Glupi problem sa vistom

poruka: 11
|
čitano: 2.628
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Glupi problem sa vistom

Krivo mi prikazuje vrijeme, 2 sata kasni (sad je kod mene 19:53 Izlanuo se) .Namjestim ja sat kak treba, ali poslije restarta opet on po svojem.

Pogledao sam regional settings, sve je namješteno na croatia/zagreb. Sp2 i najnoviji updateovi instalirani.

U čemu bi mogo bit problem???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Glupi problem sa vistom

Jesi isključio automatic update time?? Probaj iskljućiti sinkronizaciju vremena sa internetom ili postavi neki drugi server za sinkronizaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Glupi problem sa vistom

Automatic time update ide svaki tjedan ne?

Kad stisnem update now, onda on kao pogleda na serveru i dobro namjesti. 

Poslije restarta ista priča.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Glupi problem sa vistom

Klikni na sat (desno, dolje) i potom na "Change date and time settings". Odaberi "Change time zone" i potom za vremensku zonu odaberi "(GMT +01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb". Stavi i kvačicu pored "Automatically adjust clock for Daylight Saving Time".

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 22:04 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Glupi problem sa vistom
nadimak888 kaže...

Automatic time update ide svaki tjedan ne?

Kad stisnem update now, onda on kao pogleda na serveru i dobro namjesti. 

Poslije restarta ista priča.

Koja ti je vremenska zona namištena?

Trebala bi bit GMT +01:00

17 godina
Glupi problem sa vistom

Moglo bi bit da ti je BIOS baterija e teskoj depresiji, datum i vrijeme se obicno izgubi kad je komp izkopcan iz strujne mreze, a baterija slaba

1 0 hvala 0
17 godina
Glupi problem sa vistom

Upravo tako, provjeri vrijeme u biosu.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Glupi problem sa vistom
klimama kaže...

Klikni na sat (desno, dolje) i potom na "Change date and time settings". Odaberi "Change time zone" i potom za vremensku zonu odaberi "(GMT +01:00) Sarajevo, Skopje, Warsaw, Zagreb". Stavi i kvačicu pored "Automatically adjust clock for Daylight Saving Time".

vistma kaže...

Koja ti je vremenska zona namištena?

Trebala bi bit GMT +01:00

Pogledajte sliku.

Batista kaže...

Moglo bi bit da ti je BIOS baterija e teskoj depresiji, datum i vrijeme se obicno izgubi kad je komp izkopcan iz strujne mreze, a baterija slaba

Nije, zato jer u mac os-u nemam taj problem.

slika slika
17 godina
neaktivan
Glupi problem sa vistom

Lol skuzio sam u cem je problem Izlanuo se

Izgleda da se MS i Jabuka baš i ne vole.

Kad na visti namjestim vrijeme onda se s*ebe u leopardu i obrnuto.

Ajme

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2009 22:22 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Glupi problem sa vistom

Imam glupu vistu i znam koji je problem ,vistin kod u kojem je napravljena nije uopće dobra što se tiče toga za vrijeme

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Glupi problem sa vistom

Eh, kada sam pročitao da imaš OSX, sve shvatio sam u čemu je problem. OSX, kao i većina unixa (Linux, BSD, ...) očekuje da je hardverski sat namješten na UTC. Na to vrijeme onda dodaju vremensku zonu da dobiju lokalno vrijeme koje se prikazuje korisniku. Sa druge strane, Windowsi očekuju da je hardverski sat postavljen na lokalno vrijeme (prvenstveno zbog DOS/Win3.1 kompatibilnosti). Tu dolazi do razlike kada sinkroniziraš vrijeme NTPom - OSX postavlja sat na UTC vrijeme, dok Windowsi na lokalno vrijeme. Zanimljivo je da, interno, WinXP i NTFS datotečni sustav koriste UTC.

Što se tiče Linuxa, Ubuntu pri instalaciji nudi opciju kako je podešen HW sat. Za OSX ne znam ima li takva opcija, a za Windowse, rješenje je u modifikaciji u Registryju - pogledaj ovdje.

EDIT: Još jedna stranica sa uputstvima (OSX, Ubuntu, WinVista).

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2009 15:03 (hrx).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice