Reci mu da je to trebao napisat u 24 sata pod rubrikom vicevi ...
Bez namere da budem neučtiv, ali potpuno pogrešno si obavešten. Vista na nešto starijim računarima tu i tamo može da deluje tromo u interakciji sa korisnikom, ali kad se dođe do konkretnih zahtevnih zadataka, gotovo sve je u ±10%, dok su neki zadaci koji se u velikoj meri oslanjaju na efikasno upravljanje memorijom dosta brži. Takođe, na x64 verziji, 64-bitne aplikacije kao što je Photoshop CS4 mogu da imaju drastično bolje rezultate (uverio se lično na svom skromnom Athlonu64 3000+).
Izvinjavam se zbog oftopika.
meni je stari PIII sa 667 MHz vrtio vistu na 256MB SD-Ram PC133, GF2 MX200 i 13 GB seagate disk... jbg, aero nije htio ali eto... :)
i ja bi htio igrat u Barceloni,al nisam dovoljno dobar...lol
Edit:*Nije siromaško nego je komp dobio prije nekih 2 GOD
"Ja bar ne gledam pješčane satove svako 3 klika." - niam razumio šta to znači... dali se to odnosi na VISTU?
Uglavnom, htjeo sam reći da se ovdje priča, recimo o VISTI na slabijem/slabijim računalima, i onda će netko tko ima sličnu konfiguraciju poput tebe pročitat ovaj post i zaključit da bi mogo stavit VISTU (jer je tema VISTA), a ima mnogo ljudi dođe tu i ne pročita cijeli topic, u nekom slučaju će još vidjet da je bolja VISTA x64 i šta će onda postić... slom živaca...
Uglavnom, može ova tema proć pod humor, ili neznam...
Vistu cu dobit =).Jedva cekam ak me nagovori da mu stavim neću to učinit za njegovo dobro.Počet će se pušit iz kompa =)) Frend sorry
Edit:*Na C ima free spacea 0,99 GB od nekih 20-25 GB barem mislim,A na D jedva 1 GB
Nije mi jasno zašto bi netko želio OS za koji moraju kupiti novi hardver i onda opet gledaju pješčane satove, udaraju po ctrl+alt+del i trpe blokiranja... bootanja preko minute te moraju imat 20 pomoćnih programa (antivirus, firewall, reg cleaner ovo ono) da bi uopće to korisitili. Naravno taj OS će platiti 1000kn + novi hardver preko 5k kn.
Pa wtf ljudi?
Nije mi jasno zašto bi netko želio OS za koji moraju kupiti novi hardver i onda opet gledaju pješčane satove, udaraju po ctrl+alt+del i trpe blokiranja... bootanja preko minute te moraju imat 20 pomoćnih programa (antivirus, firewall, reg cleaner ovo ono) da bi uopće to korisitili. Naravno taj OS će platiti 1000kn + novi hardver preko 5k kn.
Pa wtf ljudi?
Slaba konfiguracija + loše optimiziran OS = FAIL!
Pa wtf ljudi?
Prvo... Ispričavam se što sam komentirao na ovu temu. Skužio sam je na listi aktivnih teme i uletio. Tek sam sad skužio da je tema postana na Windows podforumu. To nije moje područje, ja nemam windowse i već duže vrijeme ih ne koristim. Vistu sam samo vidio par puta, ali doslovno samo vidio dakle tako je nisam. Imao sam nekad davno Xp...
Ali gledao sam ljude kako pi*** radi te viste, kako lome miševe ovo ono i gledao sam lika na laptopu po konfiguraciji sličnom mome koji bulji u onaj startup screen dok sam ja već bio na ovom forumu i komentirao. Upalili smo u isto vrijeme! I šta da ja mislim o njoj?
@ doktor1
- Iz mog iskustva sa windowsima (3 god na xp) znam da gledaš pješčane satove svako 3 klika i da svako malo nešto blokira i smrzava se!
Imam i ja C2D na mom laptopu i 2gb rama... ali to što kažeš da imaš zauzeće od 1.5 gb rama to je meni šokantno. Koliko vista sama uzme?
Poslat ću ti screenshot di ja imam firefox, deluge, pidgin, google earth, open office i još ću ti pokreniti tu vistu u virtualnoj mašini i opet će biti ispod 1.5 gb.
Normalno, ništa neće blokirati.
@ Psiho246
- Da, meni to smeta. I ja nemam av, nemam firewall. Ja sam siguran i ne moram se briniti o sistemu. Ja koristim Linux!
@ neven1992
- Tako je!
Neću više raspravljati. Pozdrav!
@ doktor1
- Iz mog iskustva sa windowsima (3 god na xp) znam da gledaš pješčane satove svako 3 klika i da svako malo nešto blokira i smrzava se!
Imam i ja C2D na mom laptopu i 2gb rama... ali to što kažeš da imaš zauzeće od 1.5 gb rama to je meni šokantno. Koliko vista sama uzme?
Poslat ću ti screenshot di ja imam firefox, deluge, pidgin, google earth, open office i još ću ti pokreniti tu vistu u virtualnoj mašini i opet će biti ispod 1.5 gb.
Normalno, ništa neće blokirati.
Citiram te: "Imao sam nekad davno Xp..." - šta reć, spominješ neke pjsčane satove, a imao si davno XP...na kojem računalu... Kažeš da si VISTU vidio, a tako je nisi, pa kako možeš suditi o nečemu šta nisi probo... Vidio sam i ja čovjeka kako razbija šajbu na Audiu A4... Loš je taj auto..
Aooo ma na taj komp Vista ni blizu bez nadogradnje rama i grafe. A i za win xp mora se barem jos 256 MB staviti.
A na taj komp samo Windows 2000 ili stariji od njega.
Edit: da Tiny XP malo uzima memorije. A na skresanu Vistu ni ne pomišljaj.

to je vise crni humor, nego humor
Daj malo čitaj prije nego postaš da nabiješ post count. o.O
Slušaj,ak ja ne pišem dobr sam reci...I ako baš oćeš imam 11 godina i šta s tim?I molim lock!
Proc nekako,
ram minimum 512 mb
dx9 grafika da bi mu mogao aero
itd, reci mu sto nebi presao na 98 se!!!
hehe
ja na Vboxu 300 i neš i radi.....
reci frendu nek si kupi dos....