije deset dana instaliral sam Windows 7 na ovaj laptop, koji je (navodno) Windows 8.1 only.

Osim Realtek HD audio drivera, sve drugo se instaliralo samo, tijekom instalacije sistema, ili odmah na prvom updateu.

Ali, uzel sam original Windows 7 Pro, sa MS servera, ne neku torrent Super-duper verziju.

BIOS nisam skoro uopće diral, osim disableanja Secure Boota i omogućavanja boota sa usb-a.

Sistem je instaliran u u UEFI modeu, na GPT disk. Znači, može se!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 12:50 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..Znači, može se!

naravno da se može. Ali ponekad treba i znati + imati. To se može također uvesti pod requirementse (koje ne daju na siteu, nego ih ja propisujem).

16 godina

Zanima me kako se može doći do drivera za prijenosnik za OS Win 7 ako je na stranici napisano da službeno podržava Win 8.1? Naime, prije par dana me je čovjek zamolio da mu instaliram Win 7 koji mu je dao prijatelj (piratski, na DVD-u) na novi prijenosnik. I ništa, prvo sam se mislio kako da započnem instalaciju OS-a jer mi nije htio "bootati" Win 7 DVD (uglavnom, prebacio sam u BIOS-u iz UEFI na Legacy, nekakav Secure boot...) i kada sam započeo instalaciju sve je dobro prošlo i Win 7 Ultimate (64 bit) su se instalirali.

Nakon toga sam htio instalirati drivere, ali naravno drivera nisam imao, tj. sa prijenosnikom je došao DVD sa driverima, ali za Win 8.1. I ništa, rekao sam čovjeku da ću otići kući da potražim drivere na Internetu i da ćemo se čuti.

Kući sam na Acerovoj stranici pronašao prijenosnik po SNID broju i vidio da se nude driveri samo za Win 8.1. To sam prenio čovjeku i također sam mu rekao da će se po svemu sudeći morati instalirati Win 8.1. I da ću mu ih rado instalirati samo neka on odluči hoće li ih kupiti ili nabaviti na "drugi" način. No, on mi je odgovorio da će sutradan odnijeti prijenosnik jednom prijatelju/kolegi (razumije se u informatiku, valjda je informatičar) i da mu je on rekao da na možda 1 od 15 prijenosnika ne može naći/riješiti drivere. I dobro, ja sam se složio tj. rekao sam mu da slobodno odnese ako želi, ali da ne vjerujem da će uspjeti instalirati drivere jer ih jednostavno nema za Win 7. Barem ih ja ne nalazim...

Kad ono, dan poslije me zove čovjek i kaže da je riješeno i da me moli da mu dovršim ostatak konfiguracije Windowsa tj. programa i da mu riješim spajanje na Internet (tek je dobio modem i trebalo ga je spojiti, konfigurirati itd.) Opet dođem i vidim da su driveri stvarno instalirani i čovjek mi pokazuje DVD na kojem mu je taj prijatelj snimio drivere i napisao lijepo na DVD da su za Win 7. Jasno, da ima za ubuduće. I pitam ga ja kako je taj njegov prijatelj došao do odgovarajućih drivera, a on mi odgovara da je on to platio (njegov prijatelj) Aceru i da ima pristup tome.

Pretpostavljam da se registrirao ili što već, ali mi nije jasno o čemu se tu točno radi jer mi čovjek nije znao točno objasniti, pa evo, pitam ovdje u nadi da će mi netko znati objasniti o čemu se tu radi? Kako je taj njegov kolega došao do drivera za Win 7, ako na njihovoj (Acer) stranici in nema? Je li možda instalirao ove za Win 8.1, pa funkcioniraju? Jer ja to nisam htio ni pokušavati, nego sam odlučio da ću kod kuće potražiti drivere baš za Win 7.

Uglavnom, prijenosnik uredno radi, Internet također. Čovjek me nije ponovno zvao (rekao sam mu da me slobodno nazove ako bude kakvih problema), pa pretpostavljam da je sve u redu. Također me je taj isti dan zamolio da mu uredim ako mogu spajanje Smart TV-a na Internet (Wi-Fi) što je također uspješno riješeno. I evo, usput mogu reći da sam oduševljen Smart TV-om i odlična mi je mogućnost "streamanja" tj. određivanja preko prijenosnika što će se gledati, odnosno koji video na Youtube-u jednom kada se upari Smart TV i prijenosnik/računalo.

EDIT: Ha, ha koliki post, a zapravo imam samo jedno pitanje.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 23:32 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Neznam kako je on dosao do drivera al ja trazim drivere na stranicama proizvođaca doticnog komada hardvera.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Da, to ima smisla. Samo to onda više nema veze sa Acerom i bilo kakvim plaćanjem. Možda je krivo razumio tog svog prijatelja. Tko zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Za placanje drivera neznam nikad mi takva opcija nije pala na pamet tako da neznam sta rec osim to je najvjerojatnije "prijateljeva" muljaza da zaradi koju kunu na naivnom "prijatelju". Malo glupo sto sam napisao naivnom prije ce bit covik nezna te stvari pa ga posteni prijatelj odere, standardna procedura.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Koliko znam nije on ništa plaćao prijatelju.

12 godina
Izzy kaže...

Koliko znam nije on ništa plaćao prijatelju.

Neznam takav dojam sam stekao
16 godina

Taj čovjek je bivši policajac. A taj njegov prijatelj je koliko sam shvatio kolega s posla i još radi. He, he, da nema možda nekakve "posebne povlastice"? Acer radi posebne drivere na zahtjev naše policije. Ha, ha, ha!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 1:04 (Izzy).
16 godina

-ne nego ljudi 'malo nategnu istinu'.. kad si rade usluge bolje zvuči (vrijednije) da su platili nego dobili đabe...

-inače, postoje distributerski kanal, plaća se itd. to ovisi o partner statusu, servisi i sl.

-za sve ostalo, internet, zrno soli (šaka) i sve je tu.

Ništa ne proizvode proizvođači PCa-Notebooka, pa ni driver. Proizvođač chipa je 'glavni', ovaj samo prepakirava driver i slaže ga (ili skriva) za neki model.

-ako jedan model nema npr win7-8 support (baš kad se traži po sn-tag-broju) najjednostavnije je pogledati za driver ostog tog modela ali drugi broj. može i drugi brand (jer su driveri isti) itd.. razlika je samo u kompletiranju.

-problem može bit neki dodatni utils za npr paljenje wlana ili BIOS (ponekad čak i poberu kaznu za to).

sve je tu, .. ali problem je što to danas rade početnici, prelako je pa tad i problem nesnalaženja.

11 godina

Želiš reći da je problem bio do samih windowsa koje instaliravam? 

Imam iste već jako dugo i to Windows 7 AiO sa onim activatorom i sve i nikad problema ( barem ne do sada ). 

Uglavnom instalirao sam mu Windows 8 i to je to s moje strane. 

Trebali bi svejedno upozorit ljude prije kupnje da laptop ne podržava windows 7,

ili ako podržava da nije baš sam tak instalirat. 

Mogao sam za to vrijeme igrat igrice dalje a ne se zjb sa sa tim hehe

13 godina

to je zato što microsoft GURA windows 8 pa daje i besplatno i zbog toga proizvođači notebook-ova prilažu drivere samo za windows 8 i ja sam prije 20-tak dana isto imao priliku instalirati windowse na ASUS X552 s kojim je došao dvd sa driverima samo za win 8 64/bit i na kraju sam morao staviti win 8 jer drivere za win 7 nisam mogao instalirati i kad sam uspio mašina se jako grijala (test od 10 min. win 7 je bilo oko 80c a na win 8.1 52c i nakon sat vremena a tem. prostorije je oko 25c) zato treba paziti prilikom kupnje koji windows-i se mogu instalirati.

14 godina
neaktivan

pozdrav

instalirao sam windowse i sve super skoro
samo mi komp malo pregasno radi to jest wentilatori(prije nije tako)    ono kao da je na skoro full performansama a ja tipkam u wordu...

a instalrio mi se s matične neki rogram EPU  koji mi nudi par načina rada pješaka - slabiji rad piše max pawer saving,  avion - hige performanse mode, raketa - turbo mode, i auto mode

ali sve su mi prejake mogučnost,  pješaka isto rade wentilatori dosta jako , prije ponovne istalacije nisu tako

kad ugasim taj EPU  i kažem mu da se ne pali s računalom i onda ga naknadno upalim  kaže da računalo radi u avion modu, znači automatski je tako nariktano na matičnoj 

pa postoji li neki takav program kojim bi mogao korigirati rad da mi ne zuji tako, a da se bezbeze ne  ajmo reć troše performanese kad su ne iskorištene??

nadam se da ste me skužili 

HVALA!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

driveri su svi najnoviji? Otvori task manager i poslikaj pq ovdje stqvi,mozda imas neki bitcoin miner.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

drivere sam instaliro preko windows update al sam onda poslije ubacio cd od matične stare 4 god. kad sam kupio komp i ponovo instaliro sve što mi je nuđeno vj EPU, TurboV...

i zašto mi dolje desno kod ove zastavice ovaj x stoji još? 

task... task...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 11:36 (ratnik9).
15 godina
ratnik9 kaže...

Računalo traži da skine i instalira Windows update. Najbolje da to postaviš da se radi automatski.

12 godina
ratnik9 kaže...

dri

vere sam instaliro preko windows update al sam onda poslije ubacio cd od matične stare 4 god. kad sam kupio komp i ponovo instaliro sve što mi je nuđeno vj EPU, TurboV...

Windows trazi da update stavis na automatski i da napravis sigurnosnu kopiju sustava i dok to ne uradis ili dok ne iskljucis obavjesti stajace ti taj x

16 godina

-notification Action Centra se može isključiti (za info o updateu), update može biti postavljen na auto ili (po meni optimalnije za juzera koji održava) 'ručno' tj chek but let.. tad se update svejedno pojavi na info traci dok AC ne 'uzbunjuje'...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
ratnik9 kaže...

Računalo traži da skine i instalira Windows update. Najbolje da to postaviš da se radi automatski.

nemam orginal windose 
koji KB kod ne smijem uploudati?

16 godina
ratnik9 kaže...

nemam orginal windose 

Nemaš valjda original ključ, pošto su svi Windowsi original, pod uvjetom da sama instalacija nije modificirana?

Nebitno koji KB, tako i tako nije samo jedan. Bitno je koji loader, a o tome se ne može na forumu!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 15:17 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
ratnik9 kaže...

nemam orginal windose 

Nemaš valjda original ključ, pošto su svi Windowsi original, pod uvjetom da sama instalacija nije modificirana?

Nebitno koji KB, tako i tako nije samo jedan. Bitno je koji loader, a o tome se ne može na forumu!

-pogrešno ...

-točan odgovor, ne smijš UPloadati ni jedan bez izričite dozvole MSa. To smije samo distributer... i to možemo reči na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 15:28 (ihush).
11 godina

ja kad sam instalirao win 7 odmaa sam uradio update sve i onda ga aktivira s win 7 activator i nisam nikad ima nikakvih problema...ni s updejtim ni s ostalim.

jer mislim da kad ga inst oko 3 dana je ono "orginal" pa skini sve upd.i onda ga aktiviraj i to je to.

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 15:31 (hrka11).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice