Instalacija Win 7 zaključana tema

poruka: 4
|
čitano: 1.438
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Instalacija Win 7

U ovoj temi nisam našao odgovor na pitanje sa kojim ću se susresti vrlo brzo a to je instalacija WIN 7 na laptop na kojem je već instaliran Xp. znači, htio bih skloniti XP i instalirati 7. 

E, sad, da li je postupak isti kao kod instalacije XP, ubacim bootable OS, pokrenem sa CD računar i formatiram C (na kojem je trenutno XP) i instalacije Sedmice kreće?

Interesuje me da li na Sedmici radi KIS 2009 i 2010, koji Photoshop, i čega se moram posebno pridržavati prilikom instalacije Sedmice a za razliku od XP?

Planiram prije insalacije Sedmice prebaciti sve fileove na D: pa me intersesuje da li ću nju morati formatirati prilikom instaliranja novog OS ili će biti OK da sve ostane na D?

Laptop je:

ASPIRE 5730ZG

Intel Pentium dual - core T3200; 2,00 GHz, 667 MHZ FSB, 1 MB L2 cache

NVIDIA GeForce 9300M GS 256 VRAM

RAM: 2 GB DDR 2

HDD: 160 GB

EDIT: Da li je u nekom broju BUG bila opisana instalacija WIN 7?

The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 13:56 (kemal_r).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija Win 7

1. mislim da je sve isto kao kod instaliranja na desktop računalu Neodlučan

2. ako za instalaciju odabereš jednu particiju, ni jedna druga se ne dira

3. imaš brdo sličnih tema

Bubamara na steroidima. # # # http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
odjavljen
kemal_r kaže...

U ovoj temi nisam našao odgovor na pitanje sa kojim ću se susresti vrlo brzo a to je instalacija WIN 7 na laptop na kojem je već instaliran Xp. znači, htio bih skloniti XP i instalirati 7. 

1.E, sad, da li je postupak isti kao kod instalacije XP, ubacim bootable OS, pokrenem sa CD računar i formatiram C (na kojem je trenutno XP) i instalacije Sedmice kreće?

2.Interesuje me da li na Sedmici radi KIS 2009 i 2010, koji Photoshop, i 3.čega se moram posebno pridržavati prilikom instalacije Sedmice a za razliku od XP?

4.Planiram prije insalacije Sedmice prebaciti sve fileove na D: pa me intersesuje da li ću nju morati formatirati prilikom instaliranja novog OS ili će biti OK da sve ostane na D?

1. Da - ubaciš dvd, klikneš na particiju sa WinXP i odabereš format

2. Sve navedeno radi. Ja vrtim Photoshop CS2 i CS4 bez problema, ali Paint Shop Pro 10 šteka (zbog toga i zbog CoD-a 4 imam XP dual boot)

3. Ništa posebno - samo budi spojen na internet da povuče najnovije updateove i drivere

4. Moraš formatirati samo particiju di je XP - sve ostale će ostati kakve jesu.

I jedna napomene - instaliraj build 7100 a ne neke divlje RTMove ili 72xx buildove. Orginal RC sa M$-ovih stranica je najbolja stvar... Ne isplati se zezati se sa svakakvim crackovima za 72xx i 76xx samo radi većeg broja u doljnjem desnom kutu... Sa RC 7100 imaš geniune os besplatno do 2.3.2010. Di ćeš bolje?

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan

To nije jedina tema o Sedmici ,samo treba imat malo više strpljenja i još malo potražit.

Postupak je sličan ,samo puno brži i jednostavniji. Da ,krećeš isto -> boot sa DVD-a -> instalacija.

KIS 2010 radi ,ali je još u beti i to 14 dnevni trial. Ako baš hoćeš isprobat evo link.

Većina softvera koji radi na XP-u bez problema radi i na Sedmici.

Za sve daljnje informacije ,pročitaj malo postove u ovoj temi.

NOVA TEMA ,ISTA STVAR - MOLIM MODERATORE DA LOCKAJU!!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 14:05 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice