Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 653.862
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
šteta meni nemore premalo rama
ljudi skidam 7icu u iso formatu a imam nero 7 essential kako ga uciniti butibalnim help
ljudi skida 7icu u iso formatu a imam nero 7 essential kako ga uciniti butibalnim help
Samo odi na opciju prženja iso na disk. Ne koristim nero pa ne znam di je ta opcija, ali ako hoćeš skini besplatni cdburnerxp (ne nije samo za xp) pa ti tamo mogu pomoći...
kod nera ti je princip da zatvoris onaj prvi prozor gdje te pit sta ces narezivati i ides na padajuci menu recorder i tu imas burn image opciju. Pokazes mu gdje ti je taj iso file i to je to.
evo i sta sad
Imas ovdje temu o instalaciji win 7 vrlo detaljno objasnjeno pa citaj.
Prije 2 dana lik mi je instalirao Windows 7. Komp sam ostavio upaljen jer sam išao van na neko vrijeme. Kad sam se vratio idem pomaknuti miš da mi se pokrene komp, tj. otvori ekran. Kad se ekran otvorio piše XY locked (to je valjda lik bezveze napisao) i miš se neće pomaknuti. Tako mi se dogodilo 2 puta te sam prisilno morao zgasnuti komp. Sad mene zanima na koji naćin mogu ostaviti upaljen komp u stand by kao kod XP? mISLIM ONO KAD KOMP RADI A MONITOR SE UGASI DA ŠTEDI ENERGIJU. oVAKO ISPADA DA KAD NA DUŽE VRIJEME OSTAVIM UPALJEN KOMP, KOMP SE JEDNOSTAVNO ZAKLJUČA. pUNO HVALA NA POMOČI.
Prije 2 dana lik mi je instalirao Windows 7. Komp sam ostavio upaljen jer sam išao van na neko vrijeme. Kad sam se vratio idem pomaknuti miš da mi se pokrene komp, tj. otvori ekran. Kad se ekran otvorio piše XY locked (to je valjda lik bezveze napisao) i miš se neće pomaknuti. Tako mi se dogodilo 2 puta te sam prisilno morao zgasnuti komp. Sad mene zanima na koji naćin mogu ostaviti upaljen komp u stand by kao kod XP? mISLIM ONO KAD KOMP RADI A MONITOR SE UGASI DA ŠTEDI ENERGIJU. oVAKO ISPADA DA KAD NA DUŽE VRIJEME OSTAVIM UPALJEN KOMP, KOMP SE JEDNOSTAVNO ZAKLJUČA. pUNO HVALA NA POMOČI.
Start-Control Panel-Power Options-Choose when the computer sleeps-i tu si podesi postavke kako ti pase .
a kak da stavim na koju particiju hoču instalirat windows ako ima npr. C i D a ja hoču na c
a kak da stavim na koju particiju hoču instalirat windows ako ima npr. C i D a ja hoču na c
Vidim ja da ti nikad nisi ni stavio instalacijski DVD u ladicu tvog kompa .
Kad ti dođe to prozora gdje ti se izlistaju particije , kliknes na C: i po potrebi formatirasi i instaliras .
..ne samo da nije stavio dvd u ladicu nego nije ni slova pogledo sa tutorijala na 1. stranici!
..ne samo da nije stavio dvd u ladicu nego nije ni slova pogledo sa tutorijala na 1. stranici!
i to da ..
-.-
Ja sam probao instalirat 7-icu ali svaki put kada se pokrecu windowsi dobije BSOD
Usao sam u BIOS,postavio DVD kao prvi uredaj i ne zeli pokrenuti instalaciju nego mi se dize XP ( trenutni OS)
evo ja iman problem. ima san win xp i iša san stavit sedmicu. i sve je išlo kako i treba i tamo gdje treba doć do onoga windows is preparing for first use, tu meni samo stoji crna slika sa kursorom!!! probao sam instalirat direktno sa xp-a ali ništa, pa sam probao bootat i opet ništa!!! radi se o 32-bitnoj verziji. i to sam išao na custom install.
evo moja konfa:
Intel Pentium D 3.00 ghz
1gb ram
Nvidia GeForce 6500
200 gb hard disk
po mom mišljenju sve je ok.
MOLIM POMOĆ!!!
evo ja iman problem. ima san win xp i iša san stavit sedmicu. i sve je išlo kako i treba i tamo gdje treba doć do onoga windows is preparing for first use, tu meni samo stoji crna slika sa kursorom!!! probao sam instalirat direktno sa xp-a ali ništa, pa sam probao bootat i opet ništa!!! radi se o 32-bitnoj verziji. i to sam išao na custom install.
evo moja konfa:
Intel Pentium D 3.00 ghz
1gb ram
Nvidia GeForce 6500
200 gb hard disk
po mom mišljenju sve je ok.
MOLIM POMOĆ!!!
Jeli ispravan instalacijski disk?
zelim isprobati 7-cu,ali ne mogu naci link za trial verziju.Ne zelim je skinuti sa torenta ili drugih strana koja moze biti neka 'sumnjiva'verzija.Ima li neko da posalje link gde bi mogao skinuti 7-cu ultimate 32 bit.Puno hvala..
zelim isprobati 7-cu,ali ne mogu naci link za trial verziju.Ne zelim je skinuti sa torenta ili drugih strana koja moze biti neka 'sumnjiva'verzija.Ima li neko da posalje link gde bi mogao skinuti 7-cu ultimate 32 bit.Puno hvala..
Nažalost Microsoft nigdje neda da se skine sustav i isproba. To je bilo samo za vrijeme bete. Tako da ako sada želiš probati windows moraš skinuti sa izvora kojem vjeruješ ili posudi od nekog ako znaš da ima win7. Windows 7 če ti se sigurno svidjeti.
instalirao sam win 7 i imam problem jer mi se pojavljuje windows is not genuine. sta bi trebalo napraviti da to nestane?
to znači da tvoj os nije legalan ...o tome se ne smije pričati na ovom forumu javi se na pm pa ču ti reč
zelim isprobati 7-cu,ali ne mogu naci link za trial verziju....
-jesi probao? -kako? gdje? itd...
- Na običnom MS downloadu ina nešto malo, možda na MSDN ili TechNetu?
Vidi što kaže google za Windows trial download
Nažalost Microsoft nigdje neda da se skine sustav i isproba. ...
-vidi gore..
instalirao sam win 7 i imam problem jer mi se pojavljuje windows is not genuine. sta bi trebalo napraviti da to nestane?
-zapravo to znači da imaš originalne (čiste) windowse, bez loadera i sl., samo nemaš legalan key-aktivaciju-licencu. Dovoljno je kupiti i aktivirati. Naravno postoje i jeftiniji načini. ....
Ili prijeđi na nešto legalnije, npr Ubuntu, besplatno i radi (samo ne radi ono što želiš..).
Zahvaljujem se na pomoći pri PRVOJ samostalnoj instalaciji :))
Imala bih jedno pitanjce,koje i nije tako vazno ali ako netko zna super!
Kada god sam instalirala 7-icu na mojoj kompi,nikada nisam mogla odabrati
opciju FORMAT,nego samo DELETE,particije!
Sve mi radi savrseno,ali me samo zanima zasto ne mogu formatirati disk instalacijskim DVD-om 7-ice?
Imala bih jedno pitanjce,koje i nije tako vazno ali ako netko zna super!
Kada god sam instalirala 7-icu na mojoj kompi,nikada nisam mogla odabrati
opciju FORMAT,nego samo DELETE,particije!
Sve mi radi savrseno,ali me samo zanima zasto ne mogu formatirati disk instalacijskim DVD-om 7-ice?
Možeš formatirati particiju na kojoj ti je sedmica ako bi ju ponovno instalirao/la ( tesko ti je iz nicka izcitat spol :) ) .
A particiju na kojoj ti je sedmica možeš formatirati kada bi išao/la instalirati npr. Vistu ili XP , formatiraš tu particiju , instaliraš OS na neku drugu i ona ti ostane prazna .
EDIT : Bio sam na profilu i vidio da si žensko , moje isprike :)
@ manda,
- izbor jezika, zatim install, i najvažnije custom. Tad s desne strane imaš 'advanced'... nalaze se sve opcije.
@ manda,
- izbor jezika, zatim install, i najvažnije custom. Tad s desne strane imaš 'advanced'... nalaze se sve opcije.
Ma sve je ok,znam ja to!Moram priznati da gore onaj odgovor od forumasa i nisam naj,naj razumila,kakve bi veze trebao imat stari os veze sa formatiranjem?
Naglasila sam da se to desava samo na mojoj kompi,iako se na drugima(koje sam instalirala prijateljima),nije dezavalo!
Znaci,nova instalacija,cisti format,ne mogu obaviti SAMO na mome kompjuteru,mogu samo DELETE!
I to delete se obavi za par sekundi,sto je jasan dokaz o nekvalitetnom ciscenju!