Frend želi na Vistu zaključana tema

poruka: 53
|
čitano: 4.514
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Frend želi na Vistu
Batista kaže...

Reci mu da je to trebao napisat u 24 sata pod rubrikom vicevi ...

Treba stavit vistu pod viceve!
Komp je ok, malo je ne proporcionalan omjer između takta proca i veličine rama. 512 na tu mašinu i avion...

Inače, ja imam 1.8 pentium 4, 512 rama i potegnit ću se sa bilo kojim vašim kompom u bilo kojem tasku.
Ja bar ne gledam pješčane satove svako 3 klika.
17 godina
Frend želi na Vistu

Bez namere da budem neučtiv, ali potpuno pogrešno si obavešten. Vista na nešto starijim računarima tu i tamo može da deluje tromo u interakciji sa korisnikom, ali kad se dođe do konkretnih zahtevnih zadataka, gotovo sve je u ±10%, dok su neki zadaci koji se u velikoj meri oslanjaju na efikasno upravljanje memorijom dosta brži. Takođe, na x64 verziji, 64-bitne aplikacije kao što je Photoshop CS4 mogu da imaju drastično bolje rezultate (uverio se lično na svom skromnom Athlonu64 3000+).

Izvinjavam se zbog oftopika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...
Komp je ok,

Ne budi smiješan.

Only God (& mod) can judge me
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

meni je stari PIII sa 667 MHz vrtio vistu na 256MB SD-Ram PC133, GF2 MX200 i 13 GB seagate disk... jbg, aero nije htio ali eto... :)

Abit AB9 PRO | Q6600 | 4 GB DDR2 800 | Zotac 9800 GTX+ AMP! | 2 x 320 GB Seagate RAID + 256 GB Western digital | 2 x LG DVD pržilice | DVB-S | i šlag na kraju SAMSUN FLOPPY

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

i ja bi htio igrat u Barceloni,al nisam dovoljno dobar...lol Cool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crazy_frog kaže...

Edit:*Nije siromaško nego je komp dobio prije nekih 2 GOD

Od koga je kupio/dobio taj komp prije dvije godine??!!
Imao sam komp kupljen prije tri, tri i pol godine, a imao je Athlonx2, 1GB DDR2 i ATI x1300 sa 256 DDR2!! Tada plaćen oko 3300kn. Zanimljivo.
A tu se i spominju neke nadogradnje. LOL. Koliki ima HDD, 10GB? Totalno neisplativa investicija kada za 1500/2000 kuna uzme space shuttle naspram tog jazavca.

@Ammor kaže
Inače, ja imam 1.8 pentium 4, 512 rama i potegnit ću se sa bilo kojim vašim kompom u bilo kojem tasku.

-ne želim omalovažavat, ali ne razumjem šta si htjeo reć. "Potegni", vjerovatno da ćeš radit/postić sve šta i mnogo jači kompjuteri?! Hoćeš, ali koliko će ti trebat za određenu operaciju to je pitanje.
Recimo (primjer slika, slabo se vidi, zauzeće procesora, C2D je 78%, RAM-i 1.5GB) konvertiranje videa - pogledaj zauzeće rama i procesora (rami nemaju veze, ali primjer VISTA x64, u pozadini firefox, Nero i Bitlord); i koliko bi trebalo na sličnom računalu sa jednojezgrenim procesorom i 500 rama da slične operacije izvrši, a kamoli da pokreneš još nešto.

"Ja bar ne gledam pješčane satove svako 3 klika." - niam razumio šta to znači... dali se to odnosi na VISTU?

Uglavnom, htjeo sam reći da se ovdje priča, recimo o VISTI na slabijem/slabijim računalima, i onda će netko tko ima sličnu konfiguraciju poput tebe pročitat ovaj post i zaključit da bi mogo stavit VISTU (jer je tema VISTA), a ima mnogo ljudi dođe tu i ne pročita cijeli topic, u nekom slučaju će još vidjet da je bolja VISTA x64 i šta će onda postić... slom živaca...

Uglavnom, može ova tema proć pod humor, ili neznam...

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 8:47 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Vistu cu dobit =).Jedva cekam ak me nagovori da mu stavim neću to učinit za njegovo dobro.Počet će se pušit iz kompa =)) Frend sorry

Edit:*Na C ima free spacea 0,99 GB od nekih 20-25 GB barem mislim,A na D jedva 1 GB

sa poštovanjem vaš crazy_frog
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 8:12 (crazy_frog).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Nije mi jasno zašto bi netko želio OS za koji moraju kupiti novi hardver i onda opet gledaju pješčane satove, udaraju po ctrl+alt+del i trpe blokiranja... bootanja preko minute te moraju imat 20 pomoćnih programa (antivirus, firewall, reg cleaner ovo ono) da bi uopće to korisitili. Naravno taj OS će platiti 1000kn + novi hardver preko 5k kn.

Pa wtf ljudi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ammon kaže...

Nije mi jasno zašto bi netko želio OS za koji moraju kupiti novi hardver i onda opet gledaju pješčane satove, udaraju po ctrl+alt+del i trpe blokiranja... bootanja preko minute te moraju imat 20 pomoćnih programa (antivirus, firewall, reg cleaner ovo ono) da bi uopće to korisitili. Naravno taj OS će platiti 1000kn + novi hardver preko 5k kn.

Pa wtf ljudi?

Upravo kod Viste i nema tih famoznih smrzavanja i CTRL+ALT+DEL.
Tj. i ako se dese nece se zblokirat cijeli PC kao na XPu, vec samo jedna aplikacija kod koje je dosla greska.
Bootanja nisu preko minute i vrlo su brza, ne razumijem od kud si dobio te informacije?
Takodjer ne razumijem, tebi smeta ako racunalo ima firewall i antivirus?
Pa sta ti uopce radis na IT forumu kad neznas di ti je glava a di rep???
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Slaba konfiguracija + loše optimiziran OS = FAIL!

ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.

0 0 hvala 0
16 godina
Psiho246 kaže...
Ammon kaže...

Pa wtf ljudi?

Upravo kod Viste i nema tih famoznih smrzavanja i CTRL+ALT+DEL.
Tj. i ako se dese nece se zblokirat cijeli PC kao na XPu, vec samo jedna aplikacija kod koje je dosla greska.
Bootanja nisu preko minute i vrlo su brza, ne razumijem od kud si dobio te informacije?
Takodjer ne razumijem, tebi smeta ako racunalo ima firewall i antivirus?
Pa sta ti uopce radis na IT forumu kad neznas di ti je glava a di rep???
 Živa istina, ova nova vist sp1 sa svima updateima radi kao dobar operativni sistrem,a i vizualno ljepše izgleda.
AMD Athlon x2 6000+ Asus M2N68 XV GeForce 9600+ 1gb sonic 4gb DDR2(800mhz) Kingmax WD 500gb
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Prvo... Ispričavam se što sam komentirao na ovu temu. Skužio sam je na listi aktivnih teme i uletio. Tek sam sad skužio da je tema postana na Windows podforumu. To nije moje područje, ja nemam windowse i već duže vrijeme ih ne koristim. Vistu sam samo vidio par puta, ali doslovno samo vidio dakle tako je nisam. Imao sam nekad davno Xp...

Ali gledao sam ljude kako pi*** radi te viste, kako lome miševe ovo ono i gledao sam lika na laptopu po konfiguraciji sličnom mome koji bulji u onaj startup screen dok sam ja već bio na ovom forumu i komentirao. Upalili smo u isto vrijeme! I šta da ja mislim o njoj?

@ doktor1

- Iz mog iskustva sa windowsima (3 god na xp) znam da gledaš pješčane satove svako 3 klika i da svako malo nešto blokira i smrzava se!

Imam i ja C2D na mom laptopu i 2gb rama... ali to što kažeš da imaš zauzeće od 1.5 gb rama to je meni šokantno. Koliko vista sama uzme?

Poslat ću ti screenshot di ja imam firefox, deluge, pidgin, google earth, open office i još ću ti pokreniti tu vistu u virtualnoj mašini i opet će biti ispod 1.5 gb.

Normalno, ništa neće blokirati.

@ Psiho246

- Da, meni to smeta. I ja nemam av, nemam firewall. Ja sam siguran i ne moram se briniti o sistemu. Ja koristim Linux!

@ neven1992

- Tako je!

Neću više raspravljati. Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ammon kaže...
Batista kaže...

Komp je ok, malo je ne proporcionalan omjer između takta proca i veličine rama. 512 na tu mašinu i avion...

LOL!!!Hoćeš se potegnut sa mnom u Crysisu? Ah zaboravih ti koristiš linux...
17 godina
Ammon kaže...

@ doktor1

- Iz mog iskustva sa windowsima (3 god na xp) znam da gledaš pješčane satove svako 3 klika i da svako malo nešto blokira i smrzava se!

Imam i ja C2D na mom laptopu i 2gb rama... ali to što kažeš da imaš zauzeće od 1.5 gb rama to je meni šokantno. Koliko vista sama uzme?

Poslat ću ti screenshot di ja imam firefox, deluge, pidgin, google earth, open office i još ću ti pokreniti tu vistu u virtualnoj mašini i opet će biti ispod 1.5 gb.

Normalno, ništa neće blokirati.

Ma šta blokira i smrzava se!!?? OMG kada čujem takve komentare ja se naprosto oduševim. Onda nitko nebi koristio to smeće od Windowsa VISTE i XP.

Citiram te: "Imao sam nekad davno Xp..." - šta reć, spominješ neke pjsčane satove, a imao si davno XP...na kojem računalu... Kažeš da si VISTU vidio, a tako je nisi, pa kako možeš suditi o nečemu šta nisi probo... Vidio sam i ja čovjeka kako razbija šajbu na Audiu A4... Loš je taj auto..

Znači tebi je ako računalo,(sa C2D 2x3Ghz, 4GB RAM-a i 8800 grafičkom, na kojem koristiš Windows VISTU x64 (64 bitna) i u isto vrijeme konvertiraš video iz Divx-a u DVD format, pržiš DVD, surfaš po internetu), koristi 1.48GB RAM-a ŠOKANTNO!!!??
Koliko bi trebalo koristit memorije 215 MB RAM-a, 600MB RAM-a, koliko...? Zašto stavit tolike rame u računalo, sigurno ne da samo skupljaju prašinu i griju se bez veze.

Neki će ljudi (ne odnosi se na tebe osobno), i za 5 godina govorit kako su tamo neki XP-i, VISTE, trošile samo XY količinu RAM-a, a u računalu će imat 16GB RAM-a. Ali bit će užas ako Windows XY budu trošili 3GB-RAM-a!!! Ajme, ostaje mi samo 13GB, vraćem se na XP...

Sorry na OffTopicu, ali takve priče o gutanju rama me jednostavno oduševljavaju...i o tome kako je VISTA spora, bla, bla, bla....
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 14:38 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Hummer kaže...

Aooo ma na taj komp Vista ni blizu bez nadogradnje rama i grafe. A i za win xp mora se barem jos 256 MB staviti.

A na taj komp samo Windows 2000 ili stariji od njega.

Edit: da Tiny XP malo uzima memorije. A na skresanu Vistu ni ne pomišljaj.

On već ima XP i to SP2!Ja sam pao sa stolice kad sam vidio....Smijeh
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

to je vise crni humor, nego humor

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
absolut kaže...
Ammon kaže...
Batista kaže...

LOL!!!Hoćeš se potegnut sa mnom u Crysisu? Ah zaboravih ti koristiš linux...
 Supper hvala ali ja nekoristim više sranje a zove se linux nego islkjučivo Windose
16 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...
 Supper hvala ali ja nekoristim više sranje a zove se linux nego islkjučivo Windose

O čemu ti to?

Daj malo čitaj prije nego postaš da nabiješ post count. o.O
Kao prvo, čovjek ne piše tebi. Drugo, Linux nije sranje. I posljednje, ali ne i najmanje važno, nauči pisati (ovo što si ti napisao je prestrašno, pa koliko ti uopće imaš godina?)

Super, hvala, ali ja ne koristim vaše/više sranje, a zove se Linux. Koristim isključivo Windowse.
ROFLPANCACES - njajbolje poslužiti tople.
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Slušaj,ak ja ne pišem dobr sam reci...I ako baš oćeš imam 11 godina i šta s tim?I molim lock!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

Proc nekako,

ram minimum 512 mb

dx9 grafika da bi mu mogao aero

itd, reci mu sto nebi presao na 98 se!!!

hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

hm imam jedno pitanje,ako je minimalno za vistu 1gb rama preporuceno ,dali uopce radi sa 512mb,

ja sam cuo najcesce da nakon instalacije viste na kompu koji ima malje od gigu rama se pojavi plavi ekran 

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Frend želi na Vistu

ja na Vboxu 300 i neš i radi.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran